Home » Software » Παιχνίδια » Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Της Χρονιάς, Steam Replay
GamingSteps#20221230 - Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Της Χρονιάς, Steam Replay

Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Της Χρονιάς, Steam Replay

Στο τέλος κάθε έτους κυκλοφορούν λίστες με τα καλύτερα ή χειρότερα παιχνίδια, ταινίες, και ούτω καθεξής, για την χρονιά που φεύγει. Το Metacritic δημοσίευσε δύο λίστες, μία με τα καλύτερα και μία με τα χειρότερα παιχνίδια του 2022. Η Valve, για πρώτη φορά φέτος, διέθεσε το Steam Replay, το οποίο αποτελεί την ανασκόπηση της χρονιάς για τον κάθε χρήστη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2022

Όπως κάθε χρόνο, το Metacritic κυκλοφόρησε τη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την ιστοσελίδα, πρόκειται για μία υπηρεσία που συγκεντρώνει τις κριτικές από τους εγκυρότερους reviewers στο ίντερνετ, για παιχνίδια αλλά και για ταινίες.

Από αυτές τις κριτικές βγάζει ένα μοναδικό “Metascore”, με βάση τον αλγόριθμο του Metacritic.

GamingSteps#20221230 - Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Της Χρονιάς, Steam Replay

Σίγουρα αυτή η μέθοδος δεν είναι τέλεια, καθώς δεν μπορεί να προβλέψει το προσωπικό γούστο των παικτών. Πάντως, σε γενικές γραμμές, φαίνεται να λειτουργεί σχετικά καλά.

Η ιστοσελίδα έλαβε υπόψη μόνο τις κριτικές που δημοσιεύθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Επιπλέον, το Metacritic δεν συμπεριέλαβε στη λίστα όσα παιχνίδια είχαν λιγότερα από επτά review από επαγγελματίες κριτικούς.

Τέλος, υπήρχαν τίτλοι οι οποίοι εμφανίστηκαν στην αρχική λίστα πολλαπλές φορές, εξαιτίας του ότι κυκλοφορούν σε ποικίλες πλατφόρμες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ιστοσελίδα διατήρησε μόνο την έκδοση με το χαμηλότερο Metascore.

Με βάση όλα τα παραπάνω κριτήρια, η γνωστή ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι τα δέκα καλύτερα παιχνίδια για το 2022 ήταν τα ακόλουθα:

  • Portal Companion Collection – Metascore 96 – Nintendo Switch
  • Elden Ring – Metascore 96 – Xbox Series X
  • Persona 5 Royal – Metascore 95 – PC
  • The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition – Metascore 94 – PlayStation 5
  • God of War: Ragnarok – Metascore 94 – PlayStation 5
  • Dwarf Fortress – Metascore 93 – PC
  • The Stanley Parable: Ultra Deluxe – Metascore 93 – Xbox Series X
  • Chained Echoes – Metascore 92 – PC
  • Cuphead in the Delicious Last Course – Metascore 92 – Xbox One
  • Rogue Legacy 2 – Metascore 90 – Xbox Series X

Τα χειρότερα παιχνίδια του 2022 σύμφωνα με το Metacritic

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια, τις καλύτερες ταινίες, και ούτω καθεξής. Ωστόσο, η γνωστή ιστοσελίδα Metacritic, εκτός από τη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2022, επέλεξε να παρουσιάσει τα χειρότερα παιχνίδια του έτους.

Όπως και στην περίπτωση των καλύτερων παιχνιδιών, ο ιστότοπος έλαβε υπόψη μόνο τις κριτικές που δημοσιεύθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Επιπλέον, το Metacritic δεν συμπεριέλαβε στη λίστα όσα παιχνίδια είχαν λιγότερα από επτά review από επαγγελματίες κριτικούς.

Αντίστοιχα, υπήρχαν τίτλοι οι οποίοι εμφανίστηκαν στην αρχική λίστα πολλαπλές φορές, εξαιτίας του ότι κυκλοφορούν σε ποικίλες πλατφόρμες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ιστοσελίδα διατήρησε μόνο την έκδοση με το χαμηλότερο Metascore.

Με βάση όλα τα παραπάνω κριτήρια, η γνωστή ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι τα δέκα χειρότερα παιχνίδια για το 2022 ήταν τα ακόλουθα:

  • Blade Runner: Enhanced Edition – Metascore 52 – Nintendo Switch
  • Kamiwaza: Way of the Thief – Metascore 52 – PlayStation 4
  • The Waylanders – Metascore 51 – PC
  • The Last Oricru – Metascore 50 – Xbox Series X
  • Zorro: The Chronicles – Metascore 49 – PlayStation 5
  • LEGO Brawls – Metascore 46 – PlayStation 5
  • XEL – Metascore 43 – Nintendo Switch
  • Babylon's Fall – Metascore 41 – PlayStation 5
  • CrossfireX – Metascore 38 – Xbox Series X
  • POSTAL 4: No Regerts – Metascore 30 – PC

Εάν διαφωνείτε με το Metacritic και πιστεύετε πως οι τίτλοι που επέλεξε δεν αξίζουν μία θέση στη δεκάδα με τα χειρότερα ή τα καλύτερα παιχνίδια του έτους, γράψτε στο Questions.pcsteps.gr.

Το Replay είναι η gaming ανασκόπηση για τον κάθε χρήστη του Steam

Οι εταιρείες που κυκλοφορούν την ετήσια ανασκόπηση για κάθε χρήστης της υπηρεσίες ή πλατφόρμας τους αυξάνονται διαρκώς. Ακολουθώντας την τάση, η Valve δημοσίευσε, για πρώτη φορά φέτος, το Steam Replay.

Πρόκειται για μία σειρά από στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν ποικίλα δεδομένα για τη δραστηριότητα του χρήστη στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, το Steam Replay αναφέρει τα παιχνίδια στα οποία αφιέρωσε περισσότερο χρόνο ο χρήστης, πιο παιχνίδι έπαιξε περισσότερο, τα νέα παιχνίδια που δοκίμασε, και πολλά άλλα.

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσιάζει συγκριτικά δεδομένα σχετικά με το πόσο κοντά βρέθηκε ο χρήστης στον μέσο όρο των χρηστών της πλατφόρμας, όσον αφορά τα επιτεύγματα που ολοκλήρωσε, το πλήθος των παιχνιδιών που έπαιξε, και άλλα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Steam Replay είναι το διάγραμμα με τα είδη παιχνιδιών που επέλεξε ο χρήστης, το οποίο του επιτρέπει με μία ματιά να δει τα “αγαπημένα” του είδη παιχνιδιών.

Εάν θέλετε να δείτε τη δική σας ανασκόπηση για το 2022, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 1 με 7 Ιανουαρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20221230 - Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Της Χρονιάς, Steam Replay

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Την εβδομάδα μεταξύ 1 και 7 Ιανουαρίου δεν θα κυκλοφορήσουν νέοι τίτλοι.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Indle Champions: Gear Up for D&D Adventure!

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 το Indle Champions: Gear Up for D&D Adventure!. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 163,40€, και κοστίζει μόνο 14,26€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Idle Champions – Bruenor Starter Pack”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 7,60€ παίρνουμε επιπλέον 7 DLC.

Τέλος, αν δώσουμε από 14,26€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με ακόμα 6 DLC.

Unity & Unreal RPG Essentials by Blink

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2023 το εξαιρετικό Unity & Unreal RPG Essentials by Blink. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 798,20€, και κοστίζει μόνο 28,52€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε 6 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 23,77€ παίρνουμε επιπλέον 21 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Τέλος, αν δώσουμε από 28,52€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με 24 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Winter Mystery Bundle

Με το Winter Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Winter Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε δύο παιχνίδια για 6,99€, τρία παιχνίδια για 9,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 14,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 25 τίτλους:

  • DOOM
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion® Game of the Year Edition Deluxe
  • Dishonored – Definitive Edition
  • The Evil Within
  • Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered
  • Tandem: A Tale of Shadows
  • Children of Morta
  • Frostpunk
  • Barotrauma
  • Golf With Your Friends
  • Risen 3 – Complete Edition
  • SONG OF HORROR COMPLETE EDITION
  • Aspire: Ina's Tale
  • SpellForce 3: Soul Harvest
  • Kingdom Rush Origins – Tower Defense
  • Relicta
  • Agents of Mayhem
  • Wintermoor Tactics Club
  • Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice
  • What Lies in the Multiverse
  • Cardpocalypse
  • MageQuit
  • Just Die Already
  • Before Your Eyes
  • Streamer Life Simulator

Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition

Με το Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 14,99€, τέσσερα παιχνίδια για 18,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 22,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 18 τίτλους:

  • Cultist Simulator: Anthology Edition
  • Kingdom Come: Deliverance + DLC Special Pack
  • Prey
  • Escape Room Triple Pack
  • Wolfenstein II: The New Colossus
  • Dishonored: Death of the Outsider
  • Everspace Ultimate Edition
  • Ghost of a Tale
  • Lost Ember + Lost Ember VR
  • A Tale of Paper: Refolded Edition
  • House Builder
  • Metro Redux Bundle
  • Dungeons 3 – Complete Collection
  • Serin Fate
  • Alfred Hitchcock – Vertigo
  • Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy
  • Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases
  • One Hand Clapping

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps