Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Οκτώβριος 2021
Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Οκτώβριος 2021

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Οκτώβριος 2021

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Οκτώβριο έχουμε μία φορητή συσκευή για φωνητική μετάφραση, έναν γωνιακό αντάπτορα από USB Type-C σε θύρα ακουστικών, και ένα ξυπνητήρι με βάση ασύρματης φόρτισης. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε ένα οικονομικό τηλεσκόπιο για αρχάριους, ένα φωτιστικό που δημιουργεί έναστρο ουρανό, και ένα μίνι ενυδρείο που καθαρίζεται μόνο του.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Φορητή συσκευή για φωνητική μετάφραση

Τα Αγγλικά είναι η ανεπίσημη παγκόσμια γλώσσα, αλλά οι λαοί ανά τον κόσμο μιλούν αμέτρητες γλώσσες και διαλέκτους. Γι’ αυτό, μία συσκευή φωνητικής μετάφρασης είναι μία καλή λύση για όσους συναναστρέφονται με άτομα που μιλούν διαφορετική γλώσσα.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Οκτώβριος 2021

Η T8+ είναι μία φορητή συσκευή μετάφρασης, η οποία μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο ήχο και κείμενο. Επιπλέον, με τη χρήση της εφαρμογής που προσφέρει ο κατασκευαστής, μπορεί να εκφωνεί τη μετάφραση κειμένου από φωτογραφίες.

Η συσκευή υποστηρίζει πάνω από 68 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, και διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με χωρητικότητα 800mAh. Η τιμή της στο Banggood είναι 43,34€.

Συσκευή που μετατρέπει ενσύρματα ακουστικά σε ασύρματα

Αν έχουμε βαρεθεί τα καλώδια, με τη βοήθεια του μετατροπέα της Baseus μπορούμε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε ενσύρματα ακουστικά σε ασύρματα.

Ο συγκεκριμένος μετατροπέας υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και NFC, ζυγίζει 150 γραμμάρια, διαθέτει 400mAh μπαταρία που προσφέρει μέχρι 120 ώρες αυτονομία, και κοστίζει 56,14€.

Γωνιακός αντάπτορας από USB Type-C σε θύρα ακουστικών

Οι κατασκευαστές που αφαιρούν τη θύρα ακουστικών από τις συσκευές τους διαρκώς αυξάνονται. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να συνδέσουμε ενσύρματα ακουστικά στο κινητό, πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποιον αντάπτορα.

Οι περισσότεροι αντάπτορες είναι καλώδια μικρού μήκους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η κάθετη τοποθέτηση του βύσματος στη θύρα του κινητού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του καλωδίου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης.

Ο γωνιακός αντάπτορας της Baseus είναι μία ενιαία συσκευή χωρίς καλώδια, και διαθέτει μία κλασική θύρα ακουστικών και μία θύρα USB Type-C, που επιτρέπουν να συνδέουμε τα ακουστικά στο κινητό και ταυτόχρονα να το φορτίζουμε.

Ο σχεδιασμός του γωνιακού αντάπτορα επιτρέπει την κάθετη ή πλάγια τοποθέτηση του κινητού και το άνετο κράτημα. Επιπλέον, αφού δεν διαθέτει καλώδια, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφεί. Η τιμή του αντάπτορα στο Banggood είναι 14,77€.

Ξυπνητήρι με βάση ασύρματης φόρτισης

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά smartphone που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Στη στήλη με τα gadget έχουμε δει αρκετές βάσεις ασύρματης φόρτισης, είτε με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είτε με ξεχωριστό σχεδιασμό.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο gadget να ξεχωρίζει είναι ότι πρόκειται για ένα ξυπνητήρι που στο πάνω μέρος έχει μία βάση ασύρματης φόρτισης. Στην οθόνη μπορούμε να δούμε την ώρα, την ημερομηνία, και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Η τιμή του ξυπνητηριού με την ενσωματωμένη βάση ασύρματης φόρτισης είναι 21,67€.

Οικονομικό τηλεσκόπιο για αρχάριους

Σε πολλούς αρέσει να παρακολουθούμε τα αστέρια στον ουρανό. Μάλιστα, αρκετοί θα θέλαμε να έχουμε ένα τηλεσκόπιο, ώστε να μπορούμε να ρίξουμε μία πιο κοντινή ματιά στα διάφορα ουράνια σώματα. Όμως, τα περισσότερα τηλεσκόπια είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Το τηλεσκόπιο της φωτογραφίας είναι αρκετά οικονομικό, απευθύνεται σε αρχάριους, έχει 60mm φακό και 170mm εστιακό μήκος. Αν θέλουμε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο χόμπι της αστρονομίας, τότε το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι ένα από τα καλύτερα και πιο οικονομικά που θα βρούμε στην αγορά. Η τιμή του είναι 38,61€.

Έξυπνο φωτιστικό δαπέδου, για το σαλόνι ή το γραφείο

Υπάρχουν έξυπνες συσκευές κάθε είδους, με τις πιο διαδεδομένες να είναι τα έξυπνα ηχεία και οι έξυπνες λάμπες. Αρκετές εταιρείες διαθέτουν έξυπνα φωτιστικά για το σαλόνι, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, ή το γραφείο.

Το BlitzWolf BW-LT28 είναι ένα έξυπνο φωτιστικό δαπέδου κατάλληλο για χρήση τόσο στο σαλόνι, όσο και στο γραφείο. Διαθέτει πέντε διαφορετικά επίπεδα φωτισμού και υποστηρίζει θερμοκρασίες χρώματος από 3000K έως 6000K.

Η μέγιστη φωτεινότητα της λάμπας του BlitzWolf BW-LT28 είναι 600 lumen, λειτουργεί με ρεύμα, και διαθέτει λειτουργία χρονοδιακόπτη. Μπορούμε να προμηθευτούμε το έξυπνο φωτιστικό δαπέδου από το Banggood για 46,91€.

Φωτιστικό που δημιουργεί έναστρο ουρανό

Στη στήλη των gadget έχουμε δει διάφορα φωτιστικά. Κάποια είναι έξυπνα, και άλλα έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Το φωτιστικό της φωτογραφίας δημιουργεί στους τοίχους του δωματίου ένα μοναδικό εφέ έναστρου ουρανού, που είναι γεμάτος με πλανήτες και αστερισμούς. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα που θα έχει το φως.

Αυτό το ιδιαίτερο φωτιστικό λειτουργεί με ρεύμα. Αν θέλουμε τον δικό μας ουρανό στο υπνοδωμάτιο, στο γραφείο, ή στο σαλόνι, μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το φωτιστικό στην τιμή των 17,32€.

Συσκευή για την ακριβή μέτρηση αποστάσεων με laser

Είτε ασχολούμαστε με τις κατασκευές, είτε θέλουμε να μετρήσουμε κάτι με απόλυτη ακρίβεια, τα συμβατικά μέτρα και οι χάρακες δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Σχεδόν, πάντα θα υπάρχει διαφορά μεταξύ της τιμής που θα βρούμε με την πραγματική διάσταση.

Ορισμένες φορές, οι γραμμές που έχουν τυπώσει τα μηχανήματα πάνω σε αυτά τα εργαλεία, κατά την παραγωγή τους, ενδέχεται να παρουσιάζουν σφάλματα και να βρίσκονται σε λάθος θέση.

Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, αυτά τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία φθείρονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι διαστάσεις τους να διαφέρουν από αυτές που είχαν όταν τα χρησιμοποιήσαμε πρώτη φορά ή να μην μπορούμε να δούμε τι γράφουν.

Το KXL – E40 είναι μία συσκευή που μετρά αποστάσεις χρησιμοποιώντας ακτίνα laser. Για να λειτουργήσει, χρειάζεται δύο μπαταρίες AAA και η ακρίβεια με την οποία μετρά τις αποστάσεις είναι +/- 2 χιλιοστά. Το KXL – E40 κοστίζει 28,56€.

Μίνι αυτοκαθαριζόμενο ενυδρείο

Τα πιο δημοφιλή κατοικίδια είναι οι σκύλοι και οι γάτες. Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητα ακόμη ζώα τα οποία μπορούμε να έχουμε ως κατοικίδια, όπως οι αράχνες, οι χελώνες, τα ψάρια, και άλλα.

Το Geometry Mini Fish Tank είναι ένα μίνι αυτοκαθαριζόμενο ενυδρείο μικρών ψαριών από τη Xiaomi. Επιπλέον, στο καπάκι του συγκεκριμένου ενυδρείου μπορούμε να φυτέψουμε μικρά φυτά και λουλούδια. Επίσης, έχει LED φωτισμό με δυνατότητα αλλαγής χρώματος.

Αν θέλουμε να φροντίζουμε μικρά ψάρια, αλλά βαριόμαστε να καθαρίζουμε το ενυδρείο, τότε μπορούμε να αγοράσουμε το Geometry Mini Fish Tank με 64,02€.

Συσκευή για τοπικό παλμικό μασάζ

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα χέρια μας είναι πιασμένα, ο σβέρκος μας πονάει, και δεν έχουμε κανέναν να μας κάνει μασάζ.

Με τη βοήθεια της συσκευής τοπικού παλμικού μασάζ που βλέπουμε στη φωτογραφία, μπορούμε μόνοι μας να ανακουφίσουμε σχεδόν οποιονδήποτε πόνο, ή να χαλαρώσουμε τις πιασμένες αρθρώσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία της συσκευής προσφέρει αυτονομία έως 105 λεπτά. Τη συσκευή μασάζ μπορούμε να την προμηθευτούμε από το Banggood για 31,52€, ενώ τα ανταλλακτικά pads κοστίζουν 17,05€ τα δύο.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με ηχητικές δονήσεις

Η προσωπική υγιεινή είναι το παν αν θέλουμε να αποφεύγουμε μολύνσεις, κακοσμία, ή ακόμα και σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Αρκετοί οδοντίατροι θεωρούν ότι η συμβατική οδοντόβουρτσα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό των δοντιών και προτείνουν τη χρήση ηλεκτρικής.

Η Oclean Air 2 είναι μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα η οποία χρησιμοποιεί ηχητικές δονήσεις για να καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα σε βάθος. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής που προσφέρει η εταιρεία, μπορούμε να παρακολουθούμε την υγιεινή του στόματος μας.

Επίσης, η Oclean Air 2 αντιλαμβάνεται πότε ασκούμε αυξημένη πίεση και μειώνει τη συχνότητα των ηχητικών δονήσεων. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαθέτει προσφέρει έως 40 ημέρες αυτονομία. Η τιμή της συγκεκριμένης οδοντόβουρτσας στο Banggood είναι 51,17€.

Ηλεκτρική λίμα για σκύλους και γάτες

Όσοι διαθέτουμε σκύλο ή γάτα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κόψιμο των νυχιών τους είναι μία δύσκολη διαδικασία. Ειδικά αν θέλουμε να την πραγματοποιήσουμε γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να τραυματίσουμε τα δάχτυλά τους.

Η MG-NG001 είναι μία φορητή ηλεκτρική λίμα για κατοικίδια, η οποία βοηθά στη γρήγορη και ασφαλή μείωση του μήκους των νυχιών. Η τιμή της ηλεκτρικής λίμας είναι 20,69€.

Φως για τη λεκάνη της τουαλέτας με αισθητήρα κίνησης

Όταν ξυπνάμε μέσα στη νύχτα για να πάμε στην τουαλέτα, αποφεύγουμε να ανάψουμε κάποιο φως. Το να φτάσουμε μέχρι την τουαλέτα είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καταφέρουμε. Ωστόσο, όταν έχουμε φτάσει στη λεκάνη, δεν βλέπουμε πού είναι το καπάκι.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Οκτώβριος 2021

Αντί να ψάχνουμε πού είναι το καπάκι της λεκάνης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Toilet Night Light. Πρόκειται για μία λάμπα που διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία και αισθητήρα κίνησης.

Μόλις πλησιάζουμε στη λεκάνη, η λάμπα ανάβει και έτσι μπορούμε να δούμε πού είναι η λεκάνη και το καπάκι της. Το φως για τη λεκάνη της τουαλέτας κοστίζει 13,78€.

Εργαλείο για τον εύκολο καθαρισμό αβοκάντο

Αν συνηθίζουμε να τρώμε σαλάτες, ίσως έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να καθαρίσουμε ένα ώριμο αβοκάντο. Η διαδικασία καθαρισμού ενός αβοκάντο είναι δύσκολη και πολλές φορές καταλήγει με ένα κατεστραμμένο φρούτο.

Με τη βοήθεια του εργαλείου της φωτογραφίας μπορούμε να κόψουμε το αβοκάντο στη μέση, να αφαιρέσουμε εύκολα το κουκούτσι, και να κόψουμε τη σάρκα του φρούτου σε φέτες. Αυτό το ιδιαίτερα χρήσιμο gadget κοστίζει 5,91€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Οκτωβρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps