Home » Software » Παιχνίδια » Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Πιθανό Νέο Nintendo Switch
GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch

Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Πιθανό Νέο Nintendo Switch

Το Mouse είναι ένα FPS παιχνίδι το οποίο μοιάζει με crossover του Cuphead και του Call of Duty. Η Asus ανακοίνωσε το φορητό gaming PC ROG Ally, που θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Steam Deck της Valve. Φαίνεται ότι η Nintendo αναγνωρίζει πως έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το γεγονός ότι πλέον το κοινό δεν πείθετε εύκολα από το μοντέλο των αποκλειστικών τίτλων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Mouse είναι ένα νέο FPS με πρωταγωνιστή τον “Mickey Mouse”

Το Mouse είναι ένα FPS παιχνίδι το οποίο μοιάζει με crossover του Cuphead και του Call of Duty. Ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο συγκεκριμένος τίτλος έχει προσελκύσει την προσοχή των χρηστών, πριν καν η Fumi Games, η δημιουργός του, ολοκληρώσει την ανάπτυξη του.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένα από τα κλασικά κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1930 και ο πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι μία πιο “άγρια” έκδοση του πρώτου Mickey Mouse που σχεδίασαν ο Walt Disney με τον Ub Iwerks.

Στο Mouse, ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ John Mouston και περιπλανιέται στους δρόμους μιας διεφθαρμένης πόλης, η οποία είναι γεμάτη απατεώνες. Χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα, όπως περίστροφα, σφυριά, και άλλα, ο παίκτης προσπαθεί να καθαρίσει την πόλη από το έγκλημα.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά τις κλασικές νουάρ αστυνομικές ταινίες. Τα γραφικά συνδέονται με την εποχή και η μουσική και οι ήχοι ταιριάζουν με το στυλ του παιχνιδιού. Όλα αυτά τα στοιχεία, κάνουν αυτόν τον τίτλο ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch

Παρόλο ότι στη σελίδα του Mouse στο Steam η Fumi Games αναφέρει ότι θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία κυκλοφορίας του, το τρέιλερ που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία δείχνει ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Asus ROG Ally

Η Asus ανακοίνωσε το φορητό gaming PC ROG Ally, που θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Steam Deck της Valve. Εκτός από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, η εταιρεία αποκάλυψε τις τιμές κάποιων εκδόσεων και την ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Το ROG Ally έχει 7 ιντσών IPS LCD οθόνη με FHD ανάλυση, 16:9 αναλογία, 120Hz ρυθμό ανανέωσης, 500 nits μέγιστη φωτεινότητα, 7ms χρόνο απόκρισης, 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας sRGB, και Gorilla Glass Victus.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, ένα με τον Ryzen Z1 και ένα με τον Ryzen Z1 Extreme. Επιπλέον, είναι συμβατή με το ROG XG Mobile 2023, ένα I/O Hub με πολλές θύρες, σύστημα ψύξης, και μία NVIDIA GeForce 4090 Laptop GPU με 150W μέγιστη TGP.

Τα δύο μοντέλα του Asus ROG Ally θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις με έως 16GB LPDDR5 dual-channel μνήμη RAM και 256GB ή 512GB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2230). Η μπαταρία τους είναι 40Wh και προσφέρει αυτονομία έως 2 ώρες για βαριά παιχνίδια που τρέχουν στο 15W mode.

Η Asus έχει εξοπλίσει το φορητό gaming PC με δύο ανεμιστήρες και σύστημα ψύξης, τα οποία αποτρέπουν την υπερθέρμανση της συσκευής. Επίσης, το ROG Ally έχει σασί αλουμινίου, έχει διαστάσεις 280 x 111 x 21,2 χιλιοστά, και ζυγίζει 608 γραμμάρια.

Το ROG Ally διαθέτει δύο αναλογικούς μοχλούς με υποστήριξη αφής και RGB φωτισμό, D-pad, ABXY κουμπιά, δύο ζευγάρια Hall Effect σκανδάλες, δύο κουμπιά στο πίσω μέρος, και τέσσερα κουμπιά λειτουργιών στα άκρα της οθόνης.

Η συσκευή έχει USB type-C, 3.5mm θύρα ήχου, υποδοχή microSD, και θύρα για τη σύνδεση του ROG XG Mobile 2023. Επιπλέον, διαθέτει δύο στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos και Hi-Res Audio. Επίσης, υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και Wi-Fi 6E.

Τέλος, το Asus ROG Ally τρέχει Windows 10 Home με ειδική έκδοση του Asus Armoury Crate, είναι συμβατό με όλες τις μεγάλες streaming υπηρεσίες παιχνιδιών, και με την αγορά του η Microsoft προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν Xbox Game Pass.

Το ROG Ally είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία και οι αποστολές των συσκευών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2023. Η τιμή της 12GB/256GB έκδοσης του απλού μοντέλου είναι στα 699 ευρώ, ενώ η 16GB/512GB έκδοση του Extreme μοντέλου κοστίζει 799 ευρώ.

Η Nintendo δεν θα κυκλοφορήσει νέο Switch πριν το 2024

Το Switch είναι μία υβριδική κονσόλα με μέτρια ισχύ, την επιτυχία της οποίας η Nintendo βασίζει στο κλασικό μοντέλο των αποκλειστικών τίτλων. Ωστόσο, κυκλοφόρησε πριν έξι χρόνια και οι πωλήσεις του πέφτουν χρόνο με τον χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνική εταιρεία κυκλοφόρησε το Lite πριν τέσσερα χρόνια, και την OLED έκδοση το 2021, δεν κατάφερε να αναζωπυρώσει ή να διατηρήσει το ενδιαφέρον των οπαδών της.

Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια, τίτλοι που ανήκουν στα μεγαλύτερα franchise της εταιρείας, όπως τα Pokémon και Zelda, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα επιδόσεων. Αυτό έχει οδηγήσει στην ακόμα πιο ραγδαία μείωση των πωλήσεων του Switch.

Οι παίκτες ζητούν από τη Nintendo να κυκλοφορήσει μία νέα κονσόλα, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Όμως, στις ετήσιες ενημερώσεις επενδυτών, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η τωρινή κονσόλα έχει ακόμη πολλά χρόνια ζωής.

Το 2022, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα κονσόλα πριν το 2025. Επιπλέον, είχε σημειώσει ότι οι φήμες για μία Pro έκδοση του Switch δεν ισχύουν.

GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει οποιοδήποτε hardware προϊόν μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο κλείνει στις 31 Μαρτίου του 2024. Στην δήλωσή του, δεν ανέφερε κάτι παραπάνω όσον αφορά τα σχέδια της εταιρείας για το επόμενο οικονομικό έτος.

Φαίνεται ότι η Nintendo αναγνωρίζει πως έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το γεγονός ότι πλέον το κοινό δεν πείθετε εύκολα από το μοντέλο των αποκλειστικών τίτλων, διότι ακόμα και αυτοί δεν τρέχουν όπως θα έπρεπε στο τρέχον hardware. Οπότε, ίσως κυκλοφορήσει νέα κονσόλα πριν το 2025.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 14 με 20 Μαΐου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Μαΐου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

16 Μαΐου

  • Atlas Fallen – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
  • Humanity – σε PlayStation 4, PlayStation 5, PSVR, PSVR 2, και PC
  • Tin Hearts – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Trinity Trigger – σε PlayStation 4, PlayStation 5, και Nintendo Switch
  • Zool Redimensioned – στο PlayStation 4

17 Μαΐου

  • Starship Troopers: Extermination – σε PC
  • SubwaySim Hamburg – σε PC

18 Μαΐου

  • I Am Future – σε PC
  • The Outlast Trials – σε PC
  • Veiled Experts – σε PC
  • Firmament – σε PC
  • Warlander – σε PlayStation 5 ή Xbox Series X/S

19 Μαΐου

  • Lego 2K Drive – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Capcom Heroic Collection

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 25 Μαΐου το Capcom Heroic Collection. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 237,79€, και κοστίζει μόνο 27,16€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 1€ και πάνω, παίρνουμε το “Mega Man Legacy Collection”, το “Lost Planet® 3 Complete Pack”, το “STRIDER™”, και το “Bionic Commando: Rearmed”.

Την ίδια στιγμή, δίνοντας 9,05€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και μαζί μας δίνουν το “Mega Man 11”, το “Dragon's Dogma: Dark Arisen”, και το “Mega Man Legacy Collection 2”.

Τέλος, με 27,16€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το “MONSTER HUNTER RISE”, το “Street Fighter 30th Anniversary Collection, και το “Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy”.

Easy-going Games: Whitethorn Showcase

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 20 Μαΐου το Easy-going Games: Whitethorn Showcase. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 158,83€, και κοστίζει μόνο 10,87€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 4,55€ και πάνω, παίρνουμε το “Evan's Remains”, το “Teacup”, το “Beasts of Maravilla Island”, και το “StarCrossed”.

Την ίδια στιγμή, δίνοντας 7,28€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και μαζί μας δίνουν το “Aground”, το “Calico”, και το “Princess Farmer”.

Τέλος, με 10,87€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το “Wytchwood”, το “APICO”, το “The Forest Cathedral”, το “Lake”, και το “RE:CALL”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Mayhem Bundle

Με το Mystery Mayhem Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 14,99 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Mayhem Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • Cultist Simulator: Anthology Edition
  • Chronicon
  • Metro Redux Bundle
  • Internet Cafe Simulator 2
  • Unruly Heroes
  • Gal*Gun 2
  • Yaga
  • Ghost of a Tale
  • Hidden Through Time
  • Bloody Rally Show
  • SuchArt: Genius Artist Simulator
  • Shenmue III
  • Gal*Gun Double Peace – Fanatical Edition
  • Legends of Ethernal
  • ConnecTank
  • Between the Stars
  • Beasts of Maravilla Island
  • Princess Farmer
  • Serin Fate
  • Teacup

Build Your Own Trinity Bundle

Με το Build Your Own Trinity Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Trinity Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 4,99€, πέντε παιχνίδια για 7,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 9,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • Homefront®: The Revolution
  • Tokyo Xanadu eX+
  • Super Indie Karts
  • DESOLATE
  • Autonauts vs Piratebots
  • Spirit Hunter: NG
  • Overpass
  • Street Outlaws 2: Winner Takes All
  • Intravenous
  • Police Stories
  • Pocket Cars
  • Splash Cars
  • Zengeon
  • Crashday Redline Edition
  • Painkiller: Black Edition
  • Race Condition

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps