Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Επαλήθευση YouTube, Αποσύνδεση Facebook, Ασυμπίεστες Εικόνες Telegram, Voice Access
QuickSteps#190 - Επαλήθευση YouTube, Αποστολή Ασυμπιέστων Εικόνων Telegram

Επαλήθευση YouTube, Αποσύνδεση Facebook, Ασυμπίεστες Εικόνες Telegram, Voice Access

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, αποσυνδέουμε τον Facebook λογαριασμό μας από όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, μαθαίνουμε σε τι διαφέρουν το όνομα προφίλ με το όνομα χρήστη στο Twitter και πώς τα αλλάζουμε, και στέλνουμε ασυμπίεστες φωτογραφίες με το Telegram. Μαθαίνουμε πώς και γιατί κάνουμε επαλήθευση του λογαριασμού μας στο YouTube και ρυθμίζουμε το εργαλείο Voice Access ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα όταν κοιτάμε το κινητό. Προσθέτουμε συντομεύσεις επαφών στην αρχική οθόνη του κινητού και χρησιμοποιούμε διαδραστικές ημερομηνίες στα Έγγραφα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αποσυνδέω τον λογαριασμό  Facebook από όλες τις συσκευές

Το Facebook επιτρέπει να βλέπουμε τις συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός μας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος παραβιάσει τον λογαριασμό μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τι είδους συσκευή συνδέθηκε σε αυτόν, πριν πόση ώρα, και από ποια περιοχή.

QuickSteps#190 - Επαλήθευση YouTube, Αποστολή Ασυμπιέστων Εικόνων Telegram

Για να δούμε αυτές τις συσκευές, κάνουμε κλικ στο τρίγωνο πάνω δεξιά και πατάμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την “Ασφάλεια και σύνδεση”

Στην ενότητα “Από πού είστε συνδεδεμένοι” μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις συσκευές στις οποίες είναι ενεργός ο λογαριασμός μας.

Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζουμε κάποια συσκευή, πατάμε στις τρεις τελείες και επιλέγουμε “Αποσύνδεση”.

Επίσης, μπορούμε να πατήσουμε το “Δεν είστε εσείς;”. Με αυτόν τον τρόπο, το Facebook θα μας καθοδηγήσει στην εκτέλεση κάποιων απαραίτητων ενεργειών, ώστε να ασφαλίσουμε τον λογαριασμό μας.

Για να αποσυνδέσουμε τον λογαριασμό μας από όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Δείτε περισσότερα”.

Μετά, εντοπίζουμε και πατάμε τον σύνδεσμο “Αποσύνδεση από όλες τις περιόδους σύνδεσης”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στην “Αποσύνδεση”.

Ο λογαριασμός μας θα αποσυνδεθεί από όλες τις συσκευές. Ως εκ τούτου, για να χρησιμοποιήσουμε το Facebook σε κάποια συσκευή, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε εκ νέου σύνδεση.

Twitter: Πώς διαφέρουν το όνομα προφίλ με το όνομα χρήστη και πώς τα αλλάζω

Κάθε λογαριασμός στο Twitter διαθέτει ένα όνομα προφίλ και ένα όνομα χρήστη. Το πρώτο είναι το όνομα που εμφανίζεται στο προφίλ μας στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το δεύτερο είναι το όνομα που πληκτρολογούμε για να συνδεθούμε στην πλατφόρμα.

Αλλαγή ονόματος προφίλ

Για να αλλάξουμε το όνομα προφίλ, κάνουμε κλικ στο “Προφίλ” και πατάμε το κουμπί “Επεξεργασία προφίλ”.

Έπειτα, στο πεδίο “Όνομα” πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να εμφανίζεται στο προφίλ μας και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Αλλαγή ονόματος χρήστη

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “Περισσότερα” και μπαίνουμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το “Ο λογαριασμός σας” και πατάμε τις “Πληροφορίες λογαριασμού”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Όνομα χρήστη”.

Τέλος, πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη της αρεσκείας μας και πατάμε “Αποθήκευση”.

Πώς και γιατί να κάνω επαλήθευση του λογαριασμού μου στο YouTube

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η επαλήθευση του λογαριασμού στο YouTube δεν είναι το ίδιο πράγμα με το σήμα επαλήθευσης που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα των καναλιών.

Το σήμα επαλήθευσης βοηθά να ξεχωρίζουμε τα επίσημα κανάλια καλλιτεχνών, δημιουργών περιεχομένου, εταιρειών, ή δημοσίων προσώπων, από αυτά που απλώς διαθέτουν παρόμοια ονόματα.

Επιπλέον, το σήμα επαλήθευσης το παρέχει η Google σε όσα κανάλια πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Περισσότερα για το σήμα επαλήθευσης μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Από την άλλη, η επαλήθευση του λογαριασμού απαιτεί να καταχωρήσουμε έναν τηλεφωνικό αριθμό και ξεκλειδώνει επιπλέον δυνατότητες.

Η Google αναφέρει ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί τη βοηθούν να επαληθεύει την ταυτότητα των χρηστών, να προστατεύει την κοινότητα από την κατάχρηση των δικαιωμάτων των δημιουργών, και να καταπολεμά το ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Επιπλέον, οι επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με διάρκεια μεγαλύτερη των 15 λεπτών, να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες μικρογραφίες, να κάνουν live stream, και να κάνουν αίτηση επανεξέτασης για αξιώσεις Content ID.

Εκτός από τα παραπάνω, η επαλήθευση αυξάνει την ασφάλεια του λογαριασμού μας. Η Google γνωρίζει σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός και μπορεί να ταυτοποιήσει τα στοιχεία μας σε περίπτωση παραβίασης, ώστε να τον επαναφέρει.

Για να πραγματοποιήσουμε επαλήθευση του λογαριασμού μας στο YouTube, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο, επιλέγουμε αν θέλουμε να λάβουμε τον κωδικό επιβεβαίωσης με μήνυμα ή μέσω κλήσης, στο “Select your country” διαλέγουμε το “Greece”, πληκτρολογούμε τον τηλεφωνικό αριθμό, και πατάμε το “GET CODE”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε τον κωδικό επιβεβαίωσης που λάβαμε από τη Google στο πεδίο κάτω από το “Enter your 6-digit verification code” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “SUBMIT”.

Εάν η επαλήθευση του λογαριασμού ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα δούμε το ακόλουθο μήνυμα.

Πώς στέλνω ασυμπίεστες φωτογραφίες με το Telegram

Οι φωτογραφίες που στέλνουμε μέσω των διαφόρων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το Messenger, και άλλες, καταλήγουν στον παραλήπτη θολές.

Αυτό οφείλεται στο ότι αυτές οι υπηρεσίες συμπιέζουν τα αρχεία εικόνας και βίντεο, ώστε να έχουν μικρότερο μέγεθος, με αποτέλεσμα η αποστολή τους να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα. Επιπλέον, μειώνεται η κατανάλωση δεδομένων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιούμε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Εάν δεν μας ενδιαφέρει η κατανάλωση δεδομένων ή συνήθως είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποια σταθερή σύνδεση, τότε μπορούμε να στέλνουμε ασυμπίεστες φωτογραφίες και ασυμπίεστα βίντεο στους φίλους μας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Telegram.

Αρχικά, ανοίγουμε τη συνομιλία που διατηρούμε με το άτομο στο οποίο θέλουμε να στείλουμε την εικόνα ή το βίντεο.

Έπειτα, πατάμε το εικονίδιο του συνδετήρα.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε το “Gallery” και επιλέγουμε την εικόνα ή το βίντεο που θέλουμε να στείλουμε.

Μετά, πατάμε τις τρεις τελείες και διαλέγουμε το “Send without compression”.

Το αρχείο θα σταλεί χωρίς να πραγματοποιηθεί συμπίεση και έτσι θα διατηρήσει την αρχική του ποιότητα.

Αυτόματη ενεργοποίηση του εργαλείου Voice Access μόλις κοιτάω το κινητό

Το Android διαθέτει μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία προσβασιμότητας τα οποία διευκολύνουν αρκετά τη χρήση του κινητού. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Voice Access που επιτρέπει να χειριζόμαστε την συσκευή χωρίς να αγγίζουμε την οθόνη.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Voice Access. Για παράδειγμα, μπορούμε να τρέξουμε την εφαρμογή μέσω μιας συντόμευσης ή εκφωνώντας μία εντολή στον Assistant.

Ωστόσο, η Google έχει προσθέσει και μία νέα μέθοδο ενεργοποίησης του εργαλείου. Η νέα μέθοδος ονομάζεται “Gaze Detection” και όταν είναι ενεργή η σχετική ρύθμιση, η εφαρμογή ενεργοποιείται μόλις κοιτάμε το κινητό.

Προς το παρόν, η νέα μέθοδος ενεργοποίησης είναι διαθέσιμη μόνο στη beta έκδοση της εφαρμογής. Γι' αυτό, αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να εγγραφούμε στο πρόγραμμα beta.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπαίνουμε στη σελίδα του Voice Access στο Play Store, εντοπίζουμε την ενότητα “Συμμετοχή στο πρόγραμμα beta”, και πατάμε τον σύνδεσμο “Συμμετοχή”.

Εφόσον εγγραφούμε στο πρόγραμμα beta, τρέχουμε την εφαρμογή και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάμε “OK”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τις “Eγκατεστημένες υπηρεσίες”, πατάμε το “Voice Access”, ενεργοποιούμε τον πρώτο διακόπτη, και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάμε “Επιτρέπεται”.

Στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης του κινητού θα εμφανιστεί ένα μπλε πλαίσιο με πέντε τελείες. Επίσης, στην περιοχή ειδοποιήσεων θα εμφανιστεί το εικονίδιο της εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο.

Από προεπιλογή, το Voice Access ενεργοποιείται όταν μιλάμε. Για να κάνουμε την εφαρμογή να ενεργοποιείται μόνο όταν κοιτάμε την οθόνη του κινητού, σύρουμε προς τα κάτω την περιοχή ειδοποιήσεων, πατάμε το βελάκι δίπλα στην σχετική ειδοποίηση, και μπαίνουμε στο “Settings”.

Έπειτα, πάμε στην ενότητα “Setup” και πατάμε το “More options”.

Μετά, εντοπίζουμε το “Gaze Detection [Beta]” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

Η εφαρμογή θα προβάλει έναν μικρό οδηγό εκμάθησης, πατάμε “Continue”, ξανά “Continue”, και μετά “Enable”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που ζητάει να δώσουμε άδεια στο Voice Access να χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο ώστε η εφαρμογή να μπορεί να ελέγχει μέσω της κάμερας αν κοιτάμε την οθόνη του κινητού. Για να παρέχουμε στην εφαρμογή τη σχετική άδεια, πατάμε “Κατά τη χρήση της εφαρμογής”.

Για να ολοκληρώσουμε την ενεργοποίηση του Gaze Detection, πατάμε “Finish”.

Τώρα, στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης του κινητού εμφανίζεται το μπλε πλαίσιο με τις πέντε τελείες και ένα εικονίδιο με ένα πρόσωπο. Όταν το Voice Access είναι ανενεργό, το εικονίδιο έχει μία διαγώνια γραμμή.

Ωστόσο, όταν κοιτάμε το κινητό και ενεργοποιείται το Voice Access, η διαγώνια γραμμή εξαφανίζεται και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά την εφαρμογή.

Πώς προσθέτω συντομεύσεις επαφών στην αρχική οθόνη του κινητού

Πλέον, με τη βοήθεια του κινητού μπορούμε να φέρουμε εις πέρας πάρα πολλές εργασίες. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε κυρίως το κινητό για να πραγματοποιούμε κλήσεις και να στέλνουμε μηνύματα.

Η εκτέλεση οποιασδήποτε από αυτές τις δύο εργασίες απαιτεί πρώτα να τρέξουμε την ανάλογη εφαρμογή, να επιλέξουμε την επαφή που μας ενδιαφέρει, και έπειτα να πραγματοποιήσουμε την κλήση ή να συντάξουμε το μήνυμα.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Επαφές της Google μπορούμε να επιταχύνουμε αυτήν τη διαδικασία προσθέτοντας συντομεύσεις επαφών στην αρχική οθόνη του κινητού. Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον σύνδεσμο και πατάμε “Εγκατάσταση”, για να περάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας.

QuickSteps#190 - Επαλήθευση YouTube, Αποστολή Ασυμπιέστων Εικόνων Telegram

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και στα δύο πλαίσια τα οποία θα εμφανιστούν πατάμε “Αποδοχή”, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις επαφές και να πραγματοποιεί κλήσεις.

Εφόσον εγκαταστήσουμε και ρυθμίσουμε τις Επαφές Google, τρέχουμε την εφαρμογή, εντοπίζουμε την επαφή που μας ενδιαφέρει, και πατάμε στην καταχώρηση της.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και διαλέγουμε την “Προσθήκη στην αρχική οθόνη”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Αυτόματη προσθήκη”.

Στη αρχική οθόνη του κινητού έχει δημιουργηθεί μία συντόμευση για την επαφή την οποία επιλέξαμε.

Για να καλέσουμε αυτήν την επαφή, να στείλουμε κάποιο μήνυμα, ή να πραγματοποιήσουμε βιντεοκλήση, πατάμε τη συντόμευση της και στη συνέχεια πατάμε το ανάλογο εικονίδιο.

Πώς χρησιμοποιώ διαδραστικές ημερομηνίες στα Έγγραφα Google

Οι διαδραστικές ημερομηνίες στα Έγγραφα Google βοηθούν να προσθέτουμε συναντήσεις, εργασίες, και ειδοποιήσεις στο Ημερολόγιο Google. Επιπλέον, επιτρέπουν να αλλάζουμε εύκολα τη μορφή της ημερομηνίας μέσα στο έγγραφο.

Εισαγωγή διαδραστικής ημερομηνίας με τη χρήση εντολών

Ο πιο άμεσος τρόπος να προσθέσουμε διαδραστικής ημερομηνίες σε ένα έγγραφο είναι να πληκτρολογήσουμε το “@”, στη συνέχεια να γράψουμε τη λέξη “yesterday”, “today”, ή “tomorrow”, και να πατήσουμε Enter.

Κάθε μία από τις παραπάνω εντολές εισάγει στο έγγραφο την αντίστοιχη ημερομηνία.

Επιπλέον, αν θέλουμε να εισάγουμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορούμε να γράψουμε το “@”, στη συνέχεια την ημερομηνία που μας ενδιαφέρει, και να πατήσουμε Enter.

Εισαγωγή διαδραστικής ημερομηνίας με το Ημερολόγιο Google

Εκτός από τις παραπάνω εντολές, μπορούμε να εισάγουμε διαδραστικές ημερομηνίες σε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που έχει προσθέσει η εταιρεία στα Έγγραφα Google.

Αρχικά, πατάμε το μενού “Εισαγωγή” και κάνουμε κλικ στην “Ημερομηνία”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την ημερομηνία την οποία θέλουμε να εισάγουμε και την πατάμε.

Τα Έγγραφα Google θα εισάγουν άμεσα στο έγγραφο την αντίστοιχη διαδραστική ημερομηνία.

Αλλαγή εμφάνισης διαδραστικής ημερομηνίας

Για να αλλάξουμε την εμφάνιση μιας διαδραστικής ημερομηνίας, πατάμε πάνω της, κάνουμε κλικ στο γρανάζι, και επιλέγουμε τη μορφή της αρεσκείας μας.

Αλλαγή διαδραστικής ημερομηνίας

Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια διαδραστική ημερομηνία, κάνουμε κλικ στην καταχώρηση της, πατάμε το μπλε πλαίσιο με την ημερομηνία, και από το πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τη νέα ημερομηνία.

Προσθήκη συνάντησης, εργασίας, ή ειδοποίησης στο Ημερολόγιο Google

Όπως αναφέραμε, με τη βοήθεια των διαδραστικών ημερομηνιών μπορούμε να προσθέτουμε εύκολα νέα στοιχεία στο Ημερολόγιο Google, τα οποία αφορούν την εκάστοτε ημερομηνία.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στην ημερομηνία που μας ενδιαφέρει και κάνουμε κλικ στην “Κράτηση συνάντησης”.

Σε μία νέα καρτέλα, θα ανοίξει η σελίδα από το Ημερολόγιο Google με ενεργό ένα πλαίσιο προσθήκης συνάντησης για την ημερομηνία την οποία επιλέξαμε.

Μόλις πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές που επιθυμούμε, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps