Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Διαφημίσεις Και Υγεία Μπαταρίας Στο Android 13, Αιτήματα Μηνυμάτων Στο Instagram
QuickSteps#279 - Διαφημίσεις Και Υγεία Μπαταρίας Στο Android 13, Αιτήματα Μηνυμάτων Στο Instagram

Διαφημίσεις Και Υγεία Μπαταρίας Στο Android 13, Αιτήματα Μηνυμάτων Στο Instagram

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε το αναγνωριστικό διαφήμισης, εγκαθιστούμε το Wordle, βλέπουμε αναλυτικά στοιχεία συστήματος, και ελέγχουμε την υγεία της μπαταρίας σε κινητό με Android 13. Τροποποιούμε τη ροή αγαπημένων, κάνουμε εκκαθάριση ιστορικού αναζήτησης, και μπλοκάρουμε τα αιτήματα μηνυμάτων στο Instagram.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαγράφω το αναγνωριστικό διαφήμισης στο Android 13

Κάθε κινητό Android έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό διαφήμισης. Η Google και αρκετές ακόμα εταιρείες χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη και να προβάλλουν διαφημίσεις τις οποίες είναι πολύ πιθανό να ανοίξει.

Στο Android 13 μπορούμε να διαγράψουμε πλήρως το αναγνωριστικό διαφήμισης, ώστε να εμποδίσουμε τις εταιρείες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα μας και να εμφανίζουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντα μας.

Αρχικά, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και μπαίνουμε στο “Ασφάλεια και απόρρητο”.

QuickSteps#279 - Διαφημίσεις Και Υγεία Μπαταρίας Στο Android 13, Αιτήματα Μηνυμάτων Στο Instagram

Έπειτα, πατάμε το “Απόρρητο”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στο τέλος της συγκεκριμένης ενότητας των ρυθμίσεων και πατάμε τις “Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου”.

Μετά, πατάμε στις “Διαφημίσεις” και επιλέγουμε τη “Διαγραφή αναγνωριστικού διαφήμισης”.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “Διαγραφή αναγνωριστικού διαφήμισης”.

Εάν διαθέτουμε smartphone το οποίο τρέχει παλαιότερη έκδοση του Android, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα της ενότητας “Μπλοκάρισμα εξατομικευμένων διαφημίσεων σε κινητό Android” του ακόλουθου QuickSteps. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επαναφορά του αναγνωριστικού.

QuickSteps#179 - Μπλοκάρισμα Μηνυμάτων Windows, Ενημέρωση Εφαρμογών Android
Προστασία Μηνυμάτων, Ιστορικό Εκτέλεσης, Ενημέρωση Play Store

Αυτή την εβδομάδα, εμποδίζουμε τις εφαρμογές να διαβάζουν τα μηνύματα μας και διαγράφουμε το ιστορικό της Εκτέλεσης των Windows 10. Εμποδίζουμε την προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων…

Πώς εγκαθιστώ το Wordle σε κινητό που τρέχει Android 13

Το Wordle είναι ένα δημοφιλές browser game στο οποίο οι παίκτες καλούνται να βρουν μία λέξη πέντε γραμμάτων σε 6 προσπάθειες. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν από οποιονδήποτε browser, μέσω του υπολογιστή, του κινητού, του tablet, της κονσόλας, ακόμα και της τηλεόρασης τους.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε το παιχνίδι σε κινητό με Android 13, ώστε να το τρέχουμε άμεσα από την αρχική οθόνη της συσκευής. Αρχικά, ανοίγουμε τη σελίδα του Wordle με τον Chrome.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και διαλέγουμε την “Προσθήκη στην αρχική οθόνη”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε το όνομα “Wordle” και πατάμε “Προσθήκη”.

Θα ανοίξει ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο πατάμε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ”.

Ο Chrome θα δημιουργήσει στην αρχική οθόνη του κινητού μία συντόμευση για το Wordle. Από εδώ και στο εξής, όταν θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι λέξεων, θα πατάμε αυτή τη συντόμευση και θα ανοίγουμε την PWA του παιχνιδιού.

Πώς βλέπω αναλυτικά στοιχεία συστήματος σε κινητό με Android 13

Τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το hardware της συσκευής. Πολλές φορές αυτό βοηθάει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων ή στο να λάβουμε έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή δημιουργίας κάποιου προβλήματος.

Όσον αφορά τους υπολογιστές, στο PCSteps έχουμε δει κατά καιρούς διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε το hardware του συστήματος μας. Για παράδειγμα, στον παρακάτω οδηγό εξετάζουμε τη χρήση του CPU-Z.

Featured Αναβάθμιση Υπολογιστή - Τι Πρέπει Να Προσέξω
Αναβάθμιση Υπολογιστή – Τι Πρέπει Να Προσέξω

Ακόμη και ο καλύτερος υπολογιστής της αγοράς σήμερα, σε μερικά χρόνια θα είναι ξεπερασμένος. Σε αντίθεση όμως με άλλες οικιακές συσκευές, έναν παλιό υπολογιστή δεν…

Σε αυτό το QuickSteps, θα δούμε πώς βλέπουμε αναλυτικά στοιχεία συστήματος σε κινητό με Android 13. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή “DevCheck Hardware and System Info” και την τρέχουμε.

Η κεντρική καρτέλα της εφαρμογής περιέχει συνοπτικές πληροφορίες για το hardware του κινητού, συντομεύσεις για διάφορα εργαλεία, το μοντέλο της συσκευής, το λειτουργικό που τρέχει, και άλλα.

Δεύτερη είναι η καρτέλα “Hardware” η οποία αναφέρει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία του hardware του κινητού, όπως τον επεξεργαστή με όλα τα χαρακτηριστικά του, την οθόνη, τη μνήμη RAM, και πολλά άλλα.

Στην καρτέλα “System” θα βρούμε πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα, το μοντέλο συσκευής, και τα λοιπά.

Η καρτέλα “Battery” αναφέρει ελάχιστες πληροφορίες για τη μπαταρία και την υγεία της. Ωστόσο, στην επόμενη ενότητα θα δούμε το πώς μπορούμε να ελέγχουμε την υγεία της μπαταρίας σε κινητό με Android 13.

Ακολουθεί η καρτέλα “Network” η οποία μας πληροφορεί για την ισχύ του ασύρματου δικτύου στο οποίο έχουμε συνδεθεί, για την κάρτα SIM που διαθέτουμε, και γενικότερα παρέχει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες δικτύωσης του κινητού.

Η καρτέλα “Apps” δεν περιέχει κάποια ουσιαστική πληροφορία, τουλάχιστον όσον αφορά το hardware του κινητού. Ωστόσο, πατώντας σε οποιαδήποτε εφαρμογή, μπορούμε να δούμε αναλυτικά τι άδειες ζητάει και ποιες τις έχουμε δώσει.

Προτελευταία είναι η καρτέλα “Camera” στην οποία θα βρούμε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μία από τις κάμερες του κινητού.

Τέλος, η καρτέλα “Sensors” περιέχει πληροφορίες για όλους τους αισθητήρες της συσκευής. Επιπλέον, πατώντας στην καταχώρηση οποιουδήποτε αισθητήρα, μπορούμε να δούμε ένα διάγραμμα χρήσης σε πραγματικό χρόνο.

Πώς ελέγχω την υγεία της μπαταρίας σε κινητό με Android 13

Οι περισσότεροι δίνουμε σημασία στην αυτονομία της μπαταρίας και αγνοούμε την υγεία της μπαταρίας, την οποία μπορούν να επηρεάσουν διάφοροι παράγοντες, όπως ο τρόπος με τον οποίο φορτίζουμε τη συσκευή.

Η υγεία της μπαταρίας δείχνει πόσο έχει “χαλάσει” η μπαταρία. Με τον καιρό, η υγεία της μπαταρίας φθίνει. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτονομίας, την υπερθέρμανση της μπαταρίας, και άλλα.

Ορισμένοι κατασκευαστές κινητών παρέχουν εφαρμογές τις οποίες έχουν ενσωματώσει στο λειτουργικό των συσκευών και επιτρέπουν να ελέγχουμε την υγεία της μπαταρίας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχουν κάποια γενική πληροφορία, όπως το “Λειτουργεί κανονικά”.

Σε γενικές γραμμές, ακόμη και αυτή η πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη. Ωστόσο, υπάρχουν εφαρμογές που παρέχουν αναλυτικότερα δεδομένα για την υγεία της μπαταρίας, όπως το AccuBattery.

Μόλις κατεβάσουμε την εφαρμογή, την τρέχουμε και άμεσα θα δούμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία του κινητού. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι σχετικά ελλιπείς και βασισμένες στα στοιχεία χρήσης που παρέχει το Android.

Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσουμε το AccuBattery και έπειτα, η εφαρμογή θα παρακολουθεί τη χρήση της μπαταρίας, πότε και πόσες ώρες φορτίζουμε τη συσκευή, και τα λοιπά.

Μετά την πρώτη φόρτιση, θα είναι σε θέση να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την υγεία της μπαταρίας, την αυτονομία της, και τα λοιπά.

Στην καρτέλα “Φόρτιση” μπορούμε να δούμε πληροφορίες για το επίπεδο της μπαταρίας, πόσες ώρες χρήσης μπορεί να παρέχει με αυτό το επίπεδο φόρτισης, και άλλα.

Δεύτερη είναι η καρτέλα “Αποφόρτιση”, η οποία περιέχει λεπτομέρειες για τη χρήση της μπαταρίας από την εκάστοτε εφαρμογή, πόση μπαταρία κατανάλωσε η συσκευή με ενεργή ή ανενεργή την οθόνη, τη θερμοκρασία της μπαταρίας, και τα λοιπά.

Η καρτέλα “Υγεία”, ίσως, είναι η πιο σημαντική από όλες, καθώς μας πληροφορεί για την υγεία της μπαταρίας. Στην κορυφή της οθόνης υπάρχει μία μπάρα η οποία δείχνει το ποσοστό υγείας της μπαταρίας του κινητού. Όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό, τόσο καλύτερη είναι και η κατάσταση της μπαταρίας.

Κάτω από τη μπάρα, βλέπουμε τη χωρητικότητα που υπολογίζει η εφαρμογή ότι έχει η μπαταρία του κινητού και ακριβώς από κάτω τη χωρητικότητα την οποία είχε η μπαταρία όταν ήταν καινούργια.

Τέλος, στην καρτέλα “Ιστορικό” θα βρούμε πληροφορίες για τη φόρτιση και την αποφόρτιση της μπαταρίας, ταξινομημένες σε χρονολογική σειρά.

Τροποποίηση της ροής αγαπημένων στο Instagram

Η ροή των αγαπημένων στο Instagram προβάλει δημοσιεύσεις που έχουν πραγματοποιήσει χρήστες οι οποίοι ανήκουν στη λίστα των Αγαπημένων μας, τοποθετημένες σε χρονολογική σειρά.

Τη συγκεκριμένη λίστα τη δημιουργεί αυτόματα η ίδια η πλατφόρμα σύμφωνα με τη δραστηριότητα μας. Ωστόσο, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να τροποποιήσουμε τη λίστα των Αγαπημένων, ώστε να αντικατοπτρίζει πραγματικά τους αγαπημένους μας χρήστες.

Αρχικά, πατάμε το λογότυπο του Instagram στην πάνω αριστερή γωνία.

Έπειτα, επιλέγουμε τα “Αγαπημένα” και πατάμε τη “Διαχείριση αγαπημένων”.

Για να αφαιρέσουμε οποιονδήποτε λογαριασμό από τη λίστα των αγαπημένων, πατάμε το κουμπί “Αφαίρεση” δίπλα στην καταχώρηση του.

Από την άλλη, για να προσθέσουμε κάποιον λογαριασμό στη λίστα των αγαπημένων, πατάμε το “+”, εντοπίζουμε τον λογαριασμό που μας ενδιαφέρει, και πατάμε “Προσθήκη”.

Όταν ολοκληρώσουμε τις αλλαγές, πατάμε διαδοχικά το βελάκι πάνω αριστερά, μέχρι να επιστρέψουμε στην αρχική σελίδα του Instagram.

Πώς κάνω εκκαθάριση ιστορικού αναζήτησης στο Instagram

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε μία αναζήτηση στο Instagram, η πλατφόρμα αποθηκεύει τις λέξεις ή φράσεις τις οποίες χρησιμοποιήσαμε στο ιστορικό του λογαριασμού μας.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε, μπορούμε να διαγράψουμε αυτό το ιστορικό. Αρχικά, πατάμε την εικόνα προφίλ.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις γραμμές και μπαίνουμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το “Κέντρο διαχείρισης λογαριασμών” και πατάμε το “Πληροφορίες και δικαιώματα”.

Μετά, μπαίνουμε στο “Ιστορικό αναζήτησης”.

Τέλος, πατάμε “Διαγραφή όλων των αναζητήσεων”, διαλέγουμε το “Διαχρονικά”, και πατάμε ξανά “Διαγραφή όλων των αναζητήσεων”.

Πώς μπλοκάρω τα αιτήματα μηνυμάτων στο Instagram

Αν δεν έχουμε ορίσει το προφίλ μας στο Instagram ως ιδιωτικό, οι άλλοι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να μας στέλνουν μηνύματα, είτε μας ακολουθούν, είτε όχι.

Ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από χρήστες οι οποίοι δεν μας ακολουθούν αποθηκεύονται σε έναν φάκελο με το όνομα “Αιτήματα μηνυμάτων”. Όταν λαμβάνουμε ένα αίτημα μηνύματος, μπορούμε να αποδεχτούμε το μήνυμα ή να το διαγράψουμε.

Ενδέχεται, να μην θέλουμε να λαμβάνουμε μηνύματα από αγνώστους, αλλά να επιθυμούμε να έχουμε το προφίλ μας δημόσιο. Σε αυτήν την περίπτωση, πατάμε την εικόνα προφίλ.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις γραμμές και μπαίνουμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Έπειτα, επιλέγουμε τα “Μηνύματα και απαντήσεις ιστοριών”.

Μετά, πατάμε στις “Επιλογές ελέγχου μηνυμάτων”.

Τέλος, πατάμε στο “Άλλα άτομα στο Instagram” και διαλέγουμε το “Να μην λαμβάνω αιτήματα”.

QuickSteps#279 - Διαφημίσεις Και Υγεία Μπαταρίας Στο Android 13, Αιτήματα Μηνυμάτων Στο Instagram

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#293 - Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατανάλωση Δεδομένων Spotify, Ακριβής Τοποθεσία Android 13
QuickSteps
GamingSteps#20230923 - Εκπτώσεις Steam 2024, Η Απάντηση Της Unity Για Τις Χρεώσεις, Επιδόσεις Nintendo Switch 2
GamingSteps