Home » Διάφορα » Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα

Ανασκόπηση PCsteps 2014 – Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το 2014 υπήρξε η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του PCsteps, και η χρονιά στην οποία ένας μεγάλος αριθμός από εσάς μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Στην ανασκόπηση PCsteps 2014 θα δούμε τα 14 άρθρα που δημοσιεύτηκαν ή ανανεώθηκαν το έτος που μας πέρασε, τα οποία είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

#14: Δημιουργία Boot USB Κάθε Είδους, σε 3 Απλά Βήματα

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 27-12

Στον προσωπικό μου υπολογιστή εδώ και πέντε χρόνια δεν έχω καν DVD Recorder, και ειλικρινά δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα οπτικό δίσκο.

Ένα από τα τελευταία προπύργια των οπτικών δίσκων είναι η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Τώρα όμως, το μικρό και θαυματουργό πρόγραμμα Rufus μας επιτρέπει να φτιάξουμε Boot USB για Windows 7, Windows 8 και οποιαδήποτε διανομή linux, με λίγα απλά κλικ. Μήπως ήρθε ώρα να πετάξετε και το δικό σας DVD drive?

#13: YouTube Πλήρης Οδηγός: Τα καλύτερα Tips, Tricks, και Hacks

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 05

Από το κατέβασμα και τη μετατροπή βίντεο του YouTube, μέχρι το ανέβασμα των δικών μας βίντεο, την ενσωμάτωση βίντεο σε ιστοσελίδα, και μια ντουζίνα (+1) προηγμένες επιλογές αναπαραγωγής, ο οδηγός του YouTube είχε κάθε δικαίωμα να ονομάζεται “πλήρης”.

Επιπλέον, αρκετές από τις δυνατότητες που παρουσιάζουμε στον οδηγό αυτό τις αναλύσαμε εκτεταμένα σε εξειδικευμένους οδηγούς, για όσους θέλουν να παίζουν το YouTube στα δάχτυλα.

#12: Δεν ανοίγει ο υπολογιστής? 4+4 Βήματα για Διάγνωση

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 06

Λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά για έναν κάτοχο υπολογιστή από το να πατήσει το κουμπί του συστήματος του και να μην συμβεί τίποτα.

Στον οδηγό αυτό αναλύσαμε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, το να μην ανάβει καθόλου ο υπολογιστής, ή το να ανάβει, αλλά να μην εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη.

Όταν έχουμε ένα τέτοιο πρόβλημα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πρέπει να αντικαταστήσουμε κάποιο υποσύστημα. Τουλάχιστον, όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια διάγνωση για να γνωρίζουμε ακριβώς τι φταίει.

# 11: Format Υπολογιστή με Απόλυτη Ασφάλεια, Βήμα προς Βήμα

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 07

Η διαδικασία του Format τρομάζει πολλούς αρχάριους χρήστες. Στην πραγματικότητα, όμως, αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και μεθοδικοί, το Format υπολογιστή είναι εύκολο, γρήγορο, και σχετικά ανώδυνο.

Στον οδηγό αυτό καλύψαμε όλες τις βασικές ενότητες, από το πώς να έχουμε μια αναλυτική λίστα των προγραμμάτων για την επανεγκατάσταση, μέχρι το backup των Drivers, της άδειας των Windows και του Office, των σελιδοδεικτών και των saved games.

Αν λοιπόν τα Windows πάνε πιο αργά απ' ότι συνήθως, με ένα format μπορούμε μέσα σε λίγο διάστημα να τα έχουμε σαν καινούρια.

#10: Αλλαγή Γλώσσας στα Windows 7 (σε κάθε έκδοση)

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 01

Η Microsoft θεωρεί πως μόνο όσοι αγόρασαν τις ακριβές εκδόσεις Ultimate ή Enterprise των Windows 7 έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν πλήρως τη γλώσσα του λειτουργικού, όσον αφορά τα εσωτερικά μενού.

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 02

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα πρέπει είτε να κάνουμε format και επανεγκατάσταση με την έκδοση στη γλώσσα της επιλογής μας. είτε να συμβιβαστούμε με μια γλώσσα που δεν θέλουμε και ίσως δεν καταλαβαίνουμε καλά.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος και δωρεάν τρόπος να αλλάξουμε πλήρως τη γλώσσα των μενού στα Windows 7, όποια έκδοση κι αν έχουμε.

#09: Κατέβασμα Windows 8 / 8.1 Δωρεάν – Όλες οι Μέθοδοι

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 08

Τα Windows 8 είναι η πρώτη έκδοση των Windows στα οποία η Microsoft δίνει μια επίσημη λύση για να κατεβάσουμε δωρεάν το μέσον εγκατάστασης.

Στα Windows Vista δεν ήταν διαθέσιμο το ISO, αλλά έπρεπε να το συναρμολογήσουμε με τρίτα προγράμματα. Στα Windows 7 είχαν μεν κανονικά ISO, αλλά όχι στα Ελληνικά και με συνδέσμους που άλλαζαν απροειδοποίητα κάθε τόσο.

Στο κάτω-κάτω, γιατί να νοιάζεται η Microsoft για το πόσο εύκολο είναι να κατεβάσουμε το λειτουργικό που πληρώσαμε για να αγοράσουμε?

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 09

Όμως, για μεγάλο διάστημα το κατέβασμα των Windows 8 ήταν απίστευτα και αχρείαστα περίπλοκο και μπερδεμένο, αναλόγως αν είχαμε αγοράσει τα Windows στη λιανική ή αν είχαν έρθει προεγκατεστημένα στον υπολογιστή μας.

Επίσης, αν είχαμε κλειδί προϊόντος των Windows 8, δεν λειτουργούσε για την εγκατάσταση των Windows 8.1. Συν ότι, αν θέλαμε Windows 64bit, έπρεπε να τα κατεβάσουμε αποκλειστικά από υπολογιστή με 64bit Windows.

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 10

Ευτυχώς, σε μια σπάνια αναλαμπή, η Microsoft βελτίωσε και απλοποίησε τη διαδικασία για το κατέβασμα Windows 8, στη γλώσσα και την έκδοση που θέλουμε. Πάντως, στον οδηγό κρατήσαμε τιμής ένεκεν και την παλιά μέθοδο, για να μην ξεχνάμε πόσο χάλια ήταν.

#08: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για Windows (200+)

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 11

Σε έναν από τους πιο επικούς οδηγούς μας, συγκεντρώσαμε εκατοντάδες από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για Windows, χωρισμένες σε 15 κύριες κατηγορίες, από την ηλεκτρονική ασφάλεια και την πλοήγηση στο Internet μέχρι τις σουίτες Office, την επεξεργασία πολυμέσων, και τον καθαρισμό συστήματος.

Με άλλα λόγια, αν μια εφαρμογή δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον οδηγό… τότε απλά δεν τη βάλαμε, μπορεί επειδή δεν τη γνωρίζαμε ή επειδή την ξεχάσαμε, και μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια για να την προσθέσουμε.

#07: Αγορά Laptop €300 – €2500

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 12

Ενώ εδώ και πολλά χρόνια είχαμε οδηγό αγοράς για σταθερό υπολογιστή, το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που δημοσιεύσαμε οδηγό για την αγορά laptop.

Ο οδηγός αυτός ξεκίνησε αρχικά ως τριμηνιαίος. Επειδή όμως τα μοντέλα των laptop συχνά εξαντλούνται, ενώ βγαίνουν στην αγορά διαρκώς καινούρια, αυτή τη στιγμή τον ανανεώνουμε κάθε μήνα, στις 2 του μηνός.

Εκτός όμως από τις επιλογές του οδηγού, είστε πάντοτε ευπρόσδεκτοι να μας ρωτήσετε στα σχόλια του οδηγού, ώστε να σας προτείνουμε ένα laptop προσωπικά για τις δικές σας ανάγκες.

#06: Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 13

Παρ' ότι είχαμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα στον πλήρη οδηγό του YouTube, υπήρχε τέτοια ζήτηση για τη συγκεκριμένη δυνατότητα, που ο εξειδικευμένος οδηγός βρίσκεται οκτώ ολόκληρες θέσεις υψηλότερα από τον οδηγό του YouTube.

Όπως και να το κάνουμε, οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική στο YouTube, και αυτός ο οδηγός μας επιτρέπει να την κατεβάσουμε στον υπολογιστή και το κινητό μας, για να την έχουμε πάντα μαζί μας.

#05: Κωδικός Router: Όλες οι Μέθοδοι για να Βρούμε το Password

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 14

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ο συγκεκριμένος οδηγός υπήρξε τόσο δημοφιλής για να είναι στο Top 5 των δημοφιλέστερων οδηγών.

Υποψιαζόμαστε πως πολλοί χρήστες έψαχναν το password για το WiFi του γείτονα και κατέληξαν εδώ, καθώς βγαίνουμε δεύτεροι στο Google στη σχετική αναζήτηση.

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 15

Μπορεί όμως να κάνουμε και λάθος, και απλά πολύς κόσμος να θέλει να μπει στο Web Interface του router του και να μην θυμάται τον κωδικό, που είναι ο πραγματικός στόχος του συγκεκριμένου οδηγού.

#04: Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 16

Αυτός ο οδηγός στην πραγματικότητα είναι ψιλοάχρηστος, καθώς οι ταινίες τις οποίες μπορούμε να κατεβάσουμε νόμιμα και δωρεάν μέσω Torrent, που ανήκουν στο Public Domain, είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε σχέση με το σύνολο.

Τώρα, βέβαια, αν κάποιος ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο για να κατεβάσει παράνομα ταινίες που προστατεύονται με copyright, δυστυχώς δεν είμαστε σε καμία θέση να τον εμποδίσουμε, ούτε να αναλάβουμε την ευθύνη

Εμπιστευόμαστε πως θα κάνετε το σωστό και το νόμιμο ;-)

#03: Εγκατάσταση Windows 7 από USB Stick

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 17

Χάρη στα φλασάκια USB και τις αυξημένες ταχύτητες στο Internet, στον προσωπικό μου υπολογιστή έχω να χρησιμοποιήσω DVD εδώ και πέντε χρόνια – για την ακρίβεια, δεν έχω καν κάποιο drive πάνω.

Στον οδηγό αυτό καταρρίπτουμε ένα από τα τελευταία προπύργια για την χρήση DVD-ROM, την εγκατάσταση των Windows.

Με μια δωρεάν εφαρμογή της Microsoft είναι δυνατόν να περάσουμε τα αρχεία από ένα ISO των Windows 7 (αλλά και των Windows 8) σε USB, για να κάνουμε την εγκατάσταση ταχύτερα και χωρίς τα προβλήματα ενός πιθανού γρατζουνισμένου οπτικού δίσκου.

#02: Αγορά υπολογιστή €300 – €5.000

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 18

Ο οδηγός αγοράς υπολογιστή είναι αρκετά παλαιότερος από τον οδηγό αγοράς Laptop, καθώς η πρώτη του έκδοση δημοσιεύτηκε κάποια στιγμή το 2010, αν δεν απατώμαι.

Σήμερα, ο οδηγός αυτός είναι πολύ διαφορετικός από το ξεκίνημά του, και περιλαμβάνει 12 συνθέσεις, από τον budget υπολογιστή των 300ων ευρώ μέχρι τον υπολογιστή του γιου του εφοπλιστή των 5.000 ευρώ.

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 19

Οι συνθέσεις είναι επίσης χωρισμένες σε υποκατηγορίες, για Internet-ταινίες-office, για Gaming, και για Overclock, καθώς κάθε κατηγορία έχει τις δικές τις ανάγκες από το υλικό του υπολογιστή.

Όπως και ο οδηγός των Laptop, για ένα σύντομο διάστημα ο οδηγός αγοράς υπολογιστή ήταν τριμηνιαίος, στο εξής όμως ανανεώνεται κάθε μήνα, την 1η του μηνός.

#01: Τα Καλύτερα Δωρεάν Antivirus για PC

Ανασκόπηση PCsteps 2014 - Τα 14 πιο Δημοφιλή άρθρα 20

Υπάρχουν εκατομμύρια πιθανοί κίνδυνοι για τον υπολογιστή μας με Windows στο Internet, και δεκάδες προτάσεις δωρεάν antivirus που υπόσχονται να τον προστατέψουν.

Στον οδηγό αυτό, που είναι σταθερά ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς του PCsteps, χρησιμοποιούμε στοιχεία από μετρήσεις ανεξάρτητων εργαστηρίων για να δούμε ποια είναι τα καλύτερα δωρεάν antivirus για τον υπολογιστή μας.

Ποια άρθρα θέλετε να δείτε το 2015 στο PCsteps

Αρκετούς από τους παραπάνω οδηγούς είναι σίγουρο πως θα τους συναντήσουμε και στην ανασκόπηση του 2015, καθώς θα τους έχουμε ανανεώσει μέσα στη χρονιά.

Όμως είναι επίσης σίγουρο πως το 2015 θα αναδειχτούν νέοι δημοφιλείς οδηγοί, για θέματα που σας αφορούν.

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο να δείτε στο PCsteps, μπορείτε να γίνετε μέλη στο Newsletter μας. Κάθε μερικές εβδομάδες, διεξάγουμε νέα ψηφοφορία σχετικά με τα επόμενα θέματα του PCsteps, αποκλειστικά για τα μέλη του Newsletter.

[grwebform url=”http://app.getresponse.com/view_webform.js?wid=8548204&u=SlQS” css=”on”/]

Καλή χρονιά σε όλους, θα τα πούμε μέσα.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps