Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Καρφίτσωμα Δημοσιεύσεων Instagram, SmartScreen Windows, Μπλοκάρισμα Spotify
QuickSteps#227 - Καρφίτσωμα Δημοσιεύσεων Instagram, SmartScreen Windows, Μπλοκάρισμα Spotify

Καρφίτσωμα Δημοσιεύσεων Instagram, SmartScreen Windows, Μπλοκάρισμα Spotify

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε το κουμπί εμφάνισης κωδικού και ενεργοποιούμε τα φίλτρα του SmartScreen στα Windows. Μπλοκάρουμε καλλιτέχνες στο Spotify, προσθέτουμε αυτόματα ετικέτες στα email με το Gmail, και καρφιτσώνουμε δημοσιεύσεις στο προφίλ μας στο Instagram. Προσθέτουμε χρώματα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ενεργοποιούμε την αυτόματη απόκρυψη των κορδελών στο Microsoft Office.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απενεργοποιώ το κουμπί εμφάνισης κωδικού στα Windows

Στο πεδίο εισαγωγής του κωδικού σύνδεσης, στην οθόνη σύνδεσης των Windows 10 και 11, υπάρχει ένα μικρό κουμπί με το εικονίδιο ενός ματιού, το οποίο επιτρέπει να εμφανίζουμε τον κωδικό σύνδεσης.

QuickSteps#227 - Καρφίτσωμα Δημοσιεύσεων Instagram, SmartScreen Windows, Μπλοκάρισμα Spotify

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, διότι επιτρέπει να ελέγχουμε αν έχουμε πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό σύνδεσης. Ωστόσο, θα ήταν πιο ασφαλές να καταργήσουμε αυτό το κουμπί, για διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να το πατήσουμε κατά λάθος και γύρω μας να βρίσκεται κάποιος ο οποίος κοιτάζει αδιάκριτα την οθόνη του υπολογιστή. Έπειτα, ίσως κάποιος παρέμβει στο Μητρώο των Windows και προγραμματίσει το κουμπί ώστε να αντιγράφει τον κωδικό.

Σε κάθε περίπτωση, για να απενεργοποιήσουμε το κουμπί εμφάνισης του κωδικού σύνδεσης θα πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows, το οποίο περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\GredUI

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τον φάκελο “Explorer”, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, διαλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “DisablePasswordReveal”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64-bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Έπειτα, κάνουμε διπλό κλικ στο “DisablePasswordReveal”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “1”, και πατάμε το “OK”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Πώς ενεργοποιώ τα φίλτρα του SmartScreen στα Windows 11

Η Microsoft έχει προσθέσει στα Windows 11 το εργαλείο SmartScreen, το οποίο μεταξύ άλλων αποτρέπει την εκτέλεση διάφορων ενεργειών από πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές ή στα αγγλικά “Potentially Unwanted Applications (PUA)”.

Αυτές οι εφαρμογές θα μπορούσαν πιθανώς να προβάλλουν διαφημίσεις, ενδέχεται να προκαλέσουν την αργή απόκριση του υπολογιστή λόγω άσκοπης κατανάλωσης πόρων, ή στην χειρότερη περίπτωση να εγκαταστήσουν λογισμικό χωρίς την άδεια μας.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτό το εργαλείο, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και μπαίνουμε στο “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Έπειτα, επιλέγουμε την “Ασφάλεια των Windows”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα της ασφάλειας των Windows”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε την κατηγορία “Έλεγχος εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης”.

Μετά, εντοπίζουμε την ενότητα “Προστασία με βάση τη φήμη” και πατάμε τον σύνδεσμο “Ρυθμίσεις προστασίας με βάση τη φήμη”.

Έπειτα, ενεργοποιούμε τον διακόπτη ο οποίος βρίσκεται κάτω από το “Έλεγχος εφαρμογών και αρχείων” και εκείνον που είναι τοποθετημένος κάτω από το “SmartScreen για Microsoft Edge”.

Ο “Έλεγχος εφαρμογών και αρχείων” ανιχνεύει PUA που έχουμε ήδη κατεβάσει ή εγκαταστήσει. Από την άλλη, το “SmartScreen για Microsoft Edge” αναζητά πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές κατά τη λήψη τους, αλλά λειτουργεί μόνο με τον Microsoft Edge.

Τέλος, ενεργοποιούμε τους διακόπτες κάτω από το “Αποκλεισμός πιθανώς ανεπιθύμητης εφαρμογής” και το “SmartScreen για εφαρμογές του Microsoft Store”. Επιπλέον, επιλέγουμε τα κουτάκια “Αποκλεισμός εφαρμογών” και “Αποκλεισμός στοιχείων λήψης”.

Το πρώτο ελέγχει για εφαρμογές και αρχεία που έχουμε ήδη στον υπολογιστή, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη λήψη πιθανώς επιβλαβών στοιχείων, και το δεύτερο κάνει έλεγχο του περιεχομένου Web που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές του Microsoft Store.

Πώς μπλοκάρω καλλιτέχνες στο Spotify

Το Spotify διαθέτει αρκετές λειτουργίες που επιτρέπουν να γνωρίζει τι μουσική θέλουμε να ακούμε. Για παράδειγμα, μέσω της εφαρμογής του μπορούμε να κρύβουμε τραγούδια, τα οποία έπειτα φροντίζει να μην αναπαράγει ποτέ ξανά.

Εκτός από την απόκρυψη τραγουδιών, το Spotify επιτρέπει και το μπλοκάρισμα καλλιτεχνών. Εφόσον μπλοκάρουμε έναν καλλιτέχνη, η υπηρεσία streaming μουσικής δεν παίζει ποτέ τραγούδια που έχει ερμηνεύσει αυτός ο καλλιτέχνης.

Αρχικά, αναζητούμε τον καλλιτέχνη τον οποίο θέλουμε να μπλοκάρουμε και πατάμε το αποτέλεσμα με το όνομα του και την ετικέτα “Καλλιτέχνης”.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις τελείες.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Να μην γίνεται αναπαραγωγή”.

Οι καλλιτέχνες που έχουμε μπλοκάρει έχουν κάτω από το όνομα τους το απαγορευτικό σήμα.

Εάν αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε οποιονδήποτε καλλιτέχνη θέλουμε, ώστε η εφαρμογή να αναπαράγει κανονικά τα τραγούδια του.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και επιλέγουμε το “Να επιτρέπεται η αναπαραγωγή”.

Πώς προσθέτω αυτόματα ετικέτες στα email με το Gmail

Η χρήση ετικετών στα email είναι ένας έξυπνος τρόπος ταξινόμησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που λαμβάνουμε. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να προσθέτουμε αυτόματα ετικέτες σε συγκεκριμένα email με το Gmail.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο των φίλτρων στο πλαίσιο αναζήτησης.

Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα email ώστε το Gmail να προσθέτει την ανάλογη ετικέτα και πατάμε “Δημιουργία φίλτρου”.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Εφαρμογή ετικέτας” και διαλέγουμε την ετικέτα την οποία θέλουμε να χρησιμοποιεί το Gmail.

Τέλος, κάνουμε κλικ στη “Δημιουργία φίλτρου”, για να αποθηκεύσουμε το νέο φίλτρο.

Πώς προσθέτω χρώματα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Για να προσθέσουμε χρώμα σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, όπως το Photoshop. Επίσης, χρειάζεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Από την άλλη, έχουμε την επιλογή να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία, ο οποίος θα αναλάβει να χρωματίσει τις φωτογραφίες για εμάς, έναντι του ανάλογου χρηματικού ποσού.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της εφαρμογής “AI Colorize!” μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα σε οποιαδήποτε ασπρόμαυρη εικόνα θέλουμε, εύκολα, γρήγορα, και δωρεάν. Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο και κάνουμε κλικ στο “Colorize Photo Now”.

Έπειτα, σύρουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να χρωματίσουμε στον πλαίσιο το οποίο γράφει “Click or Drop Files”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Start”, ώστε η εφαρμογή να ανεβάσει το αρχείο στον server της και να την επεξεργαστεί.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρωματισμού εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου, το πόσο περίπλοκη είναι η φωτογραφία, και την ταχύτητα της σύνδεσης μας.

Μόλις το AI Colorize! ολοκληρώσει το ανέβασμα και την επεξεργασία της εικόνας, θα εμφανίσει τον σύνδεσμο “Download”, τον οποίο πρέπει να πατήσουμε για να κατεβάσουμε τη χρωματισμένη φωτογραφία.

Στην ακόλουθη εικόνα μπορείτε να δείτε την ασπρόμαυρη φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε για τις ανάγκες του οδηγού και την τελική έγχρωμη εικόνα που δημιούργησε το AI Colorize!.

Πώς καρφιτσώνω δημοσιεύσεις στο προφίλ μου στο Instagram

Το Instagram επιτρέπει να καρφιτσώνουμε ιστορίες στο προφίλ μας, δημιουργώντας ομάδες σημαντικών ιστοριών. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα γνωρίζει ότι δεν πρέπει να διαγράψει τις συγκεκριμένες ιστορίες μετά το πέρας των 24 ωρών.

Επιπλέον, το Instagram προσφέρει τη δυνατότητα να καρφιτσώνουμε στο προφίλ μας επιλεγμένες δημοσιεύσεις, ώστε να είναι πάντα ορατές στην κορυφή της σελίδας του προφίλ.

Αρχικά, πατάμε την εικόνα προφίλ.

Έπειτα, επιλέγουμε τη δημοσίευση την οποία θέλουμε να καρφιτσώσουμε.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις τελείες.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε το “Καρφίτσωμα στο προφίλ σας”.

QuickSteps#227 - Καρφίτσωμα Δημοσιεύσεων Instagram, SmartScreen Windows, Μπλοκάρισμα Spotify

Οι καρφιτσωμένες δημοσιεύσεις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες διότι έχουν μία καρφίτσα στην πάνω δεξιά γωνία.

Πώς ενεργοποιώ την αυτόματη απόκρυψη των κορδελών στο Microsoft Office

Τα προγράμματα του Office διαθέτουν τις λεγόμενες κορδέλες. Πρόκειται για τα μενού εργαλείων που βλέπουμε στην κορυφή των παραθύρων των εφαρμογών γραφείου της Microsoft.

Αν και οι κορδέλες αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και βοηθούν στην ταχύτερη εύρεση του κατάλληλου εργαλείου που ενδεχομένως χρειαζόμαστε κάθε στιγμή κατά την επεξεργασία ενός εγγράφου, καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Η Microsoft έχει προσθέσει τη δυνατότητα να μπορούμε να κρύβουμε τις κορδέλες κάνοντας διπλό κλικ στον τίτλο τους.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τις κορδέλες να εξαφανίζονται όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και να εμφανίζονται όταν περνάμε τον δείκτη του ποντικιού από τον τίτλο τους.

Αρχικά, τρέχουμε το Word και κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Έπειτα, διαλέγουμε την κατηγορία “Γενικά” και στην ενότητα “Επιλογές περιβάλλοντος εργασίας χρήστη” επιλέγουμε το κουτάκι “Αυτόματη σύμπτυξη της καρτέλας”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο κουμπί “OK”, για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο των ρυθμίσεων του Word. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη απόκρυψη των κορδελών στις υπόλοιπες εφαρμογές του Office.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps