Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Λήψη Βίντεο Από Σχεδόν Όλα Τα Site Στα Windows 11, Διαφημίσεις Σε YouTube Και Facebook
QuickSteps#277 - Λήψη Βίντεο Από Σχεδόν Όλα Τα Site Στα Windows 11, Διαφημίσεις Σε YouTube Και Facebook

Λήψη Βίντεο Από Σχεδόν Όλα Τα Site Στα Windows 11, Διαφημίσεις Σε YouTube Και Facebook

Αυτή την εβδομάδα, περιορίζουμε τις διαφημίσεις για το αλκοόλ και άλλα θέματα στο YouTube, διαλέγουμε τι διαφημίσεις θα βλέπουμε στο Facebook, και κάνουμε λήψη βίντεο από σχεδόν οποιοδήποτε site με μόνο μία εφαρμογή στα Windows 11. Βάζουμε το κινητό στη σίγαση κατά τη λήψη κλήσεων, κλειδώνουμε το κινητό από το μενού ενέργειας, και δημιουργούμε QR code στο Android 13. Ρυθμίζουμε πόσο χρόνο μπορούμε να ξοδεύουμε στο TikTok.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαλέγω τι διαφημίσεις θα βλέπω στο Facebook

Το Facebook φιλοξενεί αρκετές διαφημίσεις, σε πολλά σημεία της ιστοσελίδας του. Οι διαφημίσεις που προβάλλει ο ιστότοπος έχουν εν μέρει σχέση με τη δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, ένα μέρος των διαφημίσεων είναι τυχαίο. Επιπλέον, ενδέχεται η σελίδα να εμφανίζει διαφημίσεις που αν και έχουν σχέση με όσα κάνουμε στο διαδίκτυο, ίσως δεν επιθυμούμε να βλέπουμε.

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook επιτρέπει να επιλέγουμε τι διαφημίσεις θα εμφανίζει στην ιστοσελίδα του. Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πατάμε στις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

QuickSteps#277 - Λήψη Βίντεο Από Σχεδόν Όλα Τα Site Στα Windows 11, Διαφημίσεις Σε YouTube Και Facebook

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Διαφημιστικές προτιμήσεις”.

Μετά, πατάμε τις “Διαφημιστικές προτιμήσεις”.

Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τι διαφημίσεις θέλουμε να σταματήσει να προβάλλει το Facebook, να αποκλείσουμε διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών που δεν μας ενδιαφέρουν, και άλλα.

Για να αφαιρέσουμε τις διαφημίσεις οποιουδήποτε προϊόντος, σελίδας, και τα λοιπά, πατάμε την “Διαφημιζόμενοι που έχετε δει” και κάνουμε κλικ στην “Απόκρυψη διαφημίσεων”.

Επιπλέον, από το ίδιο σημείο μπορούμε να δούμε τις διαφημίσεις που έχουμε αφαιρέσει και εκείνες στις οποίες έχουμε κάνει κλικ, πατώντας την ανάλογη επιλογή.

Εκτός των παραπάνω, μπορούμε να επιλέξουμε την κατηγορία “Διαφημιστικά θέματα” και να περιορίσουμε το πλήθος των διαφημίσεων που δείχνει το Facebook, βάσει είδους.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στην καταχώρηση που μας ενδιαφέρει και επιλέγουμε την “Εμφάνιση λιγότερων διαφημίσεων γι' αυτό το θέμα”.

Τέλος, από την ενότητα “Ρυθμίσεις διαφημίσεων” μπορούμε να διαλέξουμε με βάση ποια κριτήρια θα επιλέγει τις διαφημίσεις που προβάλλει το Facebook, αν θα χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγουν οι συνεργάτες του για εμάς, και τα λοιπά.

Περιορισμός διαφημίσεων για το αλκοόλ και άλλα θέματα στο YouTube

Ανεξάρτητα από το εάν ο δημιουργός ενός βίντεο έχει ενεργοποιήσει τη δημιουργία εσόδων ή όχι, η Google προβάλλει διαφημίσεις στην αρχή και ορισμένες φορές στο μέσο ή στο τέλος των βίντεο στο YouTube.

Η εμφάνιση αυτών των διαφημίσεων είναι σχετικά τυχαία και είναι βασισμένη σε έναν αλγόριθμο της εταιρείας. Ωστόσο, το περιεχόμενο των διαφημίσεων έχει εν μέρει σχέση με τη δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο και τα δεδομένα που διαθέτει η εταιρεία για εμάς.

Ευτυχώς, η Google επιτρέπει να εμποδίσουμε την προβολή διαφημίσεων στο YouTube οι οποίες αφορούν συγκεκριμένα θέματα. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε εντελώς τη δυνατότητα προβολής εξατομικευμένων διαφημίσεων, σε οποιονδήποτε ιστότοπο της.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε τον ιστότοπο με τις “Ρυθμίσεις διαφημίσεων” της Google και επιλέγουμε το “Ενεργό” δίπλα στις “Εξατομικευμένες διαφημίσεις”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στην “Προβολή όλων” από την ενότητα “Θέματα διαφημίσεων για εσάς”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την καρτέλα “Ευαίσθητα”, η οποία περιέχει πέντε διαφορετικές κατηγορίες, το “Αλκοόλ”, τις “Γνωριμίες”, τα “Τυχερά παιχνίδια”, την “Εγκυμοσύνη και ανατροφή παιδιών”, και την “Απώλεια βάρους”.

Για να μην βλέπουμε στο YouTube διαφημίσεις οι οποίες είναι σχετικές με κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην καταχώρηση της.

Αν αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία και να ενεργοποιήσουμε τον αντίστοιχο διακόπτη.

Τέλος, αν δεν επιθυμούμε η Google να εμφανίζει εξατομικευμένες διαφημίσεις, διαλέγουμε το “Ανενεργό” δίπλα στις “Εξατομικευμένες διαφημίσεις”.

Πώς ενεργοποιώ το κλείδωμα από το μενού ενέργειας στο Android 13

Κάθε κινητό Android διαθέτει την οθόνη κλειδώματος, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση της συσκευής. Ωστόσο, το Android 13 περιέχει μία ρύθμιση η οποία προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργή, προσθέτει τη λειτουργία κλειδώματος στο μενού ενέργειας του κινητού. Εάν κλειδώσουμε το κινητό με αυτή τη λειτουργία, το σύστημα απενεργοποιεί οποιαδήποτε μέθοδο βιομετρικής ασφάλειας, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ως εκ τούτου, για να ξεκλειδώσουμε το κινητό πρέπει να εισάγουμε το PIN, το μοτίβο ασφάλειας, ή τον κωδικό ασφαλείας που έχουμε ορίσει από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία κλειδώματος στο μενού ενέργειας, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις της συσκευής και πατάμε το “Κλείδωμα οθόνης”.

Έπειτα, διαλέγουμε τις “Ρυθμίσεις ασφαλούς κλειδώματος”.

Μετά, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Εμφάνιση επιλογής κλειδώματος”.

Από εδώ και στο εξής, όταν πατάμε παρατεταμένα το κουμπί απενεργοποίησης / ενεργοποίησης της συσκευής, ανάμεσα στις επιλογές θα υπάρχει και η “Λειτουργία κλειδώματος”.

Λήψη βίντεο από σχεδόν οποιοδήποτε site με μόνο μία εφαρμογή στα Windows 11

Η λήψη βίντεο από ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Facebook, και άλλες, είναι δυνατή με τη χρήση ειδικών πρόσθετων για τον browser ή προγραμμάτων, τα οποία είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για την εκάστοτε πλατφόρμα.

Ωστόσο, το Hitomi Downloader είναι ένα πρόγραμμα λήψης πολυμέσων με το οποίο μπορούμε να κατεβάζουμε βίντεο και εικόνες από πολλαπλές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων του Instagram, του Twitch, του Imgur, του Twitter, και άλλων.

Αρχικά, μπαίνουμε στη σελίδα της εφαρμογής στο GitHub και την κατεβάζουμε πατώντας το “hitomi_downloader_GUI.zip”.

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή. Αν δούμε το πλαίσιο του Microsoft Defender SmartScreen, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Περισσότερες πληροφορίες” και πατάμε “Εκτέλεση”.

Θα ανοίξει το παράθυρο ελέγχου χρήστη, στο οποίο κάνουμε κλικ στο κουμπί “Ναι”.

Για να κατεβάσουμε ένα YouTube βίντεο, μία εικόνα από το Instagram, και άλλα αντίστοιχα πολυμέσα, αντιγράφουμε τον σύνδεσμο τους, τον κάνουμε επικόλληση στο πλαίσιο στην κορυφή του Hitomi Downloader, και πατάμε το κουμπί με το βέλος.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει άμεσα τη λήψη του αρχείου. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώσει τη λήψη, μπορούμε να προβάλουμε το αρχείο, να το διαγράψουμε, και τα λοιπά, χρησιμοποιώντας τα εικονίδια που εμφανίζονται όταν περνάμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την καταχώρηση του.

Πώς δημιουργώ QR code με μία εφαρμογή στο Android 13

Τα QR code είναι ειδικές εικόνες τις οποίες συνήθως σκανάρουμε με την κάμερα του κινητού μας, ώστε να μπούμε σε κάποια ιστοσελίδα, να πιστοποιήσουμε την ταυτότητα μας, να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή, και τα λοιπά.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς δημιουργούμε QR code στο Android 13 χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή “QR Code Generator & QR Maker” από το Play Store.

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε το “X”, για να παρακάμψουμε την οθόνη επιλογής της VIP συνδρομής.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το στοιχείο το οποίο θα αφορά το QR code, πληκτρολογούμε το σχετικό κείμενο, και πατάμε “CREATE”.

Μετά, μπορούμε να προσαρμόσουμε την όψη του QR code και να το αποθηκεύσουμε σε μορφή εικόνας στο κινητό. Στο παράδειγμα μας, δημιουργήσαμε ένα QR code για το PCSteps με τα χρώματα του λογότυπου της ιστοσελίδας.

Σίγαση κατά τη λήψη κλήσεων με αναστροφή του κινητού στο Android 13

Σε αρκετούς έχει τύχει να μας καλούν ενώ βρισκόμαστε σε κάποια συνάντηση, στη δουλειά, ή αντίστοιχη περίπτωση, και έχουμε ξεχάσει να ρυθμίσουμε το κινητό στο αθόρυβο.

Ευτυχώς, με τη χρήση της εφαρμογής “Τηλέφωνο Google” μπορούμε να ενεργοποιούμε αυτόματα τη σίγαση, γυρίζοντας το κινητό ανάποδα. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή από το Play Store και την τρέχουμε.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, πατάμε το κουμπί “Προεπιλογή”, στο πλαίσιο που θα ανοίξει επιλέγουμε το “Τηλέφωνο” με το μπλε εικονίδιο, και πατάμε “Προεπιλογή”.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις τελείες και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, εντοπίζουμε την ενότητα “ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ” και πατάμε την “Αναστροφή για σίγαση”.

Τέλος, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Αναστροφή για σίγαση”. Από εδώ και στο εξής, όταν κάποιος μας καλεί και ο ήχος κλήσης είναι ενεργός, αρκεί να στρέψουμε το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω και η εφαρμογή θα ενεργοποιήσει τη σίγαση.

Πώς ρυθμίζω πόσο χρόνο μπορώ να ξοδεύω στο TikTok

Το TikTok διαθέτει μία σειρά ρυθμίσεων που επιτρέπουν να ορίσουμε για πόση ώρα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ανά ημέρα, να ρυθμίσουμε την εφαρμογή ώστε να μας υπενθυμίζει να κάνουμε ένα διάλειμμα, και άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να περιορίσουμε τον χρόνο που ξοδεύουμε στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Για να ενεργοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίγουμε την εφαρμογή και πατάμε στο “Προφίλ”.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά και μπαίνουμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Έπειτα, πατάμε στο “Χρόνος οθόνης”.

Μετά, επιλέγουμε το “Καθημερινός χρόνος οθόνης” και πατάμε το κουμπί “Ορίστε καθημερινό χρόνο οθόνης”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε αν επιθυμούμε να ορίσουμε το ίδιο χρονικό όριο για όλες τις ημέρες της εβδομάδας ή αν αυτό θα διαφέρει ανά ημέρα.

Πραγματοποιούμε την επιλογή που ταιριάζει στις προτιμήσεις μας, ρυθμίζουμε το χρονικό όριο της αρεσκείας μας, και πατάμε “Επόμενο”.

Ακολούθως, για να ρυθμίσουμε την εφαρμογή ώστε να μας ειδοποιεί ώστε να κάνουμε διάλειμμα, πατάμε το “Διαλείμματα χρόνου οθόνης” και επιλέγουμε μετά από πόσα λεπτά χρήσης θέλουμε να εμφανίζει το TikTok τη σχετική ειδοποίηση.

Τέλος, αν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το TikTok πριν κοιμηθούμε, τότε μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις “Υπενθυμίσεις ύπνου”. Μόλις πατήσουμε τη σχετική επιλογή στο μενού “Χρόνος οθόνης”, πατάμε το κουμπί “Ρύθμιση”.

Έπειτα, επιλέγουμε την ώρα που συνήθως κοιμόμαστε και πατάμε “Τέλος”. Από εδώ και στο εξής, το TikTok θα μας ενημερώνει ότι έφτασε η στιγμή να πάμε για ύπνο και θα απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε από την εφαρμογή του.

QuickSteps#277 - Λήψη Βίντεο Από Σχεδόν Όλα Τα Site Στα Windows 11, Διαφημίσεις Σε YouTube Και Facebook

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps