Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Εντοπισμός Δέματος Μέσω Ίντερνετ από Ολόκληρο τον Κόσμο
Εντοπισμός Δέματος Μέσω Ίντερνετ σε Όλο τον Κόσμο

Εντοπισμός Δέματος Μέσω Ίντερνετ από Ολόκληρο τον Κόσμο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλο και περισσότεροι από εμάς κάνουμε αγορές μέσω ίντερνετ. Και είναι λογικό να θέλουμε να γνωρίζουμε πότε θα μας παραδοθεί η αγορά μας, ειδικά αν πρόκειται για προϊόντα μεγάλης αξίας ή για αποστολή από το εξωτερικό. Δείτε πώς γίνεται ο εντοπισμός δέματος με υπηρεσίες που έχουν αυτοματοποιήσει την αναζήτηση των παραγγελιών μας και συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες και τις αποστολές των courier σε ένα μέρος.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο αριθμός δέματος (Tracking number)

Όταν στέλνουμε ή περιμένουμε να παραλάβουμε ένα δέμα με courier, οι πωλητές ή οι εταιρείες μεταφορών μας δίνουν τα στοιχεία της αποστολής και τον αριθμό δέματος. Πρόκειται για το λεγόμενο tracking number, ή αλλιώς κωδικός αναζήτησης ή κωδικός αντικειμένου.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και όταν αγοράζουμε από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αποστολέας μόλις στείλει το δέμα, μας στέλνει σε email και το tracking number.

Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε μία ή και περισσότερες μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει να μας αποστείλουν το δέμα στην τοποθεσία που έχουμε δηλώσει.

Συνήθως για να έχει tracking number η αποστολή, θα πρέπει η αγορά μας να είναι μερικές δεκάδες ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να το επιλέξουμε εμείς, με κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου μπορεί να μας στείλουν tracking number και σε πολύ μικρές αγορές χωρίς να πληρώσουμε κάτι επιπλέον.

Εντοπισμός δέματος με το 17track

Το 17track είναι αναμφίβολα η καλύτερη υπηρεσία για τον εντοπισμό δέματος από όπου και αν μας το στείλουν. Διαθέτει εξελληνισμένο περιβάλλον και αν ανοίξουμε λογαριασμό παρέχει αυτοματισμούς και ειδοποιήσεις που δύσκολα θα τις βρούμε αλλού.

Υποστηρίζει μία πολύ μεγάλη γκάμα υπηρεσιών courier παγκοσμίως και όλες τις ελληνικές εταιρείες courier. Τα έχει όλα σε ένα και ο εντοπισμός δέματος, ιδίως με τις αγορές του εξωτερικού, είναι ο καλύτερος που θα μπορούσαμε να έχουμε σε όλες τις συσκευές μας.

Εντοπισμός Δέματος Μέσω Ίντερνετ σε Όλο τον Κόσμο 2α

Σε Android και iOS

Η υπηρεσία διαθέτει χρήσιμα app για Android και iOS που βελτιώνουν τους αυτοματισμούς στον εντοπισμό. Υποστηρίζει την ταυτόχρονη αναζήτηση μέχρι 40 κωδικών αναζήτησης (tracking numbers), ένα σε κάθε γραμμή.

Με το 17track δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε σε διαφορετικά site, κάθε φορά ανάλογα την εταιρεία courier. Επιπλέον, μας στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις στο app του κινητού για την εξέλιξη της αποστολής.

Φυσικά, αν δεν θέλουμε ο εντοπισμός δέματος να γίνεται σε όλες τις συσκευές μας μέσω των αυτοματισμών της υπηρεσίας, δεν έχουμε παρά απλά να πληκτρολογήσουμε στον browser τον κωδικό αντικειμένου απευθείας στην αναζήτηση.

Εντοπισμός δέματος 7

Όμως, αν θέλουμε να μην πληκτρολογούμε κάθε λίγο και λιγάκι το tracking number στις συσκευές μας, να βλέπουμε το ιστορικό, κ.α,  το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε πρόσβαση στο κέντρο αγοραστή της υπηρεσίας μέσω Google ή Facebook.

Παραθέτουμε αυτά τα βήματα σε εικόνες.

Εντοπισμός δέματος 1

Εντοπισμός δέματος 2

Εντοπισμός δέματος 3

Εντοπισμός-δέματος-5

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, μέσα από το κέντρο αγοραστή, μπορούμε να βλέπουμε αναλυτικά τα πάντα για τις αποστολές των παραγγελιών μας.

Επιπλέον, να καταχωρίσουμε κάποιον νέο κωδικό, αλλά και να ειδοποιούμαστε στο κινητό για την εξέλιξη της αποστολής του δέματος.

Εντοπισμός δέματος 10aa

Με το άνοιγμα του λογαριασμού, το 17track εντοπίζει και αποθηκεύει αυτόματα την μεταφορική εταιρεία και τον κωδικό, έτσι ώστε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή στις συσκευές μας την ενημέρωση στην εξέλιξη της αποστολής του δέματος.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να εισάγουμε το tracking number.

Μεταξύ άλλων, μέσα από το κέντρο αγοραστή μπορούμε να συνδέσουμε έως τρία διαφορετικά email για τις ειδοποιήσεις των δεμάτων, μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Parcel Monitor

Ο εντοπισμός δέματος στην Parcel Monitor είναι απλός και γρήγορος. Η υπηρεσία διαθέτει ελληνικό περιβάλλον και προσφέρει ανίχνευση αποστολών σε όλες τις γνωστές ελληνικές εταιρείες courier αλλά και σε πολλές ξένες.

Έτσι, αν περιμένουμε αποστολές από διαφορετικούς courier, δεν χρειάζεται να επισκεπτόμαστε ξεχωριστά τις ιστοσελίδες τους.

https://www.parcelmonitor.com/el/

Η Parcel Monitor συνεργάζεται περαιτέρω και με την αναζήτηση δεμάτων από τα ΕΛΤΑ. Παρέχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες στην παρακολούθηση των εγχώριων και παγκόσμιων αποστολών. Αρκεί να έχουμε το ELTA tracking.

Deliveries Package Tracker

Ο εντοπισμός δέματος με το Deliveries Package Tracker θεωρείται ως ένας από τους πιο αξιόπιστους. Η Android εφαρμογή διαθέτει ελληνικό περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, και ενημερώνεται συχνά.

Μόλις την τρέξουμε, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε μία “Νέα διανομή”, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο “+”.

Εκεί θα πρέπει να ορίσουμε ένα όνομα που αντιπροσωπεύει το αντικείμενό μας. Επίσης, πρέπει να προσθέσουμε τον κωδικό αναζήτησης, αλλά και τη μεταφορική εταιρεία.

Η εφαρμογή υποστηρίζει μία πολύ μεγάλη γκάμα υπηρεσιών courier παγκοσμίως. Επιπλέον, όλες τις ελληνικές εταιρείες, ακόμη και εγχώριες που είναι λιγότερο γνωστές.

Εντοπισμός δέματος 15α

Το Deliveries Package Tracker μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε αδιάλειπτα την εξέλιξη της αποστολής του δέματος.

Έτσι, επειδή τις περισσότερες φορές ένα δέμα μπορεί να αλλάξει μεταφορική εταιρεία στην πορεία, μπορούμε να εισάγουμε και δεύτερη μεταφορική για καλύτερο και πιο άμεσο εντοπισμό.

Από εκεί και μετά, μόλις κάνουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, είμαστε έτοιμοι να αποθηκεύσουμε τη διανομή μας και να αρχίσουμε να την παρακολουθούμε. Ανάλογα με την πορεία αποστολής του δέματος, θα ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη.

Εντοπισμός δέματος 17α

Άλλη μία χρήσιμη δυνατότητα της εφαρμογής είναι ότι μπορούμε να παρακολουθούμε ζωντανά το πραγματικό στίγμα του αντικειμένου μας στο χάρτη.

Στα αριστερά της εφαρμογής θα βρούμε μία πλαϊνή μπάρα με όλες τις παραγγελίες κατηγοριοποιημένες, αλλά και τις ρυθμίσεις.

Εκεί θα βρούμε σε κατηγορίες τις διάφορες επιλογές της εφαρμογής. Μπορούμε να ορίσουμε πώς θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις, τη συχνότητά τους, την εμφάνιση, κ.α.

Αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του Deliveries Package Tracker, όπως για παράδειγμα ο αυτόματος εντοπισμός δέματος στο eBay, αλλά και να απομακρύνουμε τις διαφημίσεις, θα πρέπει να αγοράσουμε κάποια από τις επί πληρωμή εκδόσεις του.

Ποια υπηρεσία για εντοπισμό δέματος χρησιμοποιείτε?

Ο εντοπισμός δέματος αναμφίβολα είναι πολύ χρήσιμος. Το να γνωρίζουμε άμεσα και εύκολα πού βρίσκεται το δέμα είναι σίγουρα προς όφελός μας.

Ακόμη και ο απλός εντοπισμός δέματος είναι αρκετός για να γνωρίζουμε πως δεν χάθηκε στη διαδρομή, ή δεν γύρισε πίσω το πακέτο που στείλαμε ή περιμένουμε να παραλάβουμε.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή έχετε να μας προτείνετε κάποια άλλη υπηρεσία για τον εντοπισμό δέματος, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps