Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2022
Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2022

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Ιανουάριος 2022

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Ιανουάριο έχουμε ένα φωτιστικό για selfie και streaming, ένα αναδιπλούμενο ασύρματο πληκτρολόγιο για το tablet ή το κινητό, και ένα ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε ένα bluetooth χειριστήριο για το κινητό, μία σφαίρα εκγύμνασης για τον καρπό, και μία φορητή κουρευτική μηχανή για τη μύτη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Φωτιστικό για selfie και streaming

Αν θέλουμε να βγάζουμε καθαρές selfie και κάνουμε vlogging στο YouTube ή livestreaming, τότε πρέπει να διαθέτουμε κάποια καλή πηγή φωτός.

Τα φώτα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της φωτογραφίας είναι ιδιαίτερα ακριβά. Όμως, υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις, όπως o φωτιζόμενος δακτύλιος της φωτογραφίας.

Το συγκεκριμένο φως είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας, εάν δεν μπορούμε να διαθέσουμε πολλά χρήματα. Έχει διάμετρο 10,1 ίντσες, 11 επίπεδα φωτεινότητας, τρία διαφορετικά χρώματα, τρίποδο, χειριστήριο, και κοστίζει 23,92€.

LED φωτιστικό με μαγνητική αιωρούμενη υδρόγειο

Μπορεί η ανθρωπότητα να εξελίσσεται και να κυκλοφορούν διαρκώς νέα προϊόντα, αλλά οι λάτρεις των gadget δεν ξεχνούν τα πιο περίεργα αντικείμενα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.

Για παράδειγμα, το 2018, αναβίωσαν τα μαγνητικά αιωρούμενα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούν μία ιδιαίτερα παλιά τεχνολογία. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά αρκετά τέτοια προϊόντα.

Ένα από τα καλύτερα του είδους είναι η αιωρούμενη υδρόγειος της φωτογραφίας, η οποία είναι τοποθετημένη σε έναν δακτύλιο με LED φωτισμό. Μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το ξεχωριστό gadget από το Banggood στην τιμή των 46,87€.

Βάση για οθόνη και USB Hub

Ένα πρόβλημα με τους σταθερούς υπολογιστές είναι ότι η οθόνη καταλαμβάνει αρκετό χώρο πάνω στο γραφείο. Ωστόσο, η χρήση μιας βάσης, όπως αυτή της εικόνας, βοηθά στο να απελευθερώσουμε αρκετό χώρο στην επιφάνεια του γραφείου.

Η BL-050 είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου και έχει διαστάσεις 55×16,8×5 εκατοστά. Ο κενός χώρος έχει ύψος 4 εκατοστά και επιτρέπει την αποθήκευση του πληκτρολογίου, ώστε να μην πιάνει χώρο όσο δεν το χρησιμοποιούμε.

Επιπλέον, η βάση λειτουργεί και ως USB Hub, καθώς έχει 4 θύρες USB. Μπορούμε να την προμηθευτούμε από το Banggood για 19,49€.

Βάση κινητού και tablet για το γραφείο, το κρεβάτι, ή την κουζίνα

Μία βάση για το tablet ή το κινητό θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, ίσως μαγειρεύουμε κάποιο γεύμα και η συνταγή που ακολουθούμε είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές να έχουμε το tablet πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Επίσης, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό λίγο πριν κοιμηθούμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας με την οθόνη του στο πρόσωπό μας.

Με τη βοήθεια μιας τέτοιας βάσης μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη και να αποφύγουμε τέτοιους είδους ατυχήματα.

Η Baseus δημιούργησε τη Lazy Holder, την οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλουμε και έπειτα να ασφαλίσουμε σε αυτή το κινητό ή το tablet. Η τιμή της Baseus Lazy Holder είναι 34,55€.

Αναδιπλούμενο ασύρματο πληκτρολόγιο για το tablet ή το κινητό

Πλέον, τα κινητά και τα tablet μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε σχεδόν οποιαδήποτε εργασία. Όμως, όταν πρόκειται για την πληκτρολόγηση κειμένων μεγάλης έκτασης, τότε οι παραπάνω συσκευές θεωρούνται τουλάχιστον ακατάλληλες.

Ωστόσο, με τη χρήση ενός ασύρματου πληκτρολογίου όπως αυτό της φωτογραφίας, μπορούμε να συντάσσουμε κείμενα οποιασδήποτε έκτασης, όπου και αν βρισκόμαστε, από το κινητό ή το tablet.

Αυτό το πληκτρολόγιο υποστηρίζει Android, iOS, και Windows. Λειτουργεί από απόσταση έως 15 μέτρα και έχει ενσωματωμένη μπαταρία. Διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο και touchpad, και όταν διπλώνει, έχει το μέγεθος ενός smartphone.

Μπορούμε να προμηθευτούμε το παραπάνω gadget με 26,57€ από το Banggood.

Εξωτερική συσκευή για ανάγνωση / εγγραφή CD και DVD

Η χρήση οπτικών δίσκων ως μέσο αποθήκευσης έχει σχεδόν εκλείψει. Γι’ αυτό, οι κατασκευαστές laptop επιλέγουν να μην προσθέτουν συσκευές ανάγνωσης οπτικών δίσκων στα προϊόντα τους.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μία τέτοια συσκευή είναι αναγκαία. Για παράδειγμα, ίσως έχουμε κρατήσει από παλιά backup σε οπτικούς δίσκους, και δεν θέλουμε να χάσουμε την πρόσβαση σε αυτό.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2022

Μπορεί επίσης να θέλουμε να γράψουμε ένα CD με μουσική για να παίζει σε αυτοκίνητο με παλαιότερο ηχοσύστημα. Για τέτοιες χρήσεις, μία εξωτερική συσκευή ανάγνωσης / εγγραφής για CD και DVD είναι μια ευέλικτη και οικονομική λύση.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι plug and play, κάτι που σημαίνει ότι απλά τη συνδέουμε στον υπολογιστή μας και τη χρησιμοποιούμε άμεσα. Έχει ταχύτητα ανάγνωσης 24x για CD και 8x για DVD. H ταχύτητα εγγραφής για CD φτάνει μέχρι 24x και για DVD έως 8x.

Η τιμή της συγκεκριμένης εξωτερικής συσκευής στο Banggood είναι 22,14€.

Εκτυπωτής μικρών τρισδιάστατων αντικειμένων

Η εκτύπωση αντικειμένων με τη χρήση 3D εκτυπωτή είναι ένα ενδιαφέρον χόμπι. Ωστόσο, πολλοί το θεωρούμε απαγορευτικό, κυρίως λόγω του κόστους του εξοπλισμού και των προγραμμάτων που πρέπει  να διαθέτουμε.

Ο LONGER Cube2 είναι ένας οικονομικός 3D εκτυπωτής με μέγεθος 23,8×22,8×26,65 εκατοστά, ο οποίος μπορεί να εκτυπώνει αντικείμενα με διαστάσεις μέχρι 12x14x10,5 εκατοστά.

Η ανάγνωση των αρχείων προς εκτύπωση γίνεται μέσω καρτών μνήμης ή σύνδεσης με τον υπολογιστή. Επίσης, επιλέγουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να εκτυπώσουμε, το υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο εκτυπωτής, και πολλά άλλα, από την ενσωματωμένη 2,8 ιντσών LCD οθόνη αφής.

Τον LONGER Cube2 μπορούμε να τον αγοράσουμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood για 184,21€.

Bluetooth χειριστήριο για το κινητό

Πλέον, οι περισσότεροι παίζουμε παιχνίδια κάθε είδους στο κινητό, και ένα ασύρματο χειριστήριο αποτελεί ένα gadget το οποίο πρέπει να κατέχουμε.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά ασύρματα χειριστήρια, αλλά το iPEGA PG – 9220 διαθέτει ενσωματωμένη βάση για το κινητό. Επιπλέον, είναι συμβατό με κάθε smartphone που υποστηρίζει σύνδεση Bluetooth 5.0. Η τιμή του είναι 24,80€.

Ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση

Το χρονόμετρο είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια του μπορούμε να χρονομετρήσουμε τη διάρκεια μιας άσκησης, ή να υπολογίσουμε σε πόσο χρόνο κάναμε έναν πλήρη γύρο σε κάποιο γήπεδο.

Το YGH-5237 της Baseus είναι ένα ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει να το τοποθετούμε εύκολα σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Λειτουργεί με τρεις μπαταρίες τύπου AAA και έχει κουμπί αφής.

Εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια αντίστροφη μέτρηση, ρυθμίζουμε το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τον περιστρεφόμενο δακτύλιο που διαθέτει. Μπορούμε να αγοράσουμε το YGH-5237 από το Banggood στην τιμή των 18,41€.

Ασύρματο κουδούνι με κάμερα ασφαλείας

Τα περισσότερα κουδούνια συνδέονται με τον πίνακα ρεύματος του σπιτιού και απλώς αναπαράγουν έναν ήχο ο οποίος μας ειδοποιεί ότι κάποιος είναι στην πόρτα. Το ασύρματο κουδούνι της Xiaomi λειτουργεί με μπαταρία, και διαθέτει κάμερα και αισθητήρα κίνησης.

Η κάμερα που διαθέτει το κουδούνι ενεργοποιείται είτε όταν κάποιος πατήσει το κουμπί, είτε αν ο αισθητήρας κίνησης αντιληφθεί την παρουσία κάποιου στην πόρτα.

Οτιδήποτε καταγράψει η κάμερα, μπορούμε να το δούμε μέσω της εφαρμογής που προσφέρει η εταιρεία ή συνδέοντας το κουδούνι στην τηλεόραση ή κάποια έξυπνη οθόνη.

Επιπλέον, το κουδούνι διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο, που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ του επισκέπτη και του οικοδεσπότη. Η τιμή του είναι 55,26€.

Φορητή κουρευτική μηχανή για τη μύτη

Λίγα πράγματα είναι πιο ενοχλητικά από τις τρίχες στο εσωτερικό της μύτης. Αρκετοί από εμάς, όσο περνούν τα χρόνια, αποκτάμε όλο και περισσότερες τρίχες στη μύτη, οι οποίες μάλιστα μεγαλώνουν ιδιαίτερα γρήγορα.

Η κουρευτική μηχανή μύτης της φωτογραφίας είναι ελαφριά, αδιάβροχη, αρκετά ισχυρή, απόλυτα αθόρυβη, λειτουργεί με μπαταρίες AAA, και κοστίζει 18,41€.

Σφαίρα εκγύμνασης για τον καρπό

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η αυξημένη χρήση του πληκτρολογίου η οποία καταπονεί τον καρπό και αυξάνει την πίεση στην ανατομική περιοχή του καρπιαίου σωλήνα.

Το YUNMAI Wrist Ball είναι ένα ειδικό gadget το οποίο βοηθά στην αποσυμφόρηση του καρπού, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως αγχολυτικό παιχνίδι.

Για να περιστραφεί ο μηχανισμός της σφαίρας, πρέπει να κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον καρπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο. Το κόστος της YUNMAI Wrist Ball είναι 14,17€.

Μαγνητική βάση στήριξης κινητού για το αυτοκίνητο

Όταν οδηγούμε, θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο κινητό μας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια ειδική βάση, είτε στο ταμπλό, είτε στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2022

Η Floveme είναι μία μαγνητική βάση κινητού για το αυτοκίνητο στην οποία μπορούμε να τοποθετούμε οποιοδήποτε smartphone. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κολλήσουμε στην πλάτη του κινητού την ειδική μεταλλική πλάκα η οποία συνοδεύει τη βάση.

Πρόκειται για μία ελαφριά θήκη με έξυπνο σχεδιασμό που κοστίζει 12,36€ στο Banggood.

Έξυπνο φως για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, και άλλους χώρους

Ίσως η κουζίνα και το μπάνιο είναι οι μοναδικοί χώροι του σπιτιού που ενδέχεται να επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρόβλημα είναι ότι ανάβοντας το φως που έχουμε τοποθετήσει σε αυτούς τους χώρους, συνήθως ξαγρυπνούμε.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το έξυπνο LED φως BW-LT8 της BlitzWolf, το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως στο κάτω μέρος των κρεμαστών ντουλαπιών της κουζίνας.

Το BW-LT8 έχει 1.000mAh επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία προσφέρει 3 ώρες συνεχούς λειτουργίας και παράγει φως με 3000Κ θερμοκρασία χρώματος.

Χάρις στους αισθητήρες κίνησης και φωτός που διαθέτει, ανάβει μόνο όταν πλησιάσει κάποιος σε απόσταση 3 μέτρων και στο περιβάλλον επικρατεί σκοτάδι ή υπάρχει χαμηλός φωτισμός. Το BW-LT8 κοστίζει 18,38€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιανουαρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps