Home » Software » Windows 11 Tips: Κρυφές Ρυθμίσεις & Κόλπα, Πώς Επαναφέρω Λειτουργίες Των Windows 10
Featured Windows 11 Tips Χρήσιμες Κρυφές Ρυθμίσεις & Κόλπα, Επαναφορά Λειτουργιών Windows 10

Windows 11 Tips: Κρυφές Ρυθμίσεις & Κόλπα, Πώς Επαναφέρω Λειτουργίες Των Windows 10

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όσοι από εμάς κάναμε αναβάθμιση στα Windows 11, γνωρίζουμε ήδη τις νέες δυνατότητες και βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος. Σε μεγάλο βαθμό έχουν διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά των Windows 10, αλλά υπάρχουν και διάφορες νέες κρυφές ρυθμίσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα μας και ομορφαίνουν το περιβάλλον. Στον οδηγό θα δούμε χρήσιμα Windows 11 Tips και εύκολα tweaks για να επαναφέρουμε μερικά από τα πιο χρήσιμα και βολικά χαρακτηριστικά των Windows 10 που απουσιάζουν από το νέο λειτουργικό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Χρήσιμα Windows 11 Tips

Είναι γεγονός ότι τα Windows 11 μας ήρθαν με διάφορα νέα χαρακτηριστικά, αλλά μερικά από αυτά είναι κρυμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι άμεσα εμφανή.

Αναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC
Αναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC

Αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 11, εμφανίστηκαν αξιόπιστες λύσεις για την εγκατάσταση του λειτουργικού σε μη συμβατά PC. Η Microsoft επιβεβαίωσε αυτές τις…

Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά, υπάρχουν και διάφορες ρυθμίσεις και κόλπα που μπορούμε να κάνουμε τα οποία θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε, όχι μόνο την απόδοση του λειτουργικού, αλλά και τη δική μας παραγωγικότητα.

Επιπλέον, όσοι από εμάς έχουμε ήδη εγκαταστήσει τα Windows 11, θα έχουμε παρατηρήσει ότι μερικά βολικά χαρακτηριστικά που είχαμε με τα Windows 10 δεν υπάρχουν πλέον στο νέο λειτουργικό. Όμως, μπορούμε να τα επαναφέρουμε εύκολα και με μόνο λίγα κλικ.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο χρήσιμα Windows 11 Tips για να γνωρίζουμε τα πάντα για το νέο λειτουργικό και ταυτόχρονα να αυξήσουμε τη συνολική απόδοση του αλλά και τη δική μας.

Επαναφορά των φακέλων στην Έναρξη

Ένα από τα πολλά παράπονα όσων έκαναν αναβάθμιση από Windows 10 σε 11, είναι η αδυναμία του καρφιτσώματος των φακέλων συστήματος στο μενού Έναρξη.

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχει μια ενσωματωμένη ρύθμιση που μπορεί να μας εμφανίσει τους φακέλους συστήματος δίπλα από το κουμπί λειτουργίας στο μενού της Έναρξης.

Windows 11 Tips 2μα

Κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, μετά πατάμε διαδοχικά στην Εξατομίκευση και στο κουμπί της Έναρξης…

…και αφού πατήσουμε στους φακέλους…

…επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να εμφανίζονται, πατώντας στα σχετικά κουμπιά.

Windows 11 Tips 2μαα

Γρήγορη ελαχιστοποίηση όλων των παραθύρων εκτός του ενεργού

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα Windows 11 Tips καθώς μας ενεργοποιεί το Aero Shake που είχαμε και στα Windows 10. Στο νέο λειτουργικό θα το δούμε ανενεργό από προεπιλογή.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα μας φανεί χρήσιμο όταν η επιφάνεια εργασίας έχει γεμίσει υπερβολικά με ανοιχτά παράθυρα. Απλά κουνάμε με το ποντίκι το παράθυρο που θέλουμε να παραμείνει ενεργό και όλα τα υπόλοιπα θα ελαχιστοποιηθούν. Με τον ίδιο τρόπο θα εμφανιστούν ξανά.

Windows 11 Tips 2μ

Το κουπί για το κούνημα παραθύρου γραμμής τίτλου το εντοπίζουμε στη διαδρομή Ρυθμίσεις Windows > Σύστημα > Πολυδιεργασία.

Windows 11 Tips 2μA

Φυσικά, αυτό το κάνουμε αν θυμόμαστε και τη συντόμευση πληκτρολογίου, πατώντας ταυτόχρονα στο εικονίδιο Windows + Home.

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από το Bloatware

Η Microsoft μέσω των Windows 11 εκμεταλλεύεται περισσότερο τις διαφημίσεις σε σχέση με τα Windows 10. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας το μοναδικό αναγνωριστικό διαφήμισης που μας παρέχει.

Όμως, μπορούμε να απαγορεύσουμε τις εφαρμογές και το bloatware γενικότερα να το χρησιμοποιούν, απενεργοποιώντας το σχετικό κουμπί. Το εντοπίζουμε από τις Ρυθμίσεις > Προστασία προσωπικών δεδομένων > Γενικά.

Windows-11-Tips-2λμαατ

Επίσης, αν βλέπουμε αναδυόμενα παράθυρα ακριβώς πάνω από τη γραμμή εργασιών των Windows 11, είναι πιθανό το bloatware του υπολογιστή να μας παροτρύνει να εγγραφούμε για κάτι που δεν χρειαζόμαστε, ή να μας υπενθυμίζει μια δυνατότητα που δεν μας ενδιαφέρει.

Η ονομασία αυτών των προγραμμάτων θα διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή του υπολογιστή μας, αλλά μπορούμε να τα ελέγξουμε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ειδοποιήσεις. Εκεί απενεργοποιούμε όποιες δεν θέλουμε να μας ενοχλούν.

Ενεργοποίηση ιστορικού προχείρου

Αν κάνουμε συχνά αντιγραφές και επικόλληση κειμένου και δεν χρησιμοποιούμε ήδη το Ditto, το ιστορικό προχείρου των Windows 11 είναι κατά πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο των Windows 10.

Windows 11 Tips 2λμααK

Απλά πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows + V για να ανοίξουμε το ιστορικό του προχείρου και να έχουμε πρόσβαση σε οτιδήποτε αντιγράψαμε πρόσφατα. Επίσης, στο πάνω τμήμα του προχείρου θα βρούμε emoji και gif που ίσως μας φανούν χρήσιμα.

Χρήση Microsoft Pantone Color 2022 και νέων ταπετσαριών

Αν θέλουμε να ανανεώσουμε τα επίσημα θέματα των Windows 11 που έχουμε στη συσκευή μας, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουργιο πακέτο θεμάτων. Περιέχει και τέσσερις ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας που ενδέχεται να μας αρέσουν.

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όλες οι επίσημες ταπετσαρίες των Windows 11 αποθηκεύονται στον ακόλουθο φάκελο:

C:\Windows\Web

Windows 11 Tips 2λμααM

Εκτός από το νέο θέμα, στο Microsoft Store θα βρούμε επίσης την επίσημη ταπετσαρία των Windows 11 SE και το GLowing Wall. Αμφότερα τα δείχνουμε στην εισαγωγική εικόνα και μέσα στον οδηγό μας.

Windows 11 Tips 2λμααMA

Εναλλακτικά, μπορούμε να κατεβάσουμε τα δύο αυτά wallpaper σε υψηλή ανάλυση από εδώ και από εδώ.

Συνεδρίες εστίασης για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα Windows 11 Tips, ιδίως αν εργαζόμαστε πολύ στον υπολογιστή.

Για πρώτη φορά η Microsoft φέρνει στο λειτουργικό της το Time Management και τα Smart Goals που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν. Έτσι, μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας με καλύτερη διαχείριση χρόνου.

Είναι γεγονός ότι τα μηνύματα, οι ειδοποιήσεις, και όχι μόνο, που μας εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, ενδέχεται μερικές φορές να μας αποσυντονίζουν και να μας αποσπούν την προσοχή.

Το Focus Sessions στα Windows 11 είναι μια νέα λειτουργία που μας βοηθάει να εστιάσουμε στην εργασία μας χωρίς παρεμβολές. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μέσω της νέας ενσωματωμένης εφαρμογής του ρολογιού.

Windows-11-Tips-2λμααταα

Απλά πληκτρολογούμε ρολόι στην αναζήτηση για να μας ανοίξει. Από εκεί και μετά, επιλέγουμε τα λεπτά για την αδιάλειπτη συνεδρία εστίασης. Η ελάχιστη επιλογή είναι 30 λεπτά.

Εάν επιλέξουμε αυτό το χρονικό διάστημα, η εφαρμογή δεν θα μας δώσει χρόνο για διαλείμματα. Απλά δουλεύουμε για 30 λεπτά συνεχόμενα.

Εάν επιλέξουμε 45 λεπτά ή περισσότερα, η εφαρμογή προγραμματίζει αυτόματα ένα διάλειμμα πέντε λεπτών περίπου στη μέση της συνεδρίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πολλές μελέτες του Time Management, τέτοιου είδους προγραμματισμένα διαλείμματα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα εν ώρα εργασίας, αποτελούν την πιο αποδοτική μέθοδο για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας.

Καρφιτσώνουμε τα πάντα στη γραμμή εργασιών

Πρόκειται για επίσης ένα από τα πιο χρήσιμα Windows 11 Tips, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να καρφιτσώσουμε φακέλους και άλλα αρχεία στην γραμμή εργασιών, όπως κάναμε στα Windows 10.

Παρότι τα Windows 11 μας επιτρέπουν με δεξί κλικ να καρφιτσώσουμε τις εφαρμογές, είναι εμφανής η αδυναμία του καρφιτσώματος άλλων αρχείων στη γραμμή εργασιών, πέραν των εφαρμογών.

Windows-11-Tips-2λμαατμκ

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα χρήσιμο και εύκολο κόλπο που μας επιτρέπει να καρφιτσώσουμε σχεδόν τα πάντα στη γραμμή εργασιών. Ταυτόχρονα, αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε και τα εικονίδια τους.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι επιθυμούμε να καρφιτσώσουμε έναν κρίσιμο φάκελο μας, έναν δίσκο, ή ένα αρχείο, στα οποία θέλουμε να έχουμε γρήγορη πρόσβαση χωρίς να ελαχιστοποιούμε παράθυρα ή να κάνουμε έξτρα ενέργειες.

Κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο, στο αρχείο, κ.λ.π. που θέλουμε και μετά πατάμε στην “Αποστολή προς επιφάνεια εργασίας (δημιουργία συντόμευσης)”. Ανάλογα το τι θέλουμε να καρφιτσώσουμε, μπορεί να δούμε μόνο τη δημιουργία συντόμευσης.

Αφού δημιουργήσουμε τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, της κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε στις “Ιδιότητες”.

Windows-11-Tips-10μ

Στην καρτέλα Συντόμευση και στο πεδίο προορισμός, προσθέτουμε τη λέξη explorer ακολουθούμενη από ένα κενό, μπροστά από τη διαδρομή.

Στο παράδειγμα μας, όπως παρατηρούμε, είναι μπροστά από το C:\Users\user\Pictures\icons. Στη συνέχεια, πατάμε στο “Εφαρμογή”.

Windows-11-Tips-10μα

Σε αυτό το σημείο έχουμε ολοκληρώσει το κόλπο. Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά με δεξί κλικ να επιλέξουμε το “Καρφίτσωμα στην γραμμή εργασιών” που θα μας εμφανιστεί.

Όπως αναφέραμε, τα ίδια ακριβώς βήματα κάνουμε και για όποιο άλλο αρχείο θέλουμε να καρφιτσώσουμε στη γραμμή εργασιών. Αρκεί μόνο να προσθέτουμε τη λέξη explorer ακολουθούμενη από ένα κενό στο πεδίο προορισμός από τις ιδιότητες της συντόμευσης.

Προαιρετική αλλαγή εικονιδίων

Προαιρετικά, μπορούμε πάλι από τις ιδιότητες της συντόμευσης να κάνουμε κλικ και στο κουμπί Αλλαγή εικονιδίου.

Windows-11-Tips-11

Στο πεδίο της αναζήτησης εικονιδίων πληκτρολογούμε το imageres.dll και πατάμε Enter.

Windows-11-Tips-12

Από τα εικονίδια φακέλων που θα μας εμφανιστούν, επιλέγουμε όποιο εικονίδιο φακέλου μας αρέσει και πατάμε “OK”.

Windows-11-Tips-10μαααα

Πλήρως διαφανής γραμμή εργασιών

Όπως θα έχουμε ίσως παρατηρήσει στις προηγούμενες εικόνες του οδηγού, η γραμμή εργασιών είναι εντελώς διαφανής και δεν φαίνεται το σχήμα της.

Αν μας αρέσει αυτή η δυνατότητα, δεν έχουμε παρά να κατεβάσουμε το Translucent TB, ένα μικρό και πολύ εύκολο εργαλείο από το Microsoft Store.

Windows-11-Tips 20ααμaakkαAa

Μόλις το τρέξουμε, θα το δούμε κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών, όπου με ένα δεξί κλικ ορίζουμε το “Clear”.

Windows-11-Tips 22a

Θα δούμε ότι υπάρχουν και άλλες χρήσιμες επιλογές. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το εργαλείο αποδίδει το ίδιο καλά και στα Windows 10.

Επαναφορά κλασικής Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10

Από προεπιλογή, η νέα Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 εμφανίζει συντομευμένα το μενού με λίγα μόνο στοιχεία. Εν ολίγοις, χάθηκε το γνώριμο και για πολλούς βολικό περιβάλλον που είχε στα Windows 10.

Windows-11-Tips 20α

Ωστόσο, μπορούμε να επαναφέρουμε την κλασική Εξερεύνηση αρχείων που είχαμε συνηθίσει στα Windows 10 αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη σύγχρονη εμφάνιση της στο νέο λειτουργικό.

Windows-11-Tips 20αα

Αυτό, και μερικά από τα επόμενα Windows 11 Tips που ακολουθούν, θα μας το κάνει με τρία κλικ το Winaero Tweaker. Πρόκειται για ένα ασφαλές και μικρό portable εργαλείο μόλις 2MB, που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Μόλις το τρέξουμε, από την ενότητα των Windows 11 απλά κάνουμε τα τρία κλικ που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Windows-11-Tips 20ααμ

Μόλις πατήσουμε στο Restart Explorer, θα γίνει μια γρήγορη επανεκκίνηση της Εξερεύνησης αρχείων. Στη συνέχεια, θα δούμε την κλασική μορφή της.

Αν το μετανιώσουμε, αποεπιλέγουμε το Enable Ribbon του 2ου βήματος, και απλά πατάμε ξανά στο Restart Explorer. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε σε όλα τα tweaks του εργαλείου.

Επαναφορά πλήρους μενού στο δεξί κλικ

Παρομοίως, θα έχουμε παρατηρήσει ότι στο δεξί κλικ πρέπει να κάνουμε έξτρα ενέργειες για να μας εμφανιστεί το πλήρες μενού που είχαμε συνηθίσει στα Windows 10.

Μπορούμε, όμως, να επαναφέρουμε το κλασικό πλήρες μενού στα Windows 11 με ένα μόνο δεξί κλικ.

Windows-11-Tips 20ααμa

Αυτό το κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είδαμε προηγουμένως. Απλά αυτή τη φορά επιλέγουμε στην αρχή το “Classic Full Context Menu”.

Επαναφορά της γραμμής εργασιών στην κορυφή

Θα έχουμε παρατηρήσει ότι τα Windows 11 μας επιτρέπουν να μετακινήσουμε τη γραμμή εργασιών στα αριστερά, όπως είχαμε συνηθίσει στα Windows 10.

Windows-11-Tips 20ααμaak

Όμως, αν θέλουμε τη γραμμή εργασιών στην κορυφή, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει το Winaero Tweaker πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Απλά αυτή τη φορά επιλέγουμε στην αρχή το Taskbar Location, μετά το Top, και τέλος πατάμε στο Restart Explorer.

Windows-11-Tips 20ααμaakk

Ενδέχεται να μην βλέπουμε τις μικρογραφίες των εικονιδίων όταν μετακινήσουμε τη γραμμή εργασιών στην κορυφή. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του εργαλείου, ενδέχεται αυτό να διορθωθεί σε μελλοντική ενημέρωση.

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε πως παρότι χρησιμοποιούμε το Winaero Tweaker εδώ και πολλά χρόνια και το εμπιστευόμαστε, καλό είναι να δημιουργούμε σημεία επαναφοράς όταν χρησιμοποιούμε τα tweaks του εργαλείου.

Αλλαγή μεγέθους γραμμής εργασιών και εικονιδίων

Ένα από τα πολλά παράπονα όσων έκαναν αναβάθμιση από Windows 10 σε 11, είναι η αδυναμία που έχουμε σε ό,τι αφορά την αλλαγή μεγέθους της γραμμής εργασιών και των εικονιδίων της.

Το Winaero Tweaker μας επιτρέπει να αλλάξουμε το μέγεθος της γραμμής εργασιών στα Windows 11 με τρεις διαφορετικές επιλογές.

Windows-11-Tips 20ααμaakkα

Απλά αυτή τη φορά επιλέγουμε στην αρχή το Taskbar Size, μετά το Small, και τέλος πατάμε στο Restart Explorer.

Γρήγορες συντομεύσεις για άνοιγμα, κλείσιμο, και αδρανοποίηση PC

Πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να κάνουμε δύο ή περισσότερα κλικ για τον τερματισμό, την επανεκκίνηση, την αδρανοποίηση, την αποσύνδεση, ακόμα και το σημείο επαναφοράς των Windows 11.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση με ένα μόνο κλικ μέσα από μερικές απλές συντομεύσεις. Εκτός από την ευκολία, με ένα διαφορετικό Wallpaper ενδέχεται να μας δώσουν και μια ωραιότερη εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας.

Windows-11-Tips 22aμμ

Επιπλέον, μπορούμε να τις καρφιτσώσουμε και στη γραμμή εργασιών των Windows 11, όπως είδαμε προηγουμένως. Φυσικά, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα Windows 10.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις συντομεύσεις της απενεργοποίησης κ.λ.π, μπορούμε να τις δημιουργήσουμε και αυτόματα με το Winaero Tweaker, αν δεν θέλουμε να τις δημιουργήσουμε χειροκίνητα.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Εντοπίζουμε το Shutdown shortcuts στο κάτω τμήμα της καρτέλας και επιλέγουμε ποιες συντομεύσεις επιθυμούμε. Κατόπι, ορίζουμε τα εικονίδια που επιθυμούμε ή αυτά που θα δούμε παρακάτω.

Windows-11-Tips 22aμμΣααααμμκ

Ειδάλλως, αν θέλουμε να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας, κάνουμε δεξί κλικ οπουδήποτε πάνω σε κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας. Στο μικρό μενού που θα εμφανιστεί, πατάμε στη “Δημιουργία” και αμέσως μετά στο “Συντόμευση”.

Windows-11-Tips 22aμμΣ

Στο παράθυρο της δημιουργίας συντόμευσης που θα μας ανοίξει πληκτρολογούμε:

Για απενεργοποίηση:

shutdown /s /t 0

Επανεκκίνηση (restart):

shutdown -r -t 0

Αποσύνδεση χρήστη (log off):

shutdown.exe /L /F

Αδρανοποίηση (hibernate/sleep):

rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState 0,1,0

Για δημιουργία σημείου επαναφοράς:

%systemroot%\system32\rstrui.exe

Σημείωση: Εάν η λειτουργία της αδρανοποίησης είναι απενεργοποιημένη, τότε η ίδια συγκεκριμένη εντολή θα βάλει το σύστημα σε κατάσταση αναμονής.

Στο επόμενο και τελευταίο βήμα, δίνουμε το όνομα που θέλουμε στις συντομεύσεις που δημιουργήσαμε. Αν θέλουμε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μπορούμε αργότερα να τις μετονομάσουμε με κάτι διακριτικό, όπως κάποιο σύμβολο, κ.λ.π.

Τέλος, ενδέχεται να θέλουμε κάτι πιο ενδιαφέρον από τα βαρετά προεπιλεγμένα εικονίδια συντομεύσεων των Windows. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να βρούμε ωραία και σχετικά εικονίδια για κάθε λειτουργία στο εξαιρετικό IconArchive.

Windows-11-Tips 22aμμΣαα

Αφαίρεση βελών από τις συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας

Ίσως θα έχουμε παρατηρήσει πως οι συντομεύσεις που δημιουργήσαμε στον οδηγό δεν διαθέτουν το βελάκι της συντόμευσης.

Έτσι, αν θέλουμε κι εμείς τις συντομεύσεις μας καθαρές, μπορούμε να το κάνουμε μέσω του Winaero Tweaker.

Windows-11-Tips 22aμμΣαααα

Ο τρόπος είναι πάλι ο ίδιος που είδαμε προηγουμένως και με τα άλλα tweaks.

Windows-11-Tips 22aμμΣααααμμ

Το Shortcut Arrow το εντοπίζουμε στο κάτω τμήμα της καρτέλας του εργαλείου, πάνω από την ενότητα “Tools” και στο σημείο που θα δούμε τις συντομεύσεις απενεργοποίησης.

Ενεργοποίηση GodMode

Όπως στα Windows 10, έτσι και στα Windows 11, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πιο προηγμένες (και συχνά σημαντικές) ρυθμίσεις του νέου λειτουργικού. Πολλές από αυτές θα δυσκολευόμασταν να τις εντοπίσουμε μέσα από τις ρυθμίσεις.

Απλά κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγουμε” Δημιουργία -> Φάκελος”.

Μετονομάζουμε τον φάκελο που μόλις δημιουργήσαμε ακριβώς έτσι :

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Πατάμε Enter και η ο φάκελος άλλαξε μορφή με όνομα GodMode.

Μόλις τον ανοίξουμε, θα δούμε ότι μας ξεκλείδωσε όλες σχεδόν τις λειτουργίες μέσα από ένα συγκεντρωτικό και εκτεταμένο πίνακα με όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργίες. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

Windows-11-Tips 22aμμΣααααμμκhhααμ

Πλάγια εγκατάσταση Android apps με ένα κλικ

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα Windows 11 Tips αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει το Υποσύστημα Windows για Android που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Με το WSATools από το Microsoft Store, μπορούμε πλέον να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση οποιασδήποτε Android εφαρμογής στα Windows 11 με ένα μόνο κλικ. Έτσι, αποφεύγουμε τη γραμμή εντολών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν συμπεριλάβαμε το συγκεκριμένο εργαλείο στον οδηγό με το Υποσύστημα Windows για Android, γιατί το είχε απαγορεύσει η Microsoft λόγω του ότι περιλαμβάνει τα αρχικά WSA.

Ο προγραμματιστής φαίνεται ότι έχει πλέον επιλύσει αυτό το ζήτημα, και η εφαρμογή διατίθεται ξανά δωρεάν στο Store.

Απλά τρέχουμε το μικρό εργαλείο και με ένα κλικ στο “Select an APK”, κάνουμε μερικές πολύ εύκολες ενέργειες για την πλάγια εγκατάσταση του Android app στα Windows 11. Τις παραθέτουμε μόνο με εικόνες.

Windows-11-Tips 22aμμΣααααμμκhh

Εσείς ξέρετε άλλα χρήσιμα Windows 11 Tips?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλα χρήσιμα Windows 11 Tips, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps