Home » Market News » Η Lenovo καταγράφει σταθερή κερδοφορία σε μία χρονιά επιταχυνόμενου μετασχηματισμού

Η Lenovo καταγράφει σταθερή κερδοφορία σε μία χρονιά επιταχυνόμενου μετασχηματισμού

Ο Όμιλος Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 22/23, με τα έσοδα του Ομίλου να ανέρχονται σε 62 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το καθαρό κέρδος σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογισμένα εκτός του Hong Kong Financial Reporting Standards.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η κερδοφορία παρέμεινε σταθερή, με το μικτό περιθώριο κέρδους και το λειτουργικό περιθώριο να σημειώνουν την καλύτερη απόδοσή τους τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ το καθαρό περιθώριο εκτός HKFRS παρέμεινε σταθερό από έτος σε έτος. Παρόλο που τα έσοδα του Ομίλου επηρεάστηκαν λόγω της χαμηλής απόδοσης στην αγορά συσκευών, τα έσοδα εκτός Η/Υ σημείωσαν αύξηση σχεδόν 40%, αποτέλεσμα των διαφοροποιημένων κινητήρων ανάπτυξης που προσφέρουν οι επιχειρηματικές μονάδες Solutions and Services Group (SSG) και Infrastructure Solutions Group (ISG) της Lenovo, που σημείωσαν αύξηση εσόδων ρεκόρ ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα κατά 22% και 37% αντίστοιχα σε ετήσια βάση.

Μετά από μια χρονιά παγκόσμιων αβεβαιοτήτων, η Lenovo βλέπει θετικά σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς. Ο Όμιλος αναμένει ότι το σύνολο της αγοράς υπολογιστών και έξυπνων συσκευών θα επανέλθει σε ετήσια ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ παράλληλα η αγορά υπηρεσιών πληροφορικής θα επανέλθει σε σχετικά υψηλή ανάπτυξη. Συνδυαστικά, τα δύο αυτά δεδομένα αναμένεται να οδηγήσουν τη συνολική αγορά πληροφορικής σε μέτρια ανάπτυξη το 2023. Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, ο ψηφιακός και έξυπνος μετασχηματισμός θα συνεχίσει να επιταχύνεται, οδηγώντας σε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για τις υποδομές cloud και υπολογιστών.

Ταμειακά, η Lenovo παραμένει ισχυρή και ο κύκλος μετατροπής μετρητών της έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Αυτή η υγιής ρευστότητα οδήγησε τον Όμιλο να συνεχίσει να επενδύει σε Ε&Α όσον αφορά το «New IT» (client, edge, cloud, network, και intelligence) για να αναπτύξει τις μελλοντικές βασικές του ικανότητες. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Lenovo αύξησε τις επενδύσεις της σε Ε&Α σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση ύψους 6% από έτος σε έτος.

Το τέταρτο τρίμηνο, ο Όμιλος προχώρησε σε αναδιάρθρωση και περικοπές άλλων επιβαρύνσεων ύψους 249 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, τα όποια σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές, είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη περίπου 850 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε ετήσια εξοικονόμηση δαπανών, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία γερών θεμελίων για τις δραστηριότητες και τη μελλοντική ανάπτυξη του, παρά τις προκλήσεις της αγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 3,8 σεντς ΗΠΑ ή 30,0 σεντς Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

Τα Οικονομικά Αποτελέσματα με μια ματιά: 

OE 22/23

εκατομμύρια US$

OE 21/22

εκατομμύρια US$

Διαφορά
Έσοδα Ομίλου 61,947 71,618 (14%)
Έσοδα προ φόρων 2,136 2,768 (23%)
Καθαρό Εισόδημα (κέρδος που αναλογεί στους μετόχους) 1,608 2,030 (21%)
Καθαρό Εισόδημα (κέρδος που αναλογεί στους μετόχους -εκτός HKFRS) [1] 1,878 2,164 (13%)
Αποτελέσματα ανά μετοχή (σε σεντς ΗΠΑ) 13.50 17.45 (3.95)

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lennovo, Yuanqing Yang, δήλωσε:

«Η Lenovo σημείωσε σταθερή κερδοφορία το τελευταίο οικονομικό έτος, καθώς οι διαφορετικές πηγές ανάπτυξης συνεχίζουν να κατακτούν νέα ορόσημα στην πορεία τους. Η δυναμική τους οδηγεί σε σταθερή πρόοδο στον μετασχηματισμό του Ομίλου που βασίζεται στις υπηρεσίες, ενώ τα έσοδα των επιχειρήσεων εκτός H/Y αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40%. Η ξεκάθαρη στρατηγική μας φέρνει σταθερά θετικά αποτελέσματα και ο Όμιλος παραμένει ανθεκτικός, ακόμα και ενόψει όλων των παγκόσμιων αβεβαιοτήτων. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε Ε&Α για να πρωτοστατήσουμε στο επόμενο κύμα ευκαιριών ανάπτυξης και είμαστε επομένως πολύ καλά προετοιμασμένοι για το μέλλον».

Για την Lenovo 

H Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός αξίας US$62 δισεκατομμυρίων, που κατατάσσετε στο #171 στη λίστα Fortune Global 500, με 77.000 εργαζομένους και δραστηριότητα σε 180 αγορές σε όλον τον κόσμο. Εστιάζοντας σε ένα τολμηρό όραμα για την παροχή πιο έξυπνης τεχνολογίας για όλους, η Lenovo, με βάση την επιτυχία της ως η κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο, επεκτείνεται σε νέους τομείς ανάπτυξης υποδομών, smartphones, αλλά και λύσεων και υπηρεσιών. O μετασχηματισμός αυτός, σε συνδυασμό με την καινοτομία της Lenovo που αλλάζει τον κόσμο, στοχεύει στο να χτίσει μια πιο αξιόπιστη και βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους, παντού. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: https://www.lenovo.com, και δείτε τα πιο πρόσφατα νέα μας στο StoryHub.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED DDR5 ή DDR4 Και Γιατί; Βρείτε Τις Ιδανικές Μνήμες Για Το PC 3AA
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#331 - Μπλοκάρισμα Internet Σε Εφαρμογές Android, Κατανάλωση Δεδομένων Windows, Ήχος YouTube
QuickSteps
GamingSteps#20240615 - Η Metallica Στο Fortnite, Οι Απαιτήσεις Δίσκου Του CoD: Black Ops 6, Τα Πάντα Για Το Anno 117
GamingSteps