Home » Market News » Allianz Trade x Santander CIB x Two - Νέα επιχειρηματική συνεργασία για B2B πληρωμές

Allianz Trade x Santander CIB x Two – Νέα επιχειρηματική συνεργασία για B2B πληρωμές

Η Allianz Trade, η Santander CIB & η Two συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια νέα λύση για ετεροχρονισμένες B2B πληρωμές (Buy Now Pay Later), που απευθύνεται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Μια μοναδική και πρωτοποριακή παγκόσμια συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικής εταιρείας, τράπεζας και fintech.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, η Two, η πρωτοποριακή B2B (business-to-business) πλατφόρμα πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου και η Santander Corporate & Investment Banking (CIB), μία από τις κορυφαίες τράπεζες χρηματοδότησης του εμπορίου, συνεργάστηκαν για να παρέχουν την πρώτη παγκόσμια B2B λύση Buy Now Pay Later για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία στο είδος της. Οι εταιρείες έχουν συνδυάσει την 100χρονη εμπειρία της Allianz Trade στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, με την τεχνολογία αιχμής B2B BNPL της Two, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία της Santander CIB σε εξατομικευμένες λύσεις κεφαλαίου κίνησης, με περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια ευρώ πωλήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καινοτόμο προϊόν για το παγκόσμιο διαδικτυακό B2B εμπόριο. Οι εταιρείες έχουν τώρα μια ενιαία λύση για να προσφέρουν στους επιχειρηματίες αγοραστές, άμεσες ετεροχρονισμένες πληρωμές. Με την ενοποίηση ενός API που υποστηρίζεται από την Two, η Santander CIB χρηματοδοτεί τις πληρωμές στους πωλητές και τους όρους πίστωσης στους αγοραστές παγκοσμίως, ενώ η Allianz Trade προστατεύει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έναντι του κινδύνου μη πληρωμής (π.χ. συμπεριλαμβανομένου του πιστωτικού κινδύνου). Οι πωλητές θα έχουν παγκόσμια υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων για να μειώσουν δραματικά την ανάγκη για πολύπλοκα μοντέλα λειτουργίας με πολλούς παρόχους σε τεχνολογία, εμπορική ασφάλιση και εμπορική πίστωση.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Two και τη Santander CIB για να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση ετεροχρονισμένης πληρωμής για το ηλεκτρονικό B2B εμπόριο. Η λύση μας θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο και στοχεύει να επιτρέψει σε μεγάλες εταιρείες να αναπτύξουν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις προσφέροντας ετεροχρονισμένες πληρωμές σε υπάρχοντες και νέους πελάτες, χωρίς να εκτίθενται σε κινδύνους μη πληρωμής, ενώ επωφελούνται από άμεσες και εγγυημένες πληρωμές. Είναι μια έτοιμη προς χρήση λύση που συνδυάζει τα καλύτερα οφέλη των τριών εταιρειών μας, είναι εύκολο να εγκατασταθεί και βελτιώνει τόσο τα έσοδα των πωλητών όσο και την εμπειρία του χρήστη», εξηγεί ο François Burtin, Global Head of ecommerce στην Allianz Trade.

Η Marsh Spain ενήργησε ως μεσίτης ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων. «Στη Marsh Spain, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της πρότασης αξίας, υποστηρίζοντας τους συνεργάτες μας στη συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων» προσθέτει η Ana Meca Diez, Head of Financial Risks and Specialties στη Marsh Spain.

Ο ιδανικός συνδυασμός πληρωμή – χρηματοδότηση – ασφάλιση για την υποστήριξη της διαδικτυακής επέκτασης μεγάλων εταιρειών

Κάθε μέλος αυτής της συνεργασίας συμβάλλει στη λύση με τη δική του τεχνογνωσία: η Two φροντίζει για την τεχνολογία πληρωμών, η Santander CIB χρηματοδοτεί την πληρωμή προς τους πωλητές και την πίστωση στους αγοραστές, και η Allianz Trade προστατεύει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας από τον κίνδυνο της μη πληρωμής.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Allianz Trade αξιολογεί άμεσα τα αιτήματα πίστωσης μέσω του API (Application Programming Interface) χάρη στη μεγάλη και πλούσια βάση δεδομένων της, η οποία περιέχει εμπορικές, οικονομικές και στρατηγικές πληροφορίες για περισσότερες από 80 εκατομμύρια εταιρείες παγκοσμίως. Αυτό θα βοηθήσει την Santander CIB να λάβει άμεσες αποφάσεις χρηματοδότησης. H διαδικασία απλοποιείται και ρυθμίζεται μέσω της τεχνολογίας BNPL της Two. Όλα γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς καν να το καταλάβει ο τελικός χρήστης.

«Το γεγονός ότι οι αγοραστές πρέπει να χρησιμοποιούν προσωπικές ή εταιρικές πιστωτικές κάρτες εξακολουθεί να εμποδίζει τις B2B συναλλαγές. Επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις συνήθειες πληρωμής τους εντός 30 ή 60 ημερών από την τιμολόγησή τους, σε ένα περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης για τους πωλητές, ενώ θα προσθέσει μια σημαντική αλλαγή των συνθηκών: όλες οι ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο της μη πληρωμής πλέον εξαφανίζονται και οι ταμειακές ροές προστατεύονται σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, η λύση είναι άμεση και απρόσκοπτη, γεγονός που την καθιστά πραγματικά ισχυρή για μια εταιρεία που ασχολείται με τεράστιους όγκους πωλήσεων σε διάφορες χώρες. Χάρη στην υπηρεσία που δημιουργήσαμε μαζί με την Allianz Trade, την Two και τη Marsh Spain, πλέον οι μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να επωφελούνται από το προϊόν BNPL για να αναπτύξουν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο», προσθέτει ο Ignacio Frutos Lopez, Global Head Receivables στη Banco Santander CIB.

Η νέα B2B BNPL λύση επιτρέπει στη Santander να καλύψει όλο το φάσμα των προϊόντων BNPL, καθώς συμπληρώνει τη Zinia, τη λύση BNPL Business to Consumer (B2C) που ξεκίνησε η Digital Consumer Bank της Santander με επιτυχημένη εφαρμογή στη Γερμανία και την Ολλανδία το προηγούμενο έτος.

Μια συνεργασία που θα προωθήσει την ανάπτυξη του διαδικτυακού Β2Β εμπορίου

Η Allianz Trade και η Two συνεργάστηκαν νωρίτερα φέτος για να προσφέρουν μια λύση B2B BNPL για τις ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ την ίδια στιγμή η Allianz Trade και η Santander εργάζονταν σε μεγάλα έργα BNPL. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αναλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή μεγάλα διαδικτυακά έργα για να αυξήσουν τις B2B πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους. Ωστόσο, δεν διαθέτουν την τεχνολογία άμεσων και απρόσκοπτων πληρωμών για τη διευκόλυνση των B2B πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Santander, η Two και η Allianz Trade αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για να παρέχουν ένα μοναδικό προϊόν που μπορεί να εξυπηρετήσει τις μεγάλες εταιρείες.

«Στην Two είμαστε παθιασμένοι με την παροχή απρόσκοπτων παραγγελιών και αγορών για τους B2B αγοραστές, ενώ καταργούμε και αυτοματοποιούμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες για τους πωλητές. Οι B2Β συναλλαγές δεν είναι ίδιες για όλους και το προϊόν μας βελτιστοποιεί τα βασικά βήματα του ταξιδιού (π.χ. άμεσο onboarding, παραγγελία, underwriting, διανομή τιμολογίων, πληρωμές, συμφωνία) έτσι ώστε οι πωλητές να κάνουν ό,τι κάνουν καλύτερα, ενώ εμείς αφαιρούμε τα προβληματικά σημεία όπως δέσμευση κεφαλαίου κίνησης, κίνδυνο και χειρωνακτική εργασία. Οι φιλοδοξίες μας είναι σε παγκόσμια κλίμακα, γι' αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Allianz Trade, συνεργαζόμενοι με την Santander CIB, συνδυάζοντας δύο ιδιαίτερα ισχυρές εταιρείες στον τομέα των ασφαλίσεων και των τραπεζών για να δημιουργήσουμε μια μοναδική και καινοτόμο λύση που απευθύνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις», συμπληρώνει ο Σταύρος Ταμβακάκης, CoFounder της Two.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps