Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Darknet: Χρήσιμα Site & Πλατφόρμες Που Δεν Υπάρχουν Στην Google
Featured Χρήσιμα Και Ενδιαφέροντα Site Του Dark Web Που Δεν Θα Βρούμε Στην Google Α1

Darknet: Χρήσιμα Site & Πλατφόρμες Που Δεν Υπάρχουν Στην Google

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Dark Web είναι ότι είναι παντελώς απομονωμένο από το υπόλοιπο διαδίκτυο, καθιστώντας το αόρατο σε όλες τις μηχανές αναζήτησης. Παρότι θεωρείται υπεύθυνο για όλων των ειδών τις παράνομες και σκοτεινές δραστηριότητες, ωστόσο, υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του. Δείτε 13 χρήσιμα και ασφαλή site και πλατφόρμες του Darknet που δεν περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης Google και αξίζει να τα γνωρίζουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Dark Web vs Deep Web: Ποια είναι η διαφορά?

Το Deep Web είναι οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο και δεν μπορούμε να το βρούμε χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης. Συμπεριλαμβάνεται η αλληλογραφία μας, ακόμη και τα προσωπικά μας δεδομένα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Dark Web, ή αλλιώς Darknet, αποτελεί ένα τμήμα του Deep Web, και στην ουσία είναι αυτό που ευθύνεται για την κακή φήμη, καθώς πρόκειται για το μέρος όπου γίνονται πολλές παράνομες δραστηριότητες στο Internet.

Μερικά παραδείγματα είναι οι μαύρες αγορές με εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, φρικτό και ανατριχιαστικό περιεχόμενο, ακόμη και κακοποίηση παιδιών, μεταξύ άλλων.

Χρήσιμα Και Ενδιαφέροντα Site Του Dark Web Που Δεν Θα Βρούμε Στην Google 2

Παρ΄ όλα αυτά, το Dark Web είναι και ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτούμε, καθώς υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα site, πλατφόρμες, ακόμα και open source λογισμικά, που είναι πολύ χρήσιμα για διάφορες ανάγκες.

Τα καλύτερα site του Darknet

Τα site του Dark Web δεν χρησιμοποιούν κανονικά ονόματα τομέα όπως .com κ.λ.π, αλλά ονόματα που τελειώνουν σε .onion. Αυτά τα domains δεν είναι καταχωρημένα κάπου κεντρικά καθώς προέρχονται από κλειδιά κρυπτογράφησης.

Αυτό σημαίνει ότι στο οικοσύστημα Tor και στις ιστοσελίδες .onion που ακολουθούν, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσα από τον browser που χρησιμοποιούμε.

Dark Web 1α

Ως εκ τούτου, θα χρειαστούμε τον δωρεάν Tor browser με την ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, ο οποίος συν τοις άλλοις κρύβει αμέσως την πραγματική μας IP με μια τυχαία από άλλη χώρα.

Μπορούμε να τον κατεβάσουμε πατώντας εδώ.

The Hidden Wiki

Onion URL:

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Το Hidden Wiki είναι η κεντρικότερη και πιο ασφαλής πύλη για το Darknet με αναρίθμητες πληροφορίες.

Διαθέτει ένα εκτενή κατάλογο με Tor links ανά κατηγορία για να εξερευνήσουμε το Dark Web. Επιπλέον, διαθέτει όλες τις Darknet εκδόσεις των δημοφιλών ξένων site. Ακόμη και το BBC και η CIA διαθέτουν .onion website.

Ορισμένα site που προτείνει είναι απολύτως νόμιμα. Κάποια άλλα, όπως τα εργαλεία καταγγελίας, ενδέχεται να λογοκρίνονται ανάλογα την τοποθεσία μας. Βέβαια, στην εξερεύνηση ενδέχεται κάποια τρίτα link να μας εμφανίσουν site που δεν είναι και τόσο νόμιμα.

Σε γενικές γραμμές, δεδομένης της συχνότητας με την οποία οι ιστότοποι .onions βγαίνουν εκτός σύνδεσης και εξαφανίζονται, το Hidden Wiki μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποια είναι τα πιο ασφαλή site, και όχι μόνο.

Ahmia

Onion URL:

http://juhanurmihxlp77nkq76byazcldy2hlmovfu2epvl5ankdibsot4csyd.onion/

Darknet 12αμμμμα

Τα site του Darknet εξ ορισμού δεν ευρετηριάζονται από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης. Έτσι, αυτόν το ρόλο τον αναλαμβάνουν τα σχετικά εργαλεία αναζήτησης του Deep Web.

Ένα από αυτά, το οποίο θεωρείται και το καλύτερο, είναι η Ahmia. Πρόκειται για μια μηχανή με λίστες νόμιμων κρυφών site που δεν θέλουν να έχουν καμία σύνδεση με την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Η μηχανή, εκτός του ότι κάνει εξαιρετική και ασφαλή αναζήτηση σε όλο το Deep Web, διαθέτει και μαύρη λίστα υπηρεσιών που περιέχουν υλικό κακοποίησης παιδιών, αλλά και όσων κάνουν κατάχρηση και απάτες γενικότερα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ahmia συνολικά είναι ένας ενεργός τομέας έρευνας, και βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη στο GitHub ως δωρεάν έργο ανοιχτού κώδικα.

Darknet 12αμμμμαkk

MEGATor

Onion URL:

http://crqkllx7afomrokwx6f2sjcnl2do2i3i77hjjb4eqetlgq3cths3o6ad.onion/

Το MegaTor είναι μια εξαιρετικά απλή υπηρεσία για ανώνυμη κοινή χρήση αρχείων που δεν είναι διαθέσιμη στο κανονικό Internet. Επιτρέπει να στείλουμε αόρατα ό,τι τύπο αρχείου θέλουμε με μέγεθος έως και 999MB.

Διαθέτει λειτουργίες για να καταστρέφονται αυτόματα τα αρχεία που ανεβάζουμε μόλις οι παραλήπτες ολοκληρώσουν τη λήψη, προστασία με κωδικό, κ.α. Το καλύτερο από όλα, είναι δωρεάν και αρκετά γρήγορο.

Facebook

Onion URL:

https://www.facebookwkhpilnemxj7asaniu7vnjjbiltxjqhye3mhbshg7kx5tfyd.onion/

Ίσως αναρωτηθούμε γιατί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, γνωστή για την παρεμβατική της στάση στο απόρρητο και την αμφιλεγόμενη πολιτική της, θέλει να έχει ανώνυμη διεύθυνση .onion?

Dark Web 2α

Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη και για τον χρήστη αλλά και για το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

Το όφελος για εμάς τους χρήστες είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό ανώνυμα. Επιπλέον, να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Facebook χωρίς να εκτεθούμε στις ορέξεις της εταιρείας που καταδυναστεύουν το απόρρητο μας.

Ο δεύτερος λόγος ωφελεί χρήστες και Facebook ταυτόχρονα, καθώς μέσω της διεύθυνσης .onion του Dark Web, το κοινωνικό δίκτυο παραμένει προσβάσιμο σε μέρη όπου είναι λογοκριμένο.

Galaxy3

Onion URL:

http://galaxy3bhpzxecbywoa2j4tg43muepnhfalars4cce3fcx46qlc6t3id.onion/

Σε αντίθεση με την Darknet έκδοση του Facebook, το Galaxy3 μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε ένα εντελώς διαφορετικό και ασφαλές κοινωνικό δίκτυο του Dark Web.

Προφανώς δεν πρόκειται να βρούμε εδώ τους φίλους μας. Ωστόσο, θα βρούμε ειδικούς στον κώδικα υπολογιστών, άτομα που αναζητούν ραντεβού για ενήλικες, και πολλούς άλλους “ενδιαφέροντες” χαρακτήρες. Το μόνο ζήτημα είναι ότι το site κάποιες ώρες φαίνεται να μην λειτουργεί.

Mail2Tor

Onion URL:

http://mail2torjgmxgexntbrmhvgluavhj7ouul5yar6ylbvjkxwqf6ixkwyd.onion/

Darknet 5

Είναι γεγονός ότι το email δεν είναι και τόσο ασφαλές μέσο επικοινωνίας. Το περιεχόμενο των εισερχομένων μας είναι προσβάσιμο στους παρόχους.

Για παράδειγμα, το Gmail σαρώνει όλο το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για να μπορεί η Google να μας δείξει πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης και διαφημίσεις.

Το Mail2Tor είναι ένας δωρεάν εναλλακτικός πάροχος email που μας δίνει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την μορφή όνομα@mail2tor.com. Δεν απαιτεί καμία προσωπική πληροφορία για τη δημιουργία του λογαριασμού.

Dark Web Darknet 2αμ

Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να στέλνει και να λαμβάνει email ανώνυμα μέσω webmail ή με ένα email client. Όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα και η υπηρεσία δεν καταγράφει απολύτως τίποτα, ούτε αποθηκεύει την IP μας.

ZeroBin

Onion URL:

http://zerobinftagjpeeebbvyzjcqyjpmjvynj5qlexwyxe7l3vqejxnqv5qd.onion/

Dark Web Darknet 2αμμμμ

Πολλοί από εμάς ίσως χρησιμοποιούμε υπηρεσίες όπως το Pastebin για αποστολή και κοινή χρήση διαφόρων αρχείων, κειμένου, κ.λ.π.

Το ZeroBin προσφέρει μια ασφαλή έκδοση αυτής της υπηρεσίας, με κρυπτογράφηση δεδομένων στον browser. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν γνωρίζει τι μοιραζόμαστε στο Dark Web, και όχι μόνο. Επιπλέον, όλο το περιεχόμενο θα διαγραφεί λίγο αργότερα.

PrivacyTools

Onion URL:

http://privacy2zbidut4m4jyj3ksdqidzkw3uoip2vhvhbvwxbqux5xy5obyd.onion/

Dark Web Darknet 2αμμμ

Το PrivacyTools είναι μια από τις πιο ασφαλείς πλατφόρμες του Darknet. Παρέχει υπηρεσίες, εργαλεία, και γνώσεις για την προστασία του απορρήτου μας από κάθε είδους μαζική επιτήρηση.

Διαθέτει έναν εκτενή κατάλογο εργαλείων και εκπαιδευτικού υλικού που εστιάζουν αποκλειστικά στην απόλυτη ιδιωτικότητα και την πλήρη ανωνυμία στο Internet.

SecureDrop

Onion URL:

http://sdolvtfhatvsysc6l34d65ymdwxcujausv7k5jk4cy5ttzhjoi6fzvyd.onion/

Dark Web Darknet 2αμμ

Το SecureDrop είναι ένα ένα open source λογισμικό που μπορούμε να αξιοποιήσουμε μόνο με τη βοήθεια ενός ανώνυμου δικτύου Tor.

Θεωρείται ιδανικό για δημοσιογράφους, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν κοινή χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

Το SecureDrop δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP του χρήστη ή τυχόν δεδομένα του προγράμματος περιήγησης. Αποθηκεύει μόνο την ημερομηνία και την ώρα της διακίνησης των μηνυμάτων και του περιεχομένου.

Το χρησιμοποιούν πολλά γνωστά ειδησεογραφικά site, όπως New York Times, ProPublica, και The Guardian.

Wasabi Wallet

Onion URL:

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion/

Το Wasabi Wallet είναι ένα open source πορτοφόλι Bitcoin που κρύβει όλα τα δεδομένα μας στο δίκτυο Tor. Παρότι υπάρχει στην αναζήτηση της Google για λήψη και ως desktop εφαρμογή, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε πλήρως μόνο με τη βοήθεια ενός ανώνυμου δικτύου Tor.

Μέσω του Tor μας επιτρέπει να “συνδέσουμε” τις συναλλαγές μας με άλλα πορτοφόλια τρίτων. Αυτό καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε να ανακαλύψει τις μεταφορές και πληρωμές κρυπτονομισμάτων που κάναμε.

Το Wasabi Wallet, εκτός από ασφαλές, θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πλατφόρμες .onion, αν λάβουμε υπόψη την αυξανόμενη δημοτικότητα των συναλλαγών Bitcoin.

Featured Αγορά Ψηφιακών Νομισμάτων Οι Ασφαλέστερες Πλατφόρμες Ανταλλακτηρίων
Αγορά Ψηφιακών Νομισμάτων: Τα Ασφαλέστερα Ανταλλακτήρια για Αγορά Bitcoin, Ether, Ada

Η αγορά Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων με κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα γίνεται ευκολότερη μέρα με τη μέρα. Τα ανταλλακτήρια είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για…

The Hidden Wallet

Onion URL:

http://d46a7ehxj6d6f2cf4hi3b424uzywno24c7qtnvdvwsah5qpogewoeqid.onion/

Darknet 12αμμμμ

Όπως το Wasabi Wallet, έτσι και το Hidden Wallet συνδέει τα κρυπτονομίσματα με άλλους χρήστες για επιπλέον ανωνυμία. Η διαφορά είναι ότι η υπηρεσία είναι παντελώς αόρατη και διαθέσιμη μόνο μέσω του Dark Web.

TorLinks

Onion URL:

http://xcpvzbi3tttaw6nbfphxopb4kiwfuwzgjqkcdra3t2iyr4zfxo5v2cid.onion/

Το TorLinks είναι μια εναλλακτική του The Hidden Wiki που είδαμε στην αρχή. Παρέχει αρκετά διαφορετικές λίστες με .onion website σε πολλές κατηγορίες.

Βέβαια, μέσα από την αναζήτηση ενδέχεται να δούμε μερικά site με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και μερικά που δεν είναι νόμιμα.

Keybase

Onion URL:

http://keybase5wmilwokqirssclfnsqrjdsi7jdir5wy7y7iu3tanwmtp6oid.onion

Στο Darknet υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε καμία άγνωστη υπηρεσία του Dark Web. Όμως, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ασφαλή αν χρησιμοποιήσουμε ένα κλειδί PGP (Pretty Good Privacy) του Keybase.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης που παρέχει απόλυτη ασφάλεια και αυθεντικοποίηση στη μεταφορά δεδομένων. Χρησιμοποιείται ευρέως για την ψηφιακή υπογραφή και κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση κειμένων και αρχείων. Επιπλέον, για την αύξηση της ασφάλειας της επικοινωνίας μέσω email.

Το Keybase, παρότι υπάρχει στην αναζήτηση της Google και διατίθεται ως εφαρμογή, έχει σχεδιαστεί για την έξτρα ασφάλεια που απαιτείται στο Dark Web. Η ίδια η υπηρεσία προτείνει την αξιοποίηση του μέσα από δίκτυο Tor. Φυσικά, είναι χρήσιμο και για το κανονικό Internet.

Μας επιτρέπει να συνδέσουμε όλες τις διαδικτυακές μας ταυτότητες με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αρκεί να ανεβάσουμε το κλειδί PGP που μας δίνει το Keybase για να συνδέσουμε κρυπτογραφικά το προφίλ μας στο Darknet, στο Twitter, στο Bitcoin πορτοφόλι μας, κ.ο.κ.

Εσείς γνωρίζετε άλλα ενδιαφέροντα site του Darknet?

Όπως αναφέραμε επανειλημμένα στον οδηγό, τα site του Darknet θέλουν προσοχή και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε την περιήγηση με ασφάλεια.

Καθώς είναι εσφαλμένη η πεποίθηση ότι ο Tor browser παρέχει απόλυτη ανωνυμία, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε για έξτρα θωράκιση ένα ισχυρό VPN όπως το CyberGhost ή όποιο άλλο θεωρούμε εμείς αξιόπιστο.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για τα site του Dark Web, ή θέλετε να προτείνετε και άλλες αξιόπιστες ιστοσελίδες του Darknet, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps