Home » Software » Παιχνίδια » Gaming Chromebook, Το Braveheart Ενέπνευσε NPC Του Silent Hill, Τέλος Για Stadia Και Outcasters
GamingSteps#20221015 - Gaming Chromebook, Το Braveheart Ενέπνευσε NPC Του Silent Hill, Τέλος Για Stadia Και Outcasters

Gaming Chromebook, Το Braveheart Ενέπνευσε NPC Του Silent Hill, Τέλος Για Stadia Και Outcasters

Ορισμένοι δημιουργοί ανέπτυξαν παιχνίδια αποκλειστικά για την Stadia στα σχεδόν τρία χρόνια που είναι ενεργή. Ένας από αυτούς τους τίτλους είναι το Outcasters, το οποίο θα “εξαφανιστεί” με το κλείσιμο της gaming streaming υπηρεσίας. Ο NPC Pyramid Head είναι εμπνευσμένος από τον δήμιο της γνωστής ταινίας Braveheart. Η Google σε συνεργασία με την Asus, την Acer, τη Lenovo, και την NVIDIA, ανέπτυξαν τα πρώτα cloud gaming Chromebook.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Outcasters θα “εξαφανιστεί” μόλις κλείσει η Google Stadia

Η Stadia ήταν η προσπάθεια της Google να επεκταθεί στη gaming βιομηχανία και ειδικότερα στον τομέα των streaming υπηρεσιών που αφορούν παιχνίδια. Ωστόσο, δεν γνώρισε την ανταπόκριση που ήλπιζε η εταιρεία, γι' αυτό και αποφάσισε να την κλείσει στις 18 Ιανουαρίου του 2023.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1575524318481879040

Τα περισσότερα παιχνίδια στα οποία παρέχει πρόσβαση η gaming streaming υπηρεσία είναι τίτλοι που κυκλοφορούν για πολλές πλατφόρμες. Μάλιστα, σε ορισμένα παιχνίδια οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίζουν την πρόοδο τους μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, εν όψει της διακοπής λειτουργίας της Stadia, αρκετοί προγραμματιστές αναπτύσσουν λύσεις ώστε οι παίκτες να μπορούν να μεταφέρουν την πρόοδο τους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα σκοπεύουν να συνεχίσουν να παίζουν το εκάστοτε παιχνίδι.

GamingSteps#20221015 - Gaming Chromebook, Το Braveheart Ενέπνευσε NPC Του Silent Hill, Τέλος Για Stadia Και Outcasters

Ωστόσο, στα σχεδόν τρία χρόνια που είναι ενεργή η gaming streaming υπηρεσία, ορισμένοι δημιουργοί ανέπτυξαν παιχνίδια αποκλειστικά για αυτήν. Ένας από αυτούς τους τίτλους είναι το Outcasters, το οποίο θα “εξαφανιστεί” με το κλείσιμο της Stadia.

H Splash Damage, η δημιουργός του παιχνιδιού, ανακοίνωσε μέσω ενός tweet ότι δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Outcasters σε άλλη πλατφόρμα. Ως κύρια αιτία παρουσιάζει το γεγονός ότι ανέπτυξε το παιχνίδι αποκλειστικά για αυτή την πλατφόρμα και ως εκ τούτου είναι βαθιά συνδεδεμένο με τους μηχανισμούς της.

Ο Pyramid Head του Silent Hill είναι εμπνευσμένος από το Braveheart

Ο NPC Pyramid Head, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ο πιο τρομακτικός και εμβληματικός κακός στο franchise του Silent Hill, είναι εμπνευσμένος από τον δήμιο της γνωστής ταινίας Braveheart.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Silent Hill 2, Masahiro Ito, μοιράστηκε με τους χρήστες του Twitter αυτή την πληροφορία, καθώς και ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό του σχεδιασμού του συγκεκριμένου NPC.

O Ito εξήγησε ότι η μορφή του Pyramid Head είναι βασισμένη σε μια εικόνα από τη σειρά έργων “Strange head” που είχε δημιουργήσει ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής τη δεκαετία του '90.

Όταν του ζήτησαν να δημιουργήσει το σχέδιο του NPC και την ιστορία πίσω από αυτόν, ο Ito θυμήθηκε τη διάσημη σκηνή της εκτέλεσης από την ταινία Braveheart, στην οποία ο Mel Gibson πλαισιώνεται από άνδρες που φορούν κουκούλες δήμιου.

Έπειτα, άρχισε να ερευνά ανθρώπους που φορούσαν σακιά και άλλα παρόμοια αντικείμενα στο κεφάλι τους και τελικά σκέφτηκε την εικόνα του δήμιου μιας παλιάς πόλης.

Ο Pyramid Head έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στο Silent Hill 2 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά άλλα παιχνίδια της σειράς. Μάλιστα, έχει κάνει την εμφάνιση του και στα Super Bomberman R και Dead by Daylight.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα πρώτα cloud gaming Chromebooks στον κόσμο

Μπορεί η Google να έχει αποφασίσει ήδη ότι θα διακόψει τη λειτουργία της Stadia, αλλά ο κολοσσός της αναζήτησης συνεχίζει να επενδύει στις gaming streaming υπηρεσίες. Η τεχνολογική εταιρεία σε συνεργασία με την Asus, την Acer, τη Lenovo, και την NVIDIA, ανέπτυξαν τρία Chromebook ειδικά σχεδιασμένα για χρήση τέτοιων υπηρεσιών.

https://youtu.be/X6b_Z9nagpI

Τα Asus Chromebook Vibe CX55 Flip, Acer Chromebook 516 GE, και Lenovo Ideapad Gaming Chromebook, όπως ονομάζονται οι τρεις φορητοί υπολογιστές, τρέχουν Chrome OS και έχουν το ειδικό κουμπί “Everything”, το οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε κάποια gaming streaming υπηρεσία.

Επιπλέον, η NVIDIA φρόντισε ώστε τα τρία Chromebook να είναι συμβατά με το GeForce NOW RTX 3080, το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας που παρέχει η πλατφόρμα της. Έτσι, οι κάτοχοι των φορητών υπολογιστών θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια με ανάλυση έως 1.600p και 120fps.

Τα πρώτα cloud gaming Chromebook στον κόσμο διαθέτουν οθόνες υψηλής ανάλυσης με ρυθμό ανανέωσης που ξεπερνά τα 120Hz, anti-ghosting πληκτρολόγια με RGB φωτισμό, και υποστηρίζουν Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E.

Τέλος, αυτοί οι φορητοί υπολογιστές υποστηρίζουν την πλατφόρμα Luna της Amazon, συμμετέχουν σε αποκλειστικό πρόγραμμα beta της Xbox Cloud Gaming, και θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 16 με 22 Οκτωβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20221015 - Gaming Chromebook, Το Braveheart Ενέπνευσε NPC Του Silent Hill, Τέλος Για Stadia Και Outcasters

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 16 και 22 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

17 Οκτωβρίου

  • Destiny's Sword – σε PC

18 Οκτωβρίου

  • A Plague Tale: Requiem – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Amberial Dreams – σε PC
  • Ghostbusters: Spirits Unleashed – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Marvel Snap – σε PC, Android, και iOS
  • Them's Fightin' Herds – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch
  • Against the Storm – σε PC

19 Οκτωβρίου

  • The Last Hero of Nostalgaia – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
  • The Last Worker – σε PC
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection – σε PC
  • The Valiant – σε PC

20 Οκτωβρίου

  • Batora: Lost Haven – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Hell is Others – σε PC
  • The Jackbox Party Pack 9 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Mario + Rabbids: Sparks of Hope – στο Nintendo Switch
  • The Pegasus Expedition – σε PC
  • Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Vampire Survivors – σε PC
  • Second Extinction – σε Xbox Series X/S, Xbox One, και PC
  • NORCO – σε PlayStation 4 και PlayStation 5
  • Ultra Kaiju Monster Rancher – στο Nintendo Switch

21 Οκτωβρίου

  • Gotham Knights – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC
  • New Tales from the Borderlands – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Persona 5 Royale – σε PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Scorn – σε Xbox Series X/S και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

RPG Legends: Baldur’s Gate & Beyond Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 27 Οκτωβρίου του 2022 το RPG Legends: Baldur’s Gate & Beyond Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 209,25€, και κοστίζει μόνο 19,67€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Planescape: Torment: Enhanced Edition” και το “Icewind Dale: Enhanced Edition”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 9,83€ παίρνουμε επιπλέον τα ακόλουθα:

  • Neverwinter Nights: Complete Adventures
  • Baldur's Gate II: Enhanced Edition
  • Baldur's Gate: Enhanced Edition
  • Baldur's Gate: Siege of Dragonspear
  • Baldur's Gate: Faces of Good and Evil
  • Κουπόνι για να αγοράσουμε 25% φθηνότερο το MythForce, από το Humble Bundle

Τέλος, αν δώσουμε από 19,67€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με το “Pathfinder: Wrath of the Righteous”.

Warhammer: Vermintide Franchise Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 22 Οκτωβρίου του 2022 το εξαιρετικό Warhammer: Vermintide Franchise Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 192,92€, και κοστίζει μόνο 18,43€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1,02€ παίρνουμε το “Warhammer: End Times – Vermintide” και το “Warhammer: End Times – Vermintide Collector's Edition Upgrade”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 10,24€ παίρνουμε επιπλέον τα ακόλουθα:

  • Warhammer: Vermintide 2
  • Warhammer: End Times – Vermintide Death on the Reik
  • Warhammer Vermintide – Bardin ‘Studded Leather' Skin
  • Warhammer Vermintide – Kerillian ‘Tirsyth Garment' Skin
  • Warhammer Vermintide – Kruber ‘Carroburg Livery' Skin
  • Warhammer Vermintide – Sienna ‘Wyrmscales' Skin
  • Warhammer: End Times – Vermintide Stromdorf
  • Warhammer: End Times – Vermintide Karak Azgaraz
  • Warhammer Vermintide – Saltzpyre ‘ Estalian Leather Coat' Skin
  • Warhammer: End Times – Vermintide Drachenfels
  • Warhammer: End Times – Vermintide Schluesselschloss

Επιπλέον, με το ποσό των 15,36€ μπορούμε να προσθέσουμε στην παραπάνω λίστα το “Warhammer: Vermintide 2 – Winds of Magic”, το “Warhammer: Vermintide 2 – Grail Knight Career”, το “Warhammer: Vermintide 2 – Collector's Edition Upgrade”, και το “Warhammer: Vermintide 2 – Shadows Over Bgenhafen”.

Τέλος, αν δώσουμε από 18,43€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με το “Warhammer: Vermintide 2 – Forgotten Relics Pack”, το “Warhammer: Vermintide 2 – Outcast Engineer Cosmetic Upgrade”, το “Warhammer: Vermintide 2 – Outcast Engineer Career”, και το “Warhammer: Vermintide 2 – Grail Knight Cosmetic Upgrade”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Neon Mystery Bundle

Με το Neon Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Neon Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 18 τίτλους:

  • Severed Steel
  • Tandem: A Tale of Shadows
  • Death and Taxes
  • Wolfenstein: Youngblood
  • Defend the Rook
  • Summer in Mara
  • Obsidian Prince
  • Luck be a Landlord
  • Godstrike
  • Hunting Simulator 2 – Bear Hunter Edition
  • Mayhem in Single Valley
  • ELDERBORN
  • The Escapists 1 & 2 Double Pack
  • Siege the Day
  • Totally Reliable Delivery Service
  • Super Blood Hockey
  • Perfect Heist 2
  • PC Building Simulator

Build Your Own Play on the Go 2 Bundle

Με το Build Your Own Play on the Go 2 Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Play on the Go 2 Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 5,99€, πέντε παιχνίδια για 7,99€, ή οκτώ παιχνίδια στην τιμή των 11,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 15 τίτλους:

  • Blasphemous
  • Intravenous
  • Blacksad: Under the Skin
  • Door Kickers: Action Squad
  • NUTS
  • Morbid: The Seven Acolytes
  • Who's Your Daddy
  • 198X
  • Yooka-Laylee and the Impossible Lair
  • Golf Club Wasteland
  • Styx: Master of Shadows
  • Horizon Chase Turbo
  • Speed Limit
  • Mordheim: City of the Damned
  • American Fugitive

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν το Darkwood και το ToeJam & Earl: Back in the Groove!

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το Darkwood, ένα παιχνίδι επιβίωσης που κυκλοφόρησε το 2017, και το ToeJam & Earl: Back in the Groove!, ένα platform δράσης που κυκλοφόρησε το 2019.

Για να πάρουμε δωρεάν το Darkwood και το ToeJam & Earl: Back in the Groove!, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps