Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Προσοχή Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday
featured Προσοχή Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday

Προσοχή Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday

Είναι πολύ εύκολο στις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων της Black Friday να παρασυρθούμε και να αγοράσουμε πράγματα, μόνο και μόνο επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά. Επιπλέον, πολλές προσφορές μπορεί να μην είναι και τόσο πραγματικές. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε βασικές συμβουλές για να αποφύγουμε τον υπερκαταναλωτισμό και να γλυτώσουμε χρήματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει να προσέχω στην Black Friday

Αρχικά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι στο BestPrice.gr θα βρούμε συγκεντρωμένες όλες τις τρέχουσες προσφορές σε πάνω από 3.500 καταστήματα, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη τιμή στα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν.

Πραγματικές προσφορές

Έτσι, αν δεν το έχουμε προσέξει ήδη, στην πλατφόρμα υπάρχει ειδική σελίδα για την Black Friday, που μας εμφανίζει τις κορυφαίες προσφορές την τρέχουσα στιγμή.

Πατώντας στο “Δες όλες τις προσφορές” λίγο παρακάτω στην ίδια σελίδα, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις εκπτώσεις της αγοράς. Δεν χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό στο BestPrice, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενότητα και με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, όταν επισκεφτούμε αυτή την ειδική σελίδα του BestPrice για την Black Friday, στο πάνω τμήμα θα βρούμε τις προσφορές της ημέρας.

Όταν η τιμή κάποιου προϊόντος πέσει χαμηλότερα από την έως τότε καλύτερη τιμή που έχει καταγράψει το BestPrice, τότε χαρακτηρίζεται ως προσφορά, και εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα.

Μάλιστα, το ποσοστό της έκπτωσης που αναγράφεται πάνω σε κάθε προϊόν, υπολογίζεται με βάση την προηγούμενη καλύτερη τιμή, από το σύνολο των 3.500 και βάλε καταστημάτων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα του BestPrice.

Στη σελίδα βλέπουμε και τις κατηγορίες, ώστε να ψάξουμε πιο στοχευμένα αυτό που μας ενδιαφέρει. Γιατί τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο, υπάρχουν πάνω από 8.000 προϊόντα με μεγάλη πτώση τιμής. Φυσικά, δεν θα είναι δυνατόν να κάτσουμε να τα δούμε όλα.

Ως εκ τούτου, αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο σε περίπτωση που δεν ξέρουμε τι προϊόν θέλουμε. Ψάχνουμε κάτι από μια συγκεκριμένη υποκατηγορία, πχ laptop, και πηγαίνουμε σε αυτήν την υποκατηγορία για να δούμε τι παίζει από προσφορές, και αν κάποια μας ωφελεί.

Προϊόντα Black Friday από μεγάλες αλυσίδες

Ας μη γελιόμαστε, οι περισσότεροι μπαίνουμε στον πειρασμό για την Black Friday από τις διαφημίσεις των μεγάλων καταστημάτων που παίζουν παντού. Στο ίντερνετ, στην τηλεόραση, στον δρόμο, στα newsletters.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάμε απευθείας στο bestprice.gr, καθώς στο πάνω μέρος της σελίδας θα βρούμε και ταξινόμηση ανά κατάστημα, ή ανά κατασκευαστή. Για παράδειγμα, ψάχνουμε κινητό της Apple; Μπαίνουμε στοχευμένα στις προσφορές Apple. Αν δεν έχει καμία συσκευή σε προσφορά, δεν χάνουμε άλλο τον χρόνο μας.

Παρομοίως, ψάχνουμε προσφορές από Public, Kotsovolos, κλπ; Μπαίνουμε στοχευμένα εκεί, και πάει λέγοντας.

Χρήσιμα εργαλεία

Πάμε τώρα σε εργαλεία που μας είναι χρήσιμα μόνο αν έχουμε κάνει λογαριασμό στο BestPrice. Μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε λογαριασμό πηγαίνοντας πάνω δεξιά στο Σύνδεση-Εγγραφή.

Εφόσον κάνουμε λοιπόν σύνδεση, πατάμε στο βελάκι στο εικονίδιο του προφίλ μας, και από τις Οι Προσφορές μου, κάνουμε κλικ στο Επιλογή κατηγοριών.

Από εδώ μπορούμε να ορίσουμε ποιες κατηγορίες μας ενδιαφέρει να παρακολουθούμε.

Για παράδειγμα, εμείς παρακολουθούμε την τεχνολογία. Αντί για ολόκληρη την κατηγορία, κάνοντας κλικ στο βελάκι, μπορούμε να επιλέξουμε συγκεκριμένες υποκατηγορίες. Μπορούμε να τσεκάρουμε και το “μόνο άμεσα διαθέσιμα προϊόντα”. Και ορίζουμε ένα ποσοστό έκπτωσης. Ένα 20% είναι καλό ποσοστό θεωρούμε.

Πατώντας στο Συνέχεια, θα λάβουμε μήνυμα ότι ορίσαμε επιτυχώς ειδοποίηση για τις κατηγορίες που επιλέξαμε. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιο προϊόν από αυτές τις κατηγορίες εμφανίσει έκπτωση από 20% και πάνω που βάλαμε, θα μπει αυτόματα στις Προσφορές μου σε αυτή τη σελίδα.

Για να δούμε όλες τις κατηγορίες που έχουμε βάλει, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Ειδοποιήσεις για προσφορές. Ή πηγαίνουμε στο προφίλ μας πάνω δεξιά – Ρυθμίσεις – Προσφορές. Εδώ μπορούμε να καταργήσουμε παλιές καταχωρήσεις που δεν μας ενδιαφέρουν, ή να τροποποιήσουμε τις τρέχουσες.

Ανά πάσα στιγμή, πατώντας πάνω δεξιά στο προφίλ μας, και “Οι προσφορές μου”, μεταφερόμαστε στις τρέχουσες προσφορές για όλες μας τις επιλεγμένες κατηγορίες.

Το ίδιο σύστημα ειδοποιήσεων λειτουργεί και για μεμονωμένα προϊόντα. Αν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να πάρουμε, και απλά περιμένουμε μια καλή τιμή, μπορούμε να πάμε στο εν λόγω προϊόν. Και να πατήσουμε την καρδούλα “το θέλω”.

Εφόσον πέσει η τιμή του προϊόντος, θα λάβουμε ειδοποίηση πάνω δεξιά με το καμπανάκι. Για να λάβουμε ειδοποίηση και με email, πηγαίνουμε στο προφίλ μας, ρυθμίσεις, ειδοποιήσεις. Εκεί τσεκάρουμε το κουτάκι email για την ειδοποίηση σε προϊόντα που θέλω. Και αντίστοιχα για τις προσφορές μου, ή την ειδοποίηση ελάχιστης τιμής. Η οποία λειτουργεί ως εξής.

Αντί για τη λίστα “Το θέλω”, μπορούμε να βάλουμε σε μεμονωμένα προϊόντα ειδοποίηση για πτώση σε συγκεκριμένη τιμή. Για παράδειγμα, iPhone 14: Ειδοποίησέ με όταν πέσει στα 350 ευρώ.

Εκτός από συγκεκριμένα προϊόντα, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να βάλουμε ειδοποίηση για τα επιλεγμένα φίλτρα που θέλουμε. Για παράδειγμα, κινητό με τουλάχιστον 8GB RAM, του 2023, με 512GB αποθηκευτικό. Κάτω αριστερά πατάω ειδοποίηση για προσφορές. Και ομοίως Συνέχεια.

Ο πιο σημαντικός έλεγχος

Πολλές φορές βλέπουμε καταστήματα να ανεβάζουν υπερβολικά τις τιμές λίγο πριν τις εκπτώσεις, και να μας δίνουν δήθεν προσφορές στην Black Friday. Φυσικά, κάποιες εκπτώσεις θα είναι πραγματικές, κάποιες όμως, όχι και τόσο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάμε απευθείας στο bestprice.gr. Κάνουμε αναζήτηση το συγκεκριμένο προϊόν. Και βλέπουμε αρχικά ποια είναι η μικρότερη τρέχουσα τιμή.

Για να είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν που θέλουμε είναι πραγματική προσφορά και όχι “μαϊμού”, επιβάλλεται να κοιτάξουμε το γράφημα τιμής. Θα το βρούμε πατώντας στις τρεις κάθετες τελείες.

Με μια πρώτη ανάγνωση βλέπουμε απευθείας πόσο χαμηλά ήταν η τιμή του προϊόντος και αν ανέβηκε πρόσφατα. Και στην Black Friday, θα φαίνεται πιο ξεκάθαρα η διαφορά στην άνοδο και πτώση.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η πλατφόρμα έχει πολλά παρόμοια χρήσιμα εργαλεία, όπως ακριβώς είναι και η επέκταση BestPrice Assistant για τον browser, που έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε σχετικό βίντεο μας.

Έτσι, σε τέτοιες περιόδους το bestprice.gr είναι το καλύτερο site για σύγκριση τιμών, και όχι μόνο, καθώς συμπεριλαμβάνει και όλες τις μεγάλες αλυσίδες, όπως Public, Κωτσόβολο, Πλαίσιο, και άλλες. Και καλώς ή κακώς, αυτές οι μεγάλες αλυσίδες είναι που θα έχουν την καλύτερη διαθεσιμότητα λόγω της Black Friday.

Θυμίζουμε επίσης, ότι το BestPrice υποστηρίζει πλέον και ασφάλιση αγορών από πιστοποιημένα καταστήματα. Η ασφάλιση καλύπτει διάφορες περιπτώσεις που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο βίντεο, και είναι εντελώς δωρεάν για τον χρήστη, οπότε δεν χάνουμε τίποτα αν την ενεργοποιήσουμε.

Η Black Friday είναι τελικά…ζήτημα τιμής

Αυτές ήταν οι συμβουλές μας για τις αγορές σας στο διάστημα που ακολουθεί.

Επισκεφτείτε την ειδική σελίδα του BestPrice για την Black Friday, ώστε να δείτε άμεσα όλες τις διαθέσιμες προσφορές της περιόδου.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps