Home » Market News » Freedom 24: Ποιες μετοχές επιλέγουν κορυφαίοι επενδυτές για να συνδυάσουν τη βιωσιμότητα με το κέρδος;

Freedom 24: Ποιες μετοχές επιλέγουν κορυφαίοι επενδυτές για να συνδυάσουν τη βιωσιμότητα με το κέρδος;

Με την παγκόσμια στροφή προς τον βιώσιμο τουρισμό, οι κορυφαίοι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε μετοχές που συνδυάζουν την περιβαλλοντική ευθύνη με την κερδοφορία. Αυτή η τάση καθοδηγείται από την αυξανόμενη πολιτική πίεση για δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, τις σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες στον πράσινο τουρισμό, και την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Καθώς οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς και διεθνείς πλατφόρμες, όπως η COP27, υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. Τομείς όπως οι σιδηροδρομικές μεταφορές, το κάμπινγκ, οι φιλικές προς το περιβάλλον διαμονές, ο τοπικός τουρισμός και οι υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων ωφελούνται.

Με την ευθυγράμμιση των επενδυτικών στρατηγικών με αυτές τις βιώσιμες πρακτικές, οι επενδυτές όχι μόνο υποστηρίζουν τους περιβαλλοντικούς στόχους, αλλά και αξιοποιούν τις προσοδοφόρες δυνατότητες της αγοράς.

Οι επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη τάση προς τον βιώσιμο τουρισμό, μπορεί να βρουν ελκυστικές αρκετές εταιρείες λόγω της δέσμευσης τους σε πρακτικές και στόχους που τις καθιστούν φιλικές προς το περιβάλλον. Ακολουθούν ορισμένες εταιρείες / μετοχές που ακολουθούν αυτή την τάση και θα είναι ενδιαφέρουσες για τους επενδυτές στο κοντινό μέλλον:

Expedia Group (EXPE): Η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα οργάνωσης ταξιδιών, ενσωματώνει ενεργά τη βιωσιμότητα στις λειτουργίες της. Η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, όπως να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040. Επίσης, παρέχει διαφάνεια στους χρήστες, προσφέροντας δείκτες αειφορίας, όπως οι εκπομπές άνθρακα για κάθε αεροπορική πτήση και τα οικολογικά πιστοποιητικά των ξενοδοχείων. Η δέσμευση της Expedia στη βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να την τοποθετήσει ως μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την αναδυόμενη τουριστική βιομηχανία. Η τιμή της μετοχής έχει ανέβει κατά 15,2% σε σχέση με πέρσι ενώ τα κέρδη για το 2023 αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το 2022, αγγίζοντας τα 12,8 δισ. εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Airbnb (ABNB): Η Airbnb, μια επαναστατική πλατφόρμα φιλοξενίας, έχει δείξει έντονη δέσμευση στον βιώσιμο τουρισμό. Η πλατφόρμα προσφέρει μια ευρεία γκάμα φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών διαμονής, που θα προσελκύσουν τους οικολογικά συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες. Η Airbnb έχει θέσει στόχο να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030, σηματοδοτώντας τη δέσμευσή της στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Με την καινοτόμο προσέγγισή της στη διαμονή και τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, η Airbnb παρουσιάζει μια ελκυστική επενδυτική προοπτική για επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από την αγορά του οικολογικού τουρισμού. Η τιμή της μετοχής έχει ανέβει κατά 17,5% σε σχέση με πέρσι ενώ τα κέρδη για το 2023 αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με το 2022, αγγίζοντας τα 9,9 δισ. εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Marriott International (MAR): Η Marriott, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της φιλοξενίας, ενσωματώνει ενεργά τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές της πρακτικές. Η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για μηδενικές εκπομπές έως το 2050, έχοντας εφαρμόσει πράσινες, λειτουργικές πρωτοβουλίες σε όλες τις μονάδες της.

Η δέσμευση της Marriott στην αειφορία, σε συνδυασμό με την ισχυρή της παρουσία και το παγκόσμιο αποτύπωμά της, την τοποθετούν ως μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για επενδυτές που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις τάσεις βιωσιμότητας στη βιομηχανία του τουρισμού. Η τιμή της μετοχής έχει ανέβει κατά 31% σε σχέση με πέρσι ενώ τα κέρδη για το 2023 αυξήθηκαν περίπου 14% σε σχέση με το 2022, αγγίζοντας τα 23,7 δισ. εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Αυτές οι εταιρείες αποτελούν τον κόμβο συνάντησης για τη βιωσιμότητα και τη βιομηχανία του τουρισμού, προσφέροντας πιθανά επενδυτικά ανοίγματα προς όσους ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές. Ωστόσο, οι επενδυτές πρέπει να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η χρηματοοικονομική απόδοση, η ανταγωνιστική θέση και οι ευρύτερες δυναμικές της αγοράς, πριν προχωρήσουν σε επενδυτικές αποφάσεις. Όπως με κάθε επένδυση, είναι σημαντικό να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι και να ζητηθεί συμβουλή από επαγγελματίες, ούτως ώστε να ληφθεί μια συνειδητή απόφαση».

Σχετικά με τη FreedomFinance

Η Freedom Finance Europe Ltd. είναι θυγατρική της Freedom Holding Corp. (NASDAQ: FRHC), ενός διεθνούς επενδυτικού ομίλου, που παρέχει υπηρεσίες λιανικής μεσιτείας και διαπραγμάτευσης χρηματοοικονομικών τίτλων, επενδυτικής έρευνας, τραπεζικής επενδυτικής, υπηρεσίες αναδοχής, ασφάλιση και καταναλωτική τραπεζική.

Η Freedom Finance Europe δραστηριοποιείται και μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας Freedom24 παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε 15 παγκόσμια χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Συνολικά, η εταιρεία προσφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέσα trading, όπως μετοχές, ETF, ομόλογα, δικαιώματα προαίρεσης και συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://lp.freedom24.com/el/savings-plans

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams
QuickSteps
GamingSteps#20240706 - Το Πρώτο Open-World Crazy Taxi, Nintendo Για Generative AI, Το Dead Space Στο Battlefield 2042
GamingSteps