Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Cheat σε Online / Mobile παιχνίδια: Οι Απάτες των Surveys

Cheat σε Online / Mobile παιχνίδια: Οι Απάτες των Surveys

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι γνωρίζουμε πως πολλά δήθεν “Free to play” παιχνίδια, στο κινητό, το facebook, ή το Internet, ουσιαστικά είναι “Pay to win”: Εκείνοι που πληρώνουν είναι εκείνοι που διακρίνονται. Αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς gamers στο να ψάχνουν κάποια μέθοδο για cheat, και στο να στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία εξαπάτησης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι τα παιχνίδια Pay to Win

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίζει μια εταιρεία από ένα παιχνίδι το οποίο οι παίχτες μπορούν να παίξουν εντελώς δωρεάν?

Η Φινλανδική εταιρεία παραγωγής Supercell, το 2013 είχε δύο free to play παιχνίδια για κινητό, το Clash of Clans και το Hay Day.

Eκείνη τη χρονιά η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 892 εκατομμυρίων δολαρίων.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 01

Αυτά είναι 207 εκατομμύρια, οπότε υπολογίστε συνολικά 4,3 τέτοιους σορούς.

Όσοι δυσκολεύεστε να κατανοήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, προφανώς δεν έχετε παίξει κάποια από αυτά τα παιχνίδια, που ακολουθούν το μοντέλο Freemium (από το free και το premium).

Αυτού του είδους τα παιχνίδια, όπως το Candy Crush Saga, το Clash of Clans και εκατοντάδες άλλα, ο καθένας μπορεί να παίξει δωρεάν στον browser ή στο κινητό του.

Σύντομα, όμως, γίνεται εμφανές πως μπορούμε να πληρώσουμε αληθινά χρήματα, για να αποκτήσουμε εικονικές δυνατότητες εντός του παιχνιδιού.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 02

Οι δυνατότητες αυτές προσθέτουν πόρους, μας επιτρέπουν να προσπεράσουμε τους μηχανισμούς αναμονής που έχουν τα παιχνίδια του είδους, να αποκτήσουμε προηγμένο εξοπλισμό, ισχυρότερο στρατό, καλύτερες άμυνες κλπ.

Όπως είναι λογικό, σε παιχνίδια στα οποία αντιμετωπίζουμε online αντιπάλους, όπως το προαναφερθέν Clash of Clans, οι χρήστες που πληρώνουν έχουν τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των δωρεάν χρηστών.

Δεν είναι τυχαίο πως το κορυφαίο 10% των παιχτών είναι υπεύθυνοι για το 50% των αγορών, και πως υπάρχουν παίχτες που έχουν ξοδέψει 7.000 δολάρια δολάρια σε ένα μήνα, μόνο και μόνο για να βρεθούν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό οδηγεί πολλούς παίχτες που δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα δωρεάν παιχνίδι, στο να ψάχνουν μήπως βρουν cheat και hacks που να τους δώσουν το πλεονέκτημα έναντι των παιχτών που πληρώνουν.

Δυστυχώς, όμως…

Είναι πρακτικά ανύπαρκτα τα cheat για online games

Όταν παίζουμε ένα παιχνίδι offline, που το έχουμε αγοράσει και εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας, όπως πχ το NBA2K14, υπάρχουν δύο μέθοδοι για cheat.

Η πρώτη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσουμε κωδικούς τους οποίους έχουν ενσωματώσει οι ίδιοι οι δημιουργοί στον κώδικα του παιχνιδιού, για να κάνουν δοκιμές κατά την ανάπτυξή του.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 03

Η δεύτερη μέθοδος είναι με τρίτα προγράμματα τύπου “trainer”.

Τα προγράμματα αυτά εντοπίζουν τα αρχεία του παιχνιδιού στη RAM καθώς εκτελείται, και μπορούν να κάνουν αλλαγές στον κώδικα, έτσι ώστε να έχουμε άπειρες ζωές, άπειρη ενέργεια, άπειρα χρήματα κλπ.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 04

Τα online games όμως, δεν λειτουργούν με την ίδια λογική.

Προφανώς οι δημιουργοί δεν αφήνουν στον κώδικα cheat codes που να μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Όποιος θέλει να διευκολύνει το παιχνίδι του, θα πρέπει να πληρώσει.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 05

Το σημαντικότερο εμπόδιο, όμως, είναι πως όλες οι πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι βρίσκονται στους servers της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα είχε καμία σημασία ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος trainer που να έκανε αλλαγές στο παιχνίδι τοπικά στο κινητό ή τον υπολογιστή μας, ώστε να έχουμε πχ περισσότερο χρυσό, περισσότερα gems, περισσότερες ζωές ή οτιδήποτε άλλο.

Οι πληροφορίες που έχει ο server σχετικά με τον λογαριασμό μας είναι εκείνες που μετράνε, και αν οι πληροφορίες του τοπικού client είναι διαφορετικές, απλά θα διορθωθούν στις πραγματικές.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 06

Ο μόνος τρόπος να λειτουργούσε θεωρητικά κάποιο cheat ή hack σε online game, θα ήταν να είχε εντοπιστεί ένα τεράστιο κενό ασφαλείας στο server, που να άφηνε έναν οποιοδήποτε απλό παίχτη, τρέχοντας ένα μόνο πρόγραμμα, να κάνει αλλαγές στη βάση δεδομένων.

Εν ολίγοις, στατιστικά είναι απείρως πιο πιθανό να χακάρουν δυο δεκατετράχρονα ένα ATM διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης.

Πρακτικά, τα μόνα cheat που υπάρχουν για online games είναι κάποια bots, τα οποία αυτοματοποιούν ορισμένες εργασίες στο παιχνίδι που υποστηρίζουν. Τουλάχιστον μέχρι να μας εντοπίσει η εταιρεία του παιχνιδιού.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 07

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αποτελέσματα για cheat?

Με δεδομένο πως τα cheat για τα online games είναι πρακτικά ανύπαρκτα, είναι μάλλον παράξενη η πληθώρα των αποτελεσμάτων που επιστρέφουν οι αντίστοιχες αναζητήσεις.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 08

Αυτή είναι μια ολόκληρη βιομηχανία εξαπάτησης που έχει στηθεί για τους δύστυχους που ελπίζουν πως θα βρουν ένα τρόπο να ξεγελάσουν το σύστημα.

Στο 99% των περιπτώσεων, η απάτη έχει ως εξής: μπαίνουμε σε μία από αυτές τις σελίδες, και, κοίτα τύχη, μόλις πρόσφατα ανανέωσαν το cheat tool!

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 09

Μπαίνουμε λοιπόν για να το κατεβάσουμε.

Οι οδηγίες λένε πως πρέπει να δούμε πρώτα κάποιο offer για να “ξεκλειδώσουμε” το download.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 15

Επιλέγουμε μία από τις Offers, έστω τη δωρεάν οδική εκδρομή.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 11

Αυτού του τύπου τα offers και surveys είναι μία από τις μεγαλύτερες απάτες στο Internet.

Ουσιαστικά μεταφερόμαστε σε μια ιστοσελίδα που θα έχει μια δήθεν ερώτηση ή κάποιον δήθεν διαγωνισμό, τον οποίο θα μπορούσε να απαντήσει το μέσο πεντάχρονο…

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 12

…όπου αν τολμήσουμε να βάλουμε το κινητό μας, για να “συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό” και να “ολοκληρώσουμε την προσφορά”, ουσιαστικά εγγραφόμαστε σε μια συνδρομητική υπηρεσία.

Θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε SMS, για το καθένα από τα οποία θα χρεωνόμαστε χρήματα εκατοντάδες φορές περισσότερα από το κόστος των SMS.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 13

Όσο για το αρχείο του cheat, υπάρχουν οι εξής πιθανότητες:

  • – Δεν θα αναγνωριστεί η συμπλήρωση της προσφοράς, και θα πρέπει να συμπληρώσουμε μια άλλη προσφορά.
  • – Μπορεί να κατεβάσουμε ένα αρχείο RAR κλειδωμένο με κωδικό, για τον οποίο κωδικό θα πρέπει να συμπληρώσουμε νέα προσφορά.
  • – Αν καταφέρουμε ποτέ να ξεκλειδώσουμε το αρχείο, δεν θα τρέχει στον υπολογιστή μας, και θα πρέπει να κατεβάσουμε κάποιο patch, συμπληρώνοντας φυσικά νέα προσφορά.
  • – Ό,τι κι αν κάνουμε, όσες προσφορές κι αν συμπληρώσουμε, το αρχείο δεν πρόκειται να τρέξει. Ποτέ.

Γενικά, όπου βλέπετε τέτοια “offers” και “surveys” κλείστε τον browser όπως είναι και ξεχάστε το, δεν έχει βγει ποτέ κανένα καλό από αυτά.

Και, ενώ πολλοί χρήστες το γνωρίζουν, αρκεί να βρεθούν μερικοί αφελείς, που να συμπληρώσουν 4-5 προσφορές για να βγάλουν οι απατεώνες τα χρήματά τους εις βάρος τους.

Α, και μην ξεγελαστείτε από σελίδες στο Facebook, που είναι βιτρίνες για δήθεν cheat και hacks.

Cheat σε Online - Mobile παιχνίδια - Οι Απάτες των Surveys 14

Είναι θλιβερά εύκολο να αγοραστούν χιλιάδες likes, στη σελίδα αλλά και τις επιμέρους δημοσιεύσεις.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps