Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Θερμοκρασία GPU, Ήχος Ειδοποιήσεων Android, Μουσική Στους Χάρτες Google
QuickSteps#198 - Θερμοκρασία GPU, Ήχος Ειδοποιήσεων Android, Μουσική Στους Χάρτες Google

Θερμοκρασία GPU, Ήχος Ειδοποιήσεων Android, Μουσική Στους Χάρτες Google

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, ανοίγουμε την Εξερεύνηση Αρχείων με δικαιώματα διαχειριστή και ελέγχουμε τη θερμοκρασία της GPU. Ενεργοποιούμε τα Ctrl+C και Ctrl+V στη Γραμμή Εντολών και απενεργοποιούμε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 11. Ρυθμίζουμε τον ήχο ειδοποιήσεων για κάθε Android εφαρμογή χωριστά και εμφανίζουμε τα κουμπιά διαχείρισης της μουσική στους Χάρτες Google. Μετατρέπουμε ένα υπολογιστικό φύλλο Google σε αρχείο Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς ανοίγω την Εξερεύνηση Αρχείων με δικαιώματα διαχειριστή

Από προεπιλογή, η Εξερεύνηση Αρχείων ανοίγει με τα λιγότερα δικαιώματα που παρέχουν τα Windows στον χρήστη. Αυτό βοηθά στην αποφυγή οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη σταθερότητα του συστήματος.

Ωστόσο, ορισμένες φορές είναι απαραίτητο να τρέξουμε την Εξερεύνηση Αρχείων με δικαιώματα διαχειριστή. Μία τέτοια περίπτωση είναι όταν διαχειριζόμαστε αρχεία συστήματος ή προστατευμένα αρχεία.

Περιττό να αναφέρουμε πως το να χρησιμοποιήσουμε την Εξερεύνηση Αρχείων με δικαιώματα διαχειριστή θέλει μεγάλη προσοχή, για να μην προξενήσουμε κάποια ζημιά στο λειτουργικό σύστημα ή τις εφαρμογές μας.

Χρησιμοποιώντας το εκτελέσιμο αρχείο explorer.exe

Αρχικά, ανοίγουμε οποιοδήποτε φάκελο, πληκτρολογούμε “%windir%” στη γραμμή διευθύνσεων, και πατάμε Enter.

QuickSteps#198 - Θερμοκρασία GPU, Ήχος Ειδοποιήσεων Android, Μουσική Στους Χάρτες Google

Έπειτα, γράφουμε στην αναζήτηση “explorer.exe” και πατάμε Enter.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγουμε την “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Τέλος, στο πλαίσιο “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη” κάνουμε κλικ στο κουμπί “Ναι”.

Μέσω της Διαχείρισης Εργασιών

Αρχικά, πληκτρολογούμε στην αναζήτηση “Διαχείριση Εργασιών” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και διαλέγουμε την “Εκτέλεση νέας εργασίας”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράφουμε “explorer.exe”, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Δημιουργήστε αυτήν την εργασία με δικαιώματα διαχειριστή”, και πατάμε “OK”.

Πώς ελέγχω τη θερμοκρασία της GPU στα Windows

Η φυσιολογική θερμοκρασία της GPU είναι μεταξύ 65°C και 85°C, όταν τρέχουμε κάποιο παιχνίδι, ανάλογα το μοντέλο. Εάν η θερμοκρασία αυτή ξεπεράσει το ανώτατο όριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκληθεί σημαντική ζημιά στο hardware.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι καλό να ελέγχουμε τακτικά τη θερμοκρασία της GPU και εάν απαιτείται να προβούμε σε καθαρισμό του συστήματος ψύξης της κάρτας γραφικών, ή και του συστήματος ψύξης που έχουμε εγκαταστήσει στο κουτί του υπολογιστή.

Έλεγχος μέσω της Διαχείρισης Εργασιών

Αρχικά, πατάμε “Ctrl+Shift+Esc”, για να ανοίξουμε τη Διαχείριση Εργασιών, και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Επιδόσεις”.

Σε αυτή την καρτέλα βλέπουμε στατιστικά στοιχεία για τη χρήση της CPU, της GPU, της μνήμης RAM, του δίσκου, και άλλα. Μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία της GPU κοιτάζοντας κάτω από το όνομα της κάρτας γραφικών στην καταχώρηση “GPU 0”.

Χρησιμοποιώντας το HWMonitor

Αρχικά, κατεβάζουμε το HWMonitor, από την επίσημη ιστοσελίδα του, κάνοντας κλικ στο “SETUP • ENGLISH”.

Έπειτα, εγκαθιστούμε την εφαρμογή και την τρέχουμε.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το σημείο που αφορά την κάρτα γραφικών και ελέγχουμε τη θερμοκρασία της GPU, η οποία φαίνεται κάτω από το “Temperatures”.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εφαρμογές για τη θερμοκρασία υπολογιστή:

FEATURED Θερμοκρασία Υπολογιστή Πώς να τη Μετρήσουμε Με Τα Καλύτερα Δωρεάν Εργαλεία
Θερμοκρασία Υπολογιστή – Πώς Να Τη Μετρήσουμε

Η κατάλληλη θερμοκρασία υπολογιστή, και ειδικά η θερμοκρασία επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του PC. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που…

Πώς ενεργοποιώ τα Ctrl+C και Ctrl+V στη Γραμμή Εντολών

Από προεπιλογή, τα Windows δεν επιτρέπουν τη χρήση των Ctrl+C και Ctrl+V στη Γραμμή Εντολών. Ως εκ τούτου, για να αντιγράψουμε ή να επικολλήσουμε κάτι, πρέπει να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο πάνω αριστερά και από την “Επεξεργασία” να επιλέξουμε την κατάλληλη συντόμευση.

Ευτυχώς, μπορούμε αρκετά εύκολα να ενεργοποιήσουμε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Ctrl+C και Ctrl+V στη Γραμμή Εργασιών. Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου και διαλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Επιλογές” και επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Ενεργοποίηση συντομεύσεων πλήκτρου “Ctrl”.

Για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές, κάνουμε κλικ στο “OK”.

Από εδώ και στο εξής, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε κανονικά τα Ctrl+C και Ctrl+V στη Γραμμή Εργασιών.

Πώς απενεργοποιώ τον ήχο εκκίνησης στα Windows 11

Στα Windows 10, ο ήχος εκκίνησης είναι ανενεργός από προεπιλογή. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό βοηθά στη γρηγορότερη έναρξη του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και στα Windows 11, όπου η τεχνολογική εταιρεία έχει ενεργό αυτόν τον ήχο.

Εάν έχουμε συνηθίσει την απόλυτη σιωπή κατά την έναρξη των Windows 10 και μας ενοχλεί ο ήχος των Windows 11, ή χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή σε μέρη όπου πρέπει να επικρατεί ησυχία, τότε ίσως θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τον ήχο εκκίνησης.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο των Windows και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, επιλέγουμε την “Εξατομίκευση” και κάνουμε κλικ στα “Θέματα”.

Στη συνέχεια, πατάμε στο “Ήχοι Προεπιλογή των”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, αποεπιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Αναπαραγωγή του ήχου έναρξης των Windows”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK”, για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο.

Πώς ρυθμίζω τον ήχο ειδοποιήσεων για κάθε Android εφαρμογή χωριστά

Ο ήχος των ειδοποιήσεων βοηθά να ενημερωνόμαστε άμεσα για τις υπενθυμίσεις του ημερολογίου, τα μηνύματα που λαμβάνουμε, και τα λοιπά. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα βολικό να ελέγχουμε διαρκώς το κινητό μας, ακόμα και για τις πιο ασήμαντες ειδοποιήσεις.

Το Android επιτρέπει να απενεργοποιούμε ή να αλλάζουμε τον ήχο των ειδοποιήσεων της κάθε εφαρμογής ξεχωριστά. Έτσι, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια εφαρμογή έχει στείλει ειδοποίηση και να την ελέγξουμε ή να την αγνοήσουμε.

Αρχικά, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε τις “Εφαρμογές”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την εφαρμογή της οποίας θέλουμε να απενεργοποιήσουμε ή να αλλάξουμε τον ήχο των ειδοποιήσεων και πατάμε την καταχώρηση της.

Έπειτα, πατάμε στις “Ειδοποιήσεις” και θα εμφανιστεί μία λίστα με όλα τα είδη ειδοποιήσεων που μπορεί να στέλνει η συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μετά, πατάμε σε οποιοδήποτε είδος ειδοποίησης θέλουμε, για να προβάλλουμε τις ρυθμίσεις ήχου για τη συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Για να αλλάξουμε τον ήχο της ειδοποίησης, πατάμε “Ήχος” και διαλέγουμε τον ήχο της αρεσκείας μας.

Τέλος, εάν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τον ήχο για αυτή την ειδοποίηση, επιλέγουμε το “Αθόρυβο”.

Πώς εμφανίζω τα κουμπιά διαχείρισης της μουσικής στους Χάρτες Google

Η εφαρμογή Χάρτες της Google επιτρέπει να ακούμε μουσική και podcast κατά τη διάρκεια της πλοήγησης μέσω διάφορων γνωστών streaming υπηρεσιών, όπως το Spotify και το YouTube Music.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τα κουμπιά διαχείρισης της μουσικής. Αρχικά, τρέχουμε τους Χάρτες, πατάμε την εικόνα προφίλ, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις πλοήγησης”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Εμφάνιση στοιχείων ελέγχου αναπαραγωγής πολυμέσων”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε την εφαρμογή της αρεσκείας μας και πατάμε “Επόμενο”.

Οι Χάρτες Google θα ζητήσουν την άδεια μας, ώστε να συνδεθούν με την εφαρμογή την οποία επιλέξαμε. Πατάμε “OK” για να παρέχουμε τη σχετικά άδεια.

Από εδώ και στο εξής, όταν πλοηγούμαστε με τους Χάρτες Google και ακούμε μουσική ή podcast από την εφαρμογή που διαλέξαμε, στο κάτω μέρος της οθόνης θα εμφανίζονται τα κουμπιά διαχείρισης της αναπαραγωγής πολυμέσων.

Πώς μετατρέπω ένα υπολογιστικό φύλλο Google σε αρχείο Excel

Υπάρχουν ορισμένες συναρτήσεις οι οποίες δεν λειτουργούν σωστά αν ανοίξουμε ένα υπολογιστικό φύλλο Google με το Excel, ή το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, εάν θέλουμε να επεξεργαστούμε ένα υπολογιστικό φύλλο Google με το Excel, θα πρέπει να καταργήσουμε ή να αντικαταστήσουμε τις μη συμβατές συναρτήσεις.

Ωστόσο, αν δεν είναι δυνατό ή δεν θέλουμε να καταργήσουμε ή να αντικαταστήσουμε τις συναρτήσεις που περιέχει το έγγραφο, μπορούμε να μετατρέψουμε το υπολογιστικό φύλλο Google σε αρχείο Excel.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε τη σελίδα του Google Drive και κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξουμε.

QuickSteps#198 - Θερμοκρασία GPU, Ήχος Ειδοποιήσεων Android, Μουσική Στους Χάρτες Google

Έπειτα, πατάμε “Αρχείο” και από τη “Λήψη” διαλέγουμε το “Microsoft Excel (.xlsx)”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τον φάκελο στον οποίο επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google θα μετατρέψουν το έγγραφο σε αρχείο Excel και έπειτα το τελικό αρχείο θα κατέβει στον υπολογιστή μας.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος του υπολογιστικού φύλλου και την ταχύτητα της σύνδεσης μας.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps