Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιούνιος 2021
Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούνιος 2021

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Ιούνιος 2021

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Ιούνιο έχουμε ένα μίνι USB ανεμιστήρα με ρυθμιζόμενα LED φώτα, μία βάση και σετ κουμπιών για DIY πληκτρολόγιο, και έναν φωτιζόμενο δακτύλιο με τρίποδο. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε εξωτερική συσκευή ανάγνωσης / εγγραφής για CD και DVD, μία συσκευή για την παρασκευή παγωτού στο σπίτι, και ένα φορητό μπλέντερ για χυμούς και smoothies.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Βάση και κουμπιά για DIY μηχανικό πληκτρολόγιο

Θα ήθελες να μπορείς να φτιάξεις ένα μηχανικό πληκτρολόγιο ακριβώς στα μέτρα σου, επιλέγοντας τα πλήκτρα και τους διακόπτες, και να το προσαρμόσεις στην πορεία αν χρειαστεί;

Το Geek Customized GK61XS είναι η βάση ενός DIY πληκτρολογίου, που επιτρέπει ακριβώς αυτό.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούνιος 2021

Το σετ αποτελείται από την PCB, την πλάκα συναρμολόγησης, ένα κουτί κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, και τους σταθεροποιητές. Εκτός από τα παραπάνω, το πακέτο περιέχει καλώδιο USB type-C, εξολκέα κουμπιών, εξολκέα διακοπτών, και προστατευτική θήκη.

Στο Banggood μπορούμε να βρούμε αρκετά σετ κουμπιών τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με το παραπάνω σετ και να ολοκληρώσουμε το DIY πληκτρολόγιο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το MechZone 72 Keys Chinese Ink Painting Keycap Set.

Το πακέτο περιέχει 72 κουμπιά κατασκευασμένα από PBT (τερεφθαλικό πολυβουτυλένιο) και το περίβλημα τους έχει 1,5 χιλιοστά πάχος. Επιπλέον, το Enter, το Space, το Esc, και το κουμπί εισαγωγής κάθετης ή πλάγιας γραμμής, είναι διακοσμημένα με σχέδια από μελάνι.

Η τιμή του Geek Customized GK61XS είναι 107,03€ και το MechZone 72 Keys Chinese Ink Painting Keycap Set κοστίζει 24,69€.

Συσκευή hub με πολλαπλές θύρες για τον υπολογιστή

Οι περισσότεροι κατασκευαστές laptop επιλέγουν να προσθέσουν στα προϊόντα τους τις απολύτως απαραίτητες θύρες. Παράλληλα, τα USB Hub προσφέρουν περιορισμένο πλήθος θυρών.

Μία συσκευή όπως αυτή της Baseus θα μας λύσει τα χέρια, διότι διαθέτει 16 διαφορετικές θύρες. Μεταξύ των θυρών θα βρούμε αρκετές USB 3.0, 2.0, και Type-C. Επιπλέον, υπάρχει θύρα ήχου 3.5mm, θύρα VGA, θύρα HDMI, και αναγνώστης καρτών μνήμης.

Η τιμή της συσκευής πολλαπλών θυρών της Baseus είναι 89,20€ στο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood.

Εξωτερική συσκευή ανάγνωσης / εγγραφής για CD και DVD

Η χρήση οπτικών δίσκων ως μέσο αποθήκευσης έχει σχεδόν εκλείψει. Γι’ αυτό, οι κατασκευαστές laptop επιλέγουν να μην προσθέτουν συσκευές ανάγνωσης οπτικών δίσκων στα προϊόντα τους.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μία τέτοια συσκευή είναι αναγκαία. Για παράδειγμα, ίσως έχουμε κρατήσει από παλιά backup σε οπτικούς δίσκους, και δεν θέλουμε να χάσουμε πρόσβαση σε αυτό.

Μπορεί επίσης να θέλουμε να γράψουμε ένα CD με μουσική για να παίζει σε αυτοκίνητο με παλαιότερο ηχοσύστημα. Για τέτοιες χρήσεις, μία εξωτερική συσκευή ανάγνωσης / εγγραφής για CD και DVD είναι μια ευέλικτη και οικονομική λύση.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι plug and play, κάτι που σημαίνει ότι απλά τη συνδέουμε στον υπολογιστή μας και τη χρησιμοποιούμε άμεσα. Έχει ταχύτητα ανάγνωσης 24x για CD και 8x για DVD. H ταχύτητα εγγραφής για CD φτάνει μέχρι 24x και για DVD έως 8x.

Η τιμή της συγκεκριμένης εξωτερικής συσκευής στο GearBest είναι 22,93€.

Μίνι USB ανεμιστήρας με ρυθμιζόμενα LED φώτα

Αν ενδιαφερόμαστε για ένα μικρό gadget γραφείου, το οποίο μας δροσίζει αλλά δεν είναι ένας κλασικός ανεμιστήρας, τότε ο Mini Flexible Fan Clock είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο μίνι ανεμιστήρας που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα συνδέεται σε θύρα USB και στο ένα φτερό έχει φώτα LED. Μέσω του προγράμματος που διαθέτει η εταιρεία, μπορούμε να ορίσουμε τι μήνυμα θα προβάλλεται όταν περιστρέφεται η έλικα.

Μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το ιδιαίτερο gadget από το Banggood για 12,34€.

Κύβος για την καταπολέμηση του άγχους

Το MITU Finger Spinner Toy είναι ένας μικρός κύβος για την καταπολέμηση του άγχους ο οποίος περιστρέφεται υπό οποιαδήποτε κατεύθυνση και μπορούμε να του δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έτσι τον κύβο ώστε να μπορούμε να τον συνδυάσουμε με οποιοδήποτε άλλο ρομποτικό αξεσουάρ της Xiaomi MiTu. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε δεκάδες αντικείμενα.

Η επιφάνεια του MITU Finger Spinner Toy είναι λεία με στρογγυλεμένες γωνίες. Επιπλέον, κάθε φορά που περιστρέφουμε τον κύβο ακούγεται και ένας χαρακτηριστικός ήχος. Μπορούμε να προμηθευτούμε τον κύβο από το GearBest στην τιμή των 6,70€.

Φωτιζόμενος δακτύλιος με τρίποδο

Αν θέλουμε να βγάζουμε καθαρές selfie και κάνουμε vlogging στο YouTube ή livestreaming, τότε χρειαζόμαστε κάποια καλή πηγή φωτός.

Τα φώτα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της φωτογραφίας είναι ιδιαίτερα ακριβά. Όμως, υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις, όπως o φωτιζόμενος δακτύλιος της φωτογραφίας.

Το συγκεκριμένο φως είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας, εάν δεν μπορούμε να διαθέσουμε πολλά χρήματα. Έχει διάμετρο 20 εκατοστά, 10 επίπεδα φωτεινότητας, τρία διαφορετικά χρώματα, τρίποδο, χειριστήριο, και κοστίζει 32,93€.

Έξυπνο φωτάκι με αισθητήρα κίνησης

Μία λάμπα νυκτός μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε απλά φωτιστικά τα οποία έχουμε τοποθετημένα στο κομοδίνο και πρέπει πάντα να εντοπίζουμε τον διακόπτη τους.

Το Sothing Smart Sensor Night Light είναι ένα έξυπνο φορητό φωτάκι το οποίο διαθέτει αισθητήρα κίνησης. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 500mAh και προσφέρει 20 ώρες αυτονομίας.

Επιπλέον, μπορούμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το Sothing Smart Sensor Night Light από τη βάση του και να το πάρουμε μαζί μας στο μπάνιο, στην κουζίνα, ή όπου πηγαίνουμε. Η τιμή του στο Banggood είναι 17,28€.

Βάση στήριξης κινητού για τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου

Όταν οδηγούμε, θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο κινητό μας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια ειδική βάση, είτε στο ταμπλό, είτε στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Η Minismile YT01 είναι μία βάση κινητού για το αυτοκίνητο στην οποία μπορούμε να τοποθετούμε smartphone με διαγώνιο από 4 έως 6,5 ίντσες. Πρόκειται για μία ελαφριά θήκη με έξυπνο σχεδιασμό που κοστίζει 4,20€ στο GearBest.

Φορητό μπλέντερ για χυμούς και smoothies

Σε αρκετούς αρέσουν τα smoothies και οι χυμοί. Χάρη στο φορητό μπλέντερ της φωτογραφίας, μπορούμε να φτιάχνουμε νόστιμα smoothies και φρέσκους χυμούς στο λεπτό, όπου και αν βρισκόμαστε.

Το μπλέντερ διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με χωρητικότητα 2.000mAh και ισχυρό μοτέρ που καθιστά δυνατή τη μετατροπή μιας κούπας φρούτων σε χυμό μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Το δοχείο του μπλέντερ έχει χωρητικότητα 260ml και χρησιμεύει ως ποτήρι.

Μπορούμε να προμηθευτούμε το φορητό ατομικό μπλέντερ από το GearBest στην τιμή των 18,22€.

Σετ κουτάλι και πιρούνι για το κάμπινγκ

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί για κάμπινγκ. Ωστόσο, χωρίς τον σωστό εξοπλισμό, η διαμονή και επιβίωση σε εξωτερικούς χώρους, όπως το δάσος ή το βουνό, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αν ασχολούμαστε με το κάμπινγκ, τότε το παραπάνω gadget δεν θα πρέπει να απουσιάζει από το σακίδιο μας. Πρόκειται για ένα σετ που αποτελείται από ένα πιρούνι και ένα κουτάλι, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο.

Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και το υλικό κατασκευής τους, το κουτάλι και το πιρούνι ζυγίζουν μαζί μόλις 25 γραμμάρια και μπορούμε να τα καθαρίζουμε χρησιμοποιώντας μόνο νερό.

Ο σχεδιασμός τους επιτρέπει την τοποθέτηση του πιρουνιού στο κουτάλι, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον χώρο που καταλαμβάνουν, και το σετ περιέχει ειδική θήκη μεταφοράς. Τέλος, η τιμή του σετ είναι 18,93€.

Ηλεκτρικό εντομοκτόνο με LED φωτισμό

Τα κουνούπια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του καλοκαιριού. Ωστόσο, με τη χρήση συσκευών όπως το ηλεκτρικό εντομοκτόνο HNW – 018, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά.

Το HNW – 018 έχει φωτισμό LED, τροφοδοτείται με ενέργεια μέσω USB, έχει 19 εκατοστά ύψος, και 12,5 εκατοστά διάμετρο. Η συσκευή δεν παράγει ιδιαίτερο θόρυβο και διαθέτει χώρο συγκέντρωσης των νεκρών εντόμων.

Θα το βρούμε στο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα GearBest στην τιμή των 11,83€.

Συσκευή για την παρασκευή παγωτού στο σπίτι

Το καλύτερο γλύκισμα του καλοκαιριού είναι το παγωτό, το οποίο απολαμβάνουμε σε τρεις βασικές μορφές, ξυλάκι, χωνάκι, και κύπελλο. Όσο για τα είδη, είναι αρκετά, αλλά τα πιο γνωστά είναι το παγωτό γάλακτος, το σορμπέ, και η γρανίτα.

Οι προτάσεις που προσφέρουν οι εταιρείες παραγωγής παγωτού είναι σχετικά περιορισμένες. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μία παγωτομηχανή, όπως αυτή της φωτογραφίας, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό, σε όποια γεύση μας αρέσει.

Η παραπάνω μηχανή παρασκευής παγωτού λειτουργεί με ρεύμα, το δοχείο της έχει 500ml χωρητικότητα, και σύμφωνα με τον κατασκευαστή μετατρέπει τα υγρά υλικά σε παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι σε 20 λεπτά.

Μπορούμε να προμηθευτούμε τη μηχανή από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood για 46,10€.

Συσκευή για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε φίλτρα νερού στις οικιακές βρύσες. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ποιότητα του νερού που καταλήγει στο ποτήρι μας.

Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη κατά τον έλεγχο ποιότητας του νερού είναι τα επίπεδα των αλάτων. Πρόκειται για μία πληροφορία που μπορούμε να μάθουμε εύκολα και γρήγορα με το Xiaomi TDS Tester.

Η συσκευή μετράει τα επίπεδα των πλήρως διαλυμένων στερεών στο νερό μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Το Xiaomi TDS Tester έχει πιστοποίηση IPX6, LCD οθόνη, και λειτουργεί με μπαταρίες.

Αν μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού που πίνουμε ή χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε τη συσκευή από το Banggood με 13,99€.

Συσκευή για την αεροστεγή σφράγιση τροφίμων

Αν σφραγίσουμε ένα τρόφιμο αεροστεγώς, τότε αυξάνουμε αρκετά τον χρόνο ζωής του. Την ίδια στιγμή επιτυγχάνουμε μείωση του όγκου του, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το αποθηκεύσουμε πιο εύκολα.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούνιος 2021

Με αυτήν την ηλεκτρική συσκευή μπορούμε να σφραγίσουμε αεροστεγώς τρόφιμα, χρησιμοποιώντας ειδικές πλαστικές σακούλες τροφίμων.

Η συσκευή λειτουργεί με ρεύμα, μπορεί να σφραγίσει σακούλες πλάτος έως 295 χιλιοστά, και κοστίζει 27,35€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιουνίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#223 - Τιμή Βενζίνης Στους Χάρτες Google, Δωρεάν HEVC codec, Αναφορές Instagram
QuickSteps
GamingSteps#202205021
GamingSteps