Home » Software » Παιχνίδια » The Witcher 4, Τέλος Το Χτίσιμο Στο Fortnite, Zelda Ocarina Port Για PC
GamingSteps#20220325 - The Witcher 4, Τέλος Το Χτίσιμο Στο Fortnite, Zelda Ocarina Port Για PC

The Witcher 4, Τέλος Το Χτίσιμο Στο Fortnite, Zelda Ocarina Port Για PC

Η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει έναν νέο τίτλο στη σειρά παιχνιδιών Witcher, ο οποίος θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5 της Epic Games. Ξεκίνησε η νέα σεζόν του Fortnite και έφερε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν ποτέ στο παιχνίδι. Μία ομάδα ανάπτυξης mod, η οποία ονομάζεται Harbour Masters, δημιούργησε ένα port του Legend of Zelda: Ocarina of Time για PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η CD Projekt Red αποκάλυψε ότι αναπτύσσει νέο παιχνίδι Witcher

Στις 21 Μαρτίου, η CD Projekt Red (CDPR) ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει έναν νέο τίτλο στη σειρά παιχνιδιών Witcher. Επίσης, δήλωσε ότι το νέο παιχνίδι θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5 της Epic Games, αντί για τη REDengine της ίδιας της εταιρείας.

Η CDPR χαρακτήρισε την ανάπτυξη του νέου τίτλου ως μία “συναρπαστική στιγμή”. Επιπλέον, τόνισε ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας πολυετούς στρατηγικής συνεργασίας.

GamingSteps#20220325 - The Witcher 4, Τέλος Το Χτίσιμο Στο Fortnite, Zelda Ocarina Port Για PC

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη της επόμενης έκδοσης της Unreal Engine, η οποία θα είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία σε παιχνίδια ανοιχτού κόσμου.

Παρά τον ενθουσιασμό των παικτών, η CDPR δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το χρονικό πλαίσιο ανάπτυξης ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου παιχνιδιού. Ωστόσο, είπε ότι δεν θα έχει τον τίτλο “The Witcher 4” και θα αποτελέσει την έναρξη ενός νέου έπους.

Η Epic Games αφαίρεσε τη δυνατότητα χτισίματος από το Fortnite

Ξεκίνησε η νέα σεζόν του Fortnite και έφερε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν ποτέ στο παιχνίδι. Στη Season 2 του Chapter 3, η Epic Games αφαίρεσε τη δυνατότητα χτισίματος, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του γνωστού παιχνιδιού.

Στη νέα σεζόν, από τη στιγμή που οι παίκτες δεν χρειάζεται να κινούνται αργά για να χτίζουν κατασκευές, η εταιρεία έχει αυξήσει την ταχύτητα κίνησης και τρεξίματος. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να σκαρφαλώνουν σε προεξοχές που οποίες δεν μπορούν να πηδήξουν.

Εκτός των παραπάνω, η Season 2 του Chapter 3 προσθέτει στο Fortnite ένα νέο είδος κάλυψης, το Overshield, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από τις κανονικές ασπίδες και μπορεί να επαναφορτίζει.

Παλαιότερα, πριν ο παίκτης λάβει οποιαδήποτε ποσότητα ζημιάς έπρεπε να καταστραφεί η κανονική ασπίδα. Στη νέα σεζόν, πριν προκληθεί ζημιά στην ασπίδα, θα πρέπει η Overshield να πέσει στο 0.

Η Season 2 του Chapter 3 προσθέτει στο παιχνίδι αρκετούς χαρακτήρες της Marvel, όπως ο Doctor Strange και ο Prowler, άρματα μάχης, και μαχητές από το σύμπαν του Fortnite, οι οποίοι ανήκουν στην αντίσταση.

Η αντίσταση μάχεται για την επαναφορά της δυνατότητας του χτισίματος στο γνωστό battle royale παιχνίδι. Οπότε, δεν αποκλείεται η Epic Games να επαναφέρει αυτό το χαρακτηριστικό στο εγγύς μέλλον.

Κυκλοφόρησε το ανεπίσημο PC port του Legend of Zelda: Ocarina of Time

Μία ομάδα ανάπτυξης mod, η οποία ονομάζεται Harbour Masters, δημιούργησε ένα port του Legend of Zelda: Ocarina of Time για PC. Το συγκεκριμένο port ονομάζεται Ship of Harkinian, έχει γραφικά HD και υποστηρίζει widescreen, πληκτρολόγιο, χειριστήριο, γυροσκόπιο, και mod.

Οι Harbour Masters επιτρέπουν τη λήψη του port μόνο μέσω του καναλιού τους στο Discord. Επιπλέον, στη σελίδα που διατηρούν στο GitHub παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για την εγκατάσταση και τη χρήση του port.

Η Nintendo είναι γνωστή για τις αγωγές που καταθέτει σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των παιχνιδιών της. Επίσης, φροντίζει να διακόπτει τη λειτουργία ή να κατεβάζει από το διαδίκτυο οποιοδήποτε προϊόν παραβιάζει την πνευματική της ιδιοκτησία.

Εξαιτίας των παραπάνω, οι modder προσπάθησαν να κάνουν το Ship of Harkinian όσο το δυνατόν τεχνικά πιο “νόμιμο”. Ο χρήστης πρέπει να έχει στην κατοχή του τη ROM του Ocarina για το N64, διότι το port εξάγει τα στοιχεία του παιχνιδιού από τη ROM και στη συνέχεια εκτελεί την έκδοση για υπολογιστή.

Οι Harbour Masters πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία καθιστά όσο το δυνατόν πιο “νόμιμη” την PC έκδοση. Αυτό το στηρίζουν στο ότι έχουν γράψει τον κώδικα του port από το μηδέν, ενώ τα στοιχεία του παιχνιδιού εξάγονται από μία ROM, την οποία ο χρήστης κατέχει νόμιμα.

Ωστόσο, το 2020, η Nintendo είχε προσπαθήσει να απομακρύνει από το διαδίκτυο όλες τις πηγές διάθεσης ενός port του Mario 64, το οποίο λειτουργούσε με παρόμοιο τρόπο. Οι χρήστες έπρεπε να κατέχουν τη ROM του παιχνιδιού, ώστε το port να εξάγει τα στοιχεία και να δημιουργεί την έκδοση για υπολογιστή.

Αν και η εταιρεία δεν μπορούσε να δράσει νομικά εναντίον του δημιουργού, κατάφερε να απομακρύνει το μεγαλύτερο πλήθος των πηγών του port, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από τους χρήστες ένας μικρός θησαυρός που διακινούν με torrent και άλλα μέσα.

Οι Harbour Masters σχεδιάζουν να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες στο port, όπως μετατροπή κειμένου σε ομιλία, οπτική ανατροφοδότηση, 60 fps, HD μοντέλα, HD ήχο, νέα texture, και άλλα. Όλα αυτά βέβαια, θα συμβούν μόνο αν το επιτρέψει η Nintendo.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 27 Μαρτίου με 2 Απριλίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20220325 - The Witcher 4, Τέλος Το Χτίσιμο Στο Fortnite, Zelda Ocarina Port Για PC

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 27 Μαρτίου και 2 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

29 Μαρτίου

 • Crusader Kings 3 – σε PlayStation 5 και Xbox Series X/S
 • In Nightmare – στο PlayStation 4
 • WRC 10 – στο Nintendo Switch
 • Abermore – σε PC
 • Crystal – στο Nintendo Switch

30 Μαρτίου

 • Death Stranding Director's Cut – σε PC
 • Agent Intercept – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch
 • Aerial_Knight's Never Yield – σε Android και iOS

31 Μαρτίου

 • Coromon – σε Nintendo Switch και PC
 • FixFox – σε PC
 • Pirates of Gravitae – σε PC
 • Weird West – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
 • Lost Ark – σε PC
 • Moss: Book II – σε PSVR
 • Weird West – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
 • Starship Troopers – Terran Command – σε PC

1 Απριλίου

 • Terrorbane – σε Nintendo Switch και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

The Ultimate Racing Sim Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 30 Μαρτίου του 2022 το The Ultimate Racing Sim Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει τίτλους αξίας 345,24€, και κοστίζει μόνο 11,93€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 4,58€ παίρνουμε το “Automobilista”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 8,26€ παίρνουμε επιπλέον το “Assetto Corsa Ultimate Edition”, το “rFactor 2”, και το “NASCAR Heat 5 Ultimate Edition”.

Τέλος, αν δώσουμε από 11,93€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Assetto Corsa Competizione”, το “DRIFT21”, το “Automobilista 2”, 3 μήνες συνδρομή για το “iRacing”, και κουπόνια για 20% έκπτωση στις τιμονιέρες Thrustmaster T248 και Thrustmaster T150.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα κουπόνια έκπτωσης για τις τιμονιέρες είναι διαθέσιμα για αγορές στις ΗΠΑ και μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Ωστόσο, με τη χρήση ενός VPN μπορείτε να αγοράσετε κανονικά τις τιμονιέρες και να εισάγετε διεύθυνση αποστολής Ελλάδος.

Europa Universalis IV Complete Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 6 Απριλίου του 2022 το Europa Universalis IV Complete Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 378,03€, και κοστίζει μόνο 18,19€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Europa Universalis IV”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 9,02€ παίρνουμε επιπλέον 7 DLC για το Europa Universalis IV.

Αν πληρώσουμε από 13,25€ και πάνω, προσθέτουμε 13 επιπλέον πακέτα στη λίστα των DLC.

Τέλος, αν δώσουμε από 18,19€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και 11 ακόμα DLC και ένα κουπόνι για να αγοράσουμε 10% φθηνότερο το Immersion Pack – Europa Universalis IV: Origins, από το Humble Bundle.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Bounty Bundle

Με το Mystery Bounty Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 7,35 ευρώ παίρνουμε τα κλειδιά δέκα παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Bounty Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 10,79€, πέντε παιχνίδια για 15,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 21,49€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

 • Tinytopia
 • Time Loader
 • Disjunction
 • Gravewood High
 • Subway Midnight
 • Pine
 • Warhammer 40,000: Mechanicus
 • Warhammer 40,000: Mechanicus – Upgrade to Omnissiah Edition – DLC
 • Beyond Blue
 • Ancient Enemy
 • Low Magic Age
 • Turnip Boy Commits Tax Evasion
 • Praetorians – HD Remaster
 • Partisans 1941
 • Tropico 5 – Complete Collection
 • Commandos 2 – HD Remaster
 • Lacuna – A Sci-Fi Noir Adventure
 • Witch It
 • Door Kickers Double Pack
 • CryoFall

Indie Must Play Bundle

Το Fanatical επέλεξε μερικά indie παιχνίδια τα οποία πρέπει να παίξουμε, σύμφωνα με τη σελίδα, και δημιούργησε το Indie Must Play Bundle.

Συγκεκριμένα, αγοράζοντας το Indie Must Play Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

 • N++ (NPLUSPLUS)
 • Going Under
 • Yooka-Laylee and the Impossible Lair
 • Virgo Versus The Zodiac
 • Automachef
 • Smile For Me

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 107,54€ και εμείς μπορούμε να τα αποκτήσουμε προσφέροντας 4,19€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το DEMON'S TILT στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “DEMON'S TILT”, ένα παιχνίδι pinball που κυκλοφόρησε το 2019.

Για να πάρουμε δωρεάν το DEMON'S TILT, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#223 - Τιμή Βενζίνης Στους Χάρτες Google, Δωρεάν HEVC codec, Αναφορές Instagram
QuickSteps
GamingSteps#202205021
GamingSteps