Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ασφάλεια Instagram, Βίντεο σε GIF, Προγράμματα Εκκίνησης
QuickSteps#169 - Ασφάλεια Instagram, Οριστική Διαγραφή Μηνυμάτων Telegram

Ασφάλεια Instagram, Βίντεο σε GIF, Προγράμματα Εκκίνησης

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε μηνύματα από τη συσκευή μας και τον server του Telegram και ενεργοποιούμε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Instagram. Αλλάζουμε τον ρυθμό ανανέωσης των πληροφοριών και αφαιρούμε τις μη έγκυρες εφαρμογές εκκίνησης από τη Διαχείριση Εργασιών. Μετατρέπουμε βίντεο σε GIF με το Photoshop, εξάγουμε το κείμενο μιας εικόνας με το Word, και απενεργοποιούμε τα κινούμενα GIF και emoji στο Slack.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαγράφω μηνύματα από τη συσκευή μου και τον server του Telegram

Το Telegram είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την προστασία που παρέχει στους χρήστες, όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Μεταξύ άλλων, το app επιτρέπει να διαγράφουμε οριστικά τα μηνύματα που έχουμε στείλει, τόσο από τη συσκευή μας, όσο και από τον server του. Πριν δούμε όμως πώς διαγράφουμε τα μηνύματα, θα πρέπει να αναλύσουμε πώς τα αποθηκεύει το Telegram.

Οι συνομιλίες στη γνωστή εφαρμογή χωρίζονται σε δύο είδη, τις κρυφές και αυτές που αποθηκεύονται στο cloud (cloud chats). Στη δεύτερη περίπτωση, τα μηνύματα αποθηκεύονται στον server του app και δεν είναι κρυπτογραφημένα end-to-end.

Από την άλλη, τα μηνύματα των κρυφών συνομιλιών είναι κρυπτογραφημένα end-to-end και αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή μας και αυτή του συνομιλητή μας.

Το Telegram αναφέρει ότι ακόμα και οι συνομιλίες που διατηρεί στον server του είναι κρυπτογραφημένες και τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης είναι αποθηκευμένα σε αρκετές βάσεις δεδομένων για την αποφυγή διαρροής.

Τα cloud chats διευκολύνουν τη χρήση της εφαρμογής σε διαφορετικές συσκευές και επιτρέπουν να κατεβάζουμε τις συνομιλίες όπου και αν συνδέουμε τον λογαριασμό μας.

Όμως, χωρίς την end-to-end κρυπτογράφηση, και σε περίπτωση διαρροής, ένας επίδοξος χάκερ θα μπορούσε πιο εύκολα να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που φιλοξενεί ο server του Telegram.

Ευτυχώς, το Telegram επιτρέπει τη διαγραφή των μηνυμάτων. Τα μηνύματα των κρυφών συνομιλιών μπορούμε να τα διαγράψουμε όποτε θέλουμε. Μετά τη διαγραφή τους, αφαιρούνται από όλες τις συσκευές μας, καθώς και εκείνες του συνομιλητή.

Από την άλλη, τα μηνύματα των cloud chats μπορούμε να τα διαγράψουμε τις πρώτες 48 ώρες. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη και αν διαγράψουμε ένα μήνυμα από το δικό μας κινητό, αυτό θα παραμείνει στο cloud και τις υπόλοιπες συσκευές.

Για να διαγράψουμε ένα μήνυμα, πατάμε παρατεταμένα πάνω του και από το μενού που θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης επιλέγουμε τον κάδο ανακύκλωσης.

Η εφαρμογή θα εμφανίσει ένα πλαίσιο. Επιλέγουμε το “Also delete for X” και πατάμε “DELETE”.

Εάν δεν επιλέξουμε το συγκεκριμένο κουτάκι, τότε το μήνυμα θα διαγραφεί μόνο από το κινητό μας, αλλά θα παραμείνει αποθηκευμένο στη συσκευή του συνομιλητή μας ή και τον server του Telegram.

Όταν διαγράφουμε κάποιο μήνυμα από μία ομαδική συνομιλία, τότε δίπλα στο κουτάκι υπάρχει το κείμενο “Delete from all members”.

Για να διαγράψουμε όλα τα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει με κάποιον, πατάμε παρατεταμένα στη συνομιλία και επιλέγουμε τον κάδο ανακύκλωσης.

Μετά, ενεργοποιούμε την επιλογή “Also delete for X” ή “Delete from all members” και πατάμε “DELETE CHAT”.

Πώς ενεργοποιώ την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Instagram

Η επαλήθευση σε δύο βήματα είναι μακράν η καλύτερη μέθοδος προστασίας των λογαριασμών μας. Γι' αυτό, η καλύτερη τακτική είναι να την χρησιμοποιούμε πάντα, τουλάχιστον σε όσες ιστοσελίδες και υπηρεσίες την προσφέρουν.

Για να ενεργοποιήσουμε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Instagram, πατάμε στην εικόνα προφίλ και μετά τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά.

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέγουμε την “Ασφάλεια”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε το “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων” και πατάμε “Ξεκινήστε”.

Μετά, μπορούμε να διαλέξουμε τη μέθοδο επαλήθευσης που μας εξυπηρετεί καλύτερα.

Επαλήθευση με εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας

Η πρώτη μέθοδος απαιτεί τη χρήση κάποιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας, όπως ο “Επαληθευτής Google”. Αυτές οι εφαρμογές παράγουν έναν δεύτερο κωδικό ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο, πατάμε τον πρώτο διακόπτη και επιλέγουμε τη “Διαμόρφωση με άλλο τρόπο”.

Έπειτα, πατάμε “Αντιγραφή κλειδιού” και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας της επιλογής μας, δημιουργούμε μία νέα καταχώρηση.

Μόλις προσθέσουμε την καταχώρηση στο app, επιστρέφουμε στην εφαρμογή του Instagram και πατάμε “Επόμενο”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε τον κωδικό που μας δίνει η εφαρμογή επαλήθευσης και πατάμε “Επόμενο”.

Αυτό ήταν, μόλις ενεργοποιήσαμε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Instagram με τη χρήση εφαρμογής επαλήθευσης ταυτότητας. Για να κλείσουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε “Τέλος”.

Επαλήθευση με αποστολή μηνύματος

Η δεύτερη μέθοδος είναι το “SMS”. Για να την ενεργοποιήσουμε, πατάμε στον δεύτερο διακόπτη.

Μόλις ενεργοποιήσουμε τον διακόπτη, το Instagram θα στείλει με μήνυμα έναν εξαψήφιο κωδικό επαλήθευσης. Τον πληκτρολογούμε και πατάμε “Επόμενο”.

Για να κλείσουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε “Τέλος”.

Πώς αλλάζω τον ρυθμό ανανέωσης των πληροφοριών στη Διαχείριση Εργασιών

Εάν διαθέτουμε ένα gaming PC ή κάποιο σύστημα το οποίο χρησιμοποιούμε για επαγγελματικές εργασίες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους πόρους που χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή και το πόσο καλά αποδίδει το υπολογιστής.

Μεταξύ άλλων, αυτό θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε αν απαιτείται να αναβαθμίσουμε ή να αντικαταστήσουμε κάποιο κομμάτι hardware του συστήματός μας.

Featured Αναβάθμιση Υπολογιστή - Τι Πρέπει Να Προσέξω
Αναβάθμιση Υπολογιστή – Τι Πρέπει Να Προσέξω

Ακόμη και ο καλύτερος υπολογιστής της αγοράς σήμερα, σε μερικά χρόνια θα είναι ξεπερασμένος. Σε αντίθεση όμως με άλλες οικιακές συσκευές, έναν παλιό υπολογιστή δεν…

Συνήθως, για να βλέπουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις επιδόσεις του συστήματος, χρησιμοποιούμε ανεξάρτητα προγράμματα. Ωστόσο, τα Windows έχουν τα δικά τους εργαλεία που επιτρέπουν να παρακολουθούμε αυτά τα δεδομένα.

Η Διαχείριση Εργασιών παρέχει πληθώρα πληροφοριών για το σύστημα και τα προγράμματα που τρέχουν κάθε στιγμή στον υπολογιστή. Επιπλέον, επιτρέπει να παρακολουθούμε τους πόρους του συστήματος σε πραγματικό χρόνο.

Για να ανοίξουμε τη διαχείριση εργασιών, κάνουμε δεξί στη “Γραμμή εργασιών” και επιλέγουμε “Διαχείριση Εργασιών”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορούμε να δούμε όλα τα προγράμματα που τρέχουν εκείνη τη στιγμή, τη χρήση της κάρτας γραφικών, της μνήμης RAM, του επεξεργαστή, το ιστορικό εφαρμογών, και πολλά άλλα.

Στις περισσότερες καρτέλες, η Διαχείριση Εργασιών προβάλλει τους πόρους που χρησιμοποιεί η κάθε εφαρμογή ή διεργασία. Από προεπιλογή, η ανανέωση αυτών των δεδομένων γίνεται κάθε ένα δευτερόλεπτο.

Τα Windows επιτρέπουν να αλλάζουμε τον ρυθμό ανανέωσης, εάν το κρίνουμε αναγκαίο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, κάνουμε κλικ στο μενού “Προβολή” και από την “Ταχύτητα ενημέρωσης” επιλέγουμε την ταχύτητα που θέλουμε.

Εάν επιλέξουμε την “Υψηλή”, η Διαχείριση Εργασιών θα ανανεώνει τα δεδομένα κάθε μισό δευτερόλεπτο. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε τους πόρους που χρησιμοποιεί μία απαιτητική εφαρμογή, όπως ένα παιχνίδι.

Από την άλλη, διαλέγοντας τη “Χαμηλή” ταχύτητα, η ανανέωση θα γίνεται κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα. Κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στην παρακολούθηση κάποιας εφαρμογής που σε τυχαίες στιγμές καταναλώνει πολλούς πόρους.

Τέλος, η “Κανονική” είναι η προεπιλεγμένη τιμή, ενώ το “Σε παύση” παγώνει όλες τις μετρήσεις, επιτρέποντάς μας να πάρουμε κάποιο screenshot ή να αναλύσουμε τα δεδομένα που μας παρέχει η Διαχείριση Εργασιών.

Πώς αφαιρώ μη έγκυρες εφαρμογές εκκίνησης από τη Διαχείριση Εργασιών

Μέσω της Διαχείρισης Εργασιών των Windows 10 μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε τη δυνατότητα εκκίνησης ορισμένων εφαρμογών κατά την έναρξη του λειτουργικού συστήματος.

Αρκετά προγράμματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ζητούν να επιτρέπουμε την αυτόματη εκκίνηση τους μαζί με τα Windows. Συνήθως, δίνουμε τη συγκατάθεση μας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις επιδόσεις του υπολογιστή.

Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows Πετάμε Τα Άχρηστα
Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows: Πετάμε Τα Άχρηστα

Κάθε πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή καταναλώνει μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ. Αν έχουμε πολλά προγράμματα που ξεκινούν αυτόματα μαζί με τα Windows, ειδικά σε…

Αυτές οι εφαρμογές δημιουργούν ορισμένες καταχωρήσεις στο Μητρώο των Windows, οι οποίες βοηθούν στο να γνωρίζει το λειτουργικό ποια προγράμματα πρέπει να τρέχει μόλις ανοίξει.

Δυστυχώς, αρκετές από αυτές τις καταχωρήσεις παραμένουν αποθηκευμένες ακόμη και μετά την απεγκατάσταση των προγραμμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη Διαχείριση Εργασιών να υπάρχουν μη έγκυρες εφαρμογές.

Για παράδειγμα, στην εικόνα βλέπουμε την καταχώρηση “Program” η οποία δεν έχει εικονίδιο. Επιπλέον, αν κάνουμε δεξί κλικ θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι ενεργή η επιλογή “Άνοιγμα θέσης αρχείου”, που σημαίνει ότι ενδεχομένως έχουμε καταργήσει την εφαρμογή.

Για να διαγράψουμε τις μη έγκυρες εφαρμογές εκκίνησης, πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα backup πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αρχικά, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Στο δεξί τμήμα του παραθύρου, βλέπουμε τις τιμές που έχουν δημιουργήσει όσες εφαρμογές επιτρέπεται να τρέχουν κατά την έναρξη των Windows.

Για να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε μη έγκυρη εφαρμογή ή κάποια που δεν επιθυμούμε να ανοίγει μαζί με το λειτουργικό σύστημα, κάνουμε δεξί κλικ στην τιμή της και επιλέγουμε “Διαγραφή”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Ναι” για να επιβεβαιώσουμε τη διαγραφή.

Ακολουθούμε τα ίδια βήματα, για να διαγράψουμε τις τιμές μη έγκυρων ή ανεπιθύμητων εφαρμογών εκκίνησης από τις ακόλουθες διαδρομές.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\StartupFolder
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\StartupFolder

Εάν στο σύστημα μας έχουμε εγκατεστημένα 64-bit Windows, τότε θα πρέπει να ελέγξουμε και τις ακόλουθες διαδρομές για τιμές οι οποίες αφορούν τα 32-bit προγράμματα, που ενδεχομένως έχουμε στον υπολογιστή.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run32
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγραφής, κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Μετατροπή βίντεο σε GIF με το Photoshop

Τα GIF τα συναντάμε παντού στο διαδίκτυο. Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που προσθέτουμε κινούμενες εικόνες στις δημοσιεύσεις μας στα social media.

Συνήθως, βρίσκουμε κάποιο GIF στο Internet, ή χρησιμοποιούμε τις βιβλιοθήκες που διαθέτει το εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, με το Photoshop μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουμε οποιοδήποτε βίντεο σε GIF.

Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να πρωτοτυπήσουμε δημιουργώντας και δημοσιεύοντας τις δικές μας κινούμενες εικόνες, αντί να κάνουμε χρήση των έτοιμων GIF που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες.

Αρχικά, σύρουμε το βίντεο που θέλουμε να μετατρέψουμε στο παράθυρο του Photoshop.

Έπειτα, εάν θέλουμε να προσθέσουμε κείμενο στο GIF που θα δημιουργήσουμε, επιλέγουμε “Video Group 1” και πατώντας το “Shift”, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα νέο group το οποίο περιέχει το “Video Group 1”.

Έχοντας επιλεγμένο το “Group 1”, χρησιμοποιούμε το εργαλείο κειμένου του Photoshop και προσθέτουμε ό,τι κείμενο θέλουμε. Έτσι, το κείμενο που θα προσθέσουμε θα βρίσκεται μέσα στο “Group 1” και πάνω από το βίντεο.

Στη συνέχεια, μέσω της “Timeline” του Photoshop προσαρμόζουμε τη διάρκεια εμφάνισης του κειμένου, ώστε να είναι ίση με αυτή του βίντεο.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επεξεργασία του βίντεο, κάνουμε κλικ στο “File” και από το μενού “Export” επιλέγουμε το “Save for Web (Legacy)”.

QuickSteps#169 - Ασφάλεια Instagram, Οριστική Διαγραφή Μηνυμάτων Telegram

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε ως τύπο αρχείου το “GIF” και αφήνουμε όλες τις επιλογές ως έχει εκτός από το “Colors”.

Σε αυτή τη ρύθμιση διαλέγουμε το “32”, διότι διατηρεί σε καλό επίπεδο την ποιότητα της εικόνας, αλλά το τελικό αρχείο GIF έχει αρκετά μικρό μέγεθος.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Done” και αποθηκεύουμε το GIF στον υπολογιστή μας.

Πώς εξάγω το κείμενο μιας εικόνας με το Microsoft Word

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να εξάγουμε το κείμενο μιας εικόνας, ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε εκ νέου. Για παράδειγμα, ίσως φωτογραφήσαμε ένα έντυπο έγγραφο και θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ψηφιακό.

Με τη βοήθεια του Word και χρησιμοποιώντας μία αντισυμβατική μέθοδο, μπορούμε να εξάγουμε το κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα, εύκολα και γρήγορα.

Αρχικά, από την καρτέλα “Εισαγωγή” επιλέγουμε τις “Απεικονίσεις” και από το μενού “Εικόνες” διαλέγουμε το “Αυτή η συσκευή”.

Έπειτα, εντοπίζουμε την εικόνα της οποίας το κείμενο θέλουμε να εξάγουμε και πατάμε “Εισαγωγή”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και από το “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε το “Αυτός ο υπολογιστής”.

Μετά, επιλέγουμε την “Επιφάνεια εργασίας”. Στο παράθυρο που θα ανοίξει διαλέγουμε στο “Αποθήκευση ως” το “PDF (*.pdf)” και πατάμε “Αποθήκευση”.

Εφόσον έχουμε αποθηκεύσει την εικόνα ως PDF, κλείνουμε το ανοιχτό έγγραφο και ανοίγουμε το αρχείο που μόλις δημιουργήσαμε.

Το Word θα εμφανίσει ένα μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα μετατρέψει το PDF σε επεξεργάσιμο έγγραφο. Κάνουμε κλικ στο “OK” για να συνεχίσουμε.

Μόλις το πρόγραμμα επεξεργαστεί το PDF, θα εμφανίσει το τελικό κείμενο, το οποίο έχει αντίστοιχη μορφοποίηση με αυτή που είχε στην αρχική εικόνα.

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα, τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε από την αρχή όλο το κείμενο.

Πώς απενεργοποιώ τα κινούμενα GIF και emoji στο Slack

Στο Slack μπορούμε να στέλνουμε και να λαμβάνουμε κινούμενα GIF και emoji. Ωστόσο, αν μία συνομιλία περιέχει πολλές κινούμενες εικόνες, ενδέχεται να μας αποσπούν την προσοχή. Επιπλέον, καταναλώνουν περισσότερους πόρους.

Σαφώς, τα σημερινά συστήματα είναι αρκετά ισχυρά. Όμως, ακόμα και αυτά τα λίγα MB που θα απελευθερώσει η απενεργοποίηση των κινούμενων εικόνων μπορεί να φανούν χρήσιμα κατά περίπτωση.

Για να απενεργοποιήσουμε την αναπαραγωγή των κινούμενων GIF και emoji, ανοίγουμε την εφαρμογή για PC ή τη web έκδοση του Slack, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ, και μπαίνουμε στο “Preferences”.

Έπειτα, πηγαίνουμε την κατηγορία “Accessibility”.

Στη συνέχεια, αποεπιλέγουμε το κουτάκι “Allow animated images and emoji”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Χ” πάνω δεξιά για να κλείσουμε το πλαίσιο των ρυθμίσεων.

QuickSteps#169 - Ασφάλεια Instagram, Οριστική Διαγραφή Μηνυμάτων Telegram

Από εδώ και στο εξής, όλα τα emoji και τα GIF θα εμφανίζονται ως στατικές εικόνες.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps