Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Υπολογιστής Για Βαριά Χρήση: Παρουσίαση "Creator PC - Lvl 3" Με Intel Core i9-13900K
featured Image shop

Υπολογιστής Για Βαριά Χρήση: Παρουσίαση “Creator PC – Lvl 3” Με Intel Core i9-13900K

Η επιλογή υπολογιστή είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως θα καταφύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στο νέο μας μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου σας συστήματος, και τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 429 έως 16.934 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τη σύνθεση Creator PC – “Lvl 3”, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 1.699 ευρώ, χωρίς επιπλέον κόστος μεταφορικών και συναρμολόγησης, ετοιμοπαράδοτη.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της gaming σύνθεσης επιλέξαμε τον Intel Core i9-13900K.

Ο συγκεκριμένος έρχεται με 24 πυρήνες και 32 threads, συχνότητα E-core στα 2,20GHz, με δυνατότητα να φτάσει έως τα 4,3GHz, και συχνότητα P-core στα 3GHz, με δυνατότητα να φτάσει έως τα 5,8GHz χάρη στην τεχνολογία Intel Turbo Boost Max Technology 3.0. Ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γραφικά, τα UHD Graphics 770. Κυκλοφόρησε στα τέλη του 2022.

Για ένα high-level workstation σύστημα, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα καλύψει τις ανάγκες μας και με το παραπάνω. Δεν υπάρχει κάτι που να θελήσουμε να τρέξουμε και ο 13900K να μην ανταποκριθεί άριστα.

Ψύκτρα Επεξεργαστή

Για να ψύξουμε τον Intel Core i9-13900K, επιλέξαμε την Be Quiet Hydro Cooler Pure Loop 2 FX 280mm, η οποία είναι μία πολύ καλή VFM επιλογή για υδρόψυξη με μέγεθος ψυγείου διπλού ανεμιστήρα με διαστάσεις 140mm έκαστος, στροφές στα 2200rpm, και αρκετά αθόρυβη ως μονάδα.

Μνήμη RAM

Σε ένα τέτοιο σύστημα δε θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε ένα σετ μνημών 2x16GB μνήμες, χρονισμένες στα 4800MHz, τις Fury Beast από την Kingston. Οι μνήμες είναι φυσικά DDR5, για να δώσουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση στον υπολογιστή μας.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω στην ποιοτικότατη μητρική της MSI, τη Mag Z790 Tomahawk Wi-Fi. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως το νέο 1xPCI Express x16 5.0, 4x M.2 θύρες PCIe 4.0, DisplayPort και HDMI για να συνδέσουμε τις οθόνες μας, 4 DDR4 DIMM θέσεις που υποστηρίζουν ταχύτητα μνήμης έως και 7200OC, και άλλα.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1TB δίσκο για αποθηκευτικό χώρο, τον Samsung 990 Pro, ο οποίος είναι ταχύτατος και αρκετά ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, επιπλέον εφαρμογές, και ίσως λίγα παιχνίδια.

Το build μας έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης περισσότερων δίσκων για αύξηση της χωρητικότητας, μιας και μιλάμε για workstation build.

Τροφοδοσία

Για τροφοδοτικό χρησιμοποιήσαμε το Be Quiet Straight Power 11 Gold Full Modular στα 850W, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον. Η Be Quiet διαθέτει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με εγγυημένα αποτελέσματα, και τα προτιμούμε συχνά στις συνθέσεις μας.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο δημοφιλές κουτί Pure Base 500FX της Be Quiet, χρώματος μαύρου. Είναι ένα κουτί μεγέθους Midi, και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα ψυγείου μέχρι και 360mm, και ένα πολύ καλό cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα. Μπορεί να δεχτεί κάρτα γραφικών με μήκος έως και 369mm και ψύκτρα επεξεργαστή με ύψος έως και 190mm.

Φυσικά, όπως βλέπουμε, το κουτί παρέχει και RGB φωτισμό, αν μας ενδιαφέρει το στυλ μαζί με τη λειτουργικότητα.

OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώΕπίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop.

Έτσι, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στη δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps