Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Παιχνίδια Netflix, Custom Firefox, Διαγραφή Αντικειμένων Από Εικόνες
QuickSteps#197 - Προσαρμοσμένη Εγκατάσταση Firefox, Παιχνίδια Netflix, Διαγραφή Αντικειμένων Από Εικόνες

Παιχνίδια Netflix, Custom Firefox, Διαγραφή Αντικειμένων Από Εικόνες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, δημιουργούμε προσαρμοσμένη εγκατάσταση του Firefox και στέλνουμε οδηγίες πλοήγησης από το site Χάρτες Google στο κινητό. Ρυθμίζουμε το αυτόματο άδειασμα του Κάδου Ανακύκλωσης και συγκρίνουμε εικόνες με την εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 11. Παίζουμε παιχνίδια στο Netflix και αφαιρούμε αντικείμενα από φωτογραφίες με ένα δωρεάν online εργαλείο. Μετατρέπουμε παρουσιάσεις διαφανειών σε βίντεο με το PowerPoint.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς δημιουργώ προσαρμοσμένη εγκατάσταση του Firefox

Το δωρεάν online εργαλείο Firefox Profilemaker μας βοηθά να δημιουργήσουμε μία προσαρμοσμένη εγκατάσταση του browser της Mozilla, η οποία είναι ρυθμισμένη με βάση τις δικές μας προτιμήσεις και περιέχει τα πρόσθετα της αρεσκείας μας.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε αυτόν τον ιστότοπο και πατάμε “Start”.

QuickSteps#197 - Προσαρμοσμένη Εγκατάσταση Firefox, Παιχνίδια Netflix, Διαγραφή Αντικειμένων Από Εικόνες

Στη συνέχεια, ελέγχουμε μία προς μία τις κατηγορίες ρυθμίσεων του εργαλείου και εφαρμόζουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε.

Η κατηγορία “Annoyances” αφορά μία σειρά από ενοχλητικά χαρακτηριστικά του Firefox, όπως η προβολή προωθητικών ιστοσελίδων κατά την πληκτρολόγηση URL στη γραμμή διευθύνσεων.

Από την άλλη, η κατηγορία “Browser Features” έχει σχέση με αρκετά χαρακτηριστικά γενικής φύσεως του browser της Mozilla, όπως η αποστολή αναφορών σφαλμάτων.

Τρίτη στη σειρά είναι η κατηγορία “Privacy” που περιέχει πολλές ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το πώς ο Firefox χειρίζεται τα προσωπικά μας δεδομένα.

Η “Website Tracking” βοηθά να επιλέξουμε σε τι δεδομένα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε.

Μέσω της κατηγορίας “Security” μπορούμε να απενεργοποιήσουμε διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Firefox, όπως το μπλοκάρισμα της χρήσης επικίνδυνων πρόσθετων.

Προτελευταία είναι η κατηγορία “Addons” που περιέχει μερικά από τα πιο δημοφιλή, ασφαλή, και χρήσιμα πρόσθετα για τον Firefox. Επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα πρόσθετα, το εργαλείο θα δημιουργήσει ένα αρχείο που επιτρέπει τη μαζική εγκατάσταση τους στον browser.

Η τελευταία κατηγορία είναι η “Enterprise Policies” η οποία αφορά κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης της Mozilla, όπως η δυνατότητα προβολής PDF, το ιστορικό αναζήτησης, και άλλα.

Στο τέλος της σελίδας κάθε κατηγορίας, και εφόσον έχουμε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις, κάνουμε κλικ στο “Save & next”.

Μόλις φτάσουμε στο “Finish”, κατεβάζουμε όλα τα αρχεία που έχει δημιουργήσει το Firefox Profilemaker, κάνοντας κλικ στα κουμπιά “Download”.

Έπειτα, κατεβάζουμε τον Firefox από την επίσημη σελίδα της Mozilla, τον εγκαθιστούμε στον υπολογιστή, τρέχουμε το πρόγραμμα περιήγησης, πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων “about:profiles”, και πατάμε “Enter”.

Κάνουμε κλικ στη “Δημιουργία νέου προφίλ”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “Επόμενο”, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το νέο προφίλ, και πατάμε “Τέλος”.

Κλείνουμε τον Firefox, ανοίγουμε οποιονδήποτε φάκελο, αντιγράφουμε τη διαδρομή “%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\”, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων, και πατάμε “Enter”.

Ανοίγουμε τον φάκελο που αφορά το προφίλ το οποίο μόλις δημιουργήσαμε, αντιγράφουμε σε αυτόν τον φάκελο το αρχείο prefs.js και αποσυμπιέζουμε το “profile.zip” και το “addons.zip”.

Το τελικό περιεχόμενο του φακέλου πρέπει να μοιάζει με αυτό που βλέπουμε στην ακόλουθη εικόνα.

Τέλος, ανοίγουμε τον φάκελο στον οποίο έχουμε εγκαταστήσει τον Firefox και αποσυμπιέζουμε το αρχείο “enterprise_policy.zip”.

Αυτόματο άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης στα Windows 11

Όταν διαγράφουμε αρχεία ή φακέλους πατώντας απλά το πλήκτρο “Delete”, αυτά μεταφέρονται στον Κάδο Ανακύκλωσης και συνεχίζουν να πιάνουν χώρο στον δίσκο.

Για να διαγράψουμε οριστικά ένα αρχείο ή φάκελο, χωρίς αυτό να μετακινείται στον Κάδο Ανακύκλωσης, πρέπει να το επιλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Shift+Delete”.

Εάν συνηθίζουμε να διαγράφουμε αρχεία και φακέλους πατώντας μόνο το “Delete”, τότε το μέγεθος του Κάδου Ανακύκλωσης μεγαλώνει διαρκώς, ειδικά αν ξεχνάμε να τον αδειάζουμε τακτικά.

Ευτυχώς, τα Windows 11 διαθέτουν ένα εργαλείο το οποίο φροντίζει να αδειάζει αυτόματα τον Κάδο Ανακύκλωσης, ώστε να απελευθερώνει χώρο στον δίσκο.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο των Windows και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, επιλέγουμε την κατηγορία “Σύστημα” και κάνουμε κλικ στο “Χώρος αποθήκευσης”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Έλεγχος αποθήκευσης” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από την “Αυτόματη εκκαθάριση περιεχομένου χρήστη”.

Μετά, εντοπίζουμε τη “Ρύθμιση χρονοδιαγραμμάτων εκκαθάρισης”, επιλέγουμε κάθε πότε θέλουμε να γίνεται έλεγχος του χώρου αποθήκευσης και κάθε πόσες ημέρες τα Windows 11 να διαγράφουν τα αρχεία που περιέχει ο Κάδος Ανακύκλωσης.

Πώς στέλνω οδηγίες πλοήγησης από το site Χάρτες Google στο κινητό

Οι Χάρτες της Google είναι ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία και η εταιρεία έχει αναπτύξει μία από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης για κινητά. Ωστόσο, τι γίνεται εάν χρησιμοποιήσουμε το site της υπηρεσίας για να βρούμε κάποια διαδρομή;

Η Google προσφέρει τη δυνατότητα να στείλουμε τις οδηγίες πλοήγησης από τον υπολογιστή στο κινητό. Αρκεί να έχουμε συνδέσει στον browser του υπολογιστή και στο κινητό τον ίδιο λογαριασμό Google.

Αρχικά, ανοίγουμε τη σελίδα της υπηρεσίας και δημιουργούμε τη διαδρομή η οποία μας ενδιαφέρει.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Στη συνέχεια, πατάμε τον σύνδεσμο “Αποστολή οδηγιών στο τηλέφωνό σας”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στη συσκευή στην οποία θέλουμε να στείλουμε τις οδηγίες πλοήγησης.

Επιπλέον, μέσω του ίδιου πλαισίου μπορούμε να στείλουμε τις οδηγίες με email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Google λογαριασμού μας.

Τέλος, αν έχουμε προσθέσει στα στοιχεία του λογαριασμού τον αριθμό του κινητού μας, τότε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αποστολή των οδηγιών στη συσκευή μέσω SMS.

Πώς μπορώ να παίζω παιχνίδια στο Netflix

Η Netflix, δημιουργός και ιδιοκτήτης της γνωστής πλατφόρμας παρακολούθησης σειρών και ταινιών, ξεκίνησε μία νέα υπηρεσία παιχνιδιών. Προς το παρόν, μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια μόνο όσοι χρήστες διατηρούν ενεργή συνδρομή.

Για να μπορέσουμε να παίξουμε τα παιχνίδια που προσφέρει το Netflix, θα πρέπει να περάσουμε την εφαρμογή του στο κινητό μας.

Μόλις κατεβάσουμε την εφαρμογή, την ανοίγουμε, πραγματοποιούμε σύνδεση, και επιλέγουμε το προφίλ μας.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί “Παιχνίδια” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το παιχνίδι το οποίο θέλουμε να παίξουμε και πατάμε την καταχώρηση του.

Μετά, πατάμε “Λήψη παιχνιδιού”. Θα μεταφερθούμε στη σελίδα του παιχνιδιού στο Play Store. Για να εγκαταστήσουμε το παιχνίδι το κινητό μας, πατάμε “Εγκατάσταση”.

Όταν το παιχνίδι εγκατασταθεί στη συσκευή μας, μπορούμε να το τρέξουμε είτε από τη συντόμευση του, είτε μέσα από την εφαρμογή του Netflix.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις ανοίξει το παιχνίδι, θα ρωτήσει “Ποιος θα παίξει”, ώστε να αποθηκεύσει την πρόοδο μας στο κατάλληλο προφίλ.

Πώς συγκρίνω εικόνες με την εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 11

Εάν θέλουμε να συγκρίνουμε δύο εικόνες μεταξύ τους για να δούμε αν διαφέρουν στην ποιότητα, στα χρώματα, και τα λοιπά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδική εφαρμογή. Οι Φωτογραφίες στα Windows 11 επιτρέπουν να προβάλλουμε πολλές εικόνες ταυτόχρονα στο ίδιο παράθυρο.

Αρχικά, τοποθετούμε όλες τις εικόνες τις οποίες θέλουμε να συγκρίνουμε στον ίδιο φάκελο.

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στην πρώτη εικόνα και από το “Άνοιγμα με” επιλέγουμε τις “Φωτογραφίες”.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή Φωτογραφίες, πηγαίνουμε τον δείκτη του ποντικιού στο κάτω μέρος του παραθύρου και θα εμφανιστούν οι προεπισκοπήσεις όλων των εικόνων που περιέχει ο φάκελος.

Για προβάλλουμε περισσότερες από μία εικόνες στο ίδιο παράθυρο, επιλέγουμε το κουτάκι στην πάνω δεξιά γωνία της προεπισκόπησης τους.

Όπως βλέπουμε και στο παρακάτω screenshot, εμείς επιλέξαμε συνολικά τέσσερις εικόνες οι οποίες εμφανίζονται όλες μαζί στο ίδιο παράθυρο.

QuickSteps#197 - Προσαρμοσμένη Εγκατάσταση Firefox, Παιχνίδια Netflix, Διαγραφή Αντικειμένων Από Εικόνες

Αφαίρεση αντικειμένων από φωτογραφίες με ένα δωρεάν online εργαλείο

Όταν αναφερόμαστε στην επεξεργασία φωτογραφιών, συνήθως, σκεφτόμαστε το Photoshop, το οποίο είναι ιδιαίτερα βαρύ. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά δωρεάν εργαλεία, τα οποία βοηθούν να ολοκληρώνουμε εύκολα διάφορες εργασίες, χωρίς να διαθέτουμε κάποιο ισχυρό σύστημα.

Με τη βοήθεια του δωρεάν online εργαλείου Cleanup.pictures, μπορούμε να αφαιρέσουμε αντικείμενα από φωτογραφίες. Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο.

Έπειτα, σύρουμε την εικόνα την οποία θέλουμε να επεξεργαστούμε, στο πλαίσιο το οποίο γράφει “Click here or drag an image file”.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το ποντίκι, υπογραμμίζουμε το αντικείμενο που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε από τη φωτογραφία.

Το online εργαλείο θα επεξεργαστεί την εικόνα και θα αφαιρέσει το αντικείμενο το οποίο επιλέξαμε. Όταν ολοκληρώσει την επεξεργασία, θα εμφανίσει την τελική φωτογραφία.

Εφόσον είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, μπορούμε να κατεβάσουμε την εικόνα πατώντας το “Download”.

Όπως βλέπουμε και στην ακόλουθη εικόνα, το Cleanup.pictures αφαίρεσε με επιτυχία το αντικείμενο και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.

Πώς μετατρέπω παρουσιάσεις PowerPoint σε βίντεο

Οι παρουσιάσεις διαφανειών είναι αρκετά καλές και βοηθούν στην προβολή ποικίλου περιεχομένου. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύχρηστες όσο τα βίντεο.

Για την προβολή τους απαιτείται να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή το PowerPoint, κάποιο πρόγραμμα προβολής παρουσιάσεων, ή να έχουμε πρόσβαση στο Internet, εάν πρόκειται για κάποιο αρχείο που δημιουργήσαμε με τις Παρουσιάσεις Google.

Το PowerPoint διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο το οποίο βοηθά να μετατρέπουμε τις παρουσιάσεις διαφανειών σε βίντεο. Αρχικά, ανοίγουμε την παρουσίαση με το πρόγραμμα της Microsoft.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”, πατάμε το “Περισσότερα”, και επιλέγουμε την “Εξαγωγή”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στη “Δημιουργία βίντεο”.

Στο δεξί τμήμα του παραθύρου θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές, οι οποίες αφορούν το βίντεο που θα δημιουργήσει το PowerPoint.

Διαλέγουμε την ποιότητα την οποία θέλουμε να έχει το βίντεο, αν θα γίνει χρήση των χρονισμών που έχουμε προσθέσει στην παρουσίαση, τη χρονική διάρκεια της κάθε διαφάνειας, και πατάμε “Δημιουργία βίντεο”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε τον φάκελο στον οποίο θέλουμε να αποθηκεύσει το βίντεο που θα δημιουργήσει το PowerPoint, πληκτρολογούμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει, και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps