Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Linux » Κατέβασμα Torrent: Οι Καλύτερες Πηγές Για Νόμιμες Ταινίες/Mp3/Apps
α Καλύτερα Site Για Ασφαλές Και Νόμιμο Κατέβασμα Torrent

Κατέβασμα Torrent: Οι Καλύτερες Πηγές Για Νόμιμες Ταινίες/Mp3/Apps

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το torrenting είναι μια από τις δημοφιλέστερες μεθόδους για την κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο. Παρότι το κατέβασμα torrent ως διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμο, η κοινή χρήση και η λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες, και σε ορισμένες με ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. Στον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες πλατφόρμες του torrenting με άφθονο δωρεάν περιεχόμενο, για το κατέβασμα torrent νόμιμα και με ασφάλεια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Είναι παράνομο το κατέβασμα torrent?

Λόγω των ουκ ολίγων περιστατικών με χρήστες που έχουν αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα με το κατέβασμα torrent, έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι το torrenting είναι παράνομο. Ωστόσο, αυτό δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Το torrenting είναι απλά μια μέθοδος κοινής χρήσης αρχείων. Οι χρήστες – τα λεγόμενα seeds στην ορολογία του torrenting – φιλοξενούν ένα αρχείο για να το κατεβάσουν οι υπόλοιποι χρήστες, γνωστοί και ως leechers.

Ένα αρχείο torrent λειτουργεί σαν πίνακας περιεχομένων (ευρετήριο). Επιτρέπει στους υπολογιστές να βρίσκουν πληροφορίες μέσω της χρήσης ενός προγράμματος, όπως ακριβώς είναι o torrent client.

Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών BitTorrent
Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών

Το Streaming μέσω Kodi και άλλων εφαρμογών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όμως, κάποιοι εξακολουθούμε να επιμένουμε στα παλιά, καλά torrent. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα για…

Με τη βοήθεια ενός αρχείου torrent, μπορούμε να κατεβάσουμε μικρά μέρη του αρχικού αρχείου από υπολογιστές που το έχουν ήδη κατεβάσει και αποθηκεύσει.

Τα δεδομένα κατεβαίνουν τμηματικά από όσους τα διαθέτουν, έτσι ώστε ακόμη και να σταματήσει το κατέβασμα torrent, να μπορούμε να συνεχίσουμε αργότερα από το ίδιο σημείο.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν το κατέβασμα torrent και η δημιουργία αντιγράφου στον υπολογιστή μας αφορά προστατευμένο περιεχόμενο. Παράνομη πράξη συνιστά και το uploading τέτοιου περιεχομένου στη χρήση torrent.

Έτσι, όταν χρησιμοποιούμε ένα torrent, όχι μόνο κατεβάζουμε το αρχείο, αλλά και το φιλοξενούμε για να το κατεβάσουν και οι άλλοι. Αυτό σημαίνει ότι το κατέβασμα torrent, όπως λ.χ. μια ταινία, μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα, καθώς διανέμουμε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Παρότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η νομιμότητα των κοινόχρηστων αρχείων, και έχει δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη με το τι είναι νόμιμο και τι όχι, στις μέρες μας πολλές χώρες έχουν στο μικροσκόπιο το κατέβασμα torrent.

Μάλιστα, μερικές έχουν απαγορεύσει παντελώς τα torrent site, όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Το πράσινο χρώμα υποδηλώνει ότι επιτρέπεται το κατέβασμα torrent για προσωπική χρήση, το κίτρινο ότι οι αρχές παρακολουθούν, το πορτοκαλί ότι καραδοκεί σοβαρό πρόστιμο, και το κόκκινο ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στις πλατφόρμες του torrenting.

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent 2

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent 1

Οι νόμιμες πλατφόρμες για ασφαλές κατέβασμα torrent

Παρ' όλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα torrent για πολλούς νόμιμους σκοπούς. Τέτοιοι είναι η κοινή χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, οι διανομές Linux, και κοινή χρήση ταινιών και μουσικής που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Επίσης, πολλές παλαιότερες ταινίες βρίσκονται πλέον στον δημόσιο τομέα (Public Domain), πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερες να διανέμονται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα torrent για να κάνουμε νόμιμη λήψη αυτών των κλασικών ταινιών.

Έτσι, αν θέλουμε να βρούμε ένα torrent online, υπάρχουν αρκετά site που ειδικεύονται μόνο σε νόμιμες λήψεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κάνουμε κατέβασμα torrent χωρίς να ανησυχούμε για νομικά ζητήματα.

Legit Torrents

Στο Legit Torrents μπορούμε να κάνουμε λήψεις πολλών διαφορετικών τύπων περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, μουσικής, και λογισμικού. Το κατέβασμα torrent είναι απόλυτα νόμιμο.

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent 2αα

Θα βρούμε κατηγορίες για λήψη διανομών Linux καθώς και λογισμικό για Windows, Mac, και Linux. Επιπλέον, υπάρχουν κατηγορίες για περιεχόμενο ψυχαγωγίας, όπως anime, βιβλία, και παιχνίδια.

Το site είναι ένα από τα πιο δημοφιλή για νόμιμο κατέβασμα torrent. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αρχεία να έχουν συχνά πολλά seed.

Public Domain Torrents

Το Public Domain Torrents, παρότι έχει σχεδιασμό παλιάς κοπής, είναι ένα από τα καλύτερα site για την εύρεση νόμιμων torrent.

Όλα τα αρχεία για λήψη ανήκουν στον δημόσιο τομέα, με κλασικές ταινίες που καλύπτουν είδη όπως τρόμος, δράμα, κινούμενα σχέδια, και κωμωδία. Πολλές από τις κλασικές ταινίες που φιλοξενούνται εδώ δεν θα τις βρούμε πουθενά αλλού.

Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τους λάτρεις των B-Movies. Πολλές από αυτές είναι διαθέσιμες για λήψη σε πολλές μορφές, ακόμη και για κινητές συσκευές.

Υπάρχει και μια κατηγορία για streaming, εάν δεν θέλουμε να κάνουμε κατέβασμα torrent. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε αστοχίες λόγω της προσθήκης του Adobe Flash Player που δεν υποστηρίζεται πλέον.

Vuze

Το Vuze είναι πιο γνωστό για τον torrent client που διαθέτει. Ωστόσο, φιλοξενεί και έναν μεγάλο κατάλογο με νόμιμα torrent.

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent 2αααα

Επίσης, είναι ένα δημοφιλές μέσο για τη φιλοξενία podcast ήχου ή βίντεο, τα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε καθημερινά ή εβδομαδιαία, καθώς βγαίνουν νέα επεισόδια.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ενημερωτικών podcast για την επιστήμη και τη φύση, καθώς και άλλα θέματα. Διαθέτει, επίσης, torrent για λήψη βιβλίων, λογισμικού, νέων μουσικών καλλιτεχνών, και κλασικών ταινιών.

Jamendo Music

Το Jamendo αυτοαποκαλείται ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μουσική κοινότητα. Είναι αναμφίβολα η ιδανικότερη υπηρεσία για όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα μουσική από καλλιτέχνες του Indie και της ανεξάρτητης σκηνής, και όχι μόνο.

Πώς να Ανακαλύψω Νέα Τραγούδια και Νέα Μουσική

Σε ποιον δεν αρέσει η μουσική; Ανακουφίζει το μυαλό, διεγείροντας τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά μας. Αναμφίβολα οι συνδρομητικές μουσικές υπηρεσίες έχουν εκατομμύρια νέα τραγούδια….

Η υπηρεσία θεωρείται ως το Spotify των μικρών και των “φτωχών”. Διαμέσου του Creative Commons, τα προσφέρει όλα δωρεάν, είτε πρόκειται για πλήρη αναπαραγωγή, είτε πρόκειται για ακατάπαυστο κατέβασμα torrent.

νόμιμα torrent και κατέβασμα torrent 2ααααα

Μπορούμε, επίσης, να αναζητήσουμε καλλιτέχνες ανά είδος ή να αναζητήσουμε τα πιο πρόσφατα ή δημοφιλή κομμάτια.

Αν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κατεβάσουμε, υπάρχει και η λειτουργία του ραδιοφώνου για να ακούσουμε δωρεάν μουσικής από το είδος που μας αρέσει.

Linuxtracker

Εάν είμαστε χρήστες του Linux, πιθανότατα γνωρίζουμε ήδη για το Linuxtracker. Το site ειδικεύεται στην κοινή χρήση torrent για τη λήψη διανομών Linux.

Παρότι μπορούμε να κάνουμε λήψη τις μεγάλες διανομές Linux όπως το Ubuntu ή το openSUSE, αυτή η επιλογή δεν είναι εφικτή για μικρότερες διανομές που είναι πιο εξειδικευμένες και μπορεί να είναι χρήσιμες για δοκιμαστικούς σκοπούς.

Έτσι, είναι πολύ πιο πιθανό να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε σε έναν νόμιμο site torrent όπως ακριβώς είναι το Linuxtracker.

The Internet Archive

Όπως ίσως γνωρίζουμε πολλοί από εμάς, το Internet Archive είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα πληροφορίας και περιεχομένου που μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο.

Το εξαιρετικό site είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη με μια τεράστια γκάμα περιεχομένου, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε νόμιμα και δωρεάν.

Εκτός από βιβλία, λογισμικό, και μουσική, το site διαθέτει μια τεράστια γκάμα ταινιών που έχουν περιέλθει στον δημόσιο τομέα. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτά τα έργα online, ή να τα κατεβάσουμε μέσω torrent στην ενότητα “Feature Films” του site.

Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη συλλογή ταινιών noir ταινιών, κλασικών τρόμων, και ασπρόμαυρων ταινιών από τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου. Αναμφίβολα, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για πραγματικούς σινεφίλ.

Εσείς πώς κάνετε το κατέβασμα torrent?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλα αξιόπιστα μέσα για να κάνουμε νόμιμο και ασφαλές κατέβασμα torrent, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps