Home » Software » Παιχνίδια » Η Nintendo Τα Έβαλε Με Τον Dolphin Emulator, Meta Quest 3, Το LOTR στο Magic: The Gathering
GamingSteps#20230603 - Η Nintendo Τα Έβαλε Με Τον Dolphin Emulator, Meta Quest 3, Το LOTR στο Magic: The Gathering

Η Nintendo Τα Έβαλε Με Τον Dolphin Emulator, Meta Quest 3, Το LOTR στο Magic: The Gathering

Η ομάδα που αναπτύσσει τον Dolphin Emulator είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει το πρόγραμμα στο Steam. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί. Η Meta ανακοίνωσε το νέο της headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας, το οποίο ονομάζεται Quest 3 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023. Το επόμενο σετ καρτών για το Magic: The Gathering θα έχει ως θέμα το σύμπαν του The Lord of the Rings και θα ονομάζεται Tales of Middle-earth.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η Nintendo ζητά την απομάκρυνση της σελίδας του Dolphin emulator από το Steam

Πριν λίγες εβδομάδες, η ομάδα που αναπτύσσει τον γνωστό emulator των Wii και GameCube με το όνομα Dolphin Emulator είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει το πρόγραμμα στο Steam. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί.

GamingSteps#20230603 - Η Nintendo Τα Έβαλε Με Τον Dolphin Emulator, Meta Quest 3, Το LOTR στο Magic: The Gathering

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Dolphin Emulator Project, η Nintendo εξέδωσε εντολή παύσης στην οποία σημειώνει την παραβίαση του Νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα – Ψηφιακή Χιλιετία (DMCA) από τη σελίδα του emulator στην πλατφόρμα της Valve. Ως εκ τούτου, η ομάδα αναβάλει την κυκλοφορία του προγράμματος.

Η σελίδα του Dolphin Emulator άνοιξε στο Steam στις 28 Μαρτίου του 2023. Δύο μήνες μετά, στις 26 Μαΐου του 2023, το νομικό τμήμα της Valve έλαβε την εντολή της Nintendo. Η ιαπωνική εταιρεία ζητούσε την απομάκρυνση της σελίδα από την online πλατφόρμα παιχνιδιών και εφαρμογών.

Ωστόσο, ο πρώην οικονομικός διαχειριστής της ομάδας, Pierre Bourdon, αναφέρει ότι η εντολή της Nintendo δεν είναι μία κλασική εκτέλεση του DMCA. Ο Bourdon τονίζει ότι ο DMCA είναι ένα ευρύ σύνολο νόμων που περιλαμβάνει μία διαδικασία για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν από τους εκδότες να κατεβάσουν δεδομένα.

Αυτό το αίτημα συνοδεύεται από κάποιες απαιτήσεις όσον αφορά την πλευρά του αιτούντος, κάποια ευθύνη από την πλευρά του εκδότη, και ορισμένα δικαιώματα για την οντότητα που κατηγορείται, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Nintendo, της Valve, και της Stichting Dolphin Emulator, αντίστοιχα.

Βάσει των δικαιωμάτων της οντότητας που κατηγορείται, η Stichting Dolphin Emulator, και οποιαδήποτε βρεθεί στη θέση της, μπορεί να προβάλει ανταπαίτηση, επιτρέποντας στη Valve να επαναφέρει τη σελίδα του emulator έως ότου η Nintendo υποβάλει μήνυση.

Σύμφωνα με τον Bourdon, καμία από αυτές τις διαδικασίες δεν ακολουθήθηκε. Εξαιτίας αυτού, η κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας είναι απλά μία νομική εντολή παύσης και ο Dolphin δεν παραβιάζει κάποια πνευματική ιδιοκτησία. Παρ΄ όλα αυτά, η Valve μπορεί με απαίτηση της Nintendo να κατεβάσει τη σελίδα του emulator από το Steam, γιατί παρέχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των κονσολών της.

Δυστυχώς, όλο αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά ο Dolphin Emulator δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ επίσημα στο Steam, παρόλο που βάσει νόμου δεν φαίνεται να παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της Nintendo. Σε κάθε περίπτωση, η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να μηνύσει την ομάδα Dolphin Emulator Project γιατί χρησιμοποιούν το Wii AES-128 Common Key με το οποίο γίνεται κρυπτογράφηση των παιχνιδιών του Wii.

Το Meta Quest 3 είναι πιο ισχυρό και λεπτό σε σχέση με το Quest 2

Η Meta ανακοίνωσε το νέο της headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας, το οποίο ονομάζεται Quest 3 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 στην τιμή των 499,99 δολαρίων, με 128GB αποθηκευτικό χώρο.

Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του headset, είπε ότι θα προσφέρει εξαιρετικά βελτιωμένη εμπειρία σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η Meta σημείωσε ότι το Quest 3 είναι λεπτότερο από το Quest 2 και πιο άνετο, ενώ διαθέτει αρκετά ισχυρό hardware για να προσφέρει υψηλότερη ανάλυση και πιο ισχυρές επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι έχει επανασχεδιάσει πλήρως τα Touch Plus χειριστήρια ώστε να είναι πολύ πιο εργονομικά και να παρέχουν περισσότερο απρόσκοπτη εμπειρία.

Τέλος, το Quest 3 θα υποστηρίζει όλο τον κατάλογο εφαρμογών και παιχνιδιών του Quest 2, ενώ δεν απαιτεί ο κάτοχος του να έχει ισχυρό PC. Μέχρι την κυκλοφορία του νέου headset, η Meta θα πουλά το παλαιότερο μοντέλο σε χαμηλότερη τιμή, συγκεκριμένα ανέφερε ότι η 128GB έκδοση θα κοστίζει 299,99 δολάρια και 256GB έκδοση θα στοιχίζει 349,99 δολάρια.

Το σύμπαν του The Lord of the Rings ζωντανεύει στο Magic: The Gathering Set

Το επόμενο σετ καρτών για το Magic: The Gathering (MTG) θα έχει ως θέμα το σύμπαν του The Lord of the Rings και θα ονομάζεται Tales of Middle-earth. Η δημιουργός του παιχνιδιού καρτών, Wizards of the Coast, παρουσίασε μερικές λεπτομέρειες για σετ και τις κάρτες που θα περιέχει.

Συνολικά, το σετ θα αποτελείται από 210 κάρτες και η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες από 100 κάρτες. Οι κάρτες Land του MTG έχουν σχέδια από τοποθεσίες της Middle-earth, ενώ μεταξύ των 100 καρτών υπήρχαν αρκετές που αφορούν τους τρομακτικούς Nazgûl.

Επιπλέον, η Wizards of the Coast έδειξε κάρτες εμπνευσμένες από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες του κόσμου που δημιούργησε ο J.R.R. Tolkien, όπως ο Gandalf the White, ο Aragorn, o Frodo, o Boromir, ο Peregrin Took, ο Balrog, η Arwen, και άλλοι. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν κάρτες οι οποίες αφορούν το One Ring.

Το The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth προσθέτει στο παιχνίδι τον μηχανισμό The Ring Tempts You. Οι κάρτες με αυτόν τον μηχανισμό ενισχύουν τις ικανότητες του κατόχου του δαχτυλιδιού. Για παράδειγμα, μία από αυτές τις κάρτες επιτρέπει στον κάτοχο του δαχτυλιδιού να εμποδίζει πλάσματα με μεγαλύτερη δύναμη να μπλοκάρουν τις επιθέσεις του.

Η εταιρεία είπε ότι το σετ θα είναι διαθέσιμο και στο MTC Arena, μαζί με μία αρένα εμπνευσμένη από τα σπίτια των Hobbit. Τέλος, τόσο σε φυσική μορφή, όσο και ψηφιακή, οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν τα γνωστά πακέτα προσφορών, όπως το Starter Kit που αποτελείται από 2 πακέτα καρτών τα οποία περιέχουν Rare κάρτες και μία Mythic Rare κάρτα.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 4 με 10 Ιουνίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230603 - Η Nintendo Τα Έβαλε Με Τον Dolphin Emulator, Meta Quest 3, Το LOTR στο Magic: The Gathering

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 4 και 10 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

5 Ιουνίου

  • Tiny Thor – σε PC

6 Ιουνίου

  • Amnesia: The Bunker – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Diablo IV – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Loop8: Summer of Gods – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Raiden III x MIKADO MANIAX – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

7 Ιουνίου

  • QUANTAAR – σε PC VR και Meta Quest 2
  • Toodee And Topdee – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S
  • Nocturnal – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

8 Ιουνίου

  • Harmony: The Fall of Reverie – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Mask of the Rose – σε Nintendo Switch και PC
  • Pro Cycling Manager 2023 – σε PC
  • Speed Crew – στο Nintendo Switch
  • Tour de France 2023 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Bleak Sword DX – σε Nintendo Switch και PC
  • MotoGP 23 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Pokémon Trading Card Game Live – σε PC και iOS

9 Ιουνίου

  • Greyhill Incident – σε PlayStation 4, PlayStation 5, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Lucky of the Draw Roguelike Deckbuilders

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 10 Ιουνίου το Lucky of the Draw Roguelike Deckbuilders. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 119,61€, και κοστίζει μόνο 18,38€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 7,35€ και πάνω, παίρνουμε το “Luck be a Landlord” και το “Dicey Dungeons”.

Την ίδια στιγμή, δίνοντας 11,02€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και μαζί μας δίνουν το “Alina of the Arena”, το “Tainted Grail: Conquest”, και το “Chrono Ark”.

Τέλος, με 18,38€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το “Fights in Tight Spaces” και το “Beneath Oresa”.

May Multiplayer Madness

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 8 Ιουνίου το May Multiplayer Madness. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 212,33€, και κοστίζει μόνο 10,87€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 7,24€ και πάνω, παίρνουμε το “Midnight Ghost Hunt”, το “Northgard”, και το “Generation Zero”.

Την ίδια στιγμή, δίνοντας 10,87€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και μαζί μας δίνουν το “Destiny 2: Beyond Light”, το “Borderlands 3: Super Deluxe Edition”, το “Gloria Victis”, και το “PULSAR: Lost Colony”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Mayhem Bundle

Με το Mystery Mayhem Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 14,99 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Mayhem Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 15 τίτλους:

  • Flame Keeper
  • Arboria
  • DIG – Deep In Galaxies
  • The Darkest Tales
  • Burnhouse Lane
  • Blind Fate: Edo no Yami
  • Door in the Woods
  • For the People
  • Constructor Plus
  • Doom Classic Complete
  • QUAKE
  • The Life and Suffering of Sir Brante
  • Midnight Protocol
  • Siege Survival: Gloria Victis
  • White Day: A Labyrinth Named School Fanatical Edition

Build Your Own Play on the Go PREMIUM EDITION Bundle

Με το Build Your Own Play on the Go PREMIUM EDITION Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Play on the Go PREMIUM EDITION Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε δύο παιχνίδια για 6,99€, τρία παιχνίδια για 9,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 14,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • DOOM
  • Wolfenstein: The Old Blood
  • Wolfenstein: The New Order
  • Dusk Diver
  • There Is No Light
  • Jack Move
  • Patch Quest
  • Aquarist
  • Beyond Blue
  • Haven Park
  • Spirit Hunter: Death Mark
  • AMID EVIL
  • From Space
  • Wild Guns Reloaded
  • Tunche
  • Nigate Tale
  • Fury Unleashed
  • SPOOKWARE
  • Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues
  • Lair of the Clockwork God

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps