Home » Market News » Καινοτομίες IoT από τη Siemens που μετατρέπουν κτήρια σε έξυπνα οικοσυστήματα

Καινοτομίες IoT από τη Siemens που μετατρέπουν κτήρια σε έξυπνα οικοσυστήματα

Η Siemens συμμετέχει στην φετινή έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και θα παρουσιάσει τις πλατφόρμες της που βασίζονται σε cloud και τα IoT(Internet of Things) τεχνολογίας προϊόντα και λύσεις της που κάνουν τα κτήρια εξυπνότερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

  • Η Siemens συμμετέχει στην έκθεση ISH 2023 και παρουσιάζει έξυπνες, IoT λύσεις για κτήρια, οι οποίες σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στις βιώσιμες λειτουργίες 
  • Από απλά μικρά κτήρια έως πολύπλοκα συγκροτήματα κτηρίων  

Με κεντρικό μήνυμα του περιπτέρου της «Η γρήγορη διαδρομή προς τα έξυπνα κτήρια», η εταιρεία εστιάζει στον μετασχηματισμό των κτηρίων σε έξυπνα οικοσυστήματα που ικανοποιούν τους επιχειρησιακούς στόχους των ιδιοκτητών και διαχειριστών για βελτιωμένη κτηριακή απόδοση, αλλά και τις ανάγκες των ενοίκων για άνετα και υγιή κτήρια.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής κρίσης και τις αυξανόμενες πιέσεις από τους κανονισμούς, οι εμπλεκόμενοι στην οικοδομή και τη διαχείριση κτηρίων θα πρέπει άμεσα να καθορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα κάνουν πιο έξυπνη τη λειτουργία των κτηρίων τους», δήλωσε ο Henning Sandfort, CEO του τμήματος Building Products στη Siemens Smart Infrastructure. «Καινοτομούμε και αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιό μας διαρκώς αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες, ώστε να μετατρέπουμε τα κτήρια σε έναν καλύτερο χώρο, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούμε το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Καινοτομίες που τονώνουν την κτηριακή απόδοση 

Η Siemens δεν προσφέρει μόνο λύσεις για μεγάλα κτήρια και συγκροτήματα κτηρίων, αλλά και λύσεις που εστιάζουν σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι τα κτήρια της συγκεκριμένης κατηγορίας αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των κατοικημένων περιοχών παγκοσμίως, έχουν καθοριστική συμβολή στις προσπάθειες του κλάδου για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Στην Φρανκφούρτη η Siemens θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε έκθεση ένα νέο έξυπνο σύστημα αυτοματισμού, που θα απαντά στις ανησυχίες των διαχειριστών κτηρίων και των εγκαταστατών σχετικά με την πολυπλοκότητα του κτηριακού αυτοματισμού. Το νέο σύστημα αυτοματισμού έχει σχεδιαστεί για απλά, μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια. Δεν απαιτεί καμία τεχνική προσπάθεια από την πλευρά του πελάτη, όμως εξακολουθεί να προσφέρει τα οφέλη της βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς αποτελεί το καθιερωμένο σύστημα αυτοματισμού κτηρίων Desigo της Siemens, που πλέον είναι διαθέσιμο σε νέα έκδοση με ανώτερη προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Ως ένα από τα πρωτοπόρα συστήματα της βιομηχανίας, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με το BACnet Secure Connect σε όλα τα επίπεδα από τον αυτοματισμό δωματίων έως το σύστημα διαχείρισης κτηρίων Desigo CC. Χάρη στη δυνατότητα επεκτασιμότητάς του, το Desigo μπορεί να συνδέσει και να ελέγξει με ασφάλεια έως χίλιες συσκευές.

Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε μία σημαντική αύξηση στη ζήτηση αντλιών θερμότητας. Η Siemens παρουσιάζει το σύστημα ελέγχου HVAC Climatix S400 για αντλίες θερμότητας σε κατοικίες που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Συμπαγείς ελεγκτές είναι ιδανικοί για εφαρμογές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού HVAC και μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κτηρίων.

Λύσεις για data-driven κτήρια 

Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με την Building X, μία ολιστική και ανοικτή πλατφόρμα με data-driven εφαρμογές και λύσεις συνδεσιμότητας για κτηριακές λειτουργίες που κυκλοφόρησε το 2022. Θα μπορέσουν επίσης να δουν το πρόσφατα λανσαρισμένο Connect Box, μία λύση τεχνολογίας IoT που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια με έναν έξυπνο και απλό τρόπο.

H Siemens Smart Infrastructure διαμορφώνει την αγορά στον τομέα των έξυπνων, προσαρμοσμένων υποδομών για το σήμερα και το μέλλον. Ανταποκρίνεται στις πιεστικές προκλήσεις της αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής, συνδέοντας τα ενεργειακά συστήματα, τα κτήρια και τις βιομηχανίες. Η SI παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο από μία και μόνη πηγή – με προϊόντα, συστήματα, λύσεις και υπηρεσίες από την παραγωγή ενέργειας μέχρι την κατανάλωση. Με ένα όλο και περισσότερο ψηφιοποιημένο οικοσύστημα, βοηθά τους πελάτες να θριαμβεύσουν και τις κοινότητες να προοδεύσουν, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του πλανήτη. Η Siemens Smart Infrastructure έχει την παγκόσμια έδρα της στο Zug της Ελβετίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 311.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Σχετικά με την Siemens AG

Η Siemens AG (Βερολίνο και Μόναχο) είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που εστιάζει στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης, των υποδομών, των μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης. Από  αποδοτικότερη χρήση πόρων στα εργοστάσια, πιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, εξυπνότερα κτίρια και δίκτυα, έως πιο άνετες και “πράσινες” μεταφορές, καθώς και προηγμένη υγειονομική περίθαλψη, η εταιρεία δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, ώστε να προσφέρει πραγματική αξία στους πελάτες της.  Συνδυάζοντας τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο, η Siemens υποστηρίζει τους πελάτες της να μεταμορφώσουν τις βιομηχανίες και τις αγορές τους, επιτρέποντάς τους να βελτιώσουν την καθημερινότητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η Siemens κατέχει επίσης πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία Siemens Healthineers, έναν παγκοσμίως κορυφαίο πάροχο ιατρικής τεχνολογίας που διαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η Siemens κατέχει μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στη Siemens Energy, παγκόσμιο ηγέτη στη μεταφορά και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2022, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Όμιλος Siemens δημιούργησε έσοδα 72 δισ. ευρώ και καθαρά έσοδα 4.4 δισ. ευρώ. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 311.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.siemens.com.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#304 - Αποφυγή Διοδίων Χάρτες Google, Ανενεργές Προεγκατεστημένες Εφαρμογές Χωρίς Root
QuickSteps
GamingSteps#20231202 - GTA: The Trilogy Στο Netflix, PlayStation 5 Tiny, Η Χήνα Του Untitled Goose Game Στο Among Us
GamingSteps