Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Προσωπικός Υπολογιστής Για Γενική Χρήση: Παρουσίαση “Home PC - Lvl 1”
featured Image shop

Προσωπικός Υπολογιστής Για Γενική Χρήση: Παρουσίαση “Home PC – Lvl 1”

Η επιλογή υπολογιστή είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως θα καταφύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στο νέο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου σας συστήματος, και την νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 429 έως 16.934 ευρώ. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε την σύνθεση Home PC, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 479 ευρώ, χωρίς επιπλέον κόστος μεταφορικών και συναρμολόγησης, ετοιμοπαράδοτη.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης επιλέξαμε τον AMD Ryzen 5 5600G. Ο Ryzen 5 5600G είναι ένας επεξεργαστής με έξι πυρήνες και δώδεκα threads, βασική συχνότητα στα 3,9GHz και μέγιστη στα 4,4GHz. Διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά και είναι ξεκλείδωτος, αν κάποιος επιθυμεί να πειραματιστεί με το OC.

Για ένα οικονομικό σύστημα γενικής χρήσης, ο επεξεργαστής μας είναι υπεραρκετός για office, browsing, social media, ταινίες, ελαφρύ photo editing, ελαφρύ gaming, και τηλεκπαίδευση. Αφήσαμε την ψύκτρα της AMD, καθώς μας καλύπτει για την χρήση που προορίζεται το σύστημα.

Κάρτα γραφικών

Το συγκεκριμένο PC δεν διαθέτει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αλλά στηρίζεται στα ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon Vega 7 του 5600G. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τα βασικά, δηλαδή να υπάρχει display στην οθόνη μας, παιχνίδια σε browsers, και σε ελαφριά παιχνίδια, όπως League of Legends και CS:GO, με low-medium settings.

Μνήμη RAM

Στο σύστημα προσθέσαμε το σετ μνημών που κρίναμε ότι χρειάζεται κάποιο οικονομικό build για απλές και καθημερινές εργασίες, δηλαδή 2x8GB μνήμες στα 3200MHz. Ακόμα και σε οικονομικά συστήματα θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη 16GB μνήμης για ομαλή λειτουργία.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω στην ποιοτική και οικονομική μητρική Pro4 R2.0 με chipset B450M της ASRock. Διαθέτει εξόδους HDMI, DVI-D, και VGA, για να συνδέσουμε την οθόνη μας, M.2 θέση για τον SSD μας, και 4 θύρες USB 3.1, μαζί με 2 USB 2.0, μεταξύ άλλων.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 500GB δίσκο για τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο, τον Kingston NV2, ο οποίος είναι γρήγορος και ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, και τις επιπλέον εφαρμογές που χρειαζόμαστε για τις εργασίες μας.

Τροφοδοσία

Γνώμονας στην επιλογή του τροφοδοτικού για εμάς στο PCsteps είναι πάντοτε η ποιότητα και η αξιοπιστία, και όχι η χαμηλή τιμή ή τα πολλά Watt. Έτσι, για τη σύνθεσή μας, χρησιμοποιήσαμε το Be Quiet System Power 10 στα 450W με πιστοποίηση 80Plus Bronze, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Η Be Quiet διαθέτει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με εγγυημένα αποτελέσματα, και τα προτιμούμε συχνά στις συνθέσεις μας.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο κουτί Purity Mini της Cougar, χρώματος μαύρο. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο κουτί παρά το μικρό μέγεθος του, με μινιμαλιστική σχεδίαση και καλή ροή αέρα. Είναι σε μέγεθος Mini Tower, δέχεται αποκλειστικά mATX και mini-ATX, και έρχεται με 1 ανεμιστήρα στο πίσω μέρος προεγκατεστημένο. Έχει επιπλέον 4 θέσεις για ανεμιστηράκια, 2 μπροστά και 2 πάνω, για εκείνον που θέλει να ενισχύσει το airflow του κουτιού. Διαθέτει και θέση για ψυγείο, στο πάνω και πίσω μέρος του.


OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώ. Επίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στην δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps