Home » Software » Παιχνίδια » Τυφώνας Flight Simulator, Τέλειος Κύκλος Minecraft, Οχήματα Forza Horizon 5
GamingSteps#20210911 - Τυφώνας Flight Simulator, Τέλειος Κύκλος Minecraft, Οχήματα Forza Horizon 5

Τυφώνας Flight Simulator, Τέλειος Κύκλος Minecraft, Οχήματα Forza Horizon 5

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σύμφωνα με τη NASA, ο Ida είναι ο πέμπτος ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τις ΗΠΑ. Χάρη στο σύστημα ζωντανής προσομοίωσης καιρικών συνθηκών του Flight Simulator, αρκετοί παίκτες μπόρεσαν να ταξιδέψουν μέσα ή πάνω από τον τυφώνα, σε πραγματικό χρόνο. Ένας παίκτης του Minecraft κατάφερε να δημιουργήσει την τέλεια κυκλική πισίνα, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο mod. Δύο μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του Forza Horizon 5, η Playground Games ανακοίνωσε 426 μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Παίκτες του Microsoft Flight Simulator πετούν μέσα στον τυφώνα Ida

Το Microsoft Flight Simulator 2020 χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη Azure και δεδομένα τα οποία λαμβάνει από το Bing Maps, για να δημιουργεί εντυπωσιακούς χάρτες που προσομοιώνουν με αξιοσημείωτες λεπτομέρειες εκατοντάδες πόλεις.

Επιπλέον, το παιχνίδι διαθέτει ένα σύστημα ζωντανής προσομοίωσης των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον πραγματικό κόσμο. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη Azure, οι παίκτες μπορούν να βιώνουν εντός του παιχνιδιού τις καιρικές συνθήκες της περιοχής όπου πετούν, σε πραγματικό χρόνο.

GamingSteps#20210911 - Τυφώνας Flight Simulator, Τέλειος Κύκλος Minecraft, Οχήματα Forza Horizon 5

Στις 26 Αυγούστου του 2021, ο τυφώνας Ida ξεκίνησε να ταξιδεύει προς την Αμερική. Τρεις ημέρες αργότερα άρχισε να διασχίζει τις ΗΠΑ, και έως τις 4 Σεπτεμβρίου πέρασε πάνω από 22 πολιτείες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο Ida ήταν ένας τυφώνας επιπέδου 4, ήταν ορατός από το διάστημα, και σύμφωνα με τη NASA, είναι ο πέμπτος ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, και χάρη στο σύστημα ζωντανής προσομοίωσης καιρικών συνθηκών του Flight Simulator 2020, αρκετοί παίκτες μπόρεσαν να ταξιδέψουν μέσα ή πάνω από τον συγκεκριμένο τυφώνα, σε πραγματικό χρόνο.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν παίκτη να ταξιδεύει πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, κατά τη διάρκεια προσέγγισης του τυφώνα στην επιφάνεια της γης όπου αυξάνει την ένταση του. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ταχεία εντατικοποίηση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορούμε να δούμε πόσο δύσκολο είναι κάποιος να χειριστεί ένα αεροσκάφος εάν βρεθεί κοντά σε έναν τυφώνα.

Όλα όσα βλέπουμε στα παραπάνω βίντεο είναι μία απλή προσομοίωση του τυφώνα Ida και δεν προσεγγίζουν το επίπεδο των καταστροφών που προκάλεσε.

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα παιχνίδι προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να ζήσουν ως ένα βαθμό τη δύναμη ενός τέτοιου φαινομένου.

Παίκτης του Minecraft δημιούργησε την τέλεια κυκλική πισίνα

Τα πάντα στον κόσμο του Minecraft είναι φτιαγμένα από κύβους. Όμως, ένας παίκτης κατάφερε να δημιουργήσει την τέλεια κυκλική πισίνα, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο mod.

Οι παίκτες είχαν βρει μία μέθοδο η οποία τους επέτρεπε να δημιουργούν κυκλικά κενά ή αντικείμενα, χωρίς τη χρήση mod. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό και ο “κύκλος” έμοιαζε περισσότερο με πολύγωνο το οποίο έχει πάρα πολλές πλευρές.

Ο Mysticat, όπως ονομάζεται ο παίκτης που έφτιαξε την κυκλική πισίνα, δεν ήταν ικανοποιημένος με το παραπάνω αποτέλεσμα και ήθελε να δημιουργήσει τον απόλυτο κύκλο.

Γι' αυτό, μετά από πολύ έρευνα κατέληξε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει command block, ένα ειδικό block του παιχνιδιού που επιτρέπει την εκτέλεση εντολών, και μία βάση πανοπλίας.

Εισάγοντας στα command block τις κατάλληλες εντολές, ο Mysticat κατάφερε να δημιουργήσει τον τέλειο κύκλο. Έπειτα, έκανε ορισμένες διορθώσεις στο σύστημα του και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η τέλεια κυκλική πισίνα που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε, ο παίκτης περιγράφει όλη τη διαδικασία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο διόρθωσε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε.

Μπορεί ο κόσμος του Minecraft να είναι κυβικός, αλλά τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους παίκτες να έχουν κυκλικά αντικείμενα.

Forza Horizon 5: Η Playground Games αποκάλυψε εκατοντάδες αυτοκίνητα

Η δημιουργός του Forza Horizon 5, Playground Games, έχει ανακοινώσει ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου του 2021, για Xbox One, Xbox Series X/S, και PC.

Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Xbox Game Pass, από την ημέρα που θα κυκλοφορήσει. Όποιος διαθέτει ενεργή συνδρομή Xbox Game Pass, μπορεί να το κατεβάσει από τώρα στον υπολογιστή ή την κονσόλα του, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα το παίξουν.

Δύο μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του Forza Horizon 5, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2021, η Playground Games ανακοίνωσε 426 μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι.

Η εταιρεία αναφέρει πως οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Επιπλέον, δήλωσε ότι από τη λίστα που έχει δημοσιεύσει απουσιάζουν πολλά οχήματα, τα οποία σχεδιάζει να αποκαλύψει τις επόμενες εβδομάδες.

Η πλήρης λίστα με τα αυτοκίνητα που ανακοίνωσε η δημιουργός του Forza Horizon 5 είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 12 με 18 Σεπτεμβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20210911 - Τυφώνας Flight Simulator, Τέλειος Κύκλος Minecraft, Οχήματα Forza Horizon 5

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 12 και 18 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

14 Σεπτεμβρίου

  • Deathloop – σε PlayStation 5 και PC
  • Honey, I Joined a Cult – σε PC
  • Cruis'n Blast – στο Nintendo Switch

15 Σεπτεμβρίου

  • Age of Darkness: Final Stand – σε PC
  • Fire Commander – σε PC
  • Merek's Market – σε PlayStation 4, Xbox One, PC, και Google Stadia
  • Story of Seasons: Pioneers of Olive Town – σε PC
  • Timberborn – σε PC
  • Titan Chaser – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S

16 Σεπτεμβρίου

  • The Amazing American Circus – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Clash of Chefs VR – για PC VR
  • Eastward – σε Nintendo Switch και PC
  • GameDec – σε PC
  • SkateBIRD – σε Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Metallic Child – σε Nintendo Switch και PC

17 Σεπτεμβρίου

  • Aragami 2 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
  • Nexomon – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch
  • Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom Prince's Edition – στο Nintendo Switch
  • Tails of Iron – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Toem – σε PlayStation 5, Nintendo Switch, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Best Of Stealth Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 15 Σεπτεμβρίου το Humble Best Of Stealth Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 223,01€, και κοστίζει μόνο 10,22€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Aragami”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 9,29€ παίρνουμε επιπλέον το “ECHO”, το “Heat Signature”, και το “Styx: Shards of Darkness”.

Τέλος, αν πληρώσουμε από 10,22€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Ghost of a Tale”, το “Ghost of a Tale Soundtrack”, το “HITMAN – Game of The Year Edition”, το “HITMAN 2 – Gold Edition”, και κουπόνι για να αγοράσουμε το “HITMAN 3” 10% φθηνότερο από το κατάστημα του Humble Bundle.

Team17 Greatest Hits Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 22 Σεπτεμβρίου το Team17 Greatest Hits Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 309,17€, και κοστίζει μόνο 16,99€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Overruled!” και το “Mugsters”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 12,74€ παίρνουμε επιπλέον τα ακόλουθα παιχνίδια και DLC.

  • Overcooked
  • Overcooked – The Lost Morsel
  • Worms Rumble
  • Worms Rumble – New Challengers Pack
  • Worms Rumble – Legends Pack
  • Yoku's Island Express
  • Yooka-Laylee
  • The Escapists – Escape Team
  • The Escapists – Alcatraz

Από την άλλη, αν πληρώσουμε 14,05€, αποκτάμε και τα παρακάτω.

  • Flockers
  • Sheltered
  • The Escapists
  • Aven Colony
  • Alien Breed: Trilogy
  • Ageless
  • Κουπόνι για να αγοράσουμε το “Hell Let Loose” 20% φθηνότερο από το κατάστημα του Humble Bundle.
  • Κουπόνι για να αγοράσουμε το “Hokko Life” 25% φθηνότερο από το κατάστημα του Humble Bundle.

Τέλος, αν δώσουμε από 16,99€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν τους ακόλουθους τίτλους.

  • The Escapists 2
  • The Escapists 2 – Big Top Breakout
  • My Time At Portia
  • My Time At Portia – NPC Attire Package
  • Overcooked! 2
  • Overcooked! 2 – Too Many Cooks Pack
  • Worms Rumble – Armageddon Weapon Skin Pack
  • Worms Rumble – Captain & Shark Double Pack
  • The Escapists – Duct Tapes are Forever

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Vault Bundle 3

Με το Mystery Vault Bundle 3 του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA παιχνίδια, από τους μεγαλύτερους δημιουργούς και εκδότες.

Το πακέτο κοστίζει 7,09€ και με την αγορά του παίρνουμε 8 παιχνίδια. Οι τίτλοι που αποκτούμε με το Mystery Vault Bundle 3 είναι κρυφοί. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition
  • Mighty Switch Force! Collection
  • Shantae and the Pirate's Curse
  • BEAUTIFUL DESOLATION
  • Before Your Eyes
  • ENCODYA
  • CHANGE: A Homeless Survival Experience
  • The House of Da Vinci
  • Quest Hunter
  • Valfaris
  • EVERSPACE
  • Gloria Victis
  • Truberbrook
  • Creeper World 3: Arc Eternal
  • Kill It With Fire
  • Dishonored
  • Fury Unleashed
  • RAGE
  • Assassin's Creed 2 – Deluxe Edition
  • Assassin's Creed III Remastered

Build Your Own Bumper Bundle

Με το Build Your Own Bumper Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο με παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει εξαιρετικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Bumper Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα παιχνίδι για 1,00€, πέντε παιχνίδια για 2,99€, ή δέκα παιχνίδια στην τιμή των 4,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 19 τίτλους:

  • Cat Quest
  • Brawlout
  • OPUS: Rocket of Whispers
  • Mana Spark
  • The Little Acre
  • Rogue Stormers
  • Smoke and Sacrifice
  • Beat Cop
  • Kyn
  • Hue
  • ATV Drift & Tricks
  • When Ski Lifts Go Wrong
  • CATch the Stars & CATch the Stars: Japan Pack
  • Meow Lab & Kittens and Yarn Pack
  • Hidden Memory – Neko's Life & Hidden Memory – Nature Double Pack
  • bit Dungeon
  • Savage Lands
  • Chaos Reborn
  • Internet Cafe Simulator

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Nioh: The Complete Edition και το Sheltered στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο τίτλους, οι οποίοι είναι το Nioh: The Complete Edition και το Sheltered.

Το πρώτο είναι RPG δράσης που κυκλοφόρησε το 2017, και το δεύτερο κυκλοφόρησε το 2016 και είναι ένα RPG στρατηγικής.

Για να πάρουμε δωρεάν το Nioh: The Complete Edition και το Sheltered, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps