Home » Software » Παιχνίδια » Εξαγορά Activision Blizzard Από Microsoft, NFT Στα Παιχνίδια, Δωρεά Wordle
GamingSteps#20220121 - Εξαγορά Activision Blizzard Από Microsoft, NFT Στα Παιχνίδια, Δωρεά Wordle

Εξαγορά Activision Blizzard Από Microsoft, NFT Στα Παιχνίδια, Δωρεά Wordle

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Game Developers Conference (GDC) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της 10ης ετήσιας έρευνας State of the Industry, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.700 άτομα που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με τα παιχνίδια. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωράει στην εξαγορά της Activision Blizzard. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το Wordle έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του 2022. Ο δημιουργός ενός άλλου παιχνιδιού, με το ίδιο όνομα, θα δωρίσει τα κέρδη του σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η Microsoft εξαγόρασε την Activision Blizzard

Στις 18 Ιανουαρίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωράει στην εξαγορά της Activision Blizzard, η οποία περιλαμβάνει τις ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, και Treyarch.

Η εξαγορά κόστισε στη Microsoft 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι η εταιρεία παιχνιδιών θα λειτουργεί ανεξάρτητα έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Έπειτα, θα είναι υπόλογη στον Phil Spencer, τον CEO της Microsoft Gaming.

Επιπλέον, ο Phil Spencer δήλωσε ότι μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς, η Microsoft θα προσφέρει μέσω του Game Pass όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί από τους πιο δημοφιλείς τίτλους της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

GamingSteps#20220121 - Εξαγορά Activision Blizzard Από Microsoft, NFT Στα Παιχνίδια, Δωρεά Wordle

Αυτή δεν είναι η πρώτη εξαγορά υψηλού προφίλ για τη Microsoft. Στις 6 Μαρτίου του 2021, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της ZeniMax Media, της μητρικής της Bethesda Softworks, η οποία είχε μπει σε αναμονή, διότι οι δύο εταιρείες έπρεπε να λάβουν σχετική άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα για τη δράση του τεχνολογικού κολοσσού στον χώρο της gaming βιομηχανίας μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο.

Τα NFT δεν ενδιαφέρουν τους περισσότερους δημιουργούς παιχνιδιών

Η Game Developers Conference (GDC) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της 10ης ετήσιας έρευνας State of the Industry, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.700 άτομα που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με τα παιχνίδια.

Στη φετινή έρευνα, η GDC συμπεριέλαβε ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν στοιχεία τα οποία έχουν επηρεάσει ή θα επηρεάσουν τη gaming βιομηχανία και τον τεχνολογικό κόσμο, όπως τα NFT, το metaverse, και η κρίση της τοξικότητας στα παιχνίδια και στους χώρους εργασίας των εταιρειών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπήρξε αισθητή αύξηση των στούντιο που λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της τοξικότητας. Το 38% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους έλαβαν δράση σχετικά με την αντιμετώπιση της τοξικότητας και των φαινομένων παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους και στον ψηφιακό κόσμο των παιχνιδιών.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι αυτό που αφορά τα κρυπτονομίσματα και τα NFT (non-fungible token). Το 2021, υπήρξε έξαρση όσον αφορά την ενασχόληση χρηστών και εταιρειών με τα κρυπτονομίσματα και τα NFT. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα δύο ψηφιακά προϊόντα δεν ενδιαφέρουν τις εταιρείες της gaming βιομηχανίας.

Η έρευνα της GDC αποκαλύπτει ότι το 72% των δημιουργών παιχνιδιών δεν θέλουν να βάλουν στα παιχνίδια τους πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, το 70% των συμμετεχόντων είπε ότι ισχύει το ίδιο και για τα NFT.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η εταιρεία τους χρησιμοποιεί είτε κρυπτονομίσματα, είτε NFT. Αυτό δείχνει ότι η ευρεία χρήση ενός εκ των δύο στα παιχνίδια ή την gaming βιομηχανία θα καθυστερήσει πολύ, αν τελικά γίνει πραγματικότητα.

Οι δημιουργοί παιχνιδιών αδιαφορούν και για το metaverse. Το 83% των ερωτηθέντων είπαν ότι οι εταιρείες τους δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη περιεχομένου για πλατφόρμες που έχουν σχέση ή θα συνδεθούν μελλοντικά με το metaverse.

Φυσικά, η έρευνα ασχολήθηκε με πολλά κλασικά θέματα, όπως οι πλατφόρμες για τις οποίες αναπτύσσουν παιχνίδια οι προγραμματιστές. Το 63% των εταιρειών δημιουργεί παιχνίδια για PC και οι πιο δημοφιλείς κονσόλες είναι το PlayStation και το Xbox.

Η έρευνα έδειξε ότι το 31% των εταιρειών αναπτύσσει έναν τίτλο για το PlayStation 5, το αντίστοιχο ποσοστό για τα Xbox Series X/S είναι 29%, και για το Nintendo Switch 20%.

Τέλος, πριν 9 χρόνια, το 2013, το 55% των προγραμματιστών εργαζόταν σε ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό μειώνεται σταθερά και πλέον μόλις το 30% των εταιρειών ασχολούνται με mobile τίτλους.

Ο δημιουργός του Wordle! θα δωρίσει τα κέρδη του από την εφαρμογή

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το Wordle έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του 2022. Η επιτυχία του ενίσχυσε μια εφαρμογή για iOS, η οποία κυκλοφόρησε πριν 5 χρόνια και έχει το ίδιο όνομα.

Στις αρχές του 2022, η The New York Times, η Wall Street Journal, και ο Αμερικάνος κωμικός Jimmy Fallon, βοήθησαν ένα browser game να γίνει viral, μέσα σε λίγες ώρες. Το παιχνίδι αυτό ονομάζεται Wordle και έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό μιας λέξης 5 γραμμάτων σε 6 προσπάθειες.

Δημιουργός του παιχνιδιού είναι ο Josh Wardle, ο οποίος έχει φροντίσει ώστε το παιχνίδι του να λειτουργεί σωστά σε οποιαδήποτε συσκευή, άσχετα με το λειτουργικό το οποίο τρέχει και τον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Ωστόσο, το 2016, ένας άλλος προγραμματιστής, ο Steven Cravotta, είχε δημιουργήσει μία εφαρμογή για iOS, η οποία έχει το ίδιο όνομα με το παιχνίδι λέξεων του Wardle, αλλά εντελώς διαφορετικό gameplay.

Αρχικά, το Worlde!, όπως ονόμασε την εφαρμογή του ο Cravotta, δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κοινό. Γι' αυτό, μετά την κυκλοφορία της τρίτης έκδοσης (1.2), ο προγραμματιστής σταμάτησε να την αναπτύσσει.

Μέχρι τότε, είχαν κατεβάσει το παιχνίδι 100.000 χρήστες. Ωστόσο, η δημοτικότητα του Wordle, έγινε η αιτία το Worlde! να τραβήξει τα βλέμματα των χρηστών, οι οποίοι νόμιζαν ότι είναι η mobile έκδοση του viral browser game.

Σε διάστημα 7 ημερών, κατέβασαν την εφαρμογή του Cravotta πάνω από 200.000 χρήστες. Ο προγραμματιστής δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί την ξαφνική δημοτικότητα του παιχνιδιού προς όφελος του.

Αντ' αυτού, επικοινώνησε με τον Wardle και αποφάσισαν να δωρίσουν τα κέρδη του Steven από την εφαρμογή στο Boost! West Oakland, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1997 και προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση σε μαθητές της περιοχής.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 23 με 29 Ιανουαρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20220121 - Εξαγορά Activision Blizzard Από Microsoft, NFT Στα Παιχνίδια, Δωρεά Wordle

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 23 και 29 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

24 Ιανουαρίου

  • Hidden Deep – σε PC

25 Ιανουαρίου

  • Reverie Knights Tactics – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Serious Sam: Siberian Mayhem – σε PC
  • Not For Broadcast – σε PC
  • El Hijo – A Wild West Tale – σε Android και iOS
  • The Artful Escape – σε PlayStation 4, PlayStation 5, και Nintendo Switch

26 Ιανουαρίου

  • Diplomacy Is Not An Option – σε PC
  • Kingdom of the Dead – σε PC

27 Ιανουαρίου

  • Circuit Superstars – στο PlayStation 4
  • Rugby 22 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Vagante – σε PlayStation 4, Xbox One, και Nintendo Switch
  • Zenith: The Last City – σε Meta Quest 2, PSVR, και PC
  • Daemon X Machina – σε PC
  • Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

28 Ιανουαρίου

  • Pokemon Legends: Arceus – στο Nintendo Switch
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection – στο PlayStation 5

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Brain Tickler Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 2 Φεβρουαρίου του 2022 το Brain Tickler Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει τίτλους αξίας 94,37€, και κοστίζει μόνο 8,83€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Heal”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 8,47€ παίρνουμε επιπλέον το “LUMINES REMASTERED” και το “while True: learn() Chief Technology Officer Edition”.

Τέλος, αν δώσουμε από 8,83€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Mars Horizon”, το “The Signifier Director's Cut”, και το “Retro Machina”.

PC Building Simulator Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 2 Φεβρουαρίου του 2022 το PC Building Simulator Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 69,68€, και κοστίζει μόνο 13,28€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “PC Building Simulator”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 5,27€ παίρνουμε επιπλέον το “Republic of Gamers Workshop”, το “Razer Workshop”, και το “Overclocked Edition Content”.

Τέλος, αν δώσουμε από 13,28€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “EVGA Workshop”, το “Fractal Design Workshop”, το “AORUS Workshop”, το “Esports Expansion”, το “NZXT Workshop”, και το “Overclockers UK Workshop”.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

2022 Mystery Bundle

Με το 2022 Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει 1,05€, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν 7,35€.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το 2022 Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 10,29€, πέντε παιχνίδια για 15,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 21,25€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • Everhood
  • Iratus: Lord of the Dead
  • Immortal Realms: Vampire Wars
  • Baldur's Gate II: Enhanced Edition
  • Before Your Eyes
  • Baldur's Gate: Enhanced Edition
  • The Falconeer + The Falconeer – The Hunter DLC Double Pack
  • Some Distant Memory
  • Creepy Tale 2
  • Taxi Chaos
  • Blacksad: Under the Skin
  • Syrian Warfare – Deluxe Edition
  • Unrailed!
  • Wargame Double Pack
  • Those Who Remain
  • Infectonator 3: Apocalypse
  • Act of Aggression – Reboot Edition
  • Lethal League Blaze
  • The Suicide of Rachel Foster
  • Mini Motor Racing X

Fanatical Quest VR Bundle

Το Fanatical επέλεξε μερικά VR παιχνίδια για Oculus / Meta Quest και Quest 2 VR και δημιούργησε το Fanatical Quest VR Bundle.

Συγκεκριμένα, αγοράζοντας το Fanatical Quest VR Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Zombieland: Headshot Fever (Quest VR)
  • Death Lap (Quest VR)
  • Accounting+ (Quest VR)
  • Skyworld: Kingdom Brawl (Quest VR)
  • Gadgeteer (Quest VR)
  • SculptrVR (Quest VR)
  • Gloomy Eyes (Quest VR)
  • Ghost Giant (Quest VR)
  • Κουπόνι για 60% έκπτωση στο Zero Caliber: Reloaded

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 129,92€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 15,99€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Relicta στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “Relicta”, μία περιπέτεια επίλυσης γρίφων που κυκλοφόρησε το 2020.

Για να πάρουμε δωρεάν το Relicta, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών. Επιπλέον, θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps