Η Valve ανακοίνωσε την υβριδική κονσόλα παιχνιδιών Steam Deck, που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν εν κινήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα στο Steam. Σύμφωνα με αναφορά από την ιστοσελίδα Bloomberg, το 2022, το Netflix σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έγινε γνωστό ότι η αιτία για τα προβλήματα επιδόσεων της PC έκδοσης του Resident Evil Village είναι οι τεχνολογίες DRM των Denuvo και Capcom.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την υβριδική κονσόλα Steam Deck

Στις 15 Ιουλίου του 2021, η Valve ανακοίνωσε την υβριδική κονσόλα παιχνιδιών Steam Deck, που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν εν κινήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα στο Steam.

Η νέα κονσόλα διαθέτει μία LCD οθόνη αφής 7 ιντσών με 1280×800 pixels ανάλυση και 60Hz ρυθμό ανανέωσης, 40Whr μπαταρία, AMD Zen 2 APU, τετραπύρηνη Zen 2 CPU με μεταβλητό χρονισμό από 2.4 έως 3.5GHz, GPU με 8 RDNA 2 CU με χρονισμό από 1 μέχρι 1.6GHz, και 16GB DDR5 μνήμη RAM.

GamingSteps#20210717 - Steam Deck, Παιχνίδια Στο Netflix, Crack Resident Evil Village

Σύμφωνα με τη Valve, το Steam Deck μπορεί να τρέξει χωρίς πρόβλημα τους τελευταίους AAA τίτλους παιχνιδιών και η μπαταρία του προσφέρει από 2 έως 8 ώρες αυτονομία. Επιπλέον, η κονσόλα διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, 3.5mm θύρα ήχου, και υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και 2.4GHz/5GHz Wi-Fi.

Συνολικά, η κονσόλα έχει δύο thumbstick (R3, L3) , ένα D-pad, τέσσερα κουμπιά ενεργειών (X, Y, A, B), δύο κουμπιά μενού, δύο trackpad αφής για το χειρισμό του δείκτη του ποντικιού, τέσσερις σκανδάλες (R1, R2, L1, L2), τέσσερα κουμπιά στο πίσω μέρος (R4, R5, L4, L5), και κουμπιά αυξομείωσης της έντασης του ήχου.

Η Valve ανακοίνωσε και μία βάση με τη βοήθεια της οποίας οι χρήστες μπορούν να συνδέουν το Steam Deck με εξωτερικές οθόνες που έχουν 4K έως 8K ανάλυση και 60Hz έως 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Η βάση της κονσόλας έχει δύο USB 2.0, μία USB 3.1, μία DisplayPort, μία HDMI, και μία Ethernet.

Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και θα κοστίζει από 419 έως 679 ευρώ, ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο που θα διαθέτει:

 • Μικρή έκδοση: 64GB eMMC – 419€
 • Μεσαία έκδοση: 256GB NVMe SSD – 549€
 • Μεγάλη έκδοση: 512GB NVMe SSD – 679€

Τέλος, η βάση της κονσόλας θα πωλείται χωριστά. Ωστόσο, η Valve δεν ανακοίνωσε την τιμή της.

Το Netflix θα προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Στις 14 Ιουλίου του 2021, η ιστοσελίδα Bloomberg δημοσίευσε μία αναφορά σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του Netflix. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το 2022, η γνωστή εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα της.

Την υλοποίηση του νέου τμήματος της πλατφόρμας έχει αναλάβει ο Mike Verdu, πρώην ανώτατο στέλεχος των Facebook, Oculus, και EA Mobile. Το Bloomberg αναφέρει ότι το Netflix προσέλαβε τον Verdu αποκλειστικά για τη θέση του διευθυντή του τμήματος παιχνιδιών.

Η αναφορά σημειώνει ότι αρχικά τα παιχνίδια θα είναι προσβάσιμα από όσους χρήστες διατηρούν ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα του Netflix. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει εάν στο μέλλον η εταιρεία θα δημιουργήσει μία ξεχωριστή συνδρομητική υπηρεσία με επιπλέον χρέωση.

Crack διορθώνει τα προβλήματα επιδόσεων της PC έκδοσης του Resident Evil Village

Από όταν κυκλοφόρησε το Resident Evil Village, στις 7 Μαΐου 2021, οι χρήστες παρατήρησαν ότι η έκδοση για PC παρουσιάζει διάφορα προβλήματα επιδόσεων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έγινε γνωστό ότι η αιτία αυτών των προβλημάτων είναι οι τεχνολογίες DRM των Denuvo και Capcom.

Μία cracker, η οποία είναι γνωστή με το όνομα Empress, ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να διορθώσει τα προβλήματα επιδόσεων του παιχνιδιού, δημιουργώντας ένα crack το οποίο παρακάμπτει τις τεχνολογίες DRM των δύο εταιρειών.

Η Digital Foundry, μία ομάδα αναλύσεων παιχνιδιών και gaming hardware, έκανε δοκιμές και διαπίστωσε ότι η Empress λέει την αλήθεια. Το crack που δημιούργησε διορθώνει τα προβλήματα επιδόσεων του παιχνιδιού.

Η ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο συγκρίνει τις επιδόσεις της πειρατικής έκδοσης του Resident Evil Village και της αυθεντικής, η οποία έχει ενεργές τις DRM τεχνολογίες.

Όπως παρατηρούμε, η πειρατική έκδοση δεν παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οπότε, η Empress και η Digital Foundry απέδειξαν ότι οι DRM τεχνολογίες των δύο εταιρειών επηρεάζουν τις επιδόσεις του παιχνιδιού.

Η Capcom ανέφερε στη Digital Foundry ότι η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού ετοιμάζει ένα patch το οποίο θα διορθώσει τα εν λόγω προβλήματα. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του patch.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 18 με 24 Ιουλίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20210717 - Steam Deck, Παιχνίδια Στο Netflix, Crack Resident Evil Village

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 18 και 24 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

20 Ιουλίου

 • Cotton Reboot! – σε PlayStation 4 και Nintendo Switch
 • Cris Tales – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC, και Google Stadia
 • Death's Door – σε Xbox One, Xbox Series X/S, και PC
 • Ender Lilies: Quietus of the Knights – σε PlayStation 4 και PlayStation 5
 • Monster Harvest – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
 • Mini Motorways – σε PC
 • Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed – σε PlayStation 4, Nintendo Switch, και PC

21 Ιουλίου

 • Pokémon Unite – στο Nintendo Switch

22 Ιουλίου

 • Last Stop – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
 • Warhammer 40,000: Battlesector – σε PC

23 Ιουλίου

 • Observer: System Redux – σε PlayStation 4 και Xbox One
 • Orcs Must Die! 3 – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Unleash Destruction Bundle

Η Slitherine Software σε συνεργασία με το Humble Bundle δημιούργησαν το Humble Unleash Destruction Bundle και μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της εταιρείας.

Πληρώνοντας ένα ευρώ, παίρνουμε τo “Master of Magic Classic”.

Δίνοντας κάτι παραπάνω από 9 ευρώ, αποκτάμε επιπλέον το “Battlestar Galactica Deadlock” και το “Distant Worlds: Universe”.

Τέλος, με 10,13€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν τα εξής παιχνίδια, DLC, και κουπόνια:

 • Field of Glory II
 • Strategic Command WWII: World at War
 • Warhammer 40,000: Gladius – Fortification Pack
 • Warhammer 40,000: Gladius – Tyranids
 • Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War
 • Έκπτωση 15% για το Warhammer 40,000: Battlesector

Humble Take Control Bundle

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 28 Ιουλίου το Humble Take Control Bundle. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 162,68€, και κοστίζει μόνο 10,11€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το SimplePlanes.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 9,25€ παίρνουμε επιπλέον το “Elite Dangerous” και το “Overload”.

Τέλος, αν πληρώσουμε από 10,11€ και πάνω, αγοράζουμε όλα τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν τους εξής τίτλους:

 • Rebel Galaxy Outlaw
 • Heliborne Collection
 • EVE: Valkyrie – Warzone
 • War Thunder – Japanese Pacific Campaign
 • War Thunder – USA Pacific Campaign (YP-38)

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Golden Mystery Bundle

Με το Golden Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει 0,99€, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν 6,99€.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Golden Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Hidden Object Bundle 2

Με το Build Your Own Hidden Object Bundle 2 του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο με hidden object παιχνίδια.

Στο Build Your Own Hidden Object Bundle 2 επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα παιχνίδι για 1,00€, πέντε παιχνίδια για 2,99€, ή δέκα παιχνίδια στην τιμή των 3,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 15 τίτλους:

 • My Brother Rabbit
 • Chronicles of Magic: Divided Kingdoms
 • Path of Sin: Greed
 • Family Mysteries: Poisonous Promises
 • King's Heir: Rise to the Throne
 • Lost Grimoires 3: The Forgotten Well
 • Queen's Quest 3: The End of Dawn
 • Queen's Quest 4: Sacred Truce
 • Queen's Quest 5: Symphony of Death
 • Endless Fables 3: Dark Moor
 • Endless Fables 4: Shadow Within
 • Skyland: Heart of the Mountain
 • Dreamwalker: Never Fall Asleep
 • Uncharted Tides: Port Royal
 • The Secret Order 8: Return to the Buried Kingdom

IObit Software Bundle 2

Το Fanatical δεν έχει μόνο παιχνίδια. Μερικές φορές προσφέρει κάποια προνομιακά πακέτα προγραμμάτων. Για λίγες ημέρες μόνο, θα βρούμε στο Fanatical το IObit Software Bundle 2, το οποίο περιέχει όλα τα προγράμματα της IObit.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πακέτα του Fanatical, με την αγορά του IObit Software Bundle 2 λαμβάνουμε τα κλειδιά ενεργοποίησης των προγραμμάτων.

Έπειτα, πρέπει να κατεβάσουμε το εκάστοτε πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της IObit και να ενεργοποιήσουμε την πλήρη έκδοσή του, χρησιμοποιώντας το κλειδί που πήραμε από το Fanatical.

Το IObit Software Bundle 2 είναι χωρισμένο σε τρία διαφορετικά tier. Το πρώτο από τα tier κοστίζει 1,00€ και περιέχει το “Driver Booster 8 Pro”, το “Protected Folder Pro”, και το “Start Menu 8 Pro”.

Αγοράζοντας το δεύτερο tier, παίρνουμε επιπλέον το “Advanced System Care 14 Pro”, το “IObit Uninstaller 10 Pro”, το “iFun Screen Recorder Pro”, και το “IObit Software Updater 4 Pro”. Το δεύτερο tier του πακέτου κοστίζει 3,99€.

Το τρίτο και τελευταίο tier του IObit Software Bundle 2 κοστίζει 6,99€ και προσθέτει στη λίστα με τα προγράμματα το “MacBooster 8 Pro”. Η πραγματική αξία όλων των προγραμμάτων μαζί είναι 209,58€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Obduction και το Offworld Trading Company στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο τίτλους, οι οποίοι είναι το Obduction και το Offworld Trading Company.

Πρόκειται για μία περιπέτεια επίλυσης γρίφων και ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, που κυκλοφόρησαν το 2016.

Για να πάρουμε δωρεάν το Obduction και το Offworld Trading Company, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.