Home » Software » Παιχνίδια » Νέα Τιμολόγηση Στα Παιχνίδια Του Steam, Gaming PC Lenovo Legion Go, Cities: Skylines 2
GamingSteps#20230819 - Νέα Τιμολόγηση Στα Παιχνίδια Του Steam, Gaming PC Lenovo Legion Go, Cities: Skylines 2

Νέα Τιμολόγηση Στα Παιχνίδια Του Steam, Gaming PC Lenovo Legion Go, Cities: Skylines 2

Η Valve ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί αλλαγές σχετικά με την τιμολόγηση των φθηνότερων παιχνιδιών του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Η δημιουργός του Cities: Skylines 2, η Colossal Order, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αναλύει το πώς λειτουργεί το σύστημα της οικονομίας στο παιχνίδι, και πώς αυτό προσομοιώνει καταστάσεις από την πραγματική ζωή. Η Lenovo αναπτύσσει φορητό gaming υπολογιστή και τον ονομάζει Legion Go.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τα πιο φθηνά Steam παιχνίδια θα κοστίζουν περισσότερο εκτός ΗΠΑ

Η Valve ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί αλλαγές σχετικά με την τιμολόγηση των φθηνότερων παιχνιδιών του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Αυτές οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα της ενημέρωσης της ισοτιμίας διαφόρων νομισμάτων με το δολάριο των ΗΠΑ, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2022.

Το ελάχιστο αντίτιμο που μπορεί να ζητά ένας δημιουργός για ένα παιχνίδι στο Steam ήταν 0,99 δολάρια ΗΠΑ. Αν και η εταιρεία δεν αλλάζει αυτό το ποσό, τροποποιεί τις τιμές σε όλα τα άλλα νομίσματα, όπως οι λίρες και το ευρώ, ώστε να συμφωνούν με την ελάχιστη τιμή στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ξεκινά την εφαρμογή ενός κανόνα που περιορίζει το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης. Η μέγιστη έκπτωση για παιχνίδια με αξία 0,99 δολάρια ΗΠΑ είναι το 50%, για τίτλους που στοιχίζουν 1,99 δολάρια ΗΠΑ μπορεί να αγγίζει το 75%, ενώ τα παιχνίδια που κοστίζουν 4,99 δολάρια ΗΠΑ και πάνω μπορούν να μπουν σε έκπτωση έως και 90%.

GamingSteps#20230819 - Νέα Τιμολόγηση Στα Παιχνίδια Του Steam, Gaming PC Lenovo Legion Go, Cities: Skylines 2

Η Valve προειδοποιεί ότι αν οι προγραμματιστές και οι εκδότες δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, είναι πιθανό να δουν τα παιχνίδια τους να μην εμφανίζονται προς αγορά. Τέλος, το όριο της χαμηλότερης τιμής των 0,99 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και η μέγιστη έκπτωση, δεν φαίνεται να αφορούν τα DLC.

Τα πάντα για το εντυπωσιακό οικονομικό σύστημα του Cities: Skylines 2

Η δημιουργός του Cities: Skylines 2, η Colossal Order, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αναλύει το πώς λειτουργεί το σύστημα της οικονομίας στο παιχνίδι, και πώς αυτό προσομοιώνει καταστάσεις από την πραγματική ζωή, όπως οι μαζικές απολύσεις και οι άστεγοι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματιστές τις ήθελαν να δημιουργήσουν ένα πολύπλοκο οικονομικό σύστημα χωρίς να είναι αντίστοιχα δύσκολο στη διαχείριση του. Ένα τέτοιο σύστημα θα βοηθούσε τους παίκτες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να χτίσουν μία πόλη, παρά να ανησυχούν κάθε λεπτό, για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Στο Cities: Skylines 2, οι πολίτες έχουν τις δικές τους προτιμήσεις για το πού θέλουν να ζήσουν, πόσο μεγάλη οικογένεια ή τι σπίτι επιθυμούν να έχουν, ακόμη και να επιλέγουν να δουλέψουν κοντά στην οικία τους ή να ζήσουν κοντά στην εργασία τους.

Επιπλέον, οι πόροι του νοικοκυριού είναι “πραγματικοί”. Για παράδειγμα, αν οι κάτοικοι ενός σπιτιού διαπιστώσουν ότι τελείωσε το φαγητό πηγαίνουν για ψώνια. Αντίστοιχα, αν το νοικοκυριό ξεμείνει από χρήματα, τότε η οικογένεια ξεκινά την αναζήτηση μία νέας κατοικίας ή εξετάζει τη μετακόμιση σε άλλη πόλη.

Η ρεαλιστικότητα που έχει προσθέσει η Colossal Order στο οικονομικό σύστημα του Cities: Skylines 2 είναι εντυπωσιακή. Σε περίπτωση που κάποιο νοικοκυριό είναι πολύ φτωχό και δεν μπορεί να βρει ένα κατάλυμα ή δεν έχει έσοδα για να ζήσει στην πόλη, τότε αυτοί που το αποτελούν μετατρέπονται σε άστεγοι. Σε αυτήν την περίπτωση, ζουν στα πάρκα της πόλης, έως ότου αλλάξουν οι συνθήκες, αν αλλάξουν.

Ιστορικά, οι εταιρείες αποφεύγουν να προσθέτουν άστεγους, ή άλλα “άσχημα” στοιχεία, στα παιχνίδια δημιουργίας και διαχείρισης πόλεων. Ωστόσο, η Colossal Order προσπάθησε να κάνει το σύστημα οικονομίας του Cities: Skylines 2 όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.

Όπως και στην πραγματική ζωή, το να μείνει κάποιος άστεγος εξαρτάται από πολλούς οικονομικούς παράγοντες. Επιπλέον, τα ποσοστά των άστεγων και η εξέλιξη τους είναι βαθιά συνδεδεμένα με τις επιχειρήσεις της πόλης.

Για παράδειγμα, αν οι επιχειρήσεις αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, άρα δεν μπορούν να έχουν υπαλλήλους, τότε απολύουν εργαζόμενους ή κλείνουν εντελώς. Κάτι τέτοιο δημιουργία άμεσα οικονομικό πρόβλημα σε μερίδα πολιτών. Αντίστοιχα, αν μία επιχείρηση γνωρίζει άνθηση, τότε μπορεί να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, βοηθώντας ενδεχομένως κάποιους να πάψουν να είναι άστεγοι.

Η Lenovo αναπτύσσει τον φορητό gaming υπολογιστή Legion Go

Η Lenovo αποχώρησε από την αγορά των gaming smartphones, αλλά παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει να ασχολείται με τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και των αντίστοιχων συσκευών. Όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία ετοιμάζει την πρώτη της κονσόλα.

Πολλοί θεωρούν ότι οι παραδοσιακές κονσόλες σταδιακά θα γίνουν παρελθόν και πως το μέλλον είναι οι φορητοί gaming υπολογιστές, όπως το Steam Deck και το Asus ROG Ally. Η Lenovo αναπτύσσει μία τέτοια συσκευή και την ονομάζει Legion Go.

Σε αντίθεση με τα δύο ανταγωνιστικά προϊόντα, το Legion Go έχει αφαιρούμενα χειριστήρια, όπως το Nintendo Switch. Η δοκιμαστική έκδοση τρέχει λογισμικό βασισμένο στα Windows 11 και χρησιμοποιεί chipset της σειράς Ryzen 7040 “Phoenix” τις AMD.

Η οθόνη αυτού του φορητού gaming υπολογιστή είναι αφής και έχει διαγώνιο 8 ίντσες. Επιπλέον, η συσκευή έχει κλασική θύρα ήχου, δέχεται microSD, και διαθέτει δύο θύρες USB Type-C, για φόρτιση, μεταφορά δεδομένων και σύνδεση με άλλες συσκευές.

Τέλος, στο πίσω μέρος του Lenovo Legion Go υπάρχουν γρίλιες για το σύστημα ψύξης και ειδικό αναδιπλούμενο τμήμα για τη σχεδόν κάθετη τοποθέτηση της συσκευής σε επίπεδες επιφάνειες. Όσον αφορά τα κουμπί, υπάρχουν δύο μοχλοί, D-pad, trackpad, σύστημα LR, πολλαπλά κουμπιά δράσης, κουμπιά αυξομείωσης της έντασης του ήχου, και άλλα.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 20 με 26 Αυγούστου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230819 - Νέα Τιμολόγηση Στα Παιχνίδια Του Steam, Gaming PC Lenovo Legion Go, Cities: Skylines 2

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 20 και 26 Αυγούστου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

21 Αυγούστου

 • DepowerBall – σε PC

22 Αυγούστου

 • Immortals of Aveum – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
 • WrestleQuest – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
 • Fort Solis – σε PlayStation 5 και PC
 • Smurfs Kart – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S

24 Αυγούστου

 • Blasphemous 2 – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
 • Toaplan Arcade Shoot ‘Em Up Collection Vol.2 – σε PC
 • Firewall Ultra – σε PSVR 2
 • Unpacking – σε Android και iOS
 • RIDE 5 – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
 • Retro Revengers – σε Nintendo Switch και PC
 • Norn9: Last Era – στο Nintendo Switch
 • D.C. III P.S. ~Da Capo III~ Plus Story – σε PlayStation 4 και Nintendo Switch

25 Αυγούστου

 • Armored Core VI Fires of Rubicon – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

If You Build It – Cities & More

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 9 Σεπτεμβρίου το If You Build It – Cities & More. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 163,80€, και κοστίζει μόνο 19,99€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 9,08€ και πάνω, παίρνουμε το “Evil Genius 2: World Domination” και το “Frozenheim”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 11,81€ αγοράσουμε επιπλέον το “The Tenants”, το “Airborne Kingdom”, και το “Pan'orama”.

Τέλος, πληρώνοντας από 19,99€ και πάνω, προσθέτουμε στη λίστα το “The Universim” και το “Prehistoric Kingdom”.

Spaced Out

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 7 Σεπτεμβρίου το Spaced Out. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 206,13€, και κοστίζει μόνο 27,44€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 9,14€ και πάνω, παίρνουμε το “Journey to the Savage Planet”, το “Breathedge”, και ένα κουπόνι για να αγοράσουμε το “Journey To The Savage Planet: Hot Garbage DLC” 55% φθηνότερο από το Humble Bundle.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 13,72€ αγοράζουμε επιπλέον το “The Outer Worlds”, το “Trover Saves the Universe”, και το “The Entropy Centre”.

Τέλος, πληρώνοντας από 27,44€ και πάνω, προσθέτουμε στη λίστα το “High On Life” και το “The Outer Worlds Expansion Pass”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Star Bundle

Με το Mystery Star Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 14,79 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Star Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

 • Teslagrad 2
 • Owlboy
 • Backfirewall_
 • Kingdom Come: Deliverance + Band of Bastards DLC
 • Teslagrad Remastered
 • Fall of Porcupine
 • TERRACOTTA
 • Dishonored: Death of the Outsider
 • Arcanium: Rise of Akhan
 • The Ascent
 • Rain World
 • Patch Quest
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion® Game of the Year Edition Deluxe
 • Unity of Command II
 • Hero's Hour
 • Ancestors Legacy

Build Your Own Play On The Go Bundle

Με το Build Your Own Indie-pendence Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Play On The Go Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 4,99€, πέντε παιχνίδια για 6,99€, ή οκτώ παιχνίδια στην τιμή των 9,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

 • City of Beats
 • Sword of the Necromancer
 • Gunlocked
 • Lamentum
 • The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
 • Metal Unit
 • The Darkside Detective
 • Redout: Enhanced Edition + DLC Pack
 • Grand Mountain Adventure: Wonderlands
 • Eldest Souls
 • Metro 2033 Redux
 • Metro: Last Light Redux
 • 8Doors: Arum's Afterlife Adventure
 • Dead Island: Riptide Definitive Edition
 • Dishonored
 • Caveblazers

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240720 - Mod Επαναφέρει Τη Φήμη Στο The Witcher 3, Overwatch 2 Juno, FTC Για Xbox Game Pass
GamingSteps