Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ανενεργά Σχόλια Instagram, 3D Εφέ Σε Εικόνες, Αυτόματο Φόντο Chrome
QuickSteps#177 - Ανενεργά Σχόλια Instagram, 3D Εφέ Σε Εικόνες, Αυτόματο Φόντο Chrome

Ανενεργά Σχόλια Instagram, 3D Εφέ Σε Εικόνες, Αυτόματο Φόντο Chrome

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, εντοπίζουμε συγκεκριμένα σημεία σε βίντεο στο YouTube και απενεργοποιούμε τα σχόλια στις δημοσιεύσεις μας στο Instagram. Απενεργοποιούμε οποιοδήποτε κουμπί του πληκτρολογίου θέλουμε, αφαιρούμε την ημερομηνία και την ώρα από τη Γραμμή Εργασιών, και προσθέτουμε τρισδιάστατα εφέ σε εικόνες με την εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10. Ρυθμίζουμε τον Chrome να αλλάζει αυτόματα φόντο στην αρχική καρτέλα και εισάγουμε εικόνα σε κελί με τα Υπολογιστικά φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς εντοπίζω συγκεκριμένα σημεία ενός αγγλόφωνου βίντεο YouTube

Μερικές φορές ενδέχεται να θέλουμε να βρούμε ένα συγκεκριμένο σημείο σε κάποιο βίντεο στο YouTube. Για παράδειγμα, ίσως επιθυμούμε να δείξουμε σε κάποιον φίλο μας ένα κομμάτι του βίντεο το οποίο ξεκινάει από αυτό το σημείο.

Σε μία τέτοια περίπτωση, συνήθως, αναζητούμε το επίμαχο σημείο χρησιμοποιώντας τη γραμμή προόδου της εφαρμογής αναπαραγωγής. Όμως, υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος για να βρίσκουμε συγκεκριμένα σημεία σε οποιοδήποτε βίντεο του YouTube.

Αρχικά, ανοίγουμε το βίντεο που μας ενδιαφέρει, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στην “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ”, και πατάμε το “Άνοιγμα μεταγραφής”.

QuickSteps#177 - Ανενεργά Σχόλια Instagram, 3D Εφέ Σε Εικόνες, Αυτόματο Φόντο Chrome

Να σημειωθεί πως αυτό είναι εφικτό μόνο σε αγγλόφωνα βίντεο, για τα οποία γίνεται αυτόματη μεταγραφή, ή και για άλλες γλώσσες που πιθανώς υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα.

Προς το παρόν για τα ελληνόφωνα βίντεο δεν υπάρχει μεταγραφή, και με δεδομένο το πόσο μικρή είναι η ελληνική αγορά, είναι αμφίβολο αν το YouTube θα υλοποιήσει ποτέ αυτόν τον αυτοματισμό για τη γλώσσα μας.

Εν πάση περιπτώσει, στα βίντεο που υπάρχει μεταγραφή, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που προβάλλει τους αυτόματους υπότιτλους του βίντεο και δίπλα τον χρόνο στον οποίο εμφανίζεται ο κάθε υπότιτλος.

Για να μεταφερθούμε στο σημείο του βίντεο που αναζητούμε, εντοπίζουμε τον αντίστοιχο υπότιτλο και κάνουμε κλικ στο κείμενο.

Το YouTube θα μεταφέρει άμεσα τον ελεγκτή της γραμμής προόδου της εφαρμογής αναπαραγωγής στο σημείο του βίντεο όπου αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος υπότιτλος.

Πώς απενεργοποιώ οποιοδήποτε κουμπί του πληκτρολογίου

Ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο, όπως αυτό της φωτογραφίας, διαθέτει συνήθως 102 ή 104 κουμπιά.

Ανάμεσα σε αυτά τα κουμπιά υπάρχουν ορισμένα που χρησιμεύουν στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών, όπως για παράδειγμα τα “Ctrl” τα οποία χρησιμοποιούμε για τις συντομεύσεις της αντιγραφής “Ctrl+C” και της επικόλλησης “Ctrl+V”.

Ωστόσο, συχνά τυχαίνει να πατάμε κατά λάθος ορισμένα κουμπιά τα οποία ενδέχεται να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα. Όπως να πατήσουμε το Caps Lock αντί για το “α” και ξΦΝΙΚΆ ΝΑ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡ΄φουμε τα πάντα με κεφαλαία.

Ένα άλλο εκνευριστικό παράδειγμα είναι το να πατήσουμε το Windows Key όταν είμαστε σε κάποιο full screen game. Σε πολλά παιχνίδια, αυτό θα ελαχιστοποιήσει το παιχνίδι ώστε τα Windows να προβάλλουν το μενού έναρξης, και ίσως να κρασάρει και το παιχνίδι.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια του δωρεάν εργαλείου PowerToys της Microsoft, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας οποιοδήποτε πλήκτρου, ακόμα και να το απενεργοποιήσουμε εντελώς.

Μόλις κατεβάσουμε το PowerToys από την επίσημη σελίδα του στο GitHub, το εγκαθιστούμε, το τρέχουμε, και κάνουμε κλικ στο “Keyboard Manager”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί “Remap a key”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πατάμε το “+”.

Έπειτα, στο “Key” εντοπίζουμε και επιλέγουμε το κουμπί που επιθυμούμε να απενεργοποιήσουμε και στο “Mapped To” διαλέγουμε το “Undefined”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “OK” και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “Continue Anyway” για να επιβεβαιώσουμε τη ρύθμιση.

Αυτό ήταν, από εδώ και στο εξής όταν πατάμε το συγκεκριμένο κουμπί, αυτό δεν θα εκτελεί καμία απολύτως ενέργεια. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να απενεργοποιήσουμε όσα πλήκτρα επιθυμούμε.

Πώς αφαιρώ την ημερομηνία και την ώρα από τη Γραμμή Εργασιών

Μέσω των ενδείξεων της ημερομηνίας και της ώρας στο δεξί τμήμα της Γραμμής εργασιών των Windows 10 αποκτούμε πρόσβαση στη συνοπτική προβολή του ημερολογίου.

Επιπλέον, κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο “Εμφάνιση ατζέντας”, μπορούμε να δούμε τα γεγονότα τα οποία έχουμε σημειώσει στην εφαρμογή “Ημερολόγιο” και να προσθέσουμε νέα.

Ωστόσο, ορισμένες φορές η ύπαρξη και μόνο της ώρας στη Γραμμή Εργασιών μπορεί να μας αγχώνει και να μας αποσπά την προσοχή.

Αν η εργασία μας δεν απαιτεί να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ημερομηνία και την ώρα, ή χρησιμοποιούμε κάποια άλλη εφαρμογή όπως το Rainmeter για την προβολή αυτών των πληροφοριών, μπορούμε να αφαιρέσουμε αυτές τις ενδείξεις από τη Γραμμή Εργασιών.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows και μπαίνουμε στην “Εξατομίκευση”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την κατηγορία “Γραμμή εργασιών”.

Εντοπίζουμε την ενότητα “Περιοχή ειδοποιήσεων” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος”.

Έπειτα, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Ρολόι”.

Μόλις απενεργοποιήσουμε το ρολόι, τα Windows θα αφαιρέσουν τις ενδείξεις της ημερομηνίας και της ώρας από το δεξί τμήμα της Γραμμής εργασιών.

Πώς απενεργοποιώ τα σχόλια στις δημοσιεύσεις μου στο Instagram

Τα σχόλια στα social media είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για αλληλεπίδραση με τους φίλους μας, ή όσους ακολουθούν μια επαγγελματική σελίδα. Όμως, συγκεκριμένες δημοσιεύσεις με ευαίσθητο περιεχόμενο μπορούν να προσελκύσουν άκρως τοξικούς σχολιαστές.

Για τέτοιες περιπτώσεις, το Instagram προσφέρει τη δυνατότητα να απενεργοποιούμε τα σχόλια στις δημοσιεύσεις μας. Έτσι, κανείς από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου δεν θα μπορεί να σχολιάζει το περιεχόμενο που δημοσιεύουμε.

Αρχικά, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα σχόλια σε μία δημοσίευση πριν την αναρτήσουμε στο προφίλ μας. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε τον σύνδεσμο “Σύνθετες ρυθμίσεις” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Απενεργοποίηση σχολίων”.

Μόλις αναρτήσουμε τη δημοσίευση μας, θα παρατηρήσουμε ότι απουσιάζει το εικονίδιο των σχολίων.

Εάν έχουμε ήδη αναρτήσει κάποια δημοσίευση και θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τα σχόλια, τότε πατάμε τις τρεις τελείες στην πάνω δεξιά γωνία και επιλέγουμε την “Απενεργοποίηση σχολίων”.

Έπειτα, ανανεώνουμε τη σελίδα σύροντας προς τα κάτω το περιεχόμενο της οθόνης και θα παρατηρήσουμε ότι το εικονίδιο των σχολίων έχει αφαιρεθεί.

Αν θελήσουμε να ενεργοποιήσουμε τα σχόλια σε κάποια δημοσίευση, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και επιλέγουμε την “Ενεργοποίηση σχολίων”.

Πώς ρυθμίζω τον Chrome να αλλάζει αυτόματα φόντο στην αρχική καρτέλα

Όλοι οι σύγχρονοι browser επιτρέπουν να μορφοποιούμε την αρχική καρτέλα ώστε να την προσαρμόζουμε στο δικό μας γούστο. Στον Chrome μπορούμε να επιλέξουμε το περιεχόμενο της καρτέλας και το φόντο που θα έχει.

Όσον αφορά το φόντο, οι επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας είναι ποικίλες. Μπορούμε να επιλέξουμε να μην έχει καθόλου φόντο, να έχεις ως φόντο μία συγκεκριμένη εικόνα, ή το φόντο να αλλάζει σε ημερήσια βάση.

Για να ρυθμίσουμε τον Chrome να αλλάζει αυτόματα φόντο στην αρχική καρτέλα, κάνουμε κλικ στην “Προσαρμογή του Chrome”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέγουμε το θέμα της αρεσκείας μας. Δύο αρκετά καλές επιλογές είναι η “Γη” και τα “Τοπία”. Η πρώτη είναι μία συλλογή με φωτογραφίες της Γης από το διάστημα και η δεύτερη περιέχει εικόνες φυσικών τοπίων από όλο τον κόσμο.

Έπειτα, ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Ανανέωση καθημερινά”, ούτως ώστε ο browser να αλλάζει αυτόματα το φόντο της αρχικής καρτέλας κάθε 24 ώρες.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Ολοκληρώθηκε” για να αποθηκεύουμε τις αλλαγές.

Ο Chrome θα επιλέξει και θα εφαρμόσει ως φόντο μία από τις εικόνες της συλλογής που επιλέξαμε.

Επιπλέον, στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής καρτέλας υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της εικόνας και την πηγή από την οποία προέρχεται.

Προσθήκη τρισδιάστατων εφέ σε εικόνες με το app Φωτογραφίες

Συνήθως, η επεξεργασία φωτογραφιών και η προσθήκη εφέ απαιτεί τη χρήση ειδικών προγραμμάτων.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της εφαρμογής Φωτογραφίες των Windows 10 μπορούμε εύκολα και γρήγορα να προσθέσουμε τρισδιάστατα εφέ σε οποιαδήποτε εικόνα θέλουμε και έπειτα να την αποθηκεύσουμε ως βίντεο.

Επεξεργασία εικόνας

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα που θέλουμε να επεξεργαστούμε και από το “Άνοιγμα με” επιλέγουμε την εφαρμογή “Φωτογραφίες”.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί που έχει για εικονίδιο ένα μολύβι και ένα πινέλο και διαλέγουμε την “Προσθήκη εφέ 3D”.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η εφαρμογή θα εμφανίσει το περιβάλλον επεξεργασίας εικόνων. Στα δεξιά του παραθύρου βλέπουμε τη βιβλιοθήκη των τρισδιάστατων εφέ και στα αριστερά την προεπισκόπηση της φωτογραφίας.

Για να προσθέσουμε κάποιο εφέ στην εικόνα, κάνουμε κλικ στην καταχώρηση του. Μερικά εφέ, όπως η “Βροχή” καταλαμβάνουν ολόκληρη την εικόνα.

Κάποια άλλα, όπως η “Ακτίνα φωτός”, απαιτούν να προσαρμόσουμε το μέγεθος τους. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιούμε τα τέσσερα σημεία ελέγχου τα οποία εμφανίζονται στις γωνίες του εφέ.

Επιπλέον, μπορούμε να περιστρέψουμε το εφέ χρησιμοποιώντας τα ειδικά κουμπιά.

Εκτός από την προσθήκη και προσαρμογή του μεγέθους του εφέ, μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια χρονική στιγμή θα εμφανίζεται στο βίντεο και πόσο θα διαρκεί. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση των ειδικών κουμπιών που υπάρχουν στη γραμμή του χρόνου.

Επίσης, τα περισσότερα εφέ διαθέτουν ήχο. Την ένταση του ήχου μπορούμε να ρυθμίσουμε από τη σχετική μπάρα στα δεξιά.

Αποθήκευση βίντεο

Μόλις τελειώσουμε την επεξεργασία της εικόνας, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση αντιγράφου”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την ποιότητα που επιθυμούμε να έχει το τελικό βίντεο και πατάμε “Εξαγωγή”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε την τοποθεσία στην οποία θέλουμε να αποθηκεύσουμε το βίντεο, πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να έχει, και κάνουμε κλικ στην “Εξαγωγή”.

Εμείς επεξεργαστήκαμε τη φωτογραφία ενός δάσους και προσθέσαμε φύλλα που πέφτουν, βροχή, και ακτίνα φωτός. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Πώς εισάγω εικόνα σε κελί πίνακα με τα Υπολογιστικά φύλλα Google

Τα υπολογιστικά φύλλα δεν είναι απαραίτητο να περιέχουν μόνο πίνακες δεδομένων και γραφήματα. Ένα αρχείο τέτοιου τύπου μπορεί να περιέχει και εικόνες.

Με τα Υπολογιστικά φύλλα Google μπορούμε να προσθέσουμε εικόνες μέσα στα κελιά τέτοιων αρχείων. Αρχικά, επιλέγουμε το κελί στο οποίο θέλουμε να προσθέσουμε την εικόνα.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στην “Εισαγωγή” και από το μενού “Εικόνα” διαλέγουμε την “Εικόνα εντός κελιού”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την πηγή της εικόνας, ή αναζητούμε μία φωτογραφία στο Google.

Μόλις εντοπίσουμε και διαλέξουμε την εικόνα, πατάμε “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ”.

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google θα εισάγουν άμεσα την εικόνα στο κελί που έχουμε επιλέξει και θα προσαρμόσουν κατάλληλα το μέγεθος της.

Επιπλέον, κάθε φορά που αλλάζουμε το μέγεθος του κελιού, τα Υπολογιστικά φύλλα Google θα προσαρμόζουν αναλόγως και το μέγεθος της εικόνας που περιέχει.

QuickSteps#177 - Ανενεργά Σχόλια Instagram, 3D Εφέ Σε Εικόνες, Αυτόματο Φόντο Chrome

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps