Home » Market News » Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024, ξεπερνώντας το $1,5 δισ.
FEATURED FREEDOM OK

Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024, ξεπερνώντας το $1,5 δισ.

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), μητρική εταιρεία της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2024, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, τα έσοδα της εταιρείας διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (από τα 795,7 εκατομμύρια δολάρια του οικονομικού έτους 2023), ενώ το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 82%, φτάνοντας τα 375 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα της Freedom Holding Corp. ενισχύθηκαν κυρίως χάρη στην ανοδική πορεία των τόκων και των προμηθειών, καθώς και των εσόδων από την ασφαλιστική δραστηριότητα της εταιρείας.

Έτσι, τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 181%, φτάνοντας τα 828 εκατομμύρια δολάρια. Τα εισοδήματα από τις προμήθειες ανήλθαν σε 440 εκατομμύρια δολάρια (αύξηση 35% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2023), χάρη στην αύξηση του αριθμού των επενδυτών της πλατφόρμας και του όγκου των συναλλαγών τους στις κύριες αγορές.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των συνδρομητών στην πλατφόρμα Freedom24 αυξήθηκε από 370 χιλιάδες σε 530 χιλιάδες. Μέρος της ανάπτυξης οφείλεται στη γεωγραφική επέκταση της Freedom24, η οποία τον περασμένο χρόνο άνοιξε γραφεία εκπροσώπησης στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Τα επόμενα στρατηγικά βήματα για την επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Freedom Holding Corp., περιλαμβάνουν το άνοιγμα γραφείων εκπροσώπησης της Freedom24 σε Λιθουανία, Τσεχία και Δανία.

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι το οικονομικό έτος 2024 ήταν ρεκόρ για την εταιρεία μας τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη. Οι κύριες δραστηριότητές μας – το μεσιτικό και το τραπεζικό τμήμα – αποτέλεσαν περίπου το 75% των εσόδων για αυτήν την περίοδο. Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις και στην ψηφιοποίηση, καταφέραμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ευρείας κλίμακας δραστηριότητά μας και να διατηρήσουμε τη θέση του κορυφαίου παίκτη στον κλάδο των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Καζακστάν», σχολιάζει σχετικά με τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Freedom Holding Corp., Τιμούρ Τουρλόφ.

Τα βασικά και απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας (FRHC) για το οικονομικό έτος 2024 ήταν 6,37 και 6,33 δολάρια αντίστοιχα, ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο βρίσκονταν στα 3,50 και 3,45 δολάρια αντίστοιχα.

Τα assets της Freedom Holding Corp. στις 31 Μαρτίου 2024 είχαν φτάσει τα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε σύγκριση με τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου οικονομικού έτους, που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2023.

Σχετικά με την Freedom24

Η Freedom Finance Europe Ltd. είναι θυγατρική της Freedom Holding Corp. (NASDAQ: FRHC), ενός διεθνούς επενδυτικού ομίλου, που παρέχει υπηρεσίες λιανικής μεσιτείας και διαπραγμάτευσης χρηματοοικονομικών τίτλων, επενδυτικής έρευνας, τραπεζικής επενδυτικής, υπηρεσίες αναδοχής, ασφάλιση και καταναλωτική τραπεζική.

Η Freedom Finance Europe δραστηριοποιείται και μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας Freedom24 παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε 15 παγκόσμια χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Συνολικά, η εταιρεία προσφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέσα trading, όπως μετοχές, ETF, ομόλογα, δικαιώματα προαίρεσης και συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://lp.freedom24.com/el/savings-plans

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams
QuickSteps
GamingSteps#20240706 - Το Πρώτο Open-World Crazy Taxi, Nintendo Για Generative AI, Το Dead Space Στο Battlefield 2042
GamingSteps