Home » Market News » Η Lenovo Κάνει Ρεκόρ Ξεπερνώντας Το Ορόσημο Των 70 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων Σε Έσοδα Και Φτάνοντας Τα 2 Δισεκατομμύρια Δολάρια σε Καθαρά Έσοδα

Η Lenovo Κάνει Ρεκόρ Ξεπερνώντας Το Ορόσημο Των 70 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων Σε Έσοδα Και Φτάνοντας Τα 2 Δισεκατομμύρια Δολάρια σε Καθαρά Έσοδα

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, 26 Μαΐου 2022 – Ο Όμιλος Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα οικονομικού έτους ρεκόρ για τον Όμιλο, με ιστορικά υψηλά τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα. Το ετήσιο καθαρό εισόδημα ανήλθε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 72% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια για δεύτερη χρονιά, ξεπερνώντας τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλες οι επιχειρηματικές μονάδες ήταν κερδοφόρες για ολόκληρο το οικονομικό έτος – με ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στην κινητή τηλεφωνία και στις λύσεις υποδομών και υπηρεσιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η Lenovo ξεπέρασε επιτυχώς τις μακρο-περιβαλλοντικές προκλήσεις και επέδειξε ευελιξία και ανθεκτικότητα, καθώς αντιμετώπισε τόσο τις ελλείψεις εφοδιασμού που έπληξαν το σύνολο της βιομηχανίας, αλλά και τις διαταραχές λόγω της πανδημίας, των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και του υψηλότερου πληθωρισμού, για να καταγράψει ένα έτος με αποτελέσματα ρεκόρ.

Η τάση του ψηφιακού και έξυπνου μετασχηματισμού συνεχίζει να επιταχύνεται, παρουσιάζοντας  ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης για τον Όμιλο. Πάνω από το 50% των εταιρειών συμπεριλαμβάνουν πλέον  την ψηφιοποίηση ως μέρος της εταιρικής τους στρατηγικής, νούμερο που ήταν λίγο μεγαλύτερο από  το ένα τρίτο, πριν από δύο χρόνια. Το υβριδικό μοντέλο εργασίας είναι μια μακροπρόθεσμη αλλαγή που θα συνεχίσει να οδηγεί σε ισχυρή ζήτηση, όχι μόνο για έξυπνες συσκευές και υποδομές κέντρων δεδομένων, αλλά και για λύσεις που βασίζονται στην έξυπνη συνεργασία, το έξυπνο σπίτι και το έξυπνο γραφείο.

Η Lenovo συνέχισε να ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της με αποτέλεσμα τη βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη της. Έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τον διπλασιασμό των επενδύσεων Ε&Α εντός τριών ετών από το οικονομικό έτος 2021/2022, σημειώνοντας αύξηση 43% σε ετήσια βάση, που αντιστοιχεί σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τους στόχους και τις δεσμεύσεις της για ESG. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι αξιοποιώντας τη σαφή στρατηγική της, σε συνδυασμό με το μοναδικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα του παγκόσμιου-τοπικού μοντέλου παραγωγής που ακολουθεί, αλλά και τη σωστή ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και αποτελεσματικότητας, μπορεί να ξεπεράσει τυχόν προκλήσεις για την αξιοποίηση ευκαιριών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 3,8 σεντς ΗΠΑ ή 30,0 σεντς HK ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, Yuanqing Yang, δήλωσε:

«Αν και το περασμένο έτος ήταν γεμάτο προκλήσεις για όλον τον πλανήτη, λόγω της επιτάχυνσης του παγκόσμιου ψηφιακού και έξυπνου μετασχηματισμού, η Lenovo κατέγραψε το προηγούμενο έτος ρεκόρ κέρδη και έσοδα», δήλωσε ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Όλες οι κύριες επιχειρησιακές μονάδες μας είναι πλέον κερδοφόρες για ολόκληρο το έτος, με όλα τα τμήματα – SSG, ISG και Mobile – να παρουσιάζουν ισχυρή δυναμική. Θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες αυτές, θα διπλασιάσουμε την επένδυσή μας σε Ε&Α, θα προωθήσουμε τον μετασχηματισμό που βασίζεται στις υπηρεσίες, θα πραγματοποιήσουμε τους ESG στόχους μας και θα παραμείνουμε ευέλικτοι και ανθεκτικοί για να φέρουμε ολόκληρη την εταιρεία σε νέα ύψη».

Solutions & Services Group (SSG): Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλά περιθώρια κέρδους – που οδήγησαν σε υψηλότερη συνολική κερδοφορία για τον Όμιλο

Η Ευκαιρία:

Η αγορά υπηρεσιών πληροφορικής αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει να επεκτείνεται. Με το υβριδικό μοντέλο εργασίας, η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες στο χώρο εργασίας αναμένεται να φτάσει τα 93 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2025. Ομοίως, σχετική έρευνα έδειξε ότι περισσότερο από το 90% των CIO είναι πρόθυμοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν προσφορές σε υπηρεσίες as-a-service.

Απόδοση FY21/22:

  • Το τελευταίο έτος η επιχειρησιακή μονάδα SSG σημείωσε υψηλή κερδοφορία και υψηλή ανάπτυξη, με τα έσοδα να φτάνουν στο ιστορικό υψηλό των 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα σχεδόν κατά 30% σε ετήσια βάση. Το λειτουργικό περιθώριο ήταν 22%.
  • Υπήρξε ισχυρή διψήφια ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, ιδίως για τα  managed services όπου τα έσοδα αυξήθηκαν περισσότερο από 60% σε ετήσια βάση, με ισχυρή ανάπτυξη από το TruScale as-a-service. Οι υπηρεσίες project & solutions είδαν τα έσοδα να αυξάνονται κατά 28% σε ετήσια βάση, καθώς τα vertical solutions υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Τα έσοδα από managed services και projects & solutions αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ήμισυ των εργασιών της SSG.

Βιώσιμη Aνάπτυξη:

  • Η επιχειρηματική μονάδα SSG συνέχισε να επενδύει σε εργαλεία λογισμικού, πλατφόρμες και vertical solutions με την IP της Lenovo, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις δυνατότητες των vertical solutions σε κλάδους όπως αυτός των κατασκευών, του λιανικού εμπορίου, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και των έξυπνων πόλεων.
  • Το TruScale as-a-service συνέχισε να επεκτείνεται για να περιλαμβάνει ευρύτερες ψηφιακές λύσεις στο χώρο εργασίας, ενώ η εταιρεία ανέπτυξε υβριδικές λύσεις cloud.
  • Η περαιτέρω εξερεύνηση των λύσεων του Metaverse συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Infrastructure Solutions Group (ISG): κερδοφορία με έσοδα ρεκόρ

Η Ευκαιρία:

Η επιχειρησιακή μονάδα ISG συνέχισε να επωφελείται από την αναβάθμιση της υποδομής ICT, όπου μόνο η αγορά των data centers αναμένεται να φτάσει τα 183 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2025, παράλληλα η υποδομή Edge αναμένεται να ξεπεράσει τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια και η αγορά υβριδικού cloud, τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, με το σύνολο των data να αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2025, οι ευκαιρίες για επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Απόδοση FY21/22:

  • Η επιχειρηματική μονάδα ISG σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς σημείωσε κερδοφορία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με έσοδα ρεκόρ 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, που αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 13% από έτος σε έτος.
  • Όλα τα τμήματα υψηλής αξίας, όπως η αποθήκευση, το λογισμικό, οι υπηρεσίες και το HPC, σημείωσαν ρεκόρ εσόδων.

Βιώσιμη ανάπτυξη:

  • Η επιχειρησιακή μονάδα ISG συνέχισε να αναπτύσσεται, ενισχύοντας τις δυνατότητες του full stack που περιλαμβάνουν το τμήμα Παρόχου Υπηρεσιών Cloud (CSP) και το τμήμα Enterprise/Small and Medium Business (SMB).
  • Οι επενδύσεις σε in-house σχεδιασμό και κατασκευή θα συνεχιστούν, ενώ θα επεκταθούν σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως οι υπηρεσίες edge και οι υπηρεσίες cloud.
  • Το ISG διαφοροποιήθηκε περαιτέρω με την πράσινη τεχνολογία, όπως το σύστημα Neptune Liquid Cooling.

Intelligent Devices Group (IDG): ρεκόρ εσόδων, αύξηση κερδοφορίας

Η Ευκαιρία:

Η αγορά έξυπνων συσκευών συνεχίζει να επωφελείται από τη νέα κανονικότητα της υβριδικής εργασίας. Ενώ η ζήτηση υπολογιστών για καταναλωτές μπορεί να επιβραδυνθεί βραχυπρόθεσμα, η  ζήτηση για επαγγελματικές συσκευές παραμένει ισχυρή. Οι αποστολές IoT end point αναμένεται να φτάσουν τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2025, ενώ η αγορά έξυπνης συνεργασίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Απόδοση FY21/22:

  • Τα έσοδα ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για πρώτη φορά, αυξημένα κατά 18% σε ετήσια βάση και η κερδοφορία βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, από έτος σε έτος.
  • Τα PC διατήρησαν την #1 θέση τους, καθώς όλα τα premium τμήματα παρείχαν αύξηση εσόδων από έτος σε έτος άνω του 30%.
  • Τα έσοδα από smartphone ξεπέρασαν την αγορά κατά 30 μονάδες, ενώ διπλασίασαν τα λειτουργικά κέρδη τους, ξεπερνώντας τα 360 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, νούμερο ρεκόρ από τότε που εξαγοράστηκε η Motorola Mobility.
  • Η επέκταση εκτός της αγοράς των PC συνεχίζεται. Σήμερα, περισσότερο από το 18% των εσόδων IDG προέρχεται από άλλες έξυπνες συσκευές, embedded computing/IoT και scenario-based λύσεις.

Βιώσιμη ανάπτυξη:

  • Η Lenovo συνεχίζει τη στρατηγική επένδυσης στην καινοτομία, ιδιαίτερα σε premium τμήματα, για να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην αγορά PC, διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία κερδοφορία του κλάδου.
  • Η περαιτέρω επέκταση σε smartphone, tablet, embedded computing/IoT και scenario-based λύσεις, όπως το Smart Collaboration, το Smart Home και το Smart Office, συνεχίζουν να παρέχουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης.

Απόδοση Q4

Το τέταρτο τρίμηνο, παρά τη διακοπή της παραγωγής και της διάθεσης, λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Κίνα, η Lenovo σημείωσε ισχυρά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά έσοδα τέταρτου τριμήνου πέτυχαν ετήσια βελτίωση άνω του 50%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 7% σε ετήσια βάση στα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με τους τρεις επιχειρηματικούς ομίλους να συμβάλλουν στην κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρείας. Τα έσοδα της SSG αυξήθηκαν κατά 28% και βελτίωσαν το λειτουργικό της περιθώριο κατά περισσότερο από 1 μονάδα σε ετήσια βάση. Η επιχειρηματική μονάδα ISG διατήρησε την κερδοφορία της για το δεύτερο τρίμηνο. Η επιχειρηματική μονάδα IDG βελτίωσε το λειτουργικό της περιθώριο σε ετήσια βάση για 18ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Επενδύσεις για το μέλλον

Επένδυσεις Ε&Α – Η Lenovo παρουσίασε πρόσφατα το όραμά της για το επόμενο έτος, το οποίο περιλαμβάνει την πρόσληψη 12.000 επαγγελματιών Ε&Α σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ως μέρος της δέσμευσής της για διπλασιασμό των επενδύσεων Έρευνας και Ανάπτυξης. Πέρυσι, οι επενδύσεις Ε&Α αυξήθηκαν κατά 43% από έτος σε έτος, για να φτάσουν σε ιστορικό υψηλό που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο αριθμός των εργαζομένων Ε&Α αυξήθηκε κατά 48% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τις 15.000 – με έναν στους πέντε υπαλλήλους να εργάζεται πλέον στον τομέα Ε&Α. Οι επενδύσεις επικεντρώνονται στην New IT αρχιτεκτονική ή στo client-edge-cloud-network-intelligence και είναι ισορροπημένες για βελτιστοποίηση μεταξύ βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης απόσβεσης.

Δεσμεύσεις ESG – Αφού ξεπέρασε τους στόχους μείωσης των εκπομπών για το 2020, ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, η Lenovo έχει δεσμευτεί να επιτύχει το net-Zero έως το 2050 και συνεργάζεται με την  Science Based Target Initiative για να καθορίσει στόχους που υποστηρίζουν το όραμα αυτό. Η Lenovo καταγράφει την απόδοσή της σε θέματα αειφορίας από το 2008, με σαφή περιγραφή του έργου και των στόχων της σχετικά με την μείωση του ρυθμού της κλιματικής αλλαγής, την κυκλική οικονομία και τα αειφόρα υλικά. Εκτός από το όραμα net-zero, η Lenovo έχει δεσμευτεί να επηρεάσει θετικά 15 εκατομμύρια ανθρώπους, μέσω φιλανθρωπικών προγραμμάτων και συνεργασιών, έως το 2025. Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα της εταιρείας, το Lenovo Foundation, παρέχει εξυπνότερη τεχνολογία για όλους, ενισχύοντας τις υπό-εκπροσωπούμενες κοινότητες με πρόσβαση στην τεχνολογία και την εκπαίδευση STEM.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps