Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2023
Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2023

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Ιανουάριος 2023

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Ιανουάριο έχουμε μία βάση για οθόνη και USB Hub, ένα power bank που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, και ένα ασύρματο χειριστήριο με βάση για το κινητό. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε ένα USB στικάκι το οποίο κλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα, μία εξωτερική USB κάρτα ήχου, και ένα ασύρματο κουδούνι με κάμερα ασφαλείας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εκτυπωτής για την εκτύπωση μικρών τρισδιάστατων αντικειμένων

Η εκτύπωση αντικειμένων με τη χρήση 3D εκτυπωτή είναι ένα ενδιαφέρον χόμπι. Ωστόσο, πολλοί το θεωρούν απαγορευτικό, κυρίως λόγω του κόστους του εξοπλισμού και των προγραμμάτων που απαιτούνται.

Ο ELEGOO Mars 2/Mars 2 Pro είναι ένας σχετικά οικονομικός 3D εκτυπωτής με μέγεθος 20×20×41 εκατοστά, ο οποίος μπορεί να εκτυπώνει αντικείμενα με διαστάσεις μέχρι 129x80x160 χιλιοστά.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2023

Η ανάγνωση των αρχείων προς εκτύπωση γίνεται μέσω ενσύρματης σύνδεσης με τον υπολογιστή ή κάρτας μνήμης SD. Επίσης, επιλέγουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να εκτυπώσουμε, το υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο εκτυπωτής, και πολλά άλλα, από την ενσωματωμένη 6,08 ιντσών οθόνη αφής.

Τον ELEGOO Mars 2/Mars 2 Pro μπορούμε να τον αγοράσουμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood για 243,83€.

Βάση για οθόνη και USB Hub

Ένα πρόβλημα με τους σταθερούς υπολογιστές είναι ότι η οθόνη καταλαμβάνει αρκετό χώρο πάνω στο γραφείο. Ωστόσο, η χρήση μιας βάσης, όπως αυτή της εικόνας, βοηθά στο να απελευθερώσουμε αρκετό χώρο στην επιφάνεια του γραφείου.

Η BL-050 είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου και έχει διαστάσεις 55×16,8×5 εκατοστά. Ο κενός χώρος έχει ύψος 4 εκατοστά και επιτρέπει την αποθήκευση του πληκτρολογίου, ώστε να μην πιάνει χώρο όσο δεν το χρησιμοποιούμε.

Επιπλέον, η βάση λειτουργεί και ως USB Hub, καθώς έχει 4 θύρες USB. Μπορούμε να την προμηθευτούμε από το Banggood για 28,23€.

Βάση κινητού και tablet για το γραφείο, το κρεβάτι, ή την κουζίνα

Μία βάση για το tablet ή το κινητό θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, ίσως μαγειρεύουμε κάποιο γεύμα και η συνταγή που ακολουθούμε είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές να έχουμε το tablet πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Επίσης, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό λίγο πριν κοιμηθούμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας με την οθόνη του στο πρόσωπό μας.

Με τη βοήθεια μιας τέτοιας βάσης μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη και να αποφύγουμε τέτοιους είδους ατυχήματα.

Η BlitzWolf δημιούργησε τη BW-TS1, την οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλουμε και έπειτα να ασφαλίσουμε σε αυτή το κινητό ή το tablet. Η τιμή της BlitzWolf BW-TS1 είναι 15,99€.

Power bank με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης

Τα power bank καλύπτουν μία βασική ανάγκη. Παρέχουν ενέργεια στις συσκευές μας όπου και αν βρισκόμαστε. Αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά power bank στην αγορά, ελάχιστα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Το BlitzWolf BW-P10 είναι ένα power bank με χωρητικότητα 10.000mAh το οποίο υποστηρίζει 10W ασύρματη φόρτιση.

Επιπλέον, το BlitzWolf BW-P10 υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση πολλαπλών συσκευών και έχει δύο θύρες USB και μία θύρα USB Type-C. Η τιμή του στο Banggood είναι 35,77€.

Ασύρματο χειριστήριο με βάση για το κινητό

Πλέον, αρκετοί παίζουμε παιχνίδια κάθε είδους στο κινητό, και ένα ασύρματο χειριστήριο αποτελεί ένα gadget που πρέπει να κατέχουμε.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά ασύρματα χειριστήρια, αλλά το BSP-G9 διαθέτει ενσωματωμένη βάση για το κινητό. Επιπλέον, είναι συμβατό με κάθε smartphone, αρκετές κονσόλες παιχνιδιών, PC, και έξυπνες τηλεοράσεις. Η τιμή του είναι 24,89€.

Μαγνητική βάση στήριξης κινητού για το αυτοκίνητο

Όταν οδηγούμε, θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο κινητό μας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια ειδική βάση, είτε στο ταμπλό, είτε στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Η USAMS είναι μία μαγνητική βάση κινητού για το αυτοκίνητο στην οποία μπορούμε να τοποθετούμε οποιοδήποτε smartphone. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κολλήσουμε στην πλάτη του κινητού την ειδική μεταλλική πλάκα η οποία συνοδεύει τη βάση.

Πρόκειται για μία ελαφριά θήκη με έξυπνο σχεδιασμό που κοστίζει 15,09€ στο Banggood.

USB στικάκι το οποίο κλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα

Τα USB στικάκια αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους μεταφοράς δεδομένων μεταξύ διαφόρων συσκευών. Αρκετοί τα χρησιμοποιούμε για να έχουμε πάντα μαζί μας διάφορα έγγραφα που αφορούν τη δουλειά μας.

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δεδομένα που περιέχει το στικάκι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε είτε κλειδώνοντας το στικάκι με μία από τις μεθόδους που έχουμε ήδη εξετάσει, είτε χρησιμοποιώντας το Lenovo Thinkplus 2 In 1.

Πρόκειται για ένα USB στικάκι που προσφέρει κρυπτογράφηση δεδομένων με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Το Lenovo Thinkplus 2 In 1 είναι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με χωρητικότητα έως 256GB, και η τιμή της μικρότερης έκδοσης των 32GB είναι 32,36€.

Γωνιακός αντάπτορας από USB type-C σε θύρα ακουστικών

Οι κατασκευαστές που αφαιρούν τη θύρα ακουστικών από τις συσκευές τους διαρκώς αυξάνονται. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να συνδέσουμε ενσύρματα ακουστικά στο κινητό, πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποιον αντάπτορα.

Οι περισσότεροι αντάπτορες είναι καλώδια μικρού μήκους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η κάθετη τοποθέτηση του βύσματος στη θύρα του κινητού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του καλωδίου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης.

Ο γωνιακός αντάπτορας της Baseus είναι μία ενιαία συσκευή χωρίς καλώδια, και διαθέτει μία κλασική θύρα ακουστικών και μία θύρα USB type-C.

Ο σχεδιασμός του γωνιακού αντάπτορα επιτρέπει την κάθετη ή πλάγια τοποθέτηση του κινητού και το άνετο κράτημα. Επιπλέον, αφού δεν διαθέτει καλώδια, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφεί. Ο αντάπτορας κοστίζει 16,30€.

Εξωτερική USB κάρτα ήχου

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος ενδεχομένως χρειάζεται μία δεύτερη κάρτα ήχου είναι πολλοί. Ένα απλό παράδειγμα είναι η περίπτωση που χρειαζόμαστε μία επιπλέον θύρα ήχου η οποία θα λειτουργεί τόσο ως θύρα εισόδου όσο και εξόδου.

Μία αρκετά καλή και φθηνή λύση είναι η εξωτερική USB κάρτα ήχου Ugreen Sound Card. Η συγκεκριμένη κάρτα υποστηρίζει USB 2.0, διαθέτει δύο θύρες 3.5 mm, και κοστίζει 7,52€.

Σφαίρα εκγύμνασης για τον καρπό

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η αυξημένη χρήση του πληκτρολογίου η οποία καταπονεί τον καρπό και αυξάνει την πίεση στην ανατομική περιοχή του καρπιαίου σωλήνα.

Το YunMai Wrist Ball είναι ένα ειδικό gadget το οποίο βοηθά στην αποσυμφόρηση του καρπού, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως αγχολυτικό παιχνίδι.

Για να περιστραφεί ο μηχανισμός της σφαίρας, πρέπει να κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον καρπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο. Το κόστος της YunMai Wrist Ball είναι 14,90€.

Ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση

Το χρονόμετρο είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια του μπορούμε να χρονομετρήσουμε τη διάρκεια μιας άσκησης, ή να υπολογίσουμε σε πόσο χρόνο κάναμε έναν πλήρη γύρο σε κάποιο γήπεδο.

Το Miiiw είναι ένα ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει να το τοποθετούμε εύκολα σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Λειτουργεί με τρεις μπαταρίες τύπου AAA και έχει κουμπί αφής.

Εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια αντίστροφη μέτρηση, ρυθμίζουμε το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τον περιστρεφόμενο δακτύλιο που διαθέτει. Μπορούμε να αγοράσουμε το Miiiw από το Gearbest στην τιμή των 13,63€.

Ασύρματο κουδούνι με κάμερα ασφαλείας

Τα περισσότερα κουδούνια συνδέονται με τον πίνακα ρεύματος του σπιτιού και απλώς αναπαράγουν έναν ήχο ο οποίος μας ειδοποιεί ότι κάποιος είναι στην πόρτα. Το ασύρματο κουδούνι της εικόνας λειτουργεί με μπαταρία, και διαθέτει κάμερα και αισθητήρα κίνησης.

Η κάμερα που διαθέτει το κουδούνι ενεργοποιείται είτε όταν κάποιος πατήσει το κουμπί, είτε αν ο αισθητήρας κίνησης αντιληφθεί την παρουσία κάποιου στην πόρτα.

Οτιδήποτε καταγράψει η κάμερα, μπορούμε να το δούμε μέσω της εφαρμογής που προσφέρει η εταιρεία ή συνδέοντας το κουδούνι στην τηλεόραση ή κάποια έξυπνη οθόνη.

Επιπλέον, το κουδούνι διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο, που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ του επισκέπτη και του οικοδεσπότη. Η τιμή του είναι 18,82€.

Επαναφορτιζόμενα LED φώτα για το ποδήλατο

Όσοι έχουμε μετακινηθεί με ποδήλατο στην πόλη, ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Γι' αυτό, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε μπροστά και πίσω φως.

Το BIKIGHT Bike Light Set αποτελείται από δύο αδιάβροχα LED φώτα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες προσφέρουν μέχρι και 15 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Οι δύο συσκευές είναι κατασκευασμένες από ABS υλικό και κράμα αλουμινίου και φορτίζουν μέσω USB.

Μπορούμε να αγοράσουμε το BIKIGHT Bike Light Set για 10,82€ από το Banggood.

Mini μπλέντερ για χυμούς

Σε αρκετούς αρέσουν τα smoothies και οι χυμοί. Χάρη στο μπλέντερ Portable Juicer, μπορούμε να φτιάχνουμε νόστιμα smoothies και φρέσκους χυμούς στο λεπτό, όπου και αν βρισκόμαστε.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2023

Το Portable Juicer διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή προσφέρει αρκετή ενέργεια για την παρασκευή έως 15 ροφημάτων. Επιπλέον, το δοχείο του μπλέντερ έχει χωρητικότητα 300ml και χρησιμεύει ως ποτήρι.

Μπορούμε να προμηθευτούμε το φορητό ατομικό μπλέντερ στην τιμή των 18,82€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιανουαρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας, στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps