Home » Software » Παιχνίδια » Αύξηση Τιμών PlayStation 5, Hogwarts Legacy Collector's Edition Στα $300, Two Point Campus
GamingSteps#20220826 - Αύξηση Τιμής PlayStation 5, Hogwarts Legacy Collector's Edition Στα $300, Two Point Campus

Αύξηση Τιμών PlayStation 5, Hogwarts Legacy Collector’s Edition Στα $300, Two Point Campus

H Sony ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές των PlayStation 5, εξαιτίας “του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών ποσοστών πληθωρισμού”. Η Warner Bros. Interactive Entertainment και η Avalanche Software, η εκδότης και η δημιουργός του Hogwarts Legacy ανακοίνωσαν τις εκδόσεις του επερχόμενου RPG. Το Two Point Campus αντικαθιστά τις χειρουργικές αίθουσες του Two Point Hospital με αίθουσες διαλέξεων και κοιτώνες. Το δοκιμάσαμε στο Nintendo Switch και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η Sony αύξησε την τιμή των PS5, ενώ η Microsoft διατηρεί τις τιμές των Xbox Series

Στις 25 Αυγούστου του 2022, η Sony ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές των PlayStation 5, εξαιτίας “του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών ποσοστών πληθωρισμού”.

Τόσο η Digital Edition, όσο και η κανονική έκδοση του PS5 λαμβάνουν αύξηση της τάξεως των 50 ευρώ στις αγορές της Ευρώπης, με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται στα 449,99€ και 549,99€, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η τιμή θα αυξηθεί στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η τιμή των κονσολών στην ΗΠΑ θα παραμείνουν αμετάβλητες.

GamingSteps#20220826 - Αύξηση Τιμής PlayStation 5, Hogwarts Legacy Collector's Edition Στα $300, Two Point Campus

Ο CEO της Sony Interactive Entertainment (SIE), Jim Ryan, είπε ότι αν και η αύξηση της τιμής είναι αναγκαία, η κορυφαία προτεραιότητά της εταιρεία παραμένει η βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά την προμήθεια των PlayStation 5.

Η SIE επιθυμεί να βιώσουν όλα όσα προσφέρουν οι νεότερες κονσόλες της και ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει, όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες. Παρ' όλα αυτά, ο Ryan δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν θα αυξήσουν την τιμή των κονσολών στην ΗΠΑ.

Ως απάντηση στην κίνηση της Sony, η Microsoft εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και δήλωσε ότι ως εταιρεία αξιολογεί συνεχώς την επιχειρηματική της δραστηριότητα για να προσφέρει στους οπαδούς της εξαιρετικές gaming επιλογές.

Με βάση αυτό, η εταιρεία διατηρεί τις προτεινόμενες τιμές πώλησης των Xbox Series X και Series S σταθερές, στα 500€ και 300€, αντίστοιχα. Στη χώρα μας, το μεγαλύτερο μοντέλο στοιχίζει 509€ και η τιμή του μικρότερου μοντέλου είναι στα 309€.

Η Collector's Edition του Hogwarts Legacy κοστίζει $300 και έχει αιωρούμενο ραβδί

Η Warner Bros. Interactive Entertainment και η Avalanche Software, η εκδότης και η δημιουργός του Hogwarts Legacy ανακοίνωσαν τις εκδόσεις του επερχόμενου RPG, το οποίο θα κυκλοφορήσεις στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, για PS4, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC, και Nintendo Switch.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι η Standard Edition, η οποία περιέχει το βασικό παιχνίδι και κοστίζει από 59,99€ έως και 74,99€, ανάλογα την πλατφόρμα. Όποιος προπαραγγείλει αυτήν την έκδοση, θα λάβει ως δώρο το mount Onyx Hippogriff.

Από την άλλη, η Deluxe Edition προσφέρει ό,τι η βασική έκδοση και μερικά επιπλέον προνόμια και αντικείμενα. Αρχικά, όσοι αγοράσουν αυτήν την έκδοση θα μπορούν να παίξουν το παιχνίδι 72 ώρες πριν την κυκλοφορία του.

Έπειτα, η Deluxe Edition περιέχει το πακέτο “Dark Arts” που περιλαμβάνει το Thestral mount, ένα σετ διακοσμητικά αντικείμενα, μία συλλεκτική αρένα μάχης, και ένα συλλεκτικό καπέλο. Η τιμή αυτής της έκδοσης είναι στα 69,99€ έως και 84,99€, ανάλογα την πλατφόρμα.

Η ακριβότερη έκδοση είναι η Hogwarts Legacy Collector's Edition, η οποία περιέχει ό,τι η Deluxe Edition, το διακοσμητικό αντικείμενο Kelpie Robe, μία μεταλλική θήκη που στις εκδόσεις για κονσόλες περιέχει το φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού, και ένα ραβδί το οποίο αιωρείται πάνω από ένα βιβλίο.

Τόσο το ραβδί όσο και το βιβλίο έχουν πραγματικές διαστάσεις, δηλαδή δεν αποτελούν μινιατούρες. Επιπλέον, όλα αυτά τα αντικείμενα είναι τοποθετημένα σε ένα συλλεκτικό κουτί.

Αυτή η έκδοση κοστίζει $289,99 για PS4 και Xbox One, ενώ η τιμή της για τα PS5, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch είναι στα $299,99. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Το Two Point Campus ανεβάζει ψηλά τον πήχη για το Nintendo Switch

Η Two Point Studios κυκλοφόρησε το νέο της παιχνίδι, το οποίο ονομάζεται Two Point Campus και αντικαθιστά τις χειρουργικές και ιατρικές αίθουσες του Two Point Hospital με αίθουσες διαλέξεων και κοιτώνες.

Σε παλαιότερο άρθρο είδαμε αναλυτικά το παιχνίδι, το οποίο είχαμε παίξει στο Xbox Series X. Αυτή τη φορά, δοκιμάσαμε το Campus στο Nintendo Switch, μία κονσόλα η οποία διαφέρει πολύ από τους ανταγωνιστές της και δεν είναι τόσο ισχυρή όσο οι υπόλοιπες κονσόλες της αγοράς.

Η απόδοση ενός παιχνιδιού έχει άμεση σχέση με τις επιδόσεις της συσκευής στην οποία το τρέχουμε και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία που αποκομίζουμε. Με βάση αυτό, αποτελεί μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η Two Point Studios κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι το οποίο τρέχει εξίσου καλά σε συμβατικές κονσόλες και την υβριδική κονσόλα της Nintendo.

Ωστόσο, το Nintendo Switch έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σύγκριση με τις άλλες κονσόλες της αγοράς και αυτό φαίνεται όταν ένα παιχνίδι είναι ή γίνεται σταδιακά, καθώς παίζουμε, πιο απαιτητικό.

Το Two Point Campus δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και πρόκειται για ένα παιχνίδι διαχείρισης και την περισσότερη ώρα είχαμε ανοιχτά μενού επιλογών, άρα στατικό περιβάλλον, όταν επιστρέφαμε στην προβολή των πανεπιστημιουπόλεων ο ρυθμός των καρέ παρουσίασε αισθητή μείωση.

GamingSteps#20220826 - Αύξηση Τιμής PlayStation 5, Hogwarts Legacy Collector's Edition Στα $300, Two Point Campus

Στις αρχικές πανεπιστημιουπόλεις δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Όμως, όσο προχωρούσαμε στο παιχνίδι και μεγάλωνε η έκταση τους, οι απαιτήσεις σε πόρους συστήματος αυξάνονταν και η υβριδική κονσόλα δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει.

Ενδεχομένως η Two Point Studios εργάζεται περαιτέρω στη βελτίωση της απόδοσης του παιχνιδιού στο Nintendo Switch. Ωστόσο, μέχρι τότε θα πρέπει να προσέχουμε όταν παίζουμε στο Campus, διότι η συσκευή υπερθερμαίνεται και κάποια στιγμή το παιχνίδι κράσαρε. Ευτυχώς, αποθηκεύει αυτόματα την πρόοδο, ανά τακτά διαστήματα.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Career Break Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 το Career Break Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 159,48€, και κοστίζει μόνο 14,58€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 4,86€ παίρνουμε το “Not Tonight” και το “Little Big Workshop”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 11,66€ παίρνουμε επιπλέον το “Project Hospital”, το “Airport CEO”, και το “Model Builder”.

Τέλος, αν δώσουμε από 14,58€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με το “Parkitect” και το “Dinosaur Fossil Hunter”.

Valiant VR

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 10 Σεπτεμβρίου του 2022 το Valiant VR. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 179,54€, και κοστίζει μόνο 19,50€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 9,75€ παίρνουμε το “Contractors” και το “Budget Cuts 2: Mission Insolvency”.

Τέλος, αν δώσουμε από 19,50€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με το “VTOL VR”, το “Dragon Fist: VR Kung Fu”, το “Into the Radius VR”, το “HARD BULLET”, και “Takelings House Party”.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Summer Mystery Bundle

Με το Summer Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Summer Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 10,99€, πέντε παιχνίδια για 16,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 22,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice
  • Aspire: Ina's Tale
  • What Lies in the Multiverse
  • Death Road to Canada
  • Ship Graveyard Simulator
  • The Evil Within
  • Farmer's Life
  • Aquarium Designer
  • Children of Morta
  • Horror Story: Hallowseed
  • Frostpunk
  • Agents of Mayhem
  • Moonlighter
  • Samorost 3
  • Relicta
  • Machinarium

Build Your Own Fanatical Favorites Bundle

Με το Build Your Own Fanatical Favorites Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια τα οποία επέλεγε το προσωπικό της ιστοσελίδας.

Στο Build Your Own Fanatical Favorites Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε δύο παιχνίδια για 6,99€, τρία παιχνίδια για 9,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 14,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 17 τίτλους:

  • Graveyard Keeper
  • Lethal League Blaze
  • SONG OF HORROR COMPLETE EDITION
  • Barotrauma
  • Streamer Life Simulator
  • while True: learn()
  • Crumble
  • Constructor Plus
  • Lacuna – A Sci-Fi Noir Adventure
  • Unrailed!
  • Dead Island Definitive Edition
  • Buddy Simulator 1984
  • Praetorians – HD Remaster
  • Asterix & Obelix XXL: Romastered
  • WARBORN
  • Tropico 5 – Complete Collection
  • Commandos 2 – HD Remaster

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν το Ring of Pain και το Destiny 2: Bungie 30th Anniversary Pack

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο αντικείμενα, τα οποία είναι το Ring of Pain και το Destiny 2: Bungie 30th Anniversary Pack.

Το πρώτο είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που κυκλοφόρησε το 2020 και το δεύτερο είναι ένα πακέτο αντικειμένων για το Destiny 2.

Για να πάρουμε δωρεάν το Ring of Pain και το Destiny 2: Bungie 30th Anniversary Pack, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε τα αντικείμενα στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps