Home » Hardware » Reviews » Η Γρηγορότερη Φόρτιση στον Κόσμο - Realme GT Neo3 150W

Η Γρηγορότερη Φόρτιση στον Κόσμο – Realme GT Neo3 150W

Η Realme λάνσαρε μέσα στον Ιούνιο τις νέες της συσκευές στην ελληνική αγορά. Μία από αυτές είναι και το Realme GT Neo3 150W, το οποίο αποτελεί μία πανίσχυρη συσκευή, με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο. Κρίνοντας από τις συσκευές των προηγούμενων ετών, η σειρά GT Neo της Realme απευθύνεται στους χρήστες που ψάχνουν την καλύτερη απόδοση, σε συνάρτηση με την τιμή. Το GT Neo3 ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, και επιχειρεί να μας προσφέρει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας, στη σωστή τιμή. Τα καταφέρνει άραγε;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Unboxing και χαρακτηριστικά του Realme GT Neo3 150W

Τα χαρακτηριστικά του Realme GT Neo3 150W φαίνονται στους παρακάτω πίνακες.

Με μια πρώτη ματιά, το κουτί είναι απροσδόκητα μεγάλο για το μέγεθος της συσκευής.

Ανοίγοντάς το θα βρούμε ένα μήνυμα καλωσορίσματος στην οικογένεια της Realme.

Το κουτί με το μήνυμα περιλαμβάνει την πινέζα αφαίρεσης των SIM, και τα εγχειρίδια χρήσης του κινητού.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε τη συσκευή, και πιο κάτω υπάρχει ένα λευκό καλώδιο με βύσμα USB-C και στις δύο πλευρές για τη φόρτιση.

Μαζί θα βρούμε και μια διάφανη θήκη σιλικόνης για την προστασία του κινητού.

Τέλος, στη βάση του κουτιού υπάρχει ο φορτιστής των 150W, οποίος είναι μεν βαρύς, αλλά όχι τόσο τερατώδης όσο θα φανταζόμασταν.

Σχεδιασμός

Οι πρώτες εντυπώσεις από το κράτημα της συσκευής είναι θετικές.

Το μοντέλο βγαίνει σε τρεις αποχρώσεις: Nitro Blue, Sprint White, και Asphalt Black.

Οι δύο πρώτες αποχρώσεις έχουν στο πίσω μέρος δύο λωρίδες σε λευκό και μαύρο αντίστοιχα, με το σύνθημα “dare to leap” της Realme. Ο χρωματισμός της μπλε έκδοσης που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται αρκετά όμορφος.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι η πίσω επιφάνεια δεν λερώνει εύκολα, όσο κι αν προσπαθήσαμε να αφήσουμε πάνω το δαχτυλικό μας αποτύπωμα. Παρότι φαίνεται να αντανακλά το φως, στην υφή της είναι αρκετά “ματ”, πράγμα που φαίνεται να βοηθάει στους λεκέδες.

Οι κάμερες του κινητού έχουν τετράγωνο σχεδιασμό, ο οποίος συμπληρώνει την κομψή αισθητική της πλάτης. Δεδομένου ότι είναι σε μορφή εξογκώματος, θα πρέπει να φροντίσουμε να χρησιμοποιήσουμε θήκη με αρκετό πάχος, ώστε να μην δημιουργηθούν γρατζουνιές στις κάμερες από την τοποθέτηση της συσκευής σε διάφορες επιφάνειες.

Η θήκη που περιλαμβάνεται στη συσκευασία δίνει το σωστό παράδειγμα, προστατεύοντας τις κάμερες καταλλήλως.

Το κινητό είναι αρκετά ελαφρύ, και σε συνδυασμό με το μικρό του πάχος, προσφέρει άνετο και στιβαρό κράτημα στο χέρι.

Οι γωνίες του είναι κυκλικές, και περιμετρικά εντοπίζουμε τις κλασικές θύρες και κουμπιά. Δεξιά θα βρούμε το power button…

…και αριστερά τα κουμπιά έντασης.

Επάνω υπάρχει μικρόφωνο και ακουστικό…

…ενώ κάτω βρίσκεται η θήκη των καρτών SIM, η θύρα USB-C, και το ηχείο της συσκευής.

Οθόνη

Η οθόνη του Realme GT Neo3 150W είναι στις 6.7 ίντσες, με AMOLED πάνελ, ανάλυση 2412×1080, και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Διαθέτει επίσης HDR10+, που λειτουργεί άψογα στις διάφορες υπηρεσίες που το υποστηρίζουν.

Σε γενικές γραμμές, η οθόνη μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η χρωματική της ακρίβεια είναι εκπληκτική, ενώ η φωτεινότητα φτάνει σε εξίσου υψηλά επίπεδα, επιτρέποντας την άνετη προβολή οπουδήποτε σε εξωτερικό χώρο, ακόμα και με έντονο ήλιο.

Ο ρυθμός ανανέωσης των 120Hz λειτουργεί με αυτόματη ρύθμιση. Όταν δεν χρησιμοποιούμε τη συσκευή, ή όταν παρακολουθούμε βίντεο, ο ρυθμός ανανέωσης πέφτει στα 60Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Κατά την περιήγηση στα μενού, ή σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν, ανεβαίνει αυτόματα στα 120Hz. Θα πρέπει όμως να έχουμε ενεργοποιημένη τη λειτουργία GT Mode 3.0 για να παίξουμε παιχνίδια στα 90Hz ή 120Hz.

Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε σταθερό ρυθμό ανανέωσης, είτε στα 120Hz, είτε στα 60Hz.

Μπαταρία

Σαφώς, το χαρακτηριστικό της συσκευής που ανυπομονούσαμε να δούμε εν δράσει με το που πιάσαμε το κινητό στα χέρια μας, ήταν η φόρτιση των 150W.

Και είναι πράγματι ταχύτατη. Το κινητό φορτίζει από 0% σε 50% μέσα σε 5 μόλις λεπτά, ενώ χρειάζεται άλλα 10 λεπτά για να γεμίσει πλήρως τη μπαταρία! Αυτό σημαίνει ότι, όσο και να διαρκεί η μπαταρία του, όσο και να το χρησιμοποιούμε μέσα στη μέρα, φορτίζοντας τη συσκευή για 5-10 λεπτά, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Realme GT Neo3 150W

Ωστόσο, τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της συσκευής ή μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, λόγω της γρήγορης φόρτισης;

Featured Μπαταρία Kινητού 3 Κοινά Λάθη Που Μειώνουν Τη Διάρκεια Ζωής 2Β
Μπαταρία Κινητού: 3 Κοινά Λάθη Που Μειώνουν Τη Διάρκεια Ζωής

Πολλοί χρήστες παραπονιούνται πως η μπαταρία κινητού εξαντλείται γρήγορα παρότι έχουν τη νέα συσκευή λίγο καιρό. Συχνά κατηγορούν τον κατασκευαστή της για αυτό το πρόβλημα,…

Η απάντηση έρχεται από τη Realme, η οποία έχει ενσωματώσει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, πιστοποιημένα από έγκυρους φορείς.

Επιπλέον, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διατηρείται στο 80% μετά από 1600 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης.

Αυτό σημαίνει ότι – τουλάχιστον στη θεωρία – η μακροζωία του τηλεφώνου είναι εξασφαλισμένη.

Επιδόσεις

Το Realme GT Neo3 150W τρέχει Android 12 στο Realme UI 3.0, το skin της εταιρείας, το οποίο θυμίζει stock Android.

Από την εμφάνιση, μέχρι τις λειτουργίες που ενσωματώνει το λογισμικό, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

Το Dimensity 8100 5G, ένα από τα νεότερα chipset της MediaTek, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις διεργασίες που τρέχουν στη συσκευή. Παρότι πρόκειται για chipset μεσαίας κατηγορίας, οι επιδόσεις του σε multi-threaded σενάρια είναι θεαματικές. Πιο συγκεκριμένα, καταφέρνει να ξεπεράσει τις επιδόσεις του Snapdragon 888 και του Exynos 2200 της Samsung, που είναι chipset ναυαρχίδων. Ωστόσο, σε single-thread σενάρια μένει σταθερά πίσω, κάτι που όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει άψογα σε όλα τα σενάρια χρήσης, ακόμα και σε απαιτητικό gaming.

Κάμερες

Στις πίσω κάμερες, το Realme GT Neo3 150W φοράει τον αισθητήρα Sony IMX766 των 50MP, που συχνά βλέπουμε να χρησιμοποιείται σε κινητά-ναυαρχίδες. Κατά συνέπεια, με τη βασική κάμερα μπορούμε να τραβήξουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες, ειδικά σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Realme GT Neo3 150W

Εξίσου καλές είναι όμως οι φωτογραφίες και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου πάσχουν συνήθως τα περισσότερα smartphone.

Η εφαρμογή της κάμερας διαθέτει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστούμε – από νυχτερινή λειτουργία και πορτρέτο, μέχρι street photography και pro λειτουργίες.

Η βασικά κάμερα διαθέτει 2x zoom, με επίσης ικανοποιητική ποιότητα.

Realme GT Neo3 150W

Ωστόσο, η macro κάμερα των 2MP για κοντινές λήψεις, αλλά και η ultrawide κάμερα των 8MP, δίνουν εμφανώς κατώτερο αποτέλεσμα.

Realme GT Neo3 150W

Βέβαια, είναι κάτι αναμενόμενο από κινητό αυτής της κατηγορίας.

Όσον αφορά τη λήψη βίντεο, η βασική κάμερα υποστηρίζει ανάλυση 4K, η οποία είναι απολαυστική από κάθε άποψη.

Για την selfie κάμερα των 16MP έχουμε επίσης θετική εμπειρία, με τις φωτογραφίες να έχουν ζωντανά χρώματα, πολλές λεπτομέρειες, και καλή έκθεση.

Εδώ θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση.

Ποια είναι η άποψή σας για το Realme GT Neo3 150W;

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι η Realme ανέβηκε επίπεδο στη “Neo” σειράς της, πλησιάζοντας αρκετά τα χαρακτηριστικά μιας ναυαρχίδας με το Realme GT Neo 3 150W.

Η οθόνη, η βασική κάμερα, και η μπαταρία, είναι οι βασικοί λόγοι για να επιλέξει κανείς αυτή τη συσκευή. Και σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν με τις επιδόσεις του.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps