Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κρυφά Instagram Like, Θέματα Edge, Εκφώνηση Καλούντα Σε Android
QuickSteps#174 - Κρυφά Instagram Like, Θέματα Edge, Εκφώνηση Καλούντα Android

Κρυφά Instagram Like, Θέματα Edge, Εκφώνηση Καλούντα Σε Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, εμποδίζουμε τους χρήστες να αλλάζουν τη γλώσσα των Windows 10, μαθαίνουμε τα πάντα για το PowerToys Run, και ρυθμίζουμε το κινητό ώστε να εκφωνεί τον αριθμό ή το όνομα όποιου μας καλεί. Κρύβουμε τον αριθμό των προβολών και των “Μου αρέσει” στο Instagram και αλλάζουμε την εμφάνιση του Edge με τη χρήση θεμάτων. Δημιουργούμε γραφήματα διασποράς με το Excel και εφαρμόζουμε διαφορετικό προσανατολισμό για την κάθε σελίδα ενός εγγράφου κειμένου με τα Έγγραφα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς εμποδίζω την αλλαγή γλώσσας στα Windows 10

Η αλλαγή της γλώσσας στα Windows 8 και Windows 10 είναι διαδικασία λίγων λεπτών.

Αλλαγή Γλώσσας Windows Σε Τρία Μόνο Βήματα
Αλλαγή Γλώσσας Windows 10 και Windows 8 Σε Τρία Μόνο Βήματα

Στο παρελθόν, αν δεν είχαμε την “Enterprise” ή “Ultimate” έκδοση των Windows 7, η αλλαγή γλώσσας Windows στα Ελληνικά, όσον αφορά συνολικά το περιβάλλον και…

Αν έχουμε ένα κοινόχρηστο PC το οποίο χρησιμοποιούν πολλά άτομα στο ίδιο σπίτι ή γραφείο, ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε ξεχωριστό λογαριασμό για τον κάθε χρήστη, ώστε ο καθένας να έχει τις δικές του προσωπικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας.

Τι Σημασία Έχουν οι Λογαριασμοί Χρηστών στα Windows 7, 8, και 10

Οι λογαριασμοί χρηστών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στα Windows και σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Όμως, οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφορετικοί…

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου όλοι οι χρήστες ενός υπολογιστή χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό, για οποιοδήποτε λόγο. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς μπορούμε να εμποδίσουμε τους άλλους χρήστες να αλλάζουν τη γλώσσα των Windows 10.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows, το οποίο περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα backup πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αρχικά, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Control Panel\Desktop

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή συμβολοσειράς”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “MultiUILanguageID”.

Μετά, κάνουμε διπλό κλικ στο “RenameNameTemplate” και πληκτρολογούμε την τιμή η οποία αντιστοιχεί στη γλώσσα που θέλουμε να χρησιμοποιούν τα Windows 10, σύμφωνα με την ακόλουθη λίστα.

  • English: 00000409
  • Japanese: 00000411
  • Korean: 00000412
  • German: 00000407
  • Simplified Chinese: 00000804
  • Traditional Chinese: 00000404
  • French: 0000040c
  • Spanish: 00000c0a
  • Italian: 00000410
  • Swedish: 0000041d
  • Dutch: 00000413
  • Portuguese: 00000416
  • Finnish: 0000040b
  • Norwegian: 00000414
  • Danish: 00000406
  • Hungarian: 0000040e
  • Polish: 00000415
  • Russian: 00000419
  • Czech: 00000405
  • Greek: 00000408
  • Portuguese: 00000816
  • Turkish: 0000041f
  • Arabic: 00000401
  • Hebrew: 0000040d
  • Slovak: 0000041b
  • Slovenian: 00000424
  • Romanian: 00000418
  • Croatian: 0000041a
  • Bulgarian: 00000402
  • Estonian: 00000425
  • Lithuanian: 00000427
  • Latvian: 00000426
  • Thai: 0000041e

Μετά πατάμε “OK” για να αποθηκεύσουμε τη νέα τιμή, κλείνουμε το Μητρώο των Windows, και κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Τι είναι και πώς χρησιμοποιώ το PowerToys Run

Τα Windows 10 παρέχουν αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντοπίζουμε και να ανοίγουμε προγράμματα και αρχεία. Επιπλέον, διαθέτουν εφαρμογές που επιτρέπουν την εκτέλεση ποικίλων εργασιών.

Η Microsoft έχει αναπτύξει το “PowerToys Run” που βοηθάει να πραγματοποιούμε όλες αυτές τις εργασίες μέσω ενός μικρού πλαισίου το οποίο εμφανίζουμε στην οθόνη του υπολογιστή χρησιμοποιώντας μία συντόμευση πληκτρολογίου.

Το παραπάνω εργαλείο είναι μέρος του προγράμματος PowerToys, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε από την επίσημη σελίδα του στο GitHub, πατώντας τον σύνδεσμο της νεότερης έκδοσης Powertoys, στο παράδειγμα “PowerToysSetup-0.37.2-x64.exe”.

Μόλις κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το PowerToys, το τρέχουμε και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Settings”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “PowerToys Run” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από το “Enable PowerToys Run”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την ενότητα “Plugins” και ενεργοποιούμε όσα από αυτά μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε.

QuickSteps#174 - Κρυφά Instagram Like, Θέματα Edge, Εκφώνηση Καλούντα Android

Από εδώ και στο εξής, μπορούμε να τρέχουμε το PowerToys Run με τον συνδυασμό πλήκτρων “Alt+Space” και να εκτελούμε διάφορες εργασίες. Για παράδειγμα, μπορούμε να εντοπίζουμε και να ανοίγουμε προγράμματα ή αρχεία.

Επιπλέον, μπορούμε να πραγματοποιούμε απλές μαθηματικές πράξεις και να ανοίγουμε ιστοσελίδες με τον browser της επιλογής μας.

Επίσης, μπορούμε να αναζητούμε περιεχόμενο στο Μητρώο των Windows, ή να εκτελούμε εντολές με το PowerShell ή τη Γραμμή Εντολών.

Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να εκτελούμε βασικές λειτουργίες συστήματος, όπως να απενεργοποιούμε τον υπολογιστή ή να κάνουμε επανεκκίνηση, και τα λοιπά.

Πώς ρυθμίζω το κινητό να εκφωνεί τον αριθμό ή το όνομα όποιου με καλεί

Η αναγνώριση κλήσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη διότι επιτρέπει να βλέπουμε τον αριθμό αυτού που μας καλεί. Επιπλέον, όταν έχουμε αποθηκεύσει στο κινητό τον αριθμό του καλούντα, τότε βλέπουμε στην οθόνη το όνομα που έχουμε δώσει στην αντίστοιχη επαφή.

Οι περισσότεροι ελέγχουμε ποιος μας καλεί πριν απαντήσουμε την κλήση. Ωστόσο, ορισμένες φορές τυχαίνει να βρισκόμαστε μακριά από το smartphone ή να κάνουμε κάποια εργασία που μας εμποδίζει να πιάσουμε τη συσκευή, όπως το να πλένουμε τα πιάτα.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια της εφαρμογής “Τηλέφωνο Google” μπορούμε να ρυθμίσουμε το κινητό ώστε να εκφωνεί τον αριθμό ή το όνομα του καλούντα.

Αρχικά, εγκαθιστούμε το app, το τρέχουμε, πατάμε το κουμπί “Προεπιλογή”, στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί διαλέγουμε το “Τηλέφωνο”, και πατάμε “ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ”.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την “Ανακοίνωση αναγνώρισης κλήσης”.

Μετά, πατάμε “Ανακοίνωση αναγνώρισης κλήσης” και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το “Πάντα”.

Από εδώ και στο εξής, όταν κάποιος μας καλεί το κινητό, θα εκφωνεί τον τηλεφωνικό αριθμό. Επιπλέον, εάν έχουμε αποθηκευμένο τον αριθμό στις επαφές μας, τότε το smartphone θα εκφωνεί το όνομα της συγκεκριμένης επαφής.

Πώς κρύβω τον αριθμό των προβολών και των “Μου αρέσει” στο Instagram

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα social media μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα, να οδηγήσουν σε διαταραχές ύπνου, και γίνουν η αιτία ανάπτυξης διαπροσωπικών συγκρούσεων.

Το Instagram προσπαθεί να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κοινωνικής δικτύωσης και γι' αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τον αριθμό των προβολών και των “Μου αρέσει”.

Πρόκειται για δύο δεδομένα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση για ποικίλους λόγους. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορεί να εκλαμβάνουν τα λίγα “Μου αρέσει” ως αποτυχία, διότι αυτά που δημοσιεύουν δεν αρέσουν στους υπόλοιπους χρήστες.

Για να κρύψουμε αυτές τις πληροφορίες, πατάμε την εικόνα προφίλ, μετά τις τρεις γραμμές, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε στο “Απόρρητο” και επιλέγουμε τις “Δημοσιεύσεις”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Απόκρυψη της καταμέτρησης των “Μου αρέσει!” και των προβολών”.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βλέπουμε τον αριθμό των προβολών και των “Μου αρέσει” στις δημοσιεύσεις των υπόλοιπων χρηστών.

Εάν θέλουμε να κρύψουμε αυτά τα νούμερα στις δικές μας δημοσιεύσεις, θα πρέπει να το κάνουμε κατά τη δημιουργία τους.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε τον σύνδεσμο “Σύνθετες ρυθμίσεις” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Απόκρυψη “Μου αρέσει!” και προβολής καταμετρήσεων σε αυτή τη δημοσίευση”.

Χρήση διαφορετικού προσανατολισμού για την κάθε σελίδα ενός εγγράφου

Όλες οι σελίδες ενός εγγράφου κειμένου χρησιμοποιούν τον ίδιο προσανατολισμό. Εάν για παράδειγμα επιλέξουμε το έγγραφο να έχει οριζόντιο προσανατολισμό, τότε όλες οι σελίδες του θα ακολουθούν αυτήν τη ρύθμιση.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google, μπορούμε να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μόνο μιας σελίδας ή ενός στοιχείου του εγγράφου.

Για να τροποποιήσουμε τον προσανατολισμό μιας ολόκληρης σελίδας, επιλέγουμε όλο το περιεχόμενο της, κάνουμε δεξί κλικ, και διαλέγουμε “Αλλαγή σελίδας σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό”, ανάλογα τον προεπιλεγμένο προσανατολισμό του εγγράφου.

Αντίστοιχα, εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μιας εικόνας, μίας μόνο παραγράφου ή φράσης, ή ενός πίνακα, επιλέγουμε το στοιχείο που μας ενδιαφέρει, κάνουμε δεξί κλικ, και διαλέγουμε την “Αλλαγή σελίδας σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό”.

Στην περίπτωση της πλήρους σελίδας, παρατηρούμε ότι έχει περιστραφεί ολόκληρη η σελίδα.

Από την άλλη, όταν αλλάζουμε τον προσανατολισμό ενός μόνο στοιχείου, τότε τα Έγγραφα Google δημιουργούν μία νέα σελίδα με αντίστροφο προσανατολισμό από αυτόν του εγγράφου, η οποία περιέχει μόνο το κείμενο, την εικόνα, ή τον πίνακα που είχαμε επιλέξει.

Πώς δημιουργώ γραφήματα διασποράς με το Excel

Εάν θέλουμε να παρουσιάσουμε τη σχέση μεταξύ δύο συνόλων με ποσοτικά δεδομένα, τότε η καλύτερη λύση είναι τα γραφήματα διασποράς. Ένα γράφημα διασποράς έχει δύο άξονες τιμών για την ποσοτική απεικόνιση δεδομένων.

Για να δημιουργήσουμε ένα γράφημα διασποράς στο Excel, επιλέγουμε όλα τα δεδομένα του πίνακα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, πατάμε το βελάκι δίπλα στη “Διασπορά”, και κάνουμε κλικ στο πρώτο γράφημα.

Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει αυτόματα ένα γράφημα διασποράς και θα το εισάγει στο υπολογιστικό φύλλο.

Για να προσαρμόσουμε την εμφάνιση του γραφήματος, το επιλέγουμε και πατάμε το κουμπί με το πινέλο.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να διαλέξουμε το “Στυλ” του γραφήματος και την παλέτα χρωμάτων που θα χρησιμοποιεί.

QuickSteps#174 - Κρυφά Instagram Like, Θέματα Edge, Εκφώνηση Καλούντα Android

Επιπλέον, εάν θέλουμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε στοιχεία στο γράφημα, το διαλέγουμε, πατάμε το κουμπί με το “+”, και επιλέγουμε τα κουτάκια δίπλα στα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν.

Πώς αλλάζω την εμφάνιση του Edge με τη χρήση θεμάτων

Ο Edge προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάζουμε την εμφάνιση του με τη χρήση θεμάτων. Έτσι, μπορούμε να προσαρμόζουμε τον browser σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις μας.

Εγκατάσταση θεμάτων

Για να εγκαταστήσουμε ένα νέο θέμα στον Edge, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Επεκτάσεις”.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί “Αποκτήστε επεκτάσεις για το Microsoft Edge”.

Στη συνέχεια, πατάμε το βέλος δίπλα στα “Πρόσθετα του Microsoft Edge” και διαλέγουμε τα “Θέματα”.

Μετά, εντοπίζουμε ένα θέμα το οποίο μας αρέσει και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Απόκτηση”.

Στην κορυφή του παραθύρου θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο, στο οποίο πατάμε “Προσθήκη θέματος”.

Ο browser θα κατεβάσει το θέμα και θα το εφαρμόσει άμεσα.

Εκτός από τα θέματα που έχει δημιουργήσει η Microsoft, μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον Edge και θέματα τα οποία έχουν δημιουργήσει απλοί χρήστες για τον Google Chrome.

Για να εγκαταστήσουμε ένα από αυτά τα θέματα, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις των επεκτάσεων, εντοπίζουμε τον σύνδεσμο “Chrome Web Store”, και τον πατάμε.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Να επιτρέπονται οι επεκτάσεις από άλλα καταστήματα”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάμε “Αποδοχή”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην επιλογή “Θέματα”, εντοπίζουμε το θέμα που μας αρέσει, και πατάμε στην καταχώρηση του.

Στην επόμενη σελίδα, κάνουμε κλικ στο κουμπί “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Όπως και με την εγκατάσταση των θεμάτων από το κατάστημα του Edge, ο browser θα εγκαταστήσει και θα εφαρμόσει άμεσα το θέμα.

Κατάργηση θέματος

Εάν θέλουμε να καταργήσουμε το θέμα που χρησιμοποιούμε στον Edge, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην “Εμφάνιση”.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “Κατάργηση” δίπλα στο “Προσαρμοσμένο θέμα”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps