Home » Market News » Tα ΤhinkPad X1, ThinkVision Και Lenovo Go Απογειώνουν Την Εμπειρία

Tα ΤhinkPad X1, ThinkVision Και Lenovo Go Απογειώνουν Την Εμπειρία

Η Lenovo παρουσιάζει την ανανεωμένη σειρά ThinkPad X1, βασισμένη στην τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel® Core. Η νέα σειρά οθονών ThinkVision περιλαμβάνει υψηλών επιδόσεων οθόνες mini-LΕD και VoIP. Τα νέα περιφερειακά Lenovo Go ενισχύουν το υβριδικό περιβάλλον εργασίας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ενόψει της CES® 2023, η Lenovo παρουσίασε τους νέους υπολογιστές της σειράς ThinkPad X1, με ανακυκλωμένα υλικά1, το ανανεωμένο λογισμικό Lenovo Commercial Vantage σχεδιασμένο να δώσει έμφαση σε χαρακτηριστικά που βοηθούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και τη νέα εφαρμογή Lenovo View που προσφέρει προηγμένη τεχνολογία για ακόμη ανώτερη ποιότητα εικόνας και εργαλεία που ενισχύουν τη συνεργατικότητα, την ασφάλεια και την ψηφιακή ευεξία.

Η νέα σειρά οθονών ThinkVision κάνει την αρχή με τις εξαιρετικής φωτεινότητας οθόνες ThinkVision P27pz-30 και P32pz-30 mini-LED, ενώ τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι νέες οθόνες VOIP ThinkVision series-T, ειδικά κατασκευασμένες για υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας, που συνοδεύονται από ενσωματωμένη λειτουργία Microsoft Teams, κάμερες 5ΜΡ, διπλά μικρόφωνα και ηχεία. Η Lenovo παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά επαγγελματικών οθονών 4K ThinkVision P-series και, για το σπίτι, τις νέες, οικονομικές οθόνες της σειράς Lenovo L. Το αποδοτικό υβριδικό οικοσύστημα έρχονται να συμπληρώσουν τα νέα περιφερειακά της Lenovo, μεταξύ των οποίων το μοναδικό Lenovo Go Desk Station, η Lenovo Go 4K Pro Webcam και το συνδυαστικό πακέτο Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboard and Mouse.

Πιστή στο όραμα επίτευξης μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050, σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο Science Based Target, η Lenovo εξακολουθεί να εστιάζει στη στήριξη μιας κυκλικής οικονομίας, ενισχύοντας τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα και τις συσκευασίες της, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εμπορικούς εταίρους ώστε να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των συσκευών της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία με προμηθευτές και εταιρίες logistics ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές καυσαερίων από την εφοδιαστική της αλυσίδα, ενώ παράλληλα η Lenovo αξιοποιεί κάθε ευκαιρία προκειμένου να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων και των γραφείων της.

ΤhinkPaxX1: Αγκαλιάζοντας 30 Χρόνια Καινοτομίας

Καθώς η σειρά ThinkPad αφήνει πίσω της το ορόσημο των 30 χρόνων, συνεχίζει να θέτει το μέτρο σύγκρισης σε επίπεδο αντοχής, αξιοπιστίας, επιδόσεων και συνολικής εμπειρίας χρήσης. Καθώς ο κόσμος μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όπου κυριαρχεί η ανάγκη για ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον, η σειρά ThinkPad στρέφει το βλέμμα της προς μια σχεδιαστική προσέγγιση, σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού και λογισμικού, και σε μια κατασκευαστική φιλοσοφία που στηρίζουν το όραμα της Lenovo για μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών.

Τόσο το ThinkPad X1 Carbon 11ης γενιάς, όσο και τα ThinkPad X1 Yoga 8ης γενιάς και ThinkPad X1 Nano 3ης γενιάς χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά σε επιμέρους στοιχεία τους:

  • Το ThinkPad X1 Carbon 11ης γενιάς περιλαμβάνει κατά 90% ανακυκλωμένο μαγνήσιο στην επιφάνεια στήριξης της παλάμης και 55% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στο κάτω κάλυμμά του.
  • Το ThinkPad X1 Nano 3ης γενιάς περιλαμβάνει κράμα αλουμινίου ανακυκλωμένο κατά 90% στην επιφάνεια στήριξης της παλάμης και το κάτω κάλυμμα.
  • Επιπλέον, η συσκευασία λιανικής είναι κατασκευασμένη από 100% μπαμπού και ίνες ζαχαροκάλαμου, ενώ το καφέ κουτί είναι απαλλαγμένο από πλαστικά, κατασκευασμένο κατά 90% από ανακυκλωμένο ή/και πιστοποιημένο κατά FSC υλικό, ενώ το νέο ThinkPad X1 αξιοποιεί ανακυκλωμένο (PCC) πλαστικό σε επιλεγμένα στοιχεία του.2
  • Όλοι οι φορητοί υπολογιστές της σειράς ThinkPad μπορούν να συμμετάσχουν στην υπηρεσία Aντιστάθμισης Eκπομπών Διοξειδίου του Ανθρακα που προσφέρει η Lenovo .

Πέρα από την αυξημένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, οι προσπάθειες της Lenovo για καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας επεκτείνονται και στη χρήση των προϊόντων της. Η νέα εφαρμογή Lenovo Commercial Vantage καταδεικνύει περαιτέρω το πόσο επενδύει η εταιρία στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Το απόλυτα εύχρηστο αυτό software στόχο έχει να κατευθύνει και να ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένες λειτουργίες οι οποίες είναι σχεδιασμένες να βοηθήσουν στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας ή να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των επιμέρους στοιχείων της συσκευής. Έτσι, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες που βοηθούν τους χρήστες να επιλέξουν τις προτιμώμενες ρυθμίσεις. Σε αυτές, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Ο Εντοπισμός Ανθρώπινης Παρουσίας με την τεχνολογία Computer Vision 3 μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας μέσω της λειτουργίας Zero Touch Lock
  • Οι ρυθμίσεις OLED στα μοντέλα που είναι εφοδιασμένα με οθόνες OLED μπορούν επίσης να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας και να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της οθόνης
  • Η λειτουργία Smart Charge μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, μέσα από τον καθορισμό ενός πλαισίου φορτίσεων
  • Η απενεργοποίηση του οπίσθιου φωτισμού του πληκτρολογίου (Keyboard Backlight) μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας

Η εφαρμογή LenovoView παρέχει μια ανώτερου επιπέδου σουίτα έξυπνων λειτουργιών με άξονα την κάμερα του υπολογιστή, σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναδείξουν τις δυνατότητες της ενσωματωμένης κάμερας βελτιώνοντας την εμπειρία των τηλεδιασκέψεων, και παράλληλα την ασφάλεια αλλά και την υγεία του χρήστη. Η νέα έκδοση διευρύνει το φάσμα των λειτουργιών και προχωρά σε σημαντικές βελτιώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, σε σχέση με τις προηγούμενες δυνατότητες:

  • Η πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ενώ ο χρήστης βρίσκεται σε δημόσιο χώρο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια των δεδομένων. Οι λειτουργίες Privacy Guard4 και Privacy Alert που περιλαμβάνονται στο Lenovo View παρέχουν επιπλέον ασφάλεια, καθώς ενεργοποιείται η θόλωση της οθόνης ή εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό εικονίδιο όταν το βλέμμα ενός μη εξουσιοδοτημένου ατόμου, στρέφεται προς την οθόνη του υπολογιστή.
  • Η μετάβαση σε υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας επέτεινε την ανησυχία σχετικά με την υγεία των χρηστών, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να περνούν περισσότερες ώρες κάθε μέρα μπροστά σε οθόνες. Οι λειτουργίες Σωστής Στάσης (Posture Warning) και Υγείας Ματιών (Eye Wellness) έρχονται να αποτελέσουν διακριτικές υπενθυμίσεις και να βοηθήσουν στη διατήρηση ή τη βελτίωση της υγείας του χρήστη
  • Η νέα υβριδική εργασία χαρακτηρίστηκε παράλληλα από μια γεωμετρική αύξηση των τηλεδιασκέψεων, με αποτέλεσμα να καταστούν ακόμη πιο αισθητές οι προκλήσεις που προκύπτουν από τη συνεργασία ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους. Συνεργατικές λειτουργίες, όπως το αυτόματο καδράρισμα, η απόκρυψη του φόντου και ο εικονικός παρουσιαστής αναβαθμίζουν τις τηλεδιασκέψεις, φέρνοντας τον εισηγητή στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα βοηθούν όλους τους συμμετέχοντες να έχουν λόγο στη συζήτηση, ακόμη και σε ένα εικονικό ή υβριδικό περιβάλλον.
  • Οι βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη του αλγορίθμου ενίσχυσης της εικόνας ενισχύουν την ποιότητα της εικόνας που παρέχει η ενσωματωμένη webcam σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμη και σε χώρους με πιο περιορισμένο φωτισμό.

Οι συσκευές-ναυαρχίδες ThinkPad X1 Carbon 11ης γενιάς, X1 Yoga 8ης γενιάς και X1 Nano 3ης γενιάς έρχονται να συνεχίσουν την παράδοση που θέλει αυτές τις συσκευές να προσφέρουν ασύγκριτες επιδόσεις και παραγωγικότητα, μέσα από μια αμίμητη σχεδιαστική προσέγγιση, η οποία παντρεύει φόρμα και λειτουργικότητα με μια εξαιρετική κατασκευαστική τεχνογνωσία. Οι επαγγελματίες χρήστες έχουν ανάγκη από φορητούς υπολογιστές που τους βοηθούν να διαχειρίζονται με άνεση τα μηνύματά τους, παρουσιάσεις και φύλλα εργασίας, να συμμετέχουν ενεργά σε τηλεδιασκέψεις και ταυτόχρονα να αισθάνονται βέβαιοι ότι τα προσωπικά τους δεδομένα και η ιδιωτικότητά τους θωρακίζονται από το μέγιστο δυνατό βαθμό ασφάλειας.

Τα νέα ThinkPad X1 μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας απαλλαγμένου από το άγχος, το οποίο είναι άκρως παραγωγικό και αποδοτικό, ενισχύοντας έτσι την ουσιαστικότερη σκέψη. Πέρα από τα στοιχεία ενίσχυσης της υγείας του χρήστη, που περιλαμβάνονται στο Lenovo View, οι οθόνες χαμηλού μπλε φωτισμού, μεταξύ των οποίων μια εκπληκτική OLED επιλογή με τεχνολογία Dolby Vision, μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της καταπόνησης των ματιών, με πιστοποίηση TÜV Rheinland. Οι βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και οι έξυπνες λειτουργίες τηλεδιάσκεψης ενισχύονται από τη σουίτα Dolby -με τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και Dolby Voice, με ακύρωση θορύβου μέσω τεχνητής νοημοσύνης- προσφέροντας μια εκπληκτική ηχητική εμπειρία. Τα ThinkPad X1 συνοδεύονται από τη στιβαρή σουίτα ασφαλείας ThinkShield, την οποία συνοδεύει προαιρετικά η τεχνολογία Computer Vision (CV)2, σχεδιασμένη να προσφέρει βελτιώσεις στην αναγνώριση της παρουσίας του χρήστη, παρέχοντας εξυπνότερη προστασία της ιδιωτικότητας, απλούστερο τρόπο σύνδεσης στο λογαριασμό του χρήστη αλλά και καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Εκτός αυτού, όλα τα ThinkPad X1 περιλαμβάνουν μηχανικό κλείστρο κάμερας, για βελτιωμένη προστασία της ιδιωτικότητας.

Οι υπολογιστές ThinkPad X1 ανέκαθεν πρόσφεραν κορυφαίες επιδόσεις, και οι νέες γενιές δεν αποτελούν εξαίρεση. Σχεδιασμένα πάνω στην πλατφόρμα Intel® Evo, τα ιδιαίτερα προσαρμόσιμα μοντέλα προτείνονται έως και με την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel® Core i7 με τεχνολογία Intel vPro®, ενώ τρέχουν Windows 11. Τα ThinkPad X1 Carbon 11ης γενιάς και Χ1 Yoga 8ης γενιάς μπορούν επίσης να διατεθούν με έως και 64GB LPDDR5 RAM, για εκείνους τους χρήστες που στρέφονται συχνά σε απαιτητικές εφαρμογές.

Η προσφορά μιας εξαιρετικής εμπειρίας χρήσης, με την ενσωμάτωση περισσότερο βιώσιμων υλικών1, απαιτεί μια ασυμβίβαστη εστίαση στο σχεδιασμό, σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού και λογισμικού. Η νέα γενιά ThinkPad X1 αναμφισβήτητα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, μέσα από καινοτόμες και έξυπνες προτάσεις σε επίπεδο λογισμικού, κατασκευαστικές επιλογές με έμφαση στις επιδόσεις και κυρίως μια σχεδιαστική φιλοσοφία με επίκεντρο τον πελάτη.

Ένας αποτελεσματικός χώρος γραφείου είναι ένας παραγωγικός χώρος γραφείου

Οι ενοποιημένες επικοινωνίες είναι πλέον απαραίτητες, στην καθημερινή εργασία, είτε από το γραφείο, είτε από το σπίτι ή οπουδήποτε αλλού. Όμως, η κακή ποιότητα εικόνας και ο κακός φωτισμός αποτελούν συχνά πηγή παραπόνων από τους χρήστες. Εδώ κάνει την εμφάνισή του το Lenovo Go Desk Station, εφοδιασμένο με Webcam. Αυτή η καινοτόμα υβριδική λύση, συνδυάζει πιστοποιημένη κάμερα 4Κ, προσαρμοζόμενο επιτραπέζιο φωτιστικό, περιστρεφόμενο βραχίονα, κόμβο θυρών και ασύρματο φορτιστή Qi, σε μια ενιαία, καινοτόμα συσκευή, σχεδιασμένη ώστε να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες των χρηστών.

Η κάμερα, διαθέσιμη και μόνη της ως LenovoGo 4KPro Webcam, είναι φτιαγμένη ειδικά για τηλεδιασκέψεις και streaming υψηλής ανάλυσης. Περιλαμβάνει λειτουργίες αυτόματης εστίασης και αυτόματου καδραρίσματος, με ρυθμιζόμενο πεδίο θέασης, αυτόματη προσαρμογή στον περιβάλλοντα φωτισμό και μέγιστη ανάλυση έως 4Κ στα 30fps. Για επιπλέον ασφάλεια, η κάμερα διαθέτει μηχανικό κλείστρο για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Το Lenovo Go Desk Station, εκτός από την παραπάνω κάμερα, διαθέτη ευέλικτο, ρυθμιζόμενο βραχίονα ύψους και περιστρεφόμενο βραχίονα με ενσωματωμένο φως, που αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος φωτισμού. Αυτός ο ευέλικτος βραχίονας με το φως και την κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί προς σχεδόν κάθε κατεύθυνση, ώστε να προκύψει το ιδανικό κάδρο, ακόμη και να στραφεί προς τα κάτω, για να εξυπηρετήσει σε ζωντανές παρουσιάσεις. Επιπλέον, ο μηχανισμός αφής ρύθμισης του φωτισμού παρέχει τρεις επιλέξιμες ρυθμίσεις, στα 3000/4500/6500K, προσφέροντας φωτεινότητα έως τα 1600 lux στα 0,5 μέτρα. Η βάση του Desk Station περιλαμβάνει μια θύρα USB Type-C® στα 135W και θύρα USB-Type C στα 65W με πλήρεις λειτουργίες, επιτρέποντας την τροφοδοσία ενός φορητού υπολογιστή, για παράδειγμα, μέσα από ένα μόλις καλώδιο. Η βάση περιλαμβάνει επίσης δύο θύρες USB-Type A 3.1 καθώς και θύρα HDMI 2.0 ώστε να συνδέεται εξωτερική οθόνη έως 4Κ στα 60fps. Η αρθρωτή επιφάνεια φόρτισης, κατά πρότυπο Qi, μπορεί να τροφοδοτήσει υποστηριζόμενες φορητές συσκευές, ενώ στη μπροστινή πλευρά υπάρχει θύρα USB Type-C στα 20W. Αυτή η ιδιαίτερη λύση μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο τηλεδιασκέψεων, ενώ παράλληλα προωθεί τη δημιουργία περισσότερο τακτοποιημένων και απλών χώρων εργασίας.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας υβριδικός χώρος εργασίας, όσοι χρήστες προτιμούν ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και ένα ποντίκι ακριβείας, μπορούν να επιλέξουν το συνδυαστικό πακέτο Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboardand Mouse. Χάρη στις ενσωματωμένες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αυτός ο κομψός συνδυασμός που απευθύνεται σε επαγγελματίες χαρακτηρίζεται από ένα λιτό και σύγχρονο σχεδιασμό, που παρέχει απροβλημάτιστη μετάβαση μεταξύ έως και τριών συσκευών με υποστήριξη 2.4G μέσα από ένα ενοποιημένο dongle ή διπλό Bluetooth. To πληκτρολόγιο προσφέρει άνετα πλήκτρα άμεσης απόκρισης για μια σχεδόν αθόρυβη εμπειρία πληκτρολόγησης, ενώ το ποντίκι διαθέτει οκτώ πλήκτρα, πέντε από τα οποία προγραμματίζονται μέσω λογισμικού, καθώς και ρυθμιζόμενο DPI (Dots Per Inch) έως τις 4000. Τα περιφερειακά αυτά κατασκευάζονται μάλιστα χρησιμοποιώντας κατ’ ελάχιστο 65% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Θέλοντας να διευρύνει τη γκάμα των mini-LED προτάσεών της, η Lenovo παρουσίασε τις νέες οθόνες ThinkVision P27pz-30 και P32pz-30. Διαθέτοντας οπίσθιο φωτισμό, χάρη σε χιλιάδες μικροσκοπικά LED, οι οθόνες αυτές διαθέτουν 1.152 ζώνες προσαρμογής φωτεινότητας, γεγονός που ελαχιστοποιεί το φαινόμενο του θολού φωτοστέφανου, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί γύρω από αντικείμενα που προβάλλονται στην οθόνη, επιτρέποντας έτσι μια εντονότερη χρωματική αντίθεση, βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου και ζωηρότερες φωτισμένες περιοχές.

Διαθέσιμες στις 27 και τις 31,5 ίντσες, αυτές οι οθόνες ThinkVision Mini LED υποστηρίζουν HDR10 και HLG και είναι πιστοποιημένες κατά DisplayHDR1000, ικανές να πιάσουν μέγιστη φωτεινότητα της τάξης των 1200 nits. Κατασκευασμένες για δημιουργικούς χρήστες, και οι δύο αυτές οθόνες ενσωματώνουν διπλά χρωματικά πρότυπα -DCI-P3 και Adobe RGB (7)- προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του γραφιστικού σχεδιασμού και της αναπαραγωγής βίντεο, ενώ διαθέτουν τεχνολογία που αντιμετωπίζει το «πετάρισμα» της εικόνας, βοηθώντας στον περιορισμό της καταπόνησης των ματιών. Παράλληλα, διαθέτουν το λογισμικό ThinkColour της Lenovo που επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή των χρωμάτων και τη διαχείριση των ρυθμίσεων προβολής, μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον. Προσφέροντας ασύλληπτα φυσικό χειρισμό, αυτές οι οθόνες περιλαμβάνουν επίσης τεχνολογία εντοπισμού ανθρώπινης παρουσίας, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, καθώς και αισθητήρες φωτός που μετριάζουν αυτόματα το φωτισμό της οθόνης όταν ο χρήστης απομακρύνεται, ενώ είναι δυνατή και η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης ώστε να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Χάρη στην ευκολία που παρέχει το σύστημα σύνδεσης USB4, οι οθόνες ThinkVision Mini LED δεν περιορίζονται από το λειτουργικό του υπολογιστή και μπορούν να συνδεθούν με φορητούς υπολογιστές συμβατούς με USB-C ή Thunderbolt, κινητά τηλέφωνα και tablet, προσφέροντας έως και 40Gbps μεταφοράς δεδομένων και εικόνας μέσα από ένα και μόνο καλώδιο USB4, ενώ υποστηρίζουν έως και δύο οθόνες UHD. Ικανές να παρέχουν έως 15W ενέργειας σε κινητά και 140W προς άλλες συσκευές, οι οθόνες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να φορτίζουν ισχυρότερους φορητούς υπολογιστές. Χάρη στο πλήθος θυρών που διαθέτουν, μεταξύ των οποίων τρεις Type-C, τέσσερις Type-A και δύο θύρες HDMI 2.1, καθώς και θύρες Ethernet και DP, οι οθόνες ThinkVision Mini LED προσφέρουν στους χρήστες τη συνδεσιμότητα και τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που χρειάζονται ώστε να είναι περισσότερο παραγωγικοί και αποδοτικοί. Με οικολογική συνείδηση στο σχεδιασμό τους, οι οθόνες ThinkVision Mini LED κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά, ανάμεσά τους 90% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στη βάση, 95% ανακυκλωμένο πλαστικό στο πίσω κάλυμμα και 85% ανακυκλωμένο πλαστικό στα bezel και τη βάση. Παράλληλα, είναι οι πρώτες οθόνες της Lenovo που προσφέρονται σε συσκευασίες απαλλαγμένες από πλαστικά, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αντιστάθμισης ενεργειακού αποτυπώματος που προτείνει η Lenovo.

Κατασκευασμένες για την Υβριδική Εποχή: οι Οθόνες ThinkVision VoIP (T27hv-30, T24mv-30 και T24v-30)

Σχεδιασμένες για το σύγχρονο εργαζόμενο, οι οθόνες νέας γενιάς ThinkVision VoIP της Lenovo περιλαμβάνουν ενσωματωμένες, στοχευμένες λειτουργίες, οι οποίες ενισχύουν και παράλληλα απλοποιούν την εμπειρία των τηλεδιασκέψεων. Εφοδιασμένες με αναβαθμισμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης 5ΜΡ9 με υπέρυθρο (IR) φακό καθώς και ξεχωριστό φακό RGB και κλείστρο, ενσωματωμένο διπλό μικρόφωνο και τεχνολογία ακύρωσης του περιβάλλοντος θορύβου, καθώς και δύο ενσωματωμένα ηχεία των 5W9, είναι έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες μια ακόμη ποιοτικότερη εμπειρία τηλεδιάσκεψης. Το νέο στοιχείο σε αυτή τη γενιά, όμως, είναι το ειδικό πλήκτρο πρόσβασης στο Microsoft Teams9 το οποίο τρέχει αυτόματα τη συγκεκριμένη εφαρμογή τηλεδιάσκεψης. Έτσι, ευκολότερα από κάθε άλλη φορά, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στην επόμενη τηλεδιάσκεψη γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να αναλώνονται με ρυθμίσεις στον υπολογιστή τους, αλλά και να ελέγχουν τις λειτουργίες έντασης και παύσης του ήχου, με ένα απλό πάτημα ενός από τα πλήκτρα που εντοπίζονται πανεύκολα, καθώς είναι τοποθετημένα μπροστά στην οθόνη. Για ένα ακόμη γρηγορότερο ξεκίνημα στην εργάσιμη ημέρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαύσουν την ασφαλέστερη, αυτόματη σύνδεση στο λογαριασμό τους, μέσα από το Windows Hello.

Επιπλέον έξυπνες λειτουργίες, οι οποίες ελέγχονται εύκολα μέσω των ρυθμίσεων, περιλαμβάνουν έναν πρωτότυπο «σηματοδότη», ο οποίος γίνεται κόκκινος όταν ο χρήστης συμμετέχει ήδη σε μια τηλεδιάσκεψη, μια υπενθύμιση η οποία ενεργοποιείται όταν ο χρήστης έχει συμπληρώσει πάρα πολύ ώρα μπροστά στην οθόνη, αλλά και μια προειδοποίηση απόστασης, η οποία ενημερώνει τους χρήστες όταν πλησιάζουν υπερβολικά κοντά στην οθόνη. Οι νέας γενιάς οθόνες ThinkVision VoIP περιλαμβάνουν επίσης αισθητήρες εντοπισμού ανθρώπινης παρουσίας και φωτισμού9 για την αυτόματη προσαρμογή της οθόνης και συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων συσκευών που εξασφάλισαν πιστοποίηση Eyesafe® 2.0 με τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτισμού. Χάρη σε αυτές της ψηφιακές δυνατότητες, που συνδυάζονται με γάντζο9 στο πλάι της οθόνης ώστε να στηρίζονται εκεί τα ακουστικά, καθώς και ειδική θέση στη βάση όπου μπορεί να σταθεί όρθιο ένα smartphone, οι εργαζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να είναι παραγωγικοί.

Όλα αυτά τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά, μοναδικά στη νέα γενιά, μπορεί να τα βρει κανείς στην 27 ιντσών QHD οθόνη ThinkVision T27hv-30 καθώς και στην ελαφρώς μικρότερη FHD οθόνη 23,8 ιντσών ThinkVision T24mv-30, εφοδιασμένες με θύρα USB-C. Για μια αντίστοιχη, πλήρη εμπειρία VoIP που δεν είναι φορτωμένη με εξίσου πολλά χαρακτηριστικά, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την οθόνη ThinkVisionT24v-30 με FHD IPS επιφάνεια θέασης 23,8 ιντσών και θύρα USB-B.

Κορυφαία Οπτική Εμπειρία: Οθόνες ThinkVision P32p-30 και P49w-30

Ολοκληρώνοντας τις νέες προσθήκες στη σειρά ThinkVision, η Lenovo παρουσίασε επίσης τις νέες κορυφαίες, επαγγελματικές προτάσεις της, τις οθόνες ThinkVision P32p-30 και P49w-30, με πιστοποίηση Eyesafe 2.0.

H ThinkVision P32p-30 είναι μια οθόνη UHD 31,5 ιντσών, με ανάλυση 4Κ, για όσους χρειάζονται ανώτερα επίπεδα απεικόνισης. Τα πλούσια χρώματα που αναδύονται μέσα από αυτή την οθόνη, είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας IPS και του διπλού χρωματικού προτύπου, ούτως ώστε να προκύπτει μια ακριβέστερη και ρεαλιστικότερη χρωματική παλέτα, η οποία δεν αλλοιώνεται στο ελάχιστο από την τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτισμού. Εφοδιασμένη με πολλαπλές επιλογές σύνδεσης, η οθόνη αυτή υποστηρίζει το ThinkVision VoIP Modular Stack10, διαθέτει θύρα για το σταθερό RJ45 με ενισχυμένες λειτουργίες ασφαλείας και διαθέτει δύο ισχυρές θύρες Thunderbolt 4 για ταχεία μεταφορά δεδομένων και φόρτιση, μέσω ενός και μόνο καλωδίου. Χάρη στο ευρύ φάσμα ρυθμίσεων που προσφέρει, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη βάση στήριξης έτσι ώστε να απολαμβάνουν την πλέον άνετη γωνία θέασης.

Ιδανική για τον εργαζόμενο που η δουλειά του απαιτεί τη χρήση δύο ή και περισσότερων υπολογιστών, προκειμένου να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες παράλληλα, η ThinkVision P49w-30 είναι μια υπερευρυγώνια, πανοραμική διπλή οθόνη QHD, 49 ιντσών. Εφοδιασμένη με τεχνολογία IPS Black. Η οθόνη αυτή παρέχει αναλογία αντίθεσης 2000:1 για ακόμη πιο κρυστάλλινα, ζωντανά χρώματα και βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου, που ευνοούν την ευρεία γωνία θέασης. Εξοπλισμένη με έως και 13 θύρες, συμπεριλαμβανομένων δυνατοτήτων docking μέσω δύο θυρών Thunderbolt 4, ικανές να παρέχουν έως και 100W ενέργειας και εμπρόσθια θύρα USB-C ταχείας φόρτισης στα 15W, η ThinkVision P49w-30 είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα πλήθος συσκευών και περιφερειακών, προσφέροντας μια ασύγκριτη εμπειρία multitasking. Ικανή να αντικαταστήσει μια διάταξη διπλών οθονών, μπορεί να αποτελέσει μια λύση 2 σε 1, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις δύο πλευρές της οθόνης ως ισάριθμες, διακριτές επιφάνειες εργασίας -απαλλαγμένες από τα αντίστοιχα καλώδια- χάρη στις λειτουργίες eKVM και True Split που παρέχει η Lenovo. Χάρη στην eKVM, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση και να μετακινούνται μεταξύ δύο υπολογιστών, με ένα απλό πάτημα του ποντικιού, ενώ η λειτουργία True Split χωρίζει την οθόνη στα δύο, επιτρέποντας την ανεξάρτητη ρύθμιση των λειτουργιών της, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Στις περιπτώσεις όπου χρειάζονται περισσότερες οθόνες, η ThinkVision P49w-30 μπορεί επίσης να υποστηρίξει έως και δύο επιπλέον διπλές QHD οθόνες μέσω Thunderbolt 4, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των καλωδίων, ενώ παράλληλα διευκολύνει μια αποτελεσματική διάρθρωση πολλαπλών οθονών. Η συγκεκριμένη οθόνη διαθέτει επίσης ενσωματωμένα ηχεία 5W τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την κάμερα ThinkVision MC60, η οποία διαθέτει και μικρόφωνο.11

Έτοιμες για Απομακρυσμένη Εργασία: οι Οθόνες Lenovo L27i-40 και L24m-40

Για το σπίτι, η Lenovo παρουσίασε δύο κομψές νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο οθονών της σειράς L. Διαθέτοντας ένα απέριττο όσο και σύγχρονο γκρι μεταλλικό πλαίσιο και βάση στήριξης, πραγματικό στολίδι για κάθε χώρο εργασίας, η οθόνη Lenovo L27-i-40 αποτελεί τη νέα γενιά των προτάσεων της Lenovo στην κατηγορία των 27 ιντσών. Η οθόνη αυτή, με τεχνολογία IPS και σχεδόν μηδενικό πλαίσιο στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές της, προσφέρει μια βελτιωμένη ηχητική και οπτική εμπειρία, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και δύο ενσωματωμένα ηχεία 3W, καθώς και διευρυμένη χρωματική γκάμα 99% sRGB. Στις επιπλέον εύστοχες προσθήκες συγκαταλέγονται δύο θύρες HDMI, καθώς και μια ειδικά σχεδιασμένη βάση, η οποία διαθέτει τόσο βάση στήριξης smartphone, όσο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν μικρά, απαραίτητα σύνεργα, όπως το αγαπημένο τους στυλό, για εύκολη πρόσβαση όταν χρειαστεί.

Η νέα οθόνη Lenovo L24m-40 είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει στον εργαζόμενο από το σπίτι ή στον σπουδαστή μια ελκυστική όσο και αποδοτική λύση, για κάθε ανάγκη διασκέδασης και εργασίας. Η επιφάνεια θέασης FHD 23,8 ιντσών προσφέρει τεχνολογία IPS, χαμηλό μπλε φωτισμό και χρωματικό φάσμα 99% sRGB. Χάρη στα δύο ενσωματωμένα ηχεία 3W, τη δυνατότητα τροφοδοσίας συσκευών έως τα 75W, καθώς και USB hub, εφοδιασμένο με αρκετές θύρες ώστε να υποστηρίξει πολλαπλές συσκευές, μεταξύ των οποίων και θύρα USB Type-C, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ανάμεσά τους και την υποστηριζόμενη Lenovo LC50 Monitor Webcam (12), για μια ακόμη πιο αποδοτική εμπειρία τηλεδιάσκεψης. Και τα δύο αυτά προϊόντα διαθέτουν τεχνολογία φυσικά χαμηλού μπλε φωτισμού και ανταποκρίνονται στα πλέον πρόσφατα πρότυπα κατά Eyesafe 2.0. Επιπλέον, η βάση και των δύο οθονών, ο βραχίονας στήριξης και το πίσω κάλυμμα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό PCC σε ποσοστό 85%.

Επισκεφτείτε το Lenovo StoryHub CES 2023 press kit για περισσότερες φωτογραφίες και πλήρη χαρακτηριστικά. Οι ιστοσελίδες Virtual Showcase και Event Page της Lenovo θα ενεργοποιηθούν στη διάρκεια της CES τον Ιανουάριο του 2023, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώσεις

1. H Προηγούμενη γενιά ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga και X1 Nano δεν χρησιμοποιούσαν ανακυκλωμένα μέταλλα
2. Έως και 97% πλαστικό μετά τον καταναλωτή (PCC) στο περίβλημα της μπαταρίας και έως και 95% πλαστικό PCC στα περιβλήματα των ηχείων και στον προσαρμογέα AC
3. Computer Vision διαθέσιμο με κάμερα FHD RGB+IR MIPI
4. Privacy Guard διαθέσιμο σε επιλεγμένες οθόνες για X1 Carbon και X1 Yoga
5. Απλούστερη εμπειρία σύνδεσης ενεργοποιημένη μέσω του Windows Hello
6. Εκκρεμεί η πιστοποίηση Microsoft Teams
7. Το ThinkVision P27pz-30 είναι 99% DCI-P3 και 99% Adobe RGB και το ThinkVision P32pz-30 είναι 98% DCI-P3 και 99% Adobe RGB
8. Η συσκευασία χωρίς πλαστικό για τις οθόνες ThinkVision Mini LED αποτελείται από συσκευασία με βάση τις ίνες που περιλαμβάνει χάρτινο κουτί, φάκελο και μαξιλάρι, δέσιμο καλωδίων και χάρτινη σακούλα.
9. Διαθέσιμο μόνο στις οθόνες T27hv-30 και T24mv-30.
10. Συμβατό με τη Modular Webcam MC60 με μικρόφωνο και τη γραμμή ήχου MS30 (και τα δύο πωλούνται χωριστά)
11. Η Modular Webcam ThinkVision MC60 με μικρόφωνο πωλείται χωριστά.
12. Η κάμερα Web οθόνης LC50 πωλείται χωριστά
13. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φόρο, αποστολή ή επιλογές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. ισχύουν πρόσθετοι όροι και προϋποθέσεις. Οι τιμές μεταπωλητή ενδέχεται να διαφέρουν. Οι ημερομηνίες στο ράφι ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη γεωγραφία και τα προϊόντα ενδέχεται να είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένες αγορές. Όλες οι προσφορές υπόκεινται σε διαθεσιμότητα. Η Lenovo διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τις προσφορές προϊόντων, τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps