Home » Software » Παιχνίδια » Έκταση Assassin's Creed Mirage, Απαιτήσεις Hogwarts Legacy, Ρεκόρ Χρηστών Steam
GamingSteps#20230114 - Έκταση Assassin's Creed Mirage, Απαιτήσεις Hogwarts Legacy, Ρεκόρ Χρηστών Steam

Έκταση Assassin’s Creed Mirage, Απαιτήσεις Hogwarts Legacy, Ρεκόρ Χρηστών Steam

Σύμφωνα με τη Ubisoft, το Mirage θα είναι μικρότερο και πιο “οικείο”, διότι οι οπαδοί των Assassin's Creed έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ως προς το μέγεθος των προηγούμενων τίτλων του franchise. Η Warner Bros. Interactive Entertainment και η Avalanche Software, η εκδότης και η δημιουργός του Hogwarts Legacy ανακοίνωσαν τις απαιτήσεις συστήματος της PC έκδοσης του παιχνιδιού. Το Steam έκανε νέο ρεκόρ ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Assassin's Creed Mirage θα είναι μικρότερο από τα προηγούμενα stealth RPG

Οι τελευταίοι Assassin's Creed τίτλοι ήταν εξαιρετικά μεγάλοι σε έκταση και μάλιστα ο παίκτης μπορούσε άνετα να ξεπεράσει τις 100 ώρες παιχνιδιού, μέχρι να ολοκληρώσει τη βασική ιστορία, να φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές, να εξερευνήσει τους τεράστιους χάρτες, και τα λοιπά.

Η Ubisoft θέλει να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mirage, ο επόμενος τίτλος της σειράς stealth RPG, θα είναι μικρότερο και πιο “οικείο”, διότι οι οπαδοί των Assassin's Creed έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ως προς το μέγεθος των προηγούμενων τίτλων του franchise.

GamingSteps#20230114 - Έκταση Assassin's Creed Mirage, Απαιτήσεις Hogwarts Legacy, Ρεκόρ Χρηστών Steam

Ο δημιουργικός διευθυντής του Mirage, Stéphane Boudon, δήλωσε ότι το Origins, το Odyssey, και το Valhalla, είναι όλα εξαιρετικά παιχνίδια που επιτρέπουν στους παίκτες να ζήσουν ένα επικό ταξίδι, αλλά ήταν ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις των χρηστών ότι ήθελαν κάτι διαφορετικό και πιο μικρό.

Μεταξύ άλλων, η Ubisoft ξεχώρισε ότι οι παίκτες ήθελαν μία ιστορία που βασισμένη στους χαρακτήρες που εστιάζει στους βασικούς πυλώνες του Assassin's Creed, αλλά σε μία πιο “οικεία” κλίμακα.

Αυτό ίσχυε και για την ομάδα ανάπτυξης των RPG. Ως εκ τούτου, αποτέλεσε το σημείο έναρξης για τη δημιουργία του Mirage. Επίσης, ο Boudon είπε ότι ο επερχόμενος τίτλος είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών της κοινότητας με τις οποίες η ομάδα ανάπτυξης ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Το Steam έκανε νέο ρεκόρ ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών

Στις 29 Μαρτίου του 2021, το Steam κατέγραψε 26.922.926 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 2 Ιανουαρίου του 2022, η πλατφόρμα έκανε νέο ρεκόρ, σημειώνοντας 27.942.036 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες.

Το ρεκόρ αυτό έσπασε στις 19 Οκτωβρίου του 2022, όταν η πλατφόρμα της Valve κατέγραψε 30.032.005 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες, ενώ στις 8 Ιανουαρίου του 2023 το νούμερο αυτό αυξήθηκε κατά τρία και πλέον εκατομμύρια, φτάνοντας τα 33.078.963 χρήστες.

Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα SteamDB, η οποία καταγράφει τα στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας και των παιχνιδιών που φιλοξενεί.

Βέβαια, το Steam κατάφερε να αγγίξει αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ χάρη σε μία σειρά από αξιόλογους και δημοφιλείς τίτλους. Τα τρία κορυφαία παιχνίδια, όσον αφορά τους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες, είναι τα παρακάτω:

  • PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS – πάνω από 3.257.000 παίκτες
  • Lost Ark – πάνω από 1.325.000 παίκτες
  • Counter-Strike: Global Offensive – πάνω από 1.308.000 παίκτες

Αυτές είναι οι απαιτήσεις συστήματος του Hogwarts Legacy

Η Warner Bros. Interactive Entertainment και η Avalanche Software, η εκδότης και η δημιουργός του Hogwarts Legacy ανακοίνωσαν τις απαιτήσεις συστήματος της PC έκδοσης του παιχνιδιού.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις του επερχόμενου RPG περιλαμβάνουν την ύπαρξη Intel Core i5-6600, ή AMD Ryzen 5 1400, ή νεότερου επεξεργαστή, και 16GB μνήμη RAM. Η κάρτα γραφικών του συστήματος θα πρέπει να είναι είτε η NVIDIA GeForce GTX 960 4GB, είτε η AMD Radeon RX 470 4GB, ή κάποια νεότερη.

Επιπλέον, αν και στις ελάχιστες απαιτήσεις αναφέρουν τη χρήση HDD, οι δύο εταιρείες προτείνουν SSD και τονίζουν ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να τρέξει το παιχνίδι σε 720p ανάλυση, στα 30fps, με τις ρυθμίσεις στο “Low Quality”.

Την ίδια στιγμή, οι προτεινόμενες απαιτήσεις περιέχουν τις Intel Core i7-8700 και AMD Ryzen 5 3600, ή νεότερες, με την ίδια μνήμη RAM, και NVIDIA GeForce 1080 Ti, AMD Radeon RX 5700 XT, Intel Arc A770, ή νεότερη GPU. Αυτά τα PC θα τρέχουν το παιχνίδι σε 1080p στα 60fps με τις ρυθμίσεις στο “High Quality”.

Για να τρέξει κάποιος το Hogwarts Legacy με τις Ultra Quality ρυθμίσεις θα πρέπει να διαθέτει υπολογιστή με Intel Core i7-10700K, AMD Ryzen 7 5800X, ή νεότερο επεξεργαστή, 32GB μνήμη RAM, και NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, AMD Radeon RX 6800 XT, ή νεότερη κάρτα γραφικών.

Βέβαια, αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του παιχνιδιού στα 1440p και 60fps. Αν θέλουμε να παίζουν σε 4K ανάλυση στα 60fps, θα πρέπει να έχουμε NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, ή AMD Radeon RX 7900 XT, ή νεότερη GPU.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ο υπολογιστής να έχει SSD με 85GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο – με εξαίρεση τις ελάχιστες απαιτήσεις που υπάρχει η επιλογή του HDD, να τρέχει Windows 10 64-bit ή Windows 11, και να υποστηρίζει DirectX 12.

Το Hogwarts Legacy θα κυκλοφορήσεις στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, για PS5, Xbox Series X/S, και PC. Από τις 4 Απριλίου του 2023 θα είναι διαθέσιμο για PlayStation 4 και Xbox One, ενώ στο Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου του 2023.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 15 με 21 Ιανουαρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230114 - Έκταση Assassin's Creed Mirage, Απαιτήσεις Hogwarts Legacy, Ρεκόρ Χρηστών Steam

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 15 και 21 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

17 Ιανουαρίου

  • Gigantosaurus: Dino Kart – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

18 Ιανουαρίου

  • Definitely Not Fried Chicken – σε PC
  • Graze Counter GM – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch

19 Ιανουαρίου

  • A Space For The Unbound – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Colossal Cave – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Persona 3 Portable – σε PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Persona 4 Golden – σε PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch

20 Ιανουαρίου

  • Fire Emblem Engage – στο Nintendo Switch
  • Monster Hunter Rise – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S
  • Pocket Card Jockey: Ride On! – σε iOS

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Level Up and Learn: Communication and Meditation

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 21 Ιανουαρίου το Level Up and Learn: Communication and Meditation. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 129,23€, και κοστίζει μόνο 11,30€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 11,30€ και πάνω, παίρνουμε τα ακόλουθα:

  • Nanotale – Typing Chronicles
  • Influent: Definitive Edition
  • PLAYNE : The Meditation Game
  • You Can Kana – Learn Japanese Hiragana & Katakana
  • Terra Alia: The Language Learning RPG
  • Epistory – Typing Chronicles
  • The Textorcist: The Story of Ray Bibbia
  • Learn Japanese To Survive! Trilogy

Wadjet Eye: Sixteen Years of Adventure!

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 2 Φεβρουαρίου το Wadjet Eye: Sixteen Years of Adventure!. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 119,75€, και κοστίζει μόνο 9,48€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 9,48€ και πάνω, παίρνουμε τα ακόλουθα:

  • Unavowed
  • Strangeland
  • Primordia
  • Shardlight
  • Technobabylon
  • Resonance
  • The Blackwell Legacy
  • Blackwell Unbound
  • Blackwell Convergence
  • Blackwell Deception
  • Blackwell Epiphany
  • Gemini Rue
  • The Shivah
  • Κουπόνι για να αγοράσουμε 33% φθηνότερο το The Excavation of Hob's Barrow, από το Humble Bundle

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Winter Mystery Bundle

Με το Winter Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Winter Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • Creaks
  • Catizens
  • Giants Uprising
  • Organs Please
  • Anvil Saga
  • Surgeon Simulator 2
  • When The Past Was Around
  • Autonauts vs Piratebots
  • Alchemist Simulator
  • A Juggler's Tale
  • Vanaris Tactics
  • Death Road to Canada
  • The Elder Scrolls Online
  • The Elder Scrolls III: Morrowind Game of the Year Edition
  • Gigapocalypse
  • Homefront: The Revolution
  • Saints Row IV: Re-Elected
  • Human: Fall Flat
  • Interrogation: You will be deceived
  • Call of Juarez: Gunslinger

Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition

Με το Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 14,99€, τέσσερα παιχνίδια για 18,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 22,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 15 τίτλους:

  • Cultist Simulator: Anthology Edition
  • Kingdom Come: Deliverance + DLC Special Pack
  • Prey
  • Escape Room Triple Pack
  • Wolfenstein II: The New Colossus
  • Dishonored: Death of the Outsider
  • Everspace Ultimate Edition
  • Ghost of a Tale
  • Lost Ember + Lost Ember VR
  • House Builder
  • Metro Redux Bundle
  • Dungeons 3 – Complete Collection
  • Serin Fate
  • Alfred Hitchcock – Vertigo
  • Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps