Home » Software » Παιχνίδια » Hollow Knight DLC Από Οπαδούς, Οι Gamers Εγκαταλείπουν Το 1080p, Mario Kart 8 Kamek
GamingSteps#20230708 - Hollow Knight DLC Από Οπαδούς, Οι Gamers Εγκαταλείπουν Το 1080p, Mario Kart 8 Kamek

Hollow Knight DLC Από Οπαδούς, Οι Gamers Εγκαταλείπουν Το 1080p, Mario Kart 8 Kamek

Modder διέθεσαν το Pale Court, ένα mod του Hollow Knight το οποίο είναι τόσο ποιοτικό που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως επίσημο DLC. Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το πέμπτο κύμα με πρόσθετες πίστες για το Mario Kart 8 Deluxe θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου. Έρευνα της Valve σχετικά με το hardware που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Steam δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν όσον αφορά τα gaming PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Οπαδοί έφτιαξαν mod για το Hollow Knight το οποίο μοιάζει με επίσημο DLC

Την 1 Ιουλίου, μία ομάδα modder διέθεσε το Pale Court. Πρόκειται για ένα DLC του Hollow Knight το οποίο είναι τόσο ποιοτικό που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως επίσημο επί πληρωμή περιεχόμενο από την Team Cherry, δημιουργό και εκδότη του παιχνιδιού.

Η ομάδα είχε δημοσιεύσει το trailer για την κυκλοφορία του mod, είναι το βίντεο που βλέπουμε ακριβώς από πάνω, πριν λίγες εβδομάδες. Στις 30 Ιουνίου, ανέβασε στο YouTube ένα νέο trailer, το οποίο για άγνωστο λόγο αποκλείστηκε από την πλατφόρμα. Όπως και να έχει, όσοι επιθυμούν να πάρουν μία ιδέα για το περιεχόμενο του DLC μπορούν να δουν το αρχικό trailer.

Το Pale Cherry επικεντρώνεται στους καλύτερους champion του Hallownest και τους τοποθετεί σε ένα ταχύτατο και πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα. Ο παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά έξι boss. Ωστόσο, το mod προσθέτει επιπλέον περιεχόμενο σε όλη την έκταση του Hollow Knight.

Για παράδειγμα, με την εγκατάσταση του DLC οι παίκτες μπορούν να βρουν νέα charm, καινούργια μουσική, πρόσθετα γραφικά στοιχεία, νέους διαλόγους, ακόμα και φωνητικές εκφράσεις. Όλα αυτά είναι τόσο καλά σχεδιασμένα που θα μπορούσε να τα έχει αναπτύξει η Team Cherry.

GamingSteps#20230708 - Hollow Knight DLC Από Οπαδούς, Οι Gamers Εγκαταλείπουν Το 1080p, Mario Kart 8 Kamek

To Pale Court είναι ένα από τα μεγαλύτερα mod που έχουν δημιουργήσει οπαδοί του Hollow Knight για το παιχνίδι και σίγουρα ένα από τα πιο ποιοτικά και πλούσια σε περιεχόμενο. Όποιος θέλει, μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν από την επίσημη σελίδα του και να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.

Ο Kamek έρχεται στο Mario Kart 8 με το Wave 5 του Booster Course Pass

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το πέμπτο κύμα με πρόσθετες πίστες για το Mario Kart 8 Deluxe θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου. Το Wave 5 του Booster Course Pass θα περιέχει την ολοκαίνουργια πίστα Squeaky Clean Sprint και τρεις νέους χαρακτήρες, τον Petey Piranha, το Wiggler, και τον Kamek.

Οι τρεις οδηγοί δεν είναι τόσο νέοι, καθώς τους έχουμε δει σε παλαιότερους τίτλους της σειράς. Συγκεκριμένα, ο Petey Piranha ήταν μέρος του roster στο Double Dash!! του 2003, το Wiggler έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως οδηγός στο Mario Kart 7 του 2011, και ο Kamek είναι διαθέσιμος στο mobile game Mario Kart Tour του 2019.

Η νέα πίστα Squeaky Clean Sprint στέλνει τους παίκτες σε ένα μπάνιο γεμάτο σαπουνάδες, όπου χειριζόμενοι το kart τους θα πρέπει να διασχίσουν ένα ολισθηρό δάπεδο από πλακάκια, να περάσουν μέσα από μία μπανιέρα, και να ξεπεράσουν εμπόδια όπως οι ιδιαίτερα δύσκολες διαδρομές από πετσέτες.

Τέλος, η Nintendo θα κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους ένα ακόμη κύμα με πίστες, αποκλειστικά για όσους έχουν πληρώσει το Booster Course Pass.

Έρευνα της Valve δείχνει ότι οι χρήστες του Steam εγκαταλείπουν το 1080p

Πρόσφατη έρευνα της Valve σχετικά με το hardware που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Steam δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν όσον αφορά τα gaming PC. Αν και η πλειοψηφία των gamer εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επτά ετών Nvidia GTX 1060 και να παίζει παιχνίδια σε οθόνες 1080p, ξεκίνησε η μετάβαση στη 4K εποχή.

Όσοι διαθέτουν περιορισμένες γνώσεις, θα θεωρούσαν ότι μία καλή κάρτα γραφικών κοστίζει όσο ένα PlayStation 5 και σε συνδυασμό με ένα καλό monitor θα μπορούσαν να έχουν στα παιχνίδια αντίστοιχη ή καλύτερη απόδοση με αυτήν της κονσόλας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα, μία GPU όπως η RTX 4070 κοστίζει περισσότερο, ενώ οι πιο οικονομικές κάρτες γραφικών, όπως η Nvidia RTX 4060, δεν μπορούν να αποδώσουν τόσο καλά σε 4K ανάλυση όσο μία κονσόλα νέας γενιάς. Δυστυχώς, το κόστος του καλού hardware αναγκάζει τους gamer να μένουν κολλημένοι στο 1080p.

Οι περισσότεροι χρήστες του Steam παίζουν παιχνίδια σε 1080p ανάλυση από ανάγκη, παρά από επιλογή. Φαίνεται ότι οι πιο πολλοί gamer αν είχαν τα χρήματα για πιο ισχυρό hardware, το οποίο θα τους επέτρεπε να τρέχουν παιχνίδια σε 4K ανάλυση χωρίς κολλήματα, θα τα επένδυαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παρ΄ όλα αυτά, η μετάβαση από το 1080p στο 4K ξεκίνησε και αυτό είναι ορατό από την έρευνα της Valve. Τον Ιούνιο του 2023, το 2,33% των χρηστών του Steam σταμάτησαν να παίζουν παιχνίδια σε 1080p, επιλέγοντας μία υψηλότερη ανάλυση.

Το ποσοστό αυτό μπορεί να μοιάζει μικρό, ωστόσο δεν είναι. Με δεδομένο ότι το Steam έχει περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες, άρα μέσα σε ένα μήνα περίπου 2,8 εκατομμύρια χρήστες εγκατέλειψαν τη 1080p ανάλυση. Μάλιστα, πάνω από το 50% αυτών των χρηστών χρησιμοποιεί πλέον 1440p ή 4K monitor.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες που επιλέγουν να αγοράσουν φορητά gaming PC, όπως το Steam Deck και το Asus ROG Ally, αυξάνονται διαρκώς. Μπορεί αυτές οι συσκευές να υποστηρίζουν χαμηλότερες αναλύσεις, αλλά στις οθόνες που διαθέτουν το οπτικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 9 με 15 Ιουλίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230708 - Hollow Knight DLC Από Οπαδούς, Οι Gamers Εγκαταλείπουν Το 1080p, Mario Kart 8 Kamek

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 9 και 15 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

11 Ιουλίου

  • The Valiant – σε PlayStation 4 και Xbox Series X/S

12 Ιουλίου

  • MORDHAU – σε PlayStation 4 και Xbox Series X/S
  • Oxenfree II: Lost Signals – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, και PC

13 Ιουλίου

  • Manic Mechanics – στο Nintendo Switch
  • Testament: The Order of High Human – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Battle Bows – σε Meta Quest 2 και PC VR
  • Gravity Circuit – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, και PC
  • Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, και PC
  • Touhou: New World – σε Nintendo Switch και PC
  • Ed-0: Zombie Uprising – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC

14 Ιουλίου

  • Exoprimal – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Jagged Alliance 3 – σε PC
  • Invector: Rhythm Galaxy – σε PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

The Complete Python Mega Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 17 Ιουλίου το The Complete Python Mega Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 733,84€, και κοστίζει μόνο 23,19€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 1€ και πάνω, παίρνουμε το “Python and NumPy for Data Science: Mastering the Foundations” και το “Python Mastery: Visualizing Data with PyPlot”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 13,91€ αγοράσουμε επιπλέον το “Python Adventures: Building Beginner-Friendly Desktop Apps”, το “Crafting Three GUI Apps with Python Tkinter”, και 8 ακόμα αντικείμενα.

Τέλος, πληρώνοντας από 23,19€ και πάνω, προσθέτουμε στη λίστα το “Beginners Guide to Coding in Python (20 Hours)”, το “Financial Prediction with Python Data Science for Stocks (15 Hours)”, και 31 ακόμη αντικείμενα.

Train Sim World 3 Mega Haul

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 20 Ιουλίου το Train Sim World 3 Mega Haul. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 430,75€, και κοστίζει μόνο 12,74€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 5,46€ και πάνω, παίρνουμε το “Train Sim World 3: Standard Edition” και 4 DLC.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 9,10€ αγοράσουμε επιπλέον 5 DLC για το Train Sim World 3.

Τέλος, πληρώνοντας από 12,74€ και πάνω, παίρνουμε 6 επιπλέον DLC του Train Sim World 3.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Fiesta Mystery Bundle

Με το Fiesta Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 14,99 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Fiesta Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • Soulstice
  • Tails of Iron
  • Garden Story
  • Tyrant's Blessing
  • Floppy Knights
  • Battle Axe
  • Wall World
  • NecroBouncer
  • Severed Steel
  • Beyond the Long Night
  • Camp Canyonwood
  • Unsouled
  • Escape the Backrooms
  • Kitaria Fables
  • Them's Fightin' Herds
  • Plebby Quest: The Crusades

Build Your Own Fanatical Favorites Bundle

Με το Build Your Own Fanatical Favorites Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Play on the Go PREMIUM EDITION Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε δύο παιχνίδια για 5,99€, τρία παιχνίδια για 7,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 11,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 24 τίτλους:

  • Alfred Hitchcock – Vertigo
  • Broken Pieces
  • House Builder
  • Dreamscaper
  • Warhammer: Chaosbane – Slayer Edition
  • SONG OF HORROR COMPLETE EDITION
  • Bound By Blades
  • Farmer's Life
  • Mago
  • Creaks
  • Homefront: The Revolution
  • Dark Deity
  • Interrogation: You will be deceived
  • Eternal Edge +
  • Behind the Frame: The Finest Scenery
  • Shenmue III
  • Snooker 19
  • Godstrike
  • The Metronomicon – The Deluxe Edition
  • One More Island
  • Roundguard
  • Intravenous
  • Chess Ultra
  • Saints Row: The Third

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

  • Το GRIME από την Epic Games – (client)
  • Το BFF or Die από τη ASA Studio στο itch.io – Έχει δικό του αρχείο εγκατάστασης.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa_x4A
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#337 - Κωδικός Λογαριασμού Windows 11, Android Για Ηλικιωμένους, Προώθηση Κλήσεων Στο Android
QuickSteps
GamingSteps#20240726 - Δωρεάν Περιεχόμενο Stardew Valley, Τελικό Boss Shadow of the Erdtree, Ολυμπιακοί Αγώνες Esports
GamingSteps