Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα. Όσοι ετοιμάζουμε τραπέζι τις επόμενες ημέρες, ξεθάβουμε το βιβλίο με της συνταγές της μαμάς ή της γιαγιάς. Για όσους όμως θέλουμε φέτος να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, θα δούμε τις ελληνικές σελίδες στις οποίες θα βρούμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες συνταγές, για ένα τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο σε εμάς και αυτούς που αγαπάμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στον οδηγό αυτό δεν θα δημοσιεύσουμε τις ίδιες τις συνταγές, καθώς δεν είμαστε site μαγειρικής.

Θα βρείτε όμως συγκεντρωμένα ορισμένα Ελληνικά sites με ξεχωριστές και πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Έχουμε επίσης ξεχωρίσει μερικές συνταγές που μας έκαναν “κλικ” από το κάθε site.

Cookpad (πρώην “Οι Συνταγές της Παρέας”)

Οι Συνταγές της Παρέας ήταν μακράν το πιο δημοφιλές ελληνικό Site αφιερωμένο στη μαγειρική. Μέσα στο 2017, αγοράστηκε από την Cookpad, μια ιστοσελίδα συνταγών που ξεκίνησε το 1997 στην Ιαπωνία και είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Φυσικά, ένα τέτοιο site δεν θα μπορούσε να μην έχει μια εκτεταμένη ποικιλία από χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Με βάση την την αναζήτηση του site, θα βρούμε σχεδόν 1200 συνταγές ειδικά για τις γιορτές. Από κουραμπιέδες σε διάφορες παραλλαγές…

…μέχρι πραγματικά πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες συνταγές, όπως το Cheesecake με μελομακάρονα.

Την τιμητική τους έχουν τα γλυκά, για τα οποία θα βρούμε περισσότερες από 410 συνταγές. Βεβαίως, το site περιέχει και χριστουγεννιάτικες συνταγές για το κυρίως πιάτο, όπως η γαλοπούλα γεμιστή

…ή, γιατί όχι, Ζαρκάδι με κάστανα και Καρκαβίτσα Θρακιώτικη.

Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές που ξεχωρίσαμε

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς έχουμε μια αδυναμία σε συνταγές που συνδυάζουν τη γεύση και το στολισμό. Και τι πιο όμορφο και πρωτότυπο από ένα πλήρως βρώσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Για κάτι ακόμα πιο διαφορετικό, γιατί να μην δοκιμάσετε τις Χριστουγεννιάτικες σοροπάδες? Μοιάζουν μεν με μελομακάρονα, σαν εμφάνιση, αλλά είναι σιροπιαστά μπισκοτάκια μπύρας, με άρωμα εσπεριδοειδών και κανέλας.

Για κυρίως πιάτο, αν θέλουμε κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη γαλοπούλα, υπάρχουν διάφορα πτηνά με τα οποία μπορούμε να την αντικαταστήσουμε, όπως χήνα ή πάπια.

Μάλιστα, οι ειδικές χριστουγεννιάτικες συνταγές προβλέπουν ειδικό μαγείρεμα ώστε να μαλακώσει το σχετικά σκληρότερο κρέας

Αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο παραπάνω σας άνοιξε την όρεξη για συνδυασμό τροφής και στολισμού, η Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη σαν τούρτα συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο

Και για όσους η δημιουργική ανησυχία συνεχίζει, είναι εξαιρετικά απλό να φτιάξουμε Τραγανά μπισκοτοσπιτάκια Χριστουγέννων. Για τα παιδιά, και όχι μόνο.

Flora

Σπανίως βλέπουμε τόσο οργανωμένες εταιρικές ιστοσελίδες, όμως στο Flora.com.gr έχει γίνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες συνταγές, για τις οποίες θα βρούμε ειδική ενότητα.

Μετρήσαμε 60 χριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά και αλμυρά, οι οποίες βέβαια δείχνουν σε κάθε ευκαιρία μια συσκευασία Flora.

Είμαστε πάντως 98,3% πως όποιο βούτυρο ή μαργαρίνη και αν χρησιμοποιήσουμε, οι συνταγές θα βγουν εξίσου καλές.

Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές που ξεχωρίσαμε

Λίγο ότι η γαλοπούλα δεν είναι το αγαπημένο μας κρέας, λίγο η φωτογραφία, αλλά το Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατάτες baby και σάλτσα πορτοκαλιού φαίνεται εξόχως λαχταριστό, και πολύ καλύτερη επιλογή σαν Χριστουγεννιάτικο κυρίως πιάτο.

Σας αρέσει η γαλοπούλα? Θέλετε κάτι διαφορετικό από την κλασσική γεμιστή? Η τάρτα γαλοπούλας φαίνεται μια νόστιμη παραλλαγή, αν και μάλλον για συνοδευτικό παρά για κυρίως.

Σας έκαναν δώρο πέρσι τα Χριστούγεννα μια φοντανιέρα? Ένα φοντί με πικάντικη σοκολάτα από μπαχαρικά, με μοσχοκάρυδο, κανέλα και τριμμένο κάρδαμο, ήδη από την περιγραφή φαίνεται πως θα μοσχομυρίζει σε ολόκληρο το σπίτι.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στην παραδοσιακή βασιλόπιτα βρίσκουμε στη συνταγή για την Αλμυρή βασιλόπιτα Μακεδονίας. Πρακτικά είναι μια τυρόπιτα με ανθότυρο, φέτα, και σιμιγδάλι.

Ένα ακόμα λαχταριστό αλμυρό συνοδευτικό είναι η πίτα με κιμά και κάστανα, που ταιριάζει γάντι με τις γεύσεις του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Τέλος, σε πολλούς από εμάς η βασιλόπιτα περνάει σχετικά αδιάφορη. Παίρνουμε ένα κομμάτι για το έθιμο, και συχνά απλά το διαλύουμε για να δούμε αν μας έπεσε το φλουρί.

Όμως όπως κι αν αισθανόμαστε για τη συγκεκριμένη πίτα, δύσκολα θα αντισταθούμε στη βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα & καραμελωμένα φουντούκια.

Μαγειρικές διαδρομές

Οι Μαγειρικές Διαδρομές είναι ένα ανερχόμενο site για συνταγές μαγειρικής. Θα βρούμε βεβαίως μια αρκετά πλούσια ενότητα με χριστουγεννιάτικες συνταγές, οι οποίες φτάνουν τις 281.

Με μια πρόχειρη ματιά βλέπουμε πως έχουν δημοσιεύσει αρκετές ξένες συνταγές με γλυκά και φαγητά που είναι μάλλον απίθανο να έχουμε πετύχει στην Ελλάδα, όπως τα Φοινίκια από την Ανατολή

…και τα Lebkuchen Νυρεμβέργης. Μάλιστα, είναι η μία από τις δύο συνταγές για Lebkuchen που θα βρούμε στο συγκεκριμένο site.

Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές που ξεχωρίσαμε

Έχετε δοκιμάσει κρέας που να έχει ψηθεί κλεισμένο σε λαδόκολλα? Αν όχι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο τρυφερό και ζουμερό γίνεται σε σχέση με το συμβατικό ψήσιμο.

Το κοτόπουλο ψημένο σε πουγκί, σε ατομικές μερίδες, μπορεί να ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Όπως φαίνεται, η Θράκη έχει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Χριστουγεννιάτικη Μπάμπω.

Μάλιστα, εκτός από τη συνταγή, στη δημοσίευση θα βρούμε και μια αναφορά στη θρακιώτικη ιστορία.

Συνεχίζοντας με τις  Θρακιώτικες συνταγές, θα βρούμε τον Κόκκορα με τουρσί λάχανο στο φούρνο, για όσους αρέσκονται στις έντονες γεύσεις. Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει και με γαλοπούλα ή πάπια.

Τέλος, αν δεν σας πειράζει να θυσιάσετε 6-7 μελομακάρονα, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ένα πρωτότυπο παγωτό μελομακάρονο. Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε τις γεύσεις δύο αντίθετα διαμετρικών εποχών?

Συνταγούλης

Ο Συνταγούλης είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές Ελληνικό site με συνταγές μαγειρικής.

Όμως, σε αντίθεση με τα άλλα, δεν δημοσιεύει δικές του συνταγές ή συνταγές των μελών του. Αντίθετα πρόκειται για έναν “aggregator”, ένα site που δημοσιεύει αποσπάσματα συνταγών από άλλες ιστοσελίδες και παραπέμπει σε αυτές για το πλήρες άρθρο.

Μεταξύ άλλων, θα βρούμε συνταγές και από το Coocpad, όπως η συνταγή για τον Χριστουγεννιάτικο Κορμό.

Λογικό είναι λοιπόν να έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία. Παρέχει πρόσβαση σε σχεδόν 3000 χριστουγεννιάτικες συνταγές από τα πιο γνωστά site μαγειρικής στο ελληνικό διαδίκτυο.

Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές που ξεχωρίσαμε

Έχετε φάει ποτέ χήνα? Πιθανώς ούτε και οι καλεσμένοι σας. Μια χήνα τραγανή με πορτοκάλι στο φούρνο είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει αίσθηση.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet 33

Για να επιστρέψουμε στο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ, μια σαλάτα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ότι πιο ταιριαστό για το γιορτινό μας τραπέζι.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet 31

Κάποιοι από εμάς δεν θεωρούμε πως έχουμε φάει γλυκό αν δεν περιέχει σοκολάτα. Σε αυτή την περίπτωση, το γαλακτομπούρεκο σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet 32

Τέλος, επειδή σε όλο αυτό το αφιέρωμα παραβλέψαμε αρκετά τα ορεκτικά, δείτε τα πρωτότυπα ορεκτικά για το εορταστικό τραπέζι. Μεταξύ άλλων θα βρούμε και έναν ολόκληρο αλμυρό χιονάνθρωπο.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μαγειρικής μέσω Internet 34

Εσάς, ποιες είναι οι αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες συνταγές στο Internet?

Αν έχετε μία ή περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές, είτε που τις έχετε δοκιμάσει ή που απλά σας τράβηξαν την προσοχή, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps