Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ασφαλής Αναζήτηση Google, Windows 11 Χωρίς Cortana, Μπλοκάρισμα Instagram
QuickSteps#201 - Ασφαλής Αναζήτηση Google, Windows 11 Χωρίς Cortana, Μπλοκάρισμα Instagram

Ασφαλής Αναζήτηση Google, Windows 11 Χωρίς Cortana, Μπλοκάρισμα Instagram

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε την ασφαλή αναζήτηση στο Google Search και μπλοκάρουμε τα αιτήματα μηνυμάτων στο Instagram. Απενεργοποιούμε την Cortana, επεξεργαζόμαστε τις γρήγορες ρυθμίσεις, και στοιβάζουμε τις συντομεύσεις στη Γραμμή Εργασιών στα Windows 11. Παίρνουμε τζάμπα αμοιβές με σύνδεση των gaming λογαριασμών μας στο YouTube και απενεργοποιούμε τα πλαίσια προεπισκόπησης URL στα Υπολογιστικά φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απενεργοποιώ την ασφαλή αναζήτηση στο Google Search

Η ασφαλής αναζήτηση στο Google Search εξασφαλίζει ότι δεν βλέπουμε ακατάλληλο περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη χρήση της ιστοσελίδας από ένα παιδί. Ωστόσο, ενδέχεται εμείς να επιθυμούμε να προβάλλονται όλα τα αποτελέσματα τα οποία αφορούν αυτό που αναζητούμε.

Για να απενεργοποιήσουμε την ασφαλή αναζήτηση, επισκεπτόμαστε την κεντρική σελίδα του Google Search και κάνουμε κλικ στις “Ρυθμίσεις”.

QuickSteps#201 - Ασφαλής Αναζήτηση Google, Windows 11 Χωρίς Cortana, Μπλοκάρισμα Instagram

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις αναζήτησης”.

Στη συνέχεια, πατάμε στα “Αποτελέσματα αναζήτησης” και αποεπιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Ενεργοποίηση Ασφαλούς Αναζήτησης”.

Για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές, πηγαίνουμε στο τέλος της σελίδας και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “OK”.

Πώς μπλοκάρω τα αιτήματα μηνυμάτων στο Instagram

Αν δεν έχουμε ορίσει το προφίλ μας στο Instagram ως ιδιωτικό, οι άλλοι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να μας στέλνουν μηνύματα, είτε μας ακολουθούν, είτε όχι.

Ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από χρήστες οι οποίοι δεν μας ακολουθούν αποθηκεύονται σε έναν φάκελο με το όνομα “Αιτήματα μηνυμάτων”. Όταν λαμβάνουμε ένα αίτημα μηνύματος, μπορούμε να αποδεχτούμε το μήνυμα ή να το διαγράψουμε.

Ενδέχεται, να μην θέλουμε να λαμβάνουμε μηνύματα από αγνώστους, αλλά να επιθυμούμε να έχουμε το προφίλ μας δημόσιο. Σε αυτήν την περίπτωση, πατάμε την εικόνα προφίλ.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις γραμμές και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “Απόρρητο” και μπαίνουμε στα “Μηνύματα”.

Τέλος, πατάμε στο “Άλλα άτομα στο Instagram” και διαλέγουμε το “Να μην λαμβάνω αιτήματα”.

Πώς απενεργοποιώ την Cortana στα Windows 11

Η Cortana είναι η ψηφιακή βοηθός της Microsoft και βοηθά στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών σε συσκευές οι οποίες τρέχουν Windows 10, Windows 11, Android, iOS, και άλλα λειτουργικά συστήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, για να χρησιμοποιήσουμε την Cortana πρέπει να εγκαταστήσουμε στη συσκευή κάποια εφαρμογή. Ωστόσο, η ψηφιακή βοηθός είναι προεγκατεστημένη στα Windows 10 και 11.

Εάν δεν μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιούμε την Cortana στον υπολογιστή, μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε μέσω του Μητρώου των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Windows”, διαλέγουμε “Δημιουργία → Κλειδί”, και ονομάζουμε το νέο κλειδί “Windows Search”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τον φάκελο “Windows Search”, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “AllowCortana”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Έπειτα, κάνουμε διπλό κλικ στο “AllowCortana”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “0”, και πατάμε το “OK”.

Μετά, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Δωρεάν αμοιβές με σύνδεση των gaming λογαριασμών στο YouTube

Το YouTube είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας βίντεο. Στην ιστοσελίδα και τις εφαρμογές του, μεταξύ άλλων, θα βρούμε αρκετά βίντεο για παιχνίδια, τα οποία έχουν ανεβάσει χρήστες ή εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών.

Συνήθως, παρακολουθούμε αυτά τα βίντεο, είτε για να μάθουμε κάτι σχετικά με το εκάστοτε παιχνίδι, είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Ωστόσο, μπορούμε να κερδίζουμε δωρεάν αμοιβές για τα αγαπημένα μας παιχνίδια, αρκεί να συνδέσουμε στην πλατφόρμα τους gaming λογαριασμούς μας.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε στις “Συνδεδεμένες εφαρμογές”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί “ΣΥΝΔΕΣΗ” δίπλα από τον κάθε gaming λογαριασμό τον οποίο θέλουμε να συνδέσουμε στο YouTube, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει η πλατφόρμα.

Τα βήματα σύνδεσης διαφέρουν ανά λογαριασμό. Γι' αυτό, δεν είναι δυνατό να τα αναφέρουμε.

Από τη στιγμή που θα συνδέσουμε τους gaming λογαριασμούς μας, θα έχουμε την ευκαιρία να λαμβάνουμε δωρεάν αμοιβές στα αγαπημένα μας παιχνίδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι παρακολουθούμε σχετικά βίντεο.

Κάθε εταιρεία παρέχει διάφορες αμοιβές εντός των παιχνιδιών της. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες εταιρείες οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης του λογαριασμού που διατηρούμε σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Πώς επεξεργάζομαι τις γρήγορες ρυθμίσεις στα Windows 11

Στα Windows 11 η Microsoft έχει προσθέσει τις “γρήγορες ρυθμίσεις”, οι οποίες επιτρέπουν να αλλάζουμε βασικές ρυθμίσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς τροποποιούμε το μενού των γρήγορων ρυθμίσεων.

Αρχικά, για να ανοίξουμε τις γρήγορες ρυθμίσεις, κάνουμε κλικ στο τμήμα της Γραμμής Εργασιών στο οποίο βλέπουμε τα εικονίδια του ήχου και της σύνδεσης δικτύου.

Έπειτα, για να επεξεργαστούμε τις γρήγορες ρυθμίσεις, πατάμε το εικονίδιο με το μολύβι.

Για να αφαιρέσουμε κάποιο κουμπί, πατάμε το εικονίδιο με την καρφίτσα και τη διαγώνια γραμμή, στην πάνω δεξιά γωνία του εκάστοτε κουμπιού.

Εάν θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον κουμπιά γρήγορων ρυθμίσεων, κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τη γρήγορη ρύθμιση της αρεσκείας μας.

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία των γρήγορων ρυθμίσεων, πατάμε “Τέλος”.

Πώς στοιβάζω τις συντομεύσεις στη Γραμμή Εργασιών των Windows 11

Στα Windows 11 η Microsoft έχει μεταφέρει όλες τις συντομεύσεις των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο σε ένα κρυφό μενού, το οποίο μπορούμε να εμφανίσουμε πατώντας το μικρό βέλος στην κάτω δεξιά γωνία της Γραμμής Εργασιών.

Ωστόσο, μπορούμε να σύρουμε οποιαδήποτε από αυτές τις συντομεύσεις στη Γραμμή Εργασιών, ώστε να είναι πάντα ορατή.

Επιπλέον, τροποποιώντας μία καταχώρηση του Μητρώου των Windows, μπορούμε να στοιβάξουμε τις ορατές συντομεύσεις, ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο. Έτσι, θα έχουμε πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε επιπλέον κλικ.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3

Στη συνέχεια, κάνουμε διπλό κλικ στο “Settings”, εντοπίζουμε τη γραμμή που ξεκινάει με “00000028”, αντικαθιστούμε το “01” με την τιμή που θέλουμε, και πατάμε το “OK”.

  • 01: Η προεπιλεγμένη τιμή. Εμφανίζει μία σειρά συντομεύσεων.
  • 02: Δημιουργεί δύο σειρές συντομεύσεων.
  • 03: Οι σειρές των συντομεύσεων είναι τρεις, αλλά τα εικονίδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα μικρά.

Μετά, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Πώς απενεργοποιώ τα πλαίσια προεπισκόπησης URL στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Όταν περνάμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα URL στα Υπολογιστικά φύλλα Google, εμφανίζεται ένα πλαίσιο πληροφοριών, το οποίο αναγράφει τον τίτλο της ιστοσελίδας και περιέχει την προεπισκόπηση της πρώτης εικόνας που ενδεχομένως περιέχει η σελίδα.

Πρόκειται για ένα σχετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, γίνεται ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν επεξεργαζόμαστε ένα αρχείο το οποίο περιέχει URL σε διαδοχικά κελιά.

Για να απενεργοποιήσουμε αυτό το πλαίσιο, πηγαίνουμε στη σελίδα για τα Έγγραφα Google και δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο ή ανοίγουμε ένα ήδη υπάρχον.

QuickSteps#201 - Ασφαλής Αναζήτηση Google, Windows 11 Χωρίς Cortana, Μπλοκάρισμα Instagram

Έπειτα, κάνουμε κλικ στα “Εργαλεία” και μπαίνουμε στις “Προτιμήσεις”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, αποεπιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Εμφάνιση λεπτομερειών συνδέσμου” και πατάμε “OK”.

Από εδώ και στο εξής, τα Υπολογιστικά φύλλα Google δεν θα εμφανίζουν το πλαίσιο προεπισκόπησης των URL. Αντιθέτως, θα προβάλλουν ένα μικρό πλαίσιο με τον τίτλο της σελίδας.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps