Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κλειδί Προϊόντος, Αυτόματο Dark Mode, Σύνδεση Κινητού Με Υπολογιστή Στα Windows 11
QuickSteps#245 - Κλειδί Προϊόντος, Αυτόματο Dark Mode, Σύνδεση Κινητού Με Υπολογιστή Στα Windows 11

Κλειδί Προϊόντος, Αυτόματο Dark Mode, Σύνδεση Κινητού Με Υπολογιστή Στα Windows 11

Αυτή την εβδομάδα, επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις της αναζήτησης, συνδέουμε και διαχειριζόμαστε το κινητό από τον υπολογιστή, ρυθμίζουμε την αυτόματη αλλαγή του σκούρου θέματος, χρησιμοποιούμε τα wallpaper του Bing ως φόντο, βρίσκουμε το κλειδί προϊόντος, και προβάλλουμε μόνιμα τα widget της Xbox Game Bar στα Windows 11. Προσθέτουμε εφέ σε κείμενο ή το περιστρέφουμε στο Microsoft Word.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Επαναφορά των ρυθμίσεων της αναζήτησης στα Windows 11

Υπάρχει πιθανότητα η αναζήτηση των Windows 11 να μην λειτουργεί σωστά. Για παράδειγμα, ίσως δεν επιστρέφει καθόλου αποτελέσματα, ή δεν εμφανίζει προγράμματα που έχουμε εγκαταστήσει πρόσφατα στον υπολογιστή.

Σε αυτή την περίπτωση, η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι να επαναφέρουμε πλήρως τις ρυθμίσεις της αναζήτησης, και σε αυτό θα μας βοηθήσει το PowerShell και ένα μικρό αρχείο που παρέχει η ίδια η Microsoft.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτή την ιστοσελίδα και πατάμε “Download”.

QuickSteps#245 - Κλειδί Προϊόντος, Αυτόματο Dark Mode, Σύνδεση Κινητού Με Υπολογιστή Στα Windows 11

Μόλις το αρχείο κατέβει, κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “Run with PowerShell”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Άνοιγμα”.

Το PowerShell θα ανοίξει άμεσα και μετά από λίγο θα εμφανίσει την ερώτηση “Do you want to change the execution policy?”. Εμείς πληκτρολογούμε το “Y” και πατάμε “Enter”.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα δούμε το μήνυμα “Press any key to continue”. Πατάμε οποιοδήποτε κουμπί του πληκτρολογίου και κλείνουμε το παράθυρο του PowerShell.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και η αναζήτηση των Windows 11 θα λειτουργεί κανονικά.

Σύνδεση και διαχείριση του κινητού με τα Windows 11

Η Microsoft έχει δημιουργήσει την εφαρμογή “Σύνδεση τηλεφώνου” η οποία βοηθά να συνδέσουμε το Android κινητό μας με τα Windows 11. Έτσι, βλέπουμε στον υπολογιστή όλες τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε στο κινητό.

Επίσης, μπορούμε να διαχειριζόμαστε από τον υπολογιστή τις εικόνες και τις εφαρμογές που έχουμε στο κινητό, να διαβάζουμε και να στέλνουμε μηνύματα, να απαντάμε σε κλήσεις, και να πραγματοποιούμε νέες.

Προετοιμασία κινητού

Πρώτα από όλα, κατεβάζουμε στο κινητό την εφαρμογή Link to Windows, την τρέχουμε, και πατάμε “Είσοδος με λογαριασμό Microsoft”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε το email του λογαριασμού Microsoft που έχουμε συνδέσει στον υπολογιστή μας και πατάμε “Επόμενο”.

Έπειτα, γράφουμε τον κωδικό πρόσβασης και πατάμε “Είσοδος”.

Σύνδεση κινητού με τον υπολογιστή

Εφόσον έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα το κινητό, τρέχουμε στον υπολογιστή μας την εφαρμογή “Σύνδεση τηλεφώνου” και πατάμε το κουμπί “Γρήγορα αποτελέσματα”.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Έχω έτοιμη την εφαρμογή Σύνδεση στα Windows” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Μη αυτόματη ζεύξη”.

Στη συνέχεια, πατάμε τη “Δημιουργία κωδικού PIN”.

Μετά, εισάγουμε το PIN στην εφαρμογή στο κινητό μας, πατάμε “Συνέχεια”, και “Τέλος”.

Η εφαρμογή “Σύνδεση τηλεφώνου” στον υπολογιστή θα πραγματοποιήσει ορισμένους ελέγχους και όταν διαπιστώσει ότι η σύνδεση του κινητού με το PC ήταν επιτυχής, θα εμφανίσει το ακόλουθο μήνυμα.

Για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Συνεχίστε”.

Πλέον, το κινητό είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μας. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το περιβάλλον διαχείρισης των μηνυμάτων στην εφαρμογή.

Αυτόματη αλλαγή σκούρου θέματος στα Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν σκούρο θέμα, το οποίο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του.

Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιούμε το σκούρο θέμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, έχουμε στη διάθεσή μας δύο επιλογές. Μπορούμε να αλλάζουμε κάθε φορά το θέμα των Windows χειροκίνητα, ή να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Windows Auto Dark Mode.

Αυτή η εφαρμογή φροντίζει ώστε να αλλάζει αυτόματα το θέμα των Windows 11 ανάλογα με τις ώρες που έχουμε επιλέξει. Μόλις εγκαταστήσουμε και τρέξουμε την εφαρμογή, διαλέγουμε το “Time”, επιλέγουμε το “Set custom hours”, και ρυθμίζουμε την ώρα της ημέρας που θέλουμε η εφαρμογή να ενεργοποιεί το ανοιχτόχρωμο και το σκούρο θέμα.

Από το “Switch Modes” μπορούμε να ρυθμίσουμε το Windows Auto Dark Mode ώστε να ενεργοποιεί διαφορετικό θέμα ή να μην εφαρμόζει κάποια αλλαγή, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Στο “Apps” επιλέγουμε το θέμα που θα χρησιμοποιούν οι εφαρμογές, τα Windows, το Office, και τα λοιπά.

Τέλος, μέσω του “Personalization” μπορούμε να ρυθμίσουμε το Windows Auto Dark Mode ώστε να αλλάζει αυτόματα διάφορα στοιχεία των Windows 11, όπως το φόντο της Επιφάνειας εργασίας.

Χρήση των wallpaper του Bing ως φόντο στα Windows 11

Η Microsoft διαθέτει μία τεράστια συλλογή από εικόνες τις οποίες εμφανίζει στην αρχική σελίδα του Edge, την οθόνη κλειδώματος των Windows, και όχι μόνο.

Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή που επιτρέπει τη χρήση αυτών των εικόνων ως φόντο στην Επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Η εφαρμογή ονομάζεται Bing Wallpaper και μπορούμε να το κατεβάσουμε από αυτόν τον σύνδεσμο.

Μόλις κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε την εφαρμογή, θα εμφανιστεί το εικονίδιό της στην περιοχή ειδοποιήσεων και η εικόνα της Επιφάνειας εργασίας θα αλλάξει αυτόματα.

Από εδώ και στο εξής, το φόντο θα αλλάζει αυτόματα κάθε μέρα με μία νέα εικόνα.

Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Bing Wallpaper, μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες για την τρέχουσα εικόνα.

Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο παλαιότερο wallpaper, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και πατάμε το “Προηγούμενο”.

Πώς βρίσκω το κλειδί προϊόντος στα Windows 11

Εάν χρειαζόμαστε το κλειδί προϊόντος των Windows 11 που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας, μπορούμε να το βρούμε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τη Γραμμή εντολών.

Αρχικά, γράφουμε στην αναζήτηση “cmd” και πατάμε “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

Στο παράθυρο “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη” που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο “Ναι”.

Στη συνέχεια, γράφουμε την παρακάτω εντολή.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Μόλις πατήσουμε Enter, θα εμφανιστεί το κλειδί προϊόντος των Windows.

Μόνιμη προβολή των widget της Xbox Game Bar στα Windows 11

Τα Windows 11 έχουν μία εφαρμογή που ονομάζεται “Xbox Game Bar”, η οποία επιτρέπει την εγγραφή της οθόνης του υπολογιστή, εμφανίζει πληροφορίες για τις επιδόσεις του συστήματος, και άλλα.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς προβάλλουμε την Xbox Game Bar, πώς επιλέγουμε τα widget που θα εμφανίζονται, και πώς ρυθμίζουμε τα widget ώστε να μένουν μόνιμα ενεργά στην οθόνη του υπολογιστή.

Εμφάνιση της μπάρας και των widget

Για να τρέξουμε την εφαρμογή, γράφουμε στην αναζήτηση “Xbox Game Bar” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Ένας ακόμα τρόπος να ανοίξουμε την εφαρμογή είναι να πατήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win+G”.

Μόλις ανοίξει η Xbox Game Bar, θα δούμε στην οθόνη του υπολογιστή πλαίσια τα οποία προβάλλουν διάφορες πληροφορίες, ή φιλοξενούν διαφορά εργαλεία και ρυθμίσεις.

Τα πλαίσια αυτά ονομάζονται widget ή γραφικά στοιχεία. Για να δούμε την πλήρη λίστα με τα διαθέσιμα widget, πατάμε το κουμπί “Μενού γραφικών στοιχείων”.

Για να εμφανίσουμε ένα widget στην οθόνη του υπολογιστή, περνάμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την καταχώρησή του και κάνουμε κλικ στο κενό αστέρι. Όσα widget είναι επιλεγμένα, έχουν δίπλα στο όνομά τους ένα λευκό αστέρι.

Καρφίτσωμα και ξεκαρφίτσωμα widget

Μερικά από τα widget της Xbox Game Bar μπορεί να μας φανούν χρήσιμα, ειδικά όταν παίζουμε παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα αυτό που προβάλλει τα στοιχεία επιδόσεων του συστήματος.

Τα widget εξαφανίζονται όταν κλείσουμε τη Xbox Game Bar. Αν θέλουμε κάποιο από αυτά να μένει μόνιμα ενεργό, πρέπει να το καρφιτσώσουμε στην οθόνη του υπολογιστή.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε την καρφίτσα στην πάνω δεξιά γωνία του πλαισίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα widget της Xbox Game Bar είναι always on top, δηλαδή μένουν ορατά πάνω από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχουμε ανοιχτή στον υπολογιστή μας.

Οπότε, αν θελήσουμε να ξεκαρφιτσώσουμε κάποιο widget που ενδεχομένως πιάνει χώρο και δυσκολεύει την πραγματοποίηση των υπόλοιπων εργασιών, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win+G” και κάνουμε κλικ στην καρφίτσα, πάνω δεξιά.

Πώς προσθέτω εφέ σε κείμενο ή το περιστρέφω στο Microsoft Word

Όταν θέλουμε να προσδώσουμε λίγο πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στα έγγραφα μας, μπορούμε να προσθέτουμε διάφορα στοιχεία, όπως σχήματα και σχέδια, ή και ειδικά εφέ, όπως ανάκλαση και καθρέφτισμα σε τμήματα κειμένου ή τίτλους.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε ειδικά εφέ σε κείμενο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει το κείμενο να είναι μέσα σε πλαίσιο. Αρχικά, επιλέγουμε την καρτέλα “Εισαγωγή” και από το “Κείμενο” διαλέγουμε το “Πλαίσιο κειμένου → “Απλό πλαίσιο κειμένου”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στη “Μορφοποίηση σχήματος”.

Στη συνέχεια, από το μενού “Στυλ WordArt” διαλέγουμε κάποιο από τα έτοιμα εφέ ή δημιουργούμε το δικό μας, χρησιμοποιώντας τα μενού στα δεξιά.

Στο παράδειγμά μας, προσθέσαμε μία απλή αντανάκλαση στο κείμενο “PCSteps”.

Περιστροφή κειμένου

Χρησιμοποιώντας πλαίσια κειμένου μπορούμε να εισάγουμε στο έγγραφο λέξεις ή φράσεις που έχουμε περιστρέψει υπό διαφορετικές γωνίες. Αυτό θα κάνει το έγγραφο πιο ενδιαφέρον.

Για να περιστρέψουμε ένα κομμάτι κειμένου, δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο και πληκτρολογούμε σε αυτό το κείμενο που μας ενδιαφέρει.

Έπειτα, πατάμε παρατεταμένα το βέλος στο κέντρο του πάνω μέρους του πλαισίου και περιστρέφουμε το πλαίσιο στην επιθυμητή γωνία.

QuickSteps#245 - Κλειδί Προϊόντος, Αυτόματο Dark Mode, Σύνδεση Κινητού Με Υπολογιστή Στα Windows 11

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps