Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Κώδικας QR: Δημιουργία Προσωπικών QR Codes Για Εύκολη Ανέπαφη Κοινοποίηση
FEATURED-Κώδικας QR Δημιουργία Προσωπικών QR Codes Για Εύκολη Ανέπαφη Κοινοποίηση Α5

Κώδικας QR: Δημιουργία Προσωπικών QR Codes Για Εύκολη Ανέπαφη Κοινοποίηση

Ο δικός μας προσαρμοσμένος κώδικας QR είναι η καλύτερη ανέπαφη λύση για να αποθηκεύσουμε τις χρήσιμες πληροφορίες και αρχεία που έχουμε στο κινητό. Από διευθύνσεις, URL, προσωπικά στοιχεία, έως φωτογραφίες, apps, μουσική, και όχι μόνο. Στον οδηγό θα δούμε πώς δημιουργούμε online το δικό μας QR Code, ώστε όταν χρειαστεί εν κινήσει, να μοιραζόμαστε τα πάντα εύκολα και ανέπαφα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δημιουργία QR Code

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κώδικας QR είναι ένα δισδιάστατο barcode που αποτελείται από ένα πίνακα μαύρων και λευκών τετραγώνων, ο οποίος μπορεί να σαρωθεί από οποιοδήποτε smartphone με κάμερα.

Μόλις γίνει η απλή και γρήγορη σάρωση, ο γραμμικός κώδικας αποκωδικοποιείται και μεταφέρει τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα, ένα βίντεο, ένα αρχείο, ή οποιοδήποτε άλλο είδος ψηφιακού περιεχομένου μπορούμε να φανταστούμε. Φυσικά, αποφεύγουμε πάντα αυτά που αφορούν στοιχεία τραπεζικής κάρτας και συναφή.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε τέλος στις επίπονες πληκτρολογήσεις όταν είμαστε εν κινήσει, να χανόμαστε με τα μικροσκοπικά γράμματα, ή να ψάχνουμε από εδώ και από εκεί στο κινητό για να μοιραστούμε αυτά που επιθυμούμε. Όλα θα γίνονται εύκολα, γρήγορα, και ανέπαφα.

Δωρεάν προσωπικός κώδικας QR

Έτσι, για να δημιουργήσουμε τα δικά μας προσωπικά barcode, το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι ένα online πρόγραμμα δημιουργίας κωδικών QR.

Το QR Code Monkey είναι μία από τις καλύτερες δωρεάν γεννήτριες κωδικών QR. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε στατικούς κώδικες υψηλής ανάλυσης στα πολύ βασικά.

Ο προσαρμοσμένος γραμμικός κώδικας που δημιουργούμε για κάθε στοιχείο μας δεν λήγει ποτέ. Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί σάρωσης και το κάθε barcode θα λειτουργεί για πάντα.

Απλά, πατάμε εδώ να μας ανοίξει το online εργαλείο στον browser. Η σελίδα του είναι απόλυτα ασφαλής.

Κατόπιν, επιλέγουμε κάποιο από τα βασικά στοιχεία, που επισημαίνουμε στο κάτωθι στιγμιότυπο, και μας ενδιαφέρει να του δημιουργήσουμε ένα κώδικα OR. Κατόπιν, απλά πατάμε στο σχετικό πράσινο κουμπί δημιουργίας QR.

Τα “More” στη δεξιά άκρη είναι η Pro έκδοση που προσφέρει δωρεάν δοκιμή για 14 ημέρες. Έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, καθώς διαθέτει στατικούς και δυναμικούς κώδικες QR, που σημαίνει προσωπικά barcode σχεδόν για τα πάντα. Από συλλογές φωτογραφιών μας, μέχρι mp3, apps, και όχι μόνο.

Στο παράδειγμα μας στη δωρεάν έκδοση, επιλέξαμε τη Vcard, δηλαδή όλα τα στοιχεία μας, τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ. Θα μας εμφανιστεί μια σελίδα όπου συμπληρώνουμε τα στοιχεία που θέλουμε. Η κεντρική διαδικασία είναι ίδια και για τις άλλες επιλογές.

Προαιρετικά, πριν πατήσουμε στο Create QR, μπορούμε να αλλάξουμε χρώμα στο προσωπικό μας barcode, να βάλουμε ένα δικό μας logo, ή τη φωτογραφία μας.

Απλά πατάμε διαδοχικά στις τρεις σχετικές ενδείξεις και το διαμορφώνουμε κατά το δοκούν. Οι μπλε ενδείξεις (Upload MP3…) είναι για τη δωρεάν δοκιμή της Pro.

Από εκεί και μετά, μόλις πατήσουμε στο Create QR Code, θα μας εμφανιστεί ο προσωπικός μας κώδικας QR, όπου κάνουμε κλικ στο μπλε Download PNG, κάτω δεξιά.

Θα μας ανοίξει ένα Ad για να δοκιμάσουμε 14 ημέρες δωρεάν την Pro έκδοση. Εφόσον δεν τη θέλουμε, απλά πατάμε στο “Χ” για να το αγνοήσουμε, και να μας κατέβει αμέσως ο κώδικας QR που δημιουργήσαμε.

Μετά, θα μας ανοίξει αυτόματα το σχετικό παράθυρο για να τον αποθηκεύσουμε. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να του δώσουμε ένα όνομα που θα μας θυμίζει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτό το προσωπικό μας barcode, και το μεταφέρουμε σε ένα σχετικό φάκελο στο κινητό μας.

Κώδικας QR Code barcode 5αΑ

Έτσι, όταν χρειαστεί να δώσουμε τα πλήρη στοιχεία μας σε κάποιον, ενώ είμαστε εν κινήσει, απλά του δείχνουμε αυτό τον γραμμικό κώδικα για να τον σκανάρει.

Αν δεν το γνωρίζει, του λέμε να σύρει από πάνω προς τα κάτω στο κινητό του για να εντοπίσει τη σχετική σάρωση, που βρίσκεται σε όλα τα Android smartphone. Κατόπιν απλά πατάει στην εισαγωγή για να αποθηκευτούν στις επαφές του.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει και το Google Lens που ενσωματώνεται στο πεδίο αναζήτησης σε όλα τα κινητά. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να μην μπορεί να κάνει εισαγωγή επαφής αυτόματα.

Είναι χρήσιμα τα προσωπικά barcodes;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps