Home » Software » Παιχνίδια » AI Παίζει Minecraft, Η Riot Games Φτιάχνει AI Για Την Καταπολέμηση Της Τοξικότητας
GamingSteps#20220702 - AI Παίζει Minecraft, Η Riot Games Φτιάχνει AI Για Την Καταπολέμηση Της Τοξικότητας

AI Παίζει Minecraft, Η Riot Games Φτιάχνει AI Για Την Καταπολέμηση Της Τοξικότητας

Τεχνητή νοημοσύνη έμαθε να παίζει Minecraft παρακολουθώντας επί 70.000 ώρες βίντεο στο YouTube με άτομα που παίζουν το παιχνίδι. Η Riot Games ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη μόνιμη εγγραφή των φωνητικών συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα στο παιχνίδι Valorant. Η EA ανακοίνωσε ότι το The Sims 4 αποκτά ένα expansion pack με θέμα το “high school”, το αντίστοιχο γυμνάσιο – λύκειο των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

AI παίζει Minecraft καλύτερα από ό,τι οι πραγματικοί παίκτες

Τεχνητή νοημοσύνη έμαθε να παίζει Minecraft παρακολουθώντας επί 70.000 ώρες βίντεο στο YouTube με άτομα που παίζουν το παιχνίδι. Το OpenAI μοιράστηκε την επιτυχία του με ένα tweet που δείχνει το έξυπνο AI σε δράση.

Στο βίντεο βλέπουμε την τεχνητή νοημοσύνη να κόβει δέντρα για να φτιάξει ξύλινα αντικείμενα, να κατασκευάζει μία αξίνα, με αυτή να εξορύσσει σίδηρο, και τελικά να ανακαλύπτει διαμάντια στα βάθη μιας σπηλιάς.

Οι έμπειροι παίκτες μπορούν να κατασκευάσουν το πρώτο τους διαμαντένιο αντικείμενο μέσα σε 20 λεπτά παιχνιδιού και εκτελώντας περίπου 24.000 ενέργειες. Το OpenAI αναφέρει ότι το μοντέλο που δημιούργησε είναι ικανό να κατασκευάσει διαμαντένια εργαλεία μέσα σε μόλις 4 λεπτά, κάνοντας μόνο 4.800 ενέργειες.

Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι το AI μπορεί να εκτελέσει άλλες εργασίες που έχει μάθει από την παρατήρηση των ενεργειών των ανθρώπινων παικτών, όπως το κολύμπι, το κυνήγι, και το μαγείρεμα.

Η τεχνητή νοημοσύνη του OpenAI τελειοποίησε επίσης το “pillar jumping”, κατά το οποίο ο παίκτης πηδά και τοποθετεί κάτω από τον χαρακτήρα του ένα block. Έτσι, δημιουργεί μία κολόνα και ανεβαίνει ψηλότερα.

GamingSteps#20220702 - AI Παίζει Minecraft, Η Riot Games Φτιάχνει AI Για Την Καταπολέμηση Της Τοξικότητας

Στο παρελθόν έχουμε δει έξυπνες μηχανές να φέρνουν εις πέρας πολλές διαδικασίες εντός και εκτός παιχνιδιών. Ωστόσο, ένα AI που μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι ανοιχτού τύπου όπως το Minecraft, στα ίδια επίπεδα ή και καλύτερα από τον άνθρωπο, αποτελεί ένα απίστευτο επίτευγμα.

Η Riot Games εκπαιδεύει AI με εγγραφή φωνητικών συνομιλιών στο Valorant

Η Riot Games ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη μόνιμη εγγραφή των φωνητικών συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα στο παιχνίδι Valorant. Στόχος της εταιρείας είναι να καταπολεμήσει, όσο αυτό είναι δυνατό, τις τοξικές συμπεριφορές των παικτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, η καταγραφή των φωνητικών συνομιλιών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μοντέλων γλώσσας τα οποία θα χρησιμοποιήσει τελικά για την αξιολόγηση των αναφορών που λαμβάνει από τους παίκτες.

Η Riot Games είπε ότι αρκετοί παίκτες παρενοχλούν τους αντιπάλους ή συμπαίκτες τους τόσο με γραπτά μηνύματα, όσο μέσω των φωνητικών συνομιλιών, και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους τοξικούς παίκτες μακριά από τα παιχνίδια της.

Στην αρχή ανέπτυξε εργαλεία τα οποία βοηθούν να διατηρεί καθαρά τα chat των παιχνιδιών της. Όμως, καθώς οι παίκτες που χρησιμοποιούν τις φωνητικές συνομιλίες αυξάνονται, έπρεπε να κάνει κάτι ώστε να αποτρέψει τις ενοχλητικές φωνητικές συμπεριφορές.

Αυτό οδήγησε την εταιρεία στο να ξεκινήσει την τμηματική εγγραφή των φωνητικών συνομιλιών του Valorant τον Απρίλιο του 2021, ενώ παράλληλα ειδική ομάδα υπαλλήλων της έκανε έλεγχο των εγγραφών όταν κάποιος πραγματοποιούμε αναφορά για ενοχλητική φωνητική συμπεριφορά.

Τώρα, η εταιρεία επεκτείνει αυτό το εργαλείο με την αύξηση των εγγραφών και την εκπαίδευση AI που θα χρησιμοποιεί τα μοντέλα τα οποία αναφέραμε, ώστε να διευκολύνει τον εντοπισμό τοξικών συμπεριφορών και να επιταχύνει την αξιολόγηση των αναφορών.

Το νέο πακέτου του The Sims 4 στέλνει τους sims στο λύκειο

Η EA ανακοίνωσε ότι το The Sims 4 αποκτά ένα expansion pack με θέμα το “high school”, το αντίστοιχο γυμνάσιο – λύκειο των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ώστε οι παίκτες να μπορούν να ζήσουν ξανά τα καλύτερα ή τα χειρότερα χρόνια της ζωής τους.

Το πακέτο ονομάζεται “High School Years” και προσθέτει στο παιχνίδι πολλές νέες δυνατότητες, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να προσφέρουν στους sims τους την πραγματική εμπειρία του “high school”.

Οι sims θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα, να κάνουν παρέα στην καφετέρια, να πηγαίνουν στον χορό της αποφοίτησης, να διακοσμούν τα ντουλάπια τους, και πολλά άλλα.

Ωστόσο, η διασκέδαση δεν σταματά όταν χτυπήσει το κουδούνι, καθώς οι sims θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες και να περάσουν από όλα τα στάδια της εφηβείας.

Όπως και κάθε άλλο expansion pack, το νέο πακέτο προσθέτει στο παιχνίδι μία νέα πόλη με το όνομα Copperdale, η οποία φιλοξενεί το τοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μία βιβλιοθήκη, ένα πολυτελές αρχοντικό, λούνα παρκ, και ένα μαγαζί στο οποίο “αράζουν” οι έφηβοι sims.

Το High School Years θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου 2022 για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S, και θα κοστίζει 39,99€.

Όσοι παίκτες κάνουν προπαραγγελία, θα λάβουν μερικά επιπλέον το “Vibing Streamer Gear” που επιτρέπει στους sims να γίνουν streamer ή simfluencer χρησιμοποιώντας το ασύρματο ηχείο “Groove Tube”, την καρέκλα “Spine Reticulating Gamer”, και τα LED πάνελ “Tri Hard”.

GamingSteps#20220702 - AI Παίζει Minecraft, Η Riot Games Φτιάχνει AI Για Την Καταπολέμηση Της Τοξικότητας

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 3 με 9 Ιουλίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

5 Ιουλίου

  • Yurukill: The Calumniation Games – σε PlayStation 4, PlayStation 4, και Nintendo Switch

7 Ιουλίου

  • Matchpoint – Tennis Championships – σε PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

8 Ιουλίου

  • AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Klonoa Phantasy Reverie Series – στο Nintendo Switch
  • Arcadegeddon – σε PlayStation 4, Xbox One, και Xbox Series X/S
  • MADiSON – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Intro to Coding 2022

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 4 Ιουλίου του 2022 το Intro to Coding 2022. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 767,39€, και κοστίζει μόνο 24,07€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Python Foundations”, το “The Complete Introduction to C++”, το “Bite-Sized HTML and CSS”, και το το “Intro to Coding with Scratch”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 16,68€ παίρνουμε επιπλέον το “Learn Object-Oriented C++ by Building a Game”, το “Intro to C++ Data Structures”, το “Python GUIs with Tkinter for Beginners”, το “Create a Retro Local Multiplayer Game”, και το “Scratch Projects – Beach Clean Up Game”.

Τέλος, αν δώσουμε από 24,07€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και τα ακόλουθα:

  • Probability Foundations for Data Science
  • Build a Roguelike Game with C++ and SFML
  • Build a Pixel Art Paint App using Tkinter
  • Bite-Sized Roblox Game Development
  • Create a Spanish-Teaching Quiz
  • Create a Tower Defense Game
  • Intermediate Scratch – Self-Driving Car Simulation

The Complete Talisman Collection

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 6 Ιουλίου του 2022 το The Complete Talisman Collection.  Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 162,70€, και κοστίζει μόνο 10,54€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Talisman: Digital Edition (Adventurer Starter Pack)”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 9,15€ παίρνουμε επιπλέον 29 DLC του παιχνιδιού.

Τέλος, αν δώσουμε από 10,54€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με 24 DLC για το Talisman.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

The Magnificent Mystery Machine Bundle

Με το The Magnificent Mystery Machine Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,05€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 7,95 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το The Magnificent Mystery Machine Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 10,99€, πέντε παιχνίδια για 16,49€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 21,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 15 τίτλους:

  • River City Girls
  • The Mummy Demastered
  • Dishonored – Definitive Edition
  • A Musical Story
  • Barotrauma
  • Quest Hunter
  • Pile Up! Box by Box
  • HordeCore
  • Golf With Your Friends
  • Dead Island Definitive Edition
  • The Escapists 2
  • Partisans 1941
  • Biped
  • Supraland
  • Ancient Enemy

Build Your Own Sizzling Bundle

Με το Build Your Own Sizzling Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Sizzling Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα παιχνίδι για 1,09€, πέντε παιχνίδια για 3,35€, ή δέκα παιχνίδια στην τιμή των 5,59€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 19 τίτλους:

  • Verdun
  • Liberated
  • Tangledeep
  • Sunblaze
  • The Long Reach
  • Tannenberg
  • Super Fancy Pants Adventure
  • Shift Happens
  • Demon Pit
  • Dustforce DX
  • The Dark Eye: Memoria
  • Ken Follett's The Pillars of the Earth
  • Deponia Doomsday
  • High Speed Cataclysm
  • Defentron
  • Funk of Titans
  • HoPiKo
  • Zombie Kill of the Week – Reborn
  • SKYHILL

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Geneforge 1: Mutagen, το Hood: Outlaws & Legends, και το Iratus: Lord of the Dead

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες τρεις τίτλους, οι οποίοι είναι το Geneforge 1: Mutagen, το Hood: Outlaws & Legends, και το Iratus: Lord of the Dead.

Το πρώτο είναι ένα indie RPG που κυκλοφόρησε το 2021, το δεύτερο είναι μία περιπέτεια δράσης με στοιχεία απόκρυψης που κυκλοφόρησε το 2021, και το τρίτο κυκλοφόρησε το 2020 και είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής.

Για να πάρουμε δωρεάν το Geneforge 1: Mutagen, το Hood: Outlaws & Legends, και το Iratus: Lord of the Dead, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps