Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Windows 11 23H2: Παρουσίαση Του Μεγάλου Update - Όλα Τα Νέα Χαρακτηριστικά
FEATURED-Windows-11-23H2-Παρουσίαση-Του-Μεγάλου-Update-Όλα-Τα-Νέα-Χαρακτηριστικά α3

Windows 11 23H2: Παρουσίαση Του Μεγάλου Update – Όλα Τα Νέα Χαρακτηριστικά

Η Microsoft ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κυκλοφορία της μεγάλης ενημέρωσης δυνατοτήτων για τα Windows 11. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σταδιακά τον Οκτώβριο σε όλα τα PC, και φέρνει νέα και πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Στον οδηγό παρουσιάζουμε όλες τις νέες δυνατότητες των Windows 11 23H2 που βελτιώνουν και άλλο την εμπειρία μας στο λειτουργικό σύστημα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι νέο υπάρχει στα Windows 11 23H2

Η νέα έκδοση 23H2 των Windows 11 είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση χαρακτηριστικών του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σταδιακά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 (πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου 2023).

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ενημερώσεις “Moment“, η έκδοση 23H2 εισάγει πιο ουσιαστικές αλλαγές, καθώς η Microsoft ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των χρηστών, εισάγοντας πολλές αιτούμενες λειτουργίες.

Επιπλέον, η εγκατάσταση της έκδοσης 23H2 θα είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη διαδικασία και δεν θα έχει καμία επίδραση στη συμβατότητα με τις εφαρμογές και τις συσκευές μας.

Φυσικά, αν πρόκειται να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 για πρώτη φορά σε μη συμβατό PC που τρέχει παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού, πρέπει να τρέξουμε πρώτα στο PC το μικρό εργαλείο που παρακάμπτει τις απαιτήσεις της Microsoft.

Windows Copilot

Από τότε που το παρουσιάσαμε τον Μάιο 2023, το Copilot έχει βελτιωθεί σημαντικά και φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής των νέων Windows 11 23H2. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσει τη Cortana που ήδη καταργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Windows 11 23H2 1α

Το Windows Copilot μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε όλο το οικοσύστημα του λειτουργικού. Για παράδειγμα, για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις συστήματος, να ανοίξουμε εφαρμογές, να τραβήξουμε στιγμιότυπα οθόνης, να αλλάξουμε θέματα κ.λπ. Φυσικά, όλα αυτά στη γλώσσα μας και όχι μόνο στα αγγλικά.

Το νέο AI εργαλείο θα μας ανοίγει με τη νέα συντόμευση Win + C, ή μέσω του αποκλειστικού εικονιδίου του στη γραμμή εργασιών.

Σε γενικές γραμμές, το Copilot είναι το Bing Chat με επιπλέον δυνατότητες στην εκτέλεση διαφόρων ενεργειών στο οικοσύστημα των Windows 11 23H2.

Νέα Εξερεύνηση αρχείων

Μια ολοκαίνουργια Εξερεύνηση αρχείων έρχεται στα Windows 11 23H2, και έχει σχεδιαστεί για μια απρόσκοπτη εμπειρία πλοήγησης εντός του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft φαίνεται να έδωσε βαρύτητα στα εύλογα παράπονα των χρηστών και μπορούμε επιτέλους να μετακινήσουμε καρτέλες μεταξύ διαφορετικών παραθύρων στη νέα Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 23H2.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά τουλάχιστον ένα τόσο βασικό πράγμα όπως η μετακίνηση καρτελών μεταξύ των παραθύρων λειτουργεί πλέον σωστά.

Επίσης, στη νέα Εξερεύνηση αρχείων θα έχουμε νέο σχεδιασμό στις μικρογραφίες και τη νέα καρτέλα Λεπτομέρειες, μια λειτουργία που θα εμφανίζει μονομιάς όλες τις πληροφορίες των βασικότερων αρχείων. Βέβαια, αυτό μας το κάνει πολύ καλύτερα το QuickLook που έχουμε περιγράψει σε οδηγό μας.

Όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να εξοικειωθούμε λίγο με αυτές τις αλλαγές. Ιδίως με τη νέα θέση της γραμμής διευθύνσεων και της γραμμής εργαλείων σε σχέση με αυτή που είχαμε συνηθίσει στα Windows 11 22Η2, όπως παρατηρούμε στα κάτωθι στιγμιότυπα.

Windows 11 23H2 3A

Windows 11 23H2 3

Τέλος, στα Windows 11 23H2 έχουμε τη νέα και χρήσιμη δυνατότητα που ονομάζεται Συλλογή. Επιτρέπει να κάνουμε πιο εύκολα την περιήγηση σε όλες τις φωτογραφίες μας που είναι αποθηκευμένες τοπικά και στο cloud.

Επιπλέον, τις ταξινομεί ανά ημερομηνία μέσω ενός βολικού χρονοδιαγράμματος που βελτιώνει την εμπειρία με καλύτερη πλοήγηση.

Windows 11 23H2 4

Από προεπιλογή, η νέα Συλλογή της Εξερεύνησης αρχείων τροφοδοτείται με τις εικόνες από το OneDrive και τον προεπιλεγμένο φάκελο Pictures. Ωστόσο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερους φακέλους εάν αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας σε άλλες μονάδες δίσκου ή καταλόγους.

Εργαλείο αφαίρεσης φόντου στη Ζωγραφική

Η νέα δυνατότητα του MS Paint είναι βολική όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε γρήγορα και με ένα κλικ το ανεπιθύμητο φόντο από μια εικόνα μας.

Επιπλέον, μπορούμε να αναιρέσουμε την αφαίρεση πατώντας στο σχετικό βελάκι, καθώς και να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα λειτουργία επιλογής ορθογωνίου του MS Paint για να αφαιρέσουμε το φόντο από μια περιοχή που καθορίσαμε.

Βέβαια, δεν διατίθεται και η αντικατάσταση του φόντου με κάποιο της αρεσκείας μας, αλλά αυτό μας το κάνουν εύκολα τα online AI εργαλεία που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό.

Καθώς αυτή η νέα έκδοση της Ζωγραφικής αναμένεται να κυκλοφορήσει σταδιακά στα Windows 11 23H2, αν επιθυμούμε να την έχουμε εδώ και τώρα, μπορούμε να την κατεβάσουμε από το cloud της κοινότητας, πατώντας εδώ. Το μικρό αρχείο είναι απόλυτα ασφαλές.

Τέλος, τα Windows 11 23H2 θα κάνουν το ντεμπούτο του Dark Mode στο MS Paint. Ωστόσο, όπως έχουμε περιγράψει, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα εδώ και αρκετό καιρό σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows 11.

Featured Microsoft Paint Ενεργοποίηση Σκοτεινής Λειτουργίας Στη Ζωγραφική Windows
Λήψη Του Νέου Microsoft Paint Και Ενεργοποίηση Σκοτεινής Λειτουργίας 

Μετά από 37 χρόνια, το Microsoft Paint ανανεώνεται και λαμβάνει τη σκοτεινή λειτουργία. Η Microsoft επιβεβαίωσε επίσημα τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής που γίνεται πιο μοντέρνα και με περισσότερες δυνατότητες. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς ενεργοποιούμε με ένα κλικ τη νέα Ζωγραφική και το σκούρο θέμα της σε όλους τους υπολογιστές που τρέχουν τα Windows 11.

Χειριστήρια δυναμικού φωτισμού RGB

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στα Windows 11 23H2 είναι το Dynamic Lightning. Βρίσκεται στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Δυναμικός φωτισμός.

Μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τις συμβατές συσκευές RGB χωρίς να εγκαταστήσουμε πρόσθετες εφαρμογές. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τον φωτισμό, και να προσαρμόσουμε το χρώμα, τα εφέ, και τη φωτεινότητα.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο Δυναμικός φωτισμός απαιτεί μια συμβατή συσκευή. Προς το παρόν, τα περισσότερα περιφερειακά που λειτουργούν με το Dynamic Lightning περιλαμβάνουν πολλά ποντίκια και πληκτρολόγια από τις Razer, Acer, ASUS, HP, HyperX, και Logitech. Η Microsoft λέει ότι περισσότερες συσκευές θα ενταχθούν σύντομα.

Νέα δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Τα Windows 11 23H2 έχουν τώρα μια καλύτερη εφαρμογή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών αρχείων, δεδομένων, ρυθμίσεων, εφαρμογών, και διαπιστευτηρίων.

Το νέο Windows Backup θα μας ειδοποιεί ανά τακτά διαστήματα με σχετική ένδειξη στο εικονίδιο μας στην Έναρξη, έτσι ώστε με ένα κλικ να μας αποθηκεύει αυτόματα κρίσιμες πληροφορίες στο OneDrive για να τις μετακινούμε σε μια νέα συσκευή με ευκολία.

Βελτιώσεις ρυθμίσεων

Τα Windows 11 23H2 φέρνουν μια νέα “Κεντρική” σελίδα στις Ρυθμίσεις. Διαθέτει γρήγορη πρόσβαση σε πολλές ρυθμίσεις και επιλογές που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως εξατομίκευση, θέματα, συσκευές Bluetooth, ρυθμίσεις γραμμής εργασιών, αποθηκευτικός χώρος στο OneDrive, κ.α.

Windows 11 23H2 4να

Βέβαια, και η Microsoft χρησιμοποιεί αυτή τη νέα ενότητα για να μας υπενθυμίσει να συνδεθούμε με έναν λογαριασμό Microsoft, να εγγραφούμε στο Microsoft 365, κ.λπ.

Νέος μείκτης έντασης ήχου

Το νέο ρυθμιστικό έντασης μας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις χρήσιμες ρυθμίσεις του ήχου, κάτι που ζητούν οι χρήστες εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, με αυτήν την ενημέρωση, ο μείκτης έντασης ήχου επιστρέφει στη γραμμή εργασιών στον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις, επιτρέποντάς μας να αλλάζουμε πιο εύκολα την ένταση ήχου για διαφορετικές εφαρμογές και συσκευές αναπαραγωγής.

Επίσης, υπάρχει και μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου για άμεση πρόσβαση: Windows + Ctrl + V.

Νέα εμπειρία κοινής χρήσης

Στα Windows 11 23H2, θα μπορούμε πλέον να στέλνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά ένα αρχείο απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων.

Η νέα δυνατότητα θα εμφανιστεί ως επιλογή όταν κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο. Μόλις επιλέξουμε το εικονίδιο κοινής χρήσης, θα εμφανιστεί μια λίστα επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να στείλουμε το αρχείο μέσω email στον εαυτό μας, και όχι μόνο.

Εγγενής υποστήριξη RAR

Μετά από τόσα χρόνια, η εγγενής υποστήριξη RAR έρχεται επιτέλους στα Windows 11. Πριν από την έκδοση 23H2, το ZIP ήταν η μόνη υποστηριζόμενη μορφή αρχείου.

Η Εξερεύνηση αρχείων μας επιτρέπει πλέον να εξάγουμε αρχεία RAR, TAR, 7Z και άλλα αρχεία χωρίς να εγκαταστήσουμε εφαρμογές τρίτων. Το εγγενές RAR θα υποστηρίζει και πολλές άλλες μορφές, και η Microsoft υπόσχεται να επεκτείνει αυτή την υποστήριξη στο εγγύς μέλλον.

Νέες Ταπετσαρίες

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να ρίξουμε και μια ματιά εδώ για τα νέα wallpapers υψηλότατης ανάλυσης που κυκλοφόρησε η κοινότητα των Windows, μερικά εκ των οποίων ίσως μας αρέσουν.

Είναι χρήσιμα τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 23H2;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps