Home » Software » Παιχνίδια » Εφαρμογές Εκμάθησης Picou Picou, Wordle Battle Royale, Βελτιώσεις Στο Pokémon Legends: Arceus
GamingSteps#20220219 - Εφαρμογές Εκμάθησης Picou Picou, Wordle Battle Royale, Βελτιώσεις Στο Pokémon Legends: Arceus

Εφαρμογές Εκμάθησης Picou Picou, Wordle Battle Royale, Βελτιώσεις Στο Pokémon Legends: Arceus

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα picou picou είναι μικρά πλασματάκια που πρωταγωνιστούν σε μία σειρά εφαρμογών και κινούμενων σχεδίων, μέσω των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν πολλά νέα πράγματα. Ένας προγραμματιστής ανέπτυξε το Squabble, μία battle royale έκδοση του Wordle. Η Nintendo δεν έχει αναφέρει αν θα κάνει κάτι ώστε να βελτιώσει τα γραφικά του Pokémon Legends: Arceus και οι δημιουργοί mod πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Με τα picou picou τα παιδιά αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες

Ο Κρητικός Γιώργος και η σύζυγός του, η οποία είναι νηπιαγωγός, αγαπούν τα παιδιά και θέλουν να κάνουν την απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων πιο εύκολη και διασκεδαστική, γι' αυτό δημιούργησαν τα picou picou.

Τα picou picou είναι μικρά, χαρούμενα, και παιχνιδιάρικα πλασματάκια που πρωταγωνιστούν σε μία σειρά εφαρμογών και κινούμενων σχεδίων, μέσω των οποίων τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μπορούν να μάθουν πολλά νέα πράγματα.

Η πρώτη εφαρμογή των picou picou κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου του 2019, ονομάζεται “Χρωματοπαιχνίδια με τα picou picou”, και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store. Με αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα βασικά χρώματα, τις ιδιότητες τους, και τα χρώματα που προκύπτουν από την ανάμειξη τους.

Τα “Χρωματοπαιχνίδια” βοηθούν στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας, την ανάπτυξη λογικής σκέψης, τον οπτικό συντονισμό, και την ενίσχυση της παρατηρητικότητας, μέσα από διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Στις 13 Αυγούστου του 2019, κυκλοφόρησε η εφαρμογή παρατήρησης “Σπάσε τα μπαλόνια με τα picou picou”, η οποία βοηθάει στην εξάσκηση του οπτικού συντονισμού και την εκμάθηση των χρωμάτων.

Ακολούθησε η εφαρμογή “Φλαπ φλαπ – picou picou” η οποία έχει παρόμοιο gameplay με το Flappy Bird και βοηθάει τα παιδιά να εξασκούν την ικανότητα της συγκέντρωσης.

GamingSteps#20220219 - Εφαρμογές Εκμάθησης Picou Picou, Wordle Battle Royale, Βελτιώσεις Στο Pokémon Legends: Arceus

Τον Ιούνιο του 2020, τα picou picou έκαναν την εμφάνιση τους σε μία νέα εφαρμογή η οποία ονομάζεται “Παιχνίδια μνήμης με τα picou picou” και βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης, της συγκέντρωσης, και της παρατηρητικότητας.

Αυτή η εφαρμογή περιέχει συνολικά 5 διαφορετικά παιχνίδια και μπορούμε να την αγοράσουμε από το Play Store για 1,99€.

Το νεότερο παιχνίδι των picou picou είναι το “Μαθαίνω την αλφαβήτα”, κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου του 2022, και βοηθά τα παιδιά να μάθουν τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου μέσα από μία συλλογή τεσσάρων διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής τα παιδιά μπορούν να εξασκούν τη φωνολογική ενημερότητα, να συνδυάζουν κεφαλαία με πεζά γράμματα, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, και να αναπτύξουν λεπτή κινητική δεξιότητα στη γραφή των γραμμάτων. Αυτή η εφαρμογή κοστίζει 2,99€.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, εκτός από εκπαιδευτικές εφαρμογές, ο Κρητικός Γιώργος και η σύζυγός του δημιουργούν εκπαιδευτικά κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστές τα picou picou και τα ανεβάζουν στο κανάλι τους στο YouTube. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα γλυκά πλασματάκια, μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο τους.

Το Squabble είναι η battle royale έκδοση του Wordle

Το Wordle είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των τελευταίων ετών και όπως είναι αναμενόμενο, αρκετοί το αντιγράφουν. Ωστόσο, η περίπτωση αυτού του παιχνιδιού διαφέρει από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι διατηρούν το ίδιο gameplay και περιβάλλον χρήστη, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικό κατάλογο λέξεων. Έπειτα, φτιάχνουν ένα όνομα το οποίο περιέχει το “dle” και κυκλοφορούν ένα θεματικό Worlde παιχνίδι.

Μερικά παραδείγματα είναι το Nerdle το οποίο αφορά μαθηματικές εξισώσεις, το Lewdle που έχει σχέση με πρόστυχες λέξεις, το Lordle με λέξεις από το Lord of the Rings, και το Taylordle το οποίο περιέχει λέξεις που αφορούν την τραγουδίστρια Taylor Swift.

Ο προγραμματιστής Ottomated ανέπτυξε το Squabble, μία battle royale έκδοση του Wordle. Στο κλασικό παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να βρει μία λέξη 5 γραμμάτων σε 6 προσπάθειες. Αντιθέτως, στην έκδοση του Ottomated ο παίκτης έχει 99 πόντους υγείας και μπορεί να βρει πάνω από μία λέξεις.

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει ο παίκτης χάνει έναν πόντο υγείας. Επίσης, πόντους υγείας χάνει κάθε φορά που κάνει λάθος ή ένας από τους αντιπάλους του βρίσκει κάποιο γράμμα.

Για να αναπληρώσει πόντους υγείας, ο παίκτης πρέπει να βρει ένα γράμμα της λέξης, ενώ παίρνει περισσότερους πόντους αν βρει τη σωστή θέση του γράμματος μέσα στη λέξη.

Στο Squabble υπάρχουν δύο mode, το Blitz και το Royale. Στο πρώτο συμμετέχουν από 2 έως 5 παίκτες, και στο δεύτερο από 6 έως 99 παίκτες. Νικητής του κάθε γύρου είναι αυτός που θα μείνει τελευταίος έχοντας τουλάχιστον έναν πόντο υγείας.

Modder διορθώνουν τα λάθη της Nintendo στο Pokémon Legends: Arceus

Το Pokémon Legends: Arceus είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι και ένας από τους καλύτερους τίτλους της σειράς. Ωστόσο, οι παίκτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τα γραφικά του.

Η Nintendo δεν έχει αναφέρει αν θα κάνει κάτι ώστε να βελτιώσει τα γραφικά του νεότερου παιχνιδιού Pokémon που κυκλοφόρησε για το Switch. Γι' αυτό, οι δημιουργοί mod αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο PurpleThunderNE δημοσίευσε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει διάφορα mοd και δείχνει πόσο αυτά έχουν βελτιώσει το παιχνίδι σε επίπεδο γραφικών και gameplay.

Όπως τονίζει ο PurpleThunderNE στην αρχή του βίντεο, πολλά από τα mod είναι υπό ανάπτυξη και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη κάποιες τελικές εκδόσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζουν διάφορα προβλήματα.

Παρ' όλα αυτά, οι δημιουργοί τους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και σε ορισμένες περιπτώσεις το πριν με το μετά παρουσιάζουν εντυπωσιακές διαφορές. Επιπλέον, κανένα από τα mod δεν καθιστά αδύνατο οι χρήστες να παίξουν το Pokémon Legends: Arceus.

Εκτός από νέα υψηλής ποιότητας textures, τα mod αυξάνουν την απόσταση απεικόνισης του περιβάλλοντος, βελτιώνουν τον ουρανό και το νερό, προσθέτουν στον χάρτη επισημάνσεις για διάφορα στοιχεία, και πολλά άλλα.

Ο PurpleThunderNE έχει προσθέσει στην περιγραφή του βίντεο όλους τους συνδέσμους λήψης των mod. Στη σελίδα του κάθε mod υπάρχουν οδηγίες για την εγκατάσταση και χρήση του.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 20 με 26 Φεβρουαρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20220219 - Εφαρμογές Εκμάθησης Picou Picou, Wordle Battle Royale, Βελτιώσεις Στο Pokémon Legends: Arceus

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 20 και 26 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

22 Φεβρουαρίου

  • Ghosts – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Sol Cresta – σε PlayStation 4, Nintendo Switch, και PC
  • Tiny Combat Arena – σε PC
  • Monark – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, και PC
  • Monster Crown – σε PlayStation 4 και Xbox One

23 Φεβρουαρίου

  • Edge of Eternity: Cloud Version – στο Nintendo Switch
  • Final Fantasy 6 Pixel Remaster – σε PC

24 Φεβρουαρίου

  • Martha is Dead – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Never Alone Arctic Collection – στο Nintendo Switch
  • Assetto Corsa Competizione – σε PlayStation 4 και Xbox Series X/S
  • Edens Zero: Pocket Galaxy – σε Android και iOS

25 Φεβρουαρίου

  • Elden Ring – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Grid Legends – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream – σε PlayStation 4, Nintendo Switch, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Epic Games Store Celebration

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 το Epic Games Store Celebration. Το πλήρες πακέτο περιέχει τίτλους αξίας 157,43€, και κοστίζει μόνο 13,29€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Shakedown: Hawaii”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 10,95€ παίρνουμε επιπλέον το “The Last Campfire” και το “What the Golf?”.

Τέλος, αν δώσουμε από 13,29€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Saints Row: The Third Remastered”, το “Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning”, το “Mortal Shell”, και το “SCARF”.

Supercharge Your Microsoft Excel Skills Software Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 3 Μαρτίου του 2022 το Supercharge Your Microsoft Excel Skills Software Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει μαθήματα αξίας 527,70€, και κοστίζει μόνο 22,05€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Excel Tables for Beginners”, το “Discover Excel Formulas”, και το “Intro to Excel”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 18,68€ παίρνουμε επιπλέον το “Intro to Excel Data Tools and Data Management”, το “Explore Conditional Excel Formatting”, το “Excel Logic Functions for Beginners”, και το “Craft Excel Pivot Tables for Data Reporting”.

Τέλος, αν δώσουμε από 22,05€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Working with Excel Text Functions”, το “Visualize Data with Excel Charts”, το “Statistical Formulas for Excel Data Analysis”, το “Manage Large Excel Spreadsheets”, και το “Lookup Functions for Excel”.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Crate Bundle

Με το Mystery Crate Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει 1,05€, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν 7,35€.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Crate Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 10,69€, πέντε παιχνίδια για 15,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 21,39€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • Gedonia
  • Skeletal Avenger
  • Filament
  • Super Indie Karts
  • Fury of Dracula: Digital Edition
  • Cardaclysm: Shards of the Four
  • Barotrauma
  • Supraland
  • Iratus: Lord of the Dead
  • Neighbours back From Hell
  • The Coma 1 & 2 Deluxe Double Pack
  • Platformer Bundle
  • Sigma Theory: Deluxe Edition
  • The Walking Dead: A New Frontier
  • Werewolf: The Apocalypse — Heart of the Forest
  • Killer is Dead – Nightmare Edition

Safe In Our World Charity Bundle

Το Fanatical επέλεξε μερικά παιχνίδια με εξαιρετικές κριτικές στο Steam και δημιούργησε το Safe In Our World Charity Bundle. Τα έσοδα που θα συγκεντρώσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα από τις πωλήσεις αυτού του πακέτου, θα τα προσφέρει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Safe In Our World, το οποίο έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, αγοράζοντας το Safe In Our World Charity Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders
  • Adventure Time: Pirates of the Enchiridion
  • Portal Knights
  • Eastside Hockey Manager
  • Fall Guys: Collectors Pack – DLC
  • Fall Guys – Popstar Pack – DLC
  • Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered
  • Titan Quest Anniversary Edition
  • GRIP: Combat Racing
  • PAYDAY 2
  • The Persistence
  • N.E.R.O.: Nothing Ever Remains Obscure
  • Stikbold! A Dodgeball Adventure
  • Pure Pool
  • The Ship: Remasted

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 251,66€ και εμείς μπορούμε να τα αποκτήσουμε προσφέροντας τουλάχιστον 9,59€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Brothers – A Tale of Two Sons στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “Brothers – A Tale of Two Sons”, μία περιπέτεια που κυκλοφόρησε το 2013.

Για να πάρουμε δωρεάν το Brothers – A Tale of Two Sons, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps