Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Απρίλιος 2023
Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Απρίλιος 2023

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Απρίλιος 2023

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Απρίλιο έχουμε ένα εργαλείο για την τοποθέτηση προστατευτικού οθόνης στο κινητό, ένα έξυπνο φωτάκι νυκτός με αισθητήρα κίνησης, και μία βάση κινητού για τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε μία φορητή retro παιχνιδομηχανή, μία συσκευή ελέγχου της ποιότητας του νερού, και έναν σταθμό καιρού με αισθητήρα για εξωτερικούς χώρους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Φορητή retro παιχνιδομηχανή

Το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται στους λάτρεις των retro παιχνιδιών και του διαχρονικού design που διέθετε το Nintendo Game Boy.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Απρίλιος 2023

Πρόκειται για μία φορητή παιχνιδομηχανή η οποία επιτρέπει να τρέχουμε ROM παιχνιδιών των Nintendo DS, Nintendo 64, PlayStation 1, και πολλών ακόμα κονσολών. Η συσκευή διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 3,5 ίντσες και μπαταρία με χωρητικότητα 3.900mAh που προσφέρει έως και 6 ώρες αυτονομία.

Επιπλέον, στο κουτί της παιχνιδομηχανής υπάρχουν δύο κάρτες μνήμης, οι οποίες περιέχουν 7.000 παιχνίδια. Μπορούμε να αποκτήσουμε τη φορητή παιχνιδομηχανή με 103,95€ από το Banggood.

Εργαλείο για την τοποθέτηση προστατευτικού οθόνης στο κινητό

Η αλλαγή προστατευτικού οθόνης στο κινητό είναι απλή, αλλά απαιτεί σταθερό χέρι, αρκετό καθάρισμα, και υπομονή. Αν κάτι πάει στραβά, το κενό μεταξύ οθόνης και προστατευτικού θα έχει μία ή περισσότερες εκνευριστικές φυσαλίδες, και ενδεχομένως μικροσωματίδια σκόνης, χνούδια, και άλλα.

Με το συγκεκριμένο gadget, μπορούμε να αλλάξουμε το προστατευτικό του κινητού μας γρήγορα και με ασφάλεια. Ακόμη και αν θεωρούμε τον εαυτό μας ειδικό στην αλλαγή προστατευτικών, καλό είναι να διαθέτουμε ένα τέτοιο εργαλείο. Η τιμή του είναι 5,30€.

Έξυπνο φωτάκι νυκτός με αισθητήρα κίνησης

Μία λάμπα νυκτός μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε απλά φωτιστικά τα οποία έχουμε τοποθετημένα στο κομοδίνο και πρέπει πάντα να εντοπίζουμε τον διακόπτη τους.

Το Motion Sensing Light είναι ένα έξυπνο φορητό φωτάκι το οποίο διαθέτει αισθητήρα κίνησης και μπαταρία που προσφέρει έως 180 ώρες αυτονομίας. Επιπλέον, μπορούμε αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε από τη βάση του και να το πάρουμε μαζί μας στο μπάνιο, στην κουζίνα, ή όπου πηγαίνουμε. Η τιμή του στο Banggood είναι 12,74€.

Βάση κινητού για τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου

Όταν οδηγούμε, θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο κινητό μας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια ειδική βάση, είτε στο ταμπλό, είτε στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Η Baseus Gravity Car Phone Holder είναι μία βάση κινητού για το αυτοκίνητο στην οποία μπορούμε να τοποθετούμε smartphone με διαγώνιο από 4,7 έως 7,2 ίντσες. Πρόκειται για μία ελαφριά βάση με έξυπνο σχεδιασμό που κοστίζει 14,71€ στο Banggood.

Αναδιπλούμενη λάμπα για το γκαράζ και την αποθήκη

Για να φωτίσουμε καλά διάφορους χώρους, όπως το γκαράζ και την αποθήκη, χρησιμοποιούμε συνήθως πολλές λάμπες μικρής απόδοσης ή μία λάμπα η οποία καταναλώνει αρκετό ρεύμα.

Ωστόσο, με τη χρήση μίας LED λάμπας, όπως αυτή της φωτογραφίας, μπορούμε να φωτίσουμε επαρκώς μικρούς και μεγάλους χώρους, καταναλώνοντας πολύ λίγο ρεύμα. Η συσκευή έχει ισχύς 75W και τα πέντε πτερύγια που διαθέτει παράγουν έως και 4.800 lumens.

Όταν η λάμπα είναι ανοιχτή, έχει διαστάσεις 40x40x10 εκατοστά και μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε ντουί τύπου E27. Η τιμή της είναι 18,39€.

Ντουί που μετατρέπει συμβατικούς λαμπτήρες σε έξυπνες λάμπες

Πλέον στη ζωή μας έχουν εισβάλλει για τα καλά οι έξυπνες συσκευές. Έχουμε τα έξυπνα ηχεία, τις ιδιοφυείς κούπες, ακόμη και καπάκια τουαλέτας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δημοφιλή gadget της κατηγορίας είναι τα έξυπνα φώτα.

Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητες έξυπνες λάμπες που μπορούν να αλλάζουν χρώματα, έχουν ρυθμιζόμενη ένταση φωτός, και πολλά άλλα. Ωστόσο, αυτές οι οποίες πραγματικά αξίζουν κοστίζουν αρκετά και για πολλούς αποτελούν είδος πολυτελείας.

Μία εταιρεία δημιούργησε ένα επαναστατικό gadget το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιονδήποτε λαμπτήρα σε έξυπνη λάμπα. Πρόκειται για ένα έξυπνο ντουί το οποίο υποστηρίζει φωνητικές εντολές, με τον Google Assistant και την Alexa, και κοστίζει 17,37€.

Ψηφιακό θερμόμετρο με υπέρυθρες για εξ αποστάσεως μέτρηση θερμοκρασίας

Ένα ιατρικό θερμόμετρο είναι πάντα χρήσιμο, ειδικά τις περιόδους όπου βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις. Ωστόσο, ένα ψηφιακό θερμόμετρο προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια από τα συμβατικά θερμόμετρα υδραργύρου.

Το θερμόμετρο της φωτογραφίας χρησιμοποιεί υπέρυθρη τεχνολογία ώστε να μετρά τη θερμοκρασία του σώματος ακόμη και από απόσταση λίγων χιλιοστών. Κάθε μέτρηση έχει απόκλιση ±0.2℃ και πραγματοποιείται σε ένα δευτερόλεπτο.

Επίσης, λειτουργεί με δύο μπαταρίες AAA, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει έως και 32 μετρήσεις, και κοστίζει 55,63€.

Έξυπνη ζυγαριά που καταγράφει πολλαπλά σωματικά δεδομένα

Το να ακολουθήσεις μία δίαιτα είναι δύσκολο, ειδικά όταν δε βλέπεις άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, μία έξυπνη ζυγαριά, όπως αυτή της BlitzWolf, βοηθά στο να παρακολουθούμε λεπτομερώς την πρόοδο μας.

Η έξυπνη ζυγαριά BW-SC1 έχει αισθητήρα “G” που μετρά το βάρος με ακρίβεια 100 γραμμαρίων. Επίσης, συνδέεται με ειδική εφαρμογή η οποία παρακολουθεί την πρόοδο μας και καταγράφει 13 διαφορετικά σωματικά δεδομένα.

Μερικά από τα στοιχεία που καταγράφει η εφαρμογή είναι το βάρος, ο δείκτης μάζας σώματος, το σωματικό λίπος, το βάρος των οστών, και πολλά άλλα. Μπορούμε να αγοράσουμε την BlitzWolf BW-SC1 από το Banggood για 45,99€.

Συσκευή ελέγχου της ποιότητας του νερού

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε φίλτρα νερού στις οικιακές βρύσες. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ποιότητα του νερού που καταλήγει στο ποτήρι μας.

Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη κατά τον έλεγχο ποιότητας του νερού είναι τα επίπεδα των αλάτων. Πρόκειται για μία πληροφορία που μπορούμε να μάθουμε εύκολα και γρήγορα με το TDS$EC Meter.

Η συσκευή μετράει τα επίπεδα των πλήρως διαλυμένων στερεών στο νερό, τη θερμοκρασία του νερού, και άλλα, και εμφανίζει τις μετρήσεις στην ενσωματωμένη οθόνη που διαθέτει.

Αν μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού που πίνουμε ή χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε τη συσκευή από το Banggood με 6,34€.

Θήκη για τη μετατροπή M.2 NVMe SSD σε φορητό δίσκο

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουμε μεγάλα ποσά στην αγορά έτοιμων φορητών δίσκων, ή να πετάμε παλιούς δίσκους τους οποίους ενδεχομένως δεν χρησιμοποιούμε πλέον πολύ.

Με την παραπάνω θήκη μπορούμε να μετατρέψουμε έναν M.2 NVMe SSD σε φορητό δίσκο, αρκεί να έχει διαστάσεις 2230, 2242, 2260, ή 2280. Η θήκη υποστηρίζει δίσκους με χωρητικότητα έως 2TB και προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς αρχείων έως 10Gbps. Τέλος, έχει δύο διαφορετικά είδη USB, μία USB type-C και μία USB type-A, και κοστίζει 19,31€.

Φορητή μηχανή παρασκευή εσπρέσο

Όποιος εκτιμά τον καλό καφέ, γνωρίζει πολύ καλά την αξία ενός ζεστού φλιτζανιού εσπρέσο. Η HiBREW H4A είναι μία ηλεκτρική φορητή μηχανή παρασκευής εσπρέσο.

Τα μόνα συστατικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα φλιτζάνι εσπρέσο με τη HiBREW H4A είναι κάψουλες καφέ ή αλεσμένο καφέ και νερό. Η μηχανή ζυγίζει 575 γραμμάρια και το δοχείο νερού χωράει 60 ml, επιτρέποντας την παρασκευή δύο εσπρέσο.

Τέλος, η HiBREW H4A έχει ενσωματωμένη μπαταρία και μπορεί να φτιάξει ζεστό, αλλά και κρύο καφέ. Η τιμή της στο Banggood είναι 82,79€.

Σταθμός καιρού με αισθητήρα για εξωτερικούς χώρους

Αυτό το gadget είναι μία συσκευή πρόγνωσης καιρού με πολλές λειτουργίες. Ο σταθμός καιρού FanJu Weather Station προβάλλει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού, την ώρα, έχει λειτουργία ξυπνητηριού, και διαθέτει αισθητήρα καταγραφής της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι απλός και μπορούμε να την προμηθευτούμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood με 30,35€.

Σφουγγαράκι για το καθάρισμα των γυαλιών

Όσοι φοράμε γυαλιά, γνωρίζουμε καλά το μαρτύριο του να βλέπεις τα πάντα θολά χωρίς προφανή αιτία. Επιπλέον, κάποιες φορές είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρύνουμε τη βρομιά με τα συμβατικά πανάκια καθαρισμού.

Το συγκεκριμένο σφουγγαράκι από το Banggood είναι κατασκευασμένο από μικροΐνες που βοηθούν στην απομάκρυνση κάθε λεκέ. Επίσης, έχει μικρό μέγεθος και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μπρελόκ ώστε να το έχουμε πάντα μαζί. Το σφουγγαράκι είναι διαθέσιμο σε αρκετά χρώματα και κοστίζει 5,51€.

Έξυπνη πρίζα από την BlitzWolf

Αν μας ενδιαφέρει να χειριζόμαστε απομακρυσμένα μία μόνο πρίζα ή θέλουμε να απενεργοποιούμε με ένα πάτημα ολόκληρο πολύπριζο, τότε η έξυπνη πρίζα BlitzWolf BW-SHP13 είναι η ιδανική επιλογή για εμάς.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Απρίλιος 2023

Η BlitzWolf BW-SHP13 είναι συμβατή με τον Google Assistant και την Alexa. Επίσης, μέσω της εφαρμογής που τη συνοδεύει, μπορούμε να ελέγχουμε την πρίζα και να ρυθμίζουμε χρονοδιακόπτες λειτουργίας.

Επιπλέον, η εφαρμογή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πρόγραμμα λειτουργίας, ορίζοντας ποιες ώρες της ημέρας η πρίζα θα είναι ενεργή και ποιες όχι. Η τιμή της BlitzWolf BW-SHP13 στο Banggood είναι 18,39€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Απριλίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας, στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps